Снимай, покажи - light

• 81 026
  • 520
  •   1
Отговори
# 270
Хубаво е сутрин след 9ч да се закусва и да се вечеря преди залез слънце. През останалото време организма се чисти.

# 271
Аз за диетата Дюкан се страхувах да изкажа мнение, защото виждам, че има хора, които я харесват, но съм съгласна с всички последни изказвания. Работя на място, където сме много жени. Много хора изведнъж отслабнаха, а после пак си станаха същите. Не мога да кажа защо - дали защото не са спазили захранването, дали поддържащия режим не спазват, нямам представа. Аз имам теория и тя е, че като се лиши организмът от толкова много вещества, после като ги види и започва складиране, защото го е страх, че пак ще му ги отнемат, а да не говорим, че човек не хапвал толкова много неща, а обичащ да яде, най-вероятно се нахвърля с настървение, на това, което му е липсвало. Мисля си, че дори и от плодовете може да качват, както се казва.
Аз лично да ям само месо, не мога и да си представя, а знам, че има такива дни.  Naughty Предпочитам ПЛОДОВЕ!!!

Примерите, които давате за закуска при моя режим на хранене не са удачни. Аз не ям вече хляб с месо и хляб със сирене. Но виж филийка с масло или с масло и мед с едно чайче за следобедна закуска - дааам, хубавичко. Чакайте, че соковете ми тръгнаха.  Ще бягам да си направя една чаша топла или чайче.

# 272
gergan75, спазваш разделно хранене, така ли?
Аз също съм ЗА неговите принципи и мисля, че е добре да се следват от хора, които си хапват всичко.

# 273
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета,
Поздравления за авторката за хубавата тема и за всички останали които се включват. Тук открих толкова много полезни и интересни рецепти и продължавам да експериментирам Simple Smile
Дъщеря ми , както повечето деца предполагам, обича много да пие сок. Известно време се опитвах да давам сок от пресни плодове, но не се хареса ( предполагам , защото няма нищо общо с продавания в кутия  Laughing ). Вчера прочетох рецептата за ягодовата лимонада и реших да опитам и да и предложа такава - е, хареса се на 100 %. Не сложих сок от три лимона , а само един и добавих шепа боровинки към ягодите, подсладих със стевия и една идея арониев сироп и пропуснах джинджифила. Страхотно се получи и много и допадна. Ще опитам сега да смеся ананас и манго по същият начин, а малката си поръча ягода отново , но този път с банан Simple Smile
Трудно ще ми бъде със стевията обаче, че тук не я продават. Купих си от Бг на таблетки, но ми е на привършване и сега идея нямам каква да поръчам и какво количество. Оказва се , че има и различни видове в които е редуцирана горчивината. Мога ли да помоля да погледнете това и да споделите каква точно стевия купувате?http://www.stevia-de.com/en/virtuemart/category/7/stevia.html?TreeId=1
Опитах и кокосово масло - на филийка черен хляб със цели зърна и с една лъжичка мед, трябва да ви кажа че по-вкусно нещо не бях опитвала. Като дете , а и до днес не можех да ям мед, намазан върху хляб. Мед обичам само в чай, мляко, но предполагам заради специфичния вкус на кокосовото масло е наистина страхотно.
Още веднъж благодаря за всички идеи и желая хубав уикенд на всички  bouquet

# 274
gergan75 подозирам, че с всяка диета е така, не само с Дюкан.
Аз одавна съм се отказала от диети, защото ставам гладна и зла Mr. Green Гледам просто да се храня нормално и ако някога ми се е налагало да свалям килца, то това е в рамките на 3 -4.
От Дюкан и Аткинс на мен почна да ми става лошо. На третия  ден имах чувството, че ще претрепам човек за една ябълка!
Както и да е, на някои хора им понася и очевидно има ефект. Аз  отбягвам такива драстични и продължителни вмешателства в метаболизма ми.

От мен една много приятна салатка с репички, кълнове и малиново - джинджифилов дресинг

# 275
  • забравих си мисълта...
Друго нещо, което много често правя е "хем енд егс" - препечена филийка, намазана с малко масълце, отгоре шунка и отгоре едно яйчице (яйцето "на око" с малко зехтин в тигана и покрито с капака, да се запази рохкаво!). Страшно вкусно, мога да го ям всеки ден  Crazy.

Мариета, във връзка с това, което си писала за яйцата, (не че мисля, че наистина ще ги ядеш всеки ден) но ме наведе на следната мисъл, че ако човек е съвсем здрав не е проблем, да си хапвам всеки ден по едно яйце, но ако има проблем с висок холестерол, наднормено тегло, черен дроб и т.н не би следвало, да си позволява, да си хапва повече от 1-2 яйца на седмица.
Натрупания холестерол се преработва както знаем, чрез черния дроб, но черния дроб си има определен капацитет, затова е добре, да не го натоварваме прекалено.
Друго, което бих искала, да спомена за холестеролa е, че бързото ходене и повече движение допринася за намаляването му. Ябълките се препоръчват както в сурово състояние, така и да се варят на компот, като във водата се прибавя и вътрешната част (семките също), защото там се съдържа преди всичко пектина (и разбира се после се изхвърлят ). Бобовите култури ( боб, леща, грах) и т.н. са също полезни в случая, овесените ядки. Външната обвивка на някои цитрусови плодове.
http://www.rezeptedepot.de/lexikon/z/zitrusfrucht.html
Artischocken се препоръчват горещо. Може да си ги набавите и във вид на капсули от аптеката.
За препоръчване е да се готви без мазнини, да се консумират повече зеленчуци, а месото да е пилешко, пуешко, (без кожата), телешко и да е варено или задушено, риба се препоръчва също. Не е добре да се прекалява, с която и да било храна или лекарство, защото едно ще излекувате, а друго ще увредите и затова винаги се съветвайте с лекуващия ви лекар. Стриктно следете кой медикамент и кои храни на вас лично най-добре ви се отразяват. Едни и същи лекарства и храни действат при всеки малко по-различно. Колкото до грейпфрут препоръчва се, да се избягва когато се приемат лекарства, защото в комбинация с някои от тях се получават проблеми.

http://www.gesund.co.at/gesund/MedNews/2005/MN6-Grapefruit-Medikamente.htm

Цитирам: Грейпфрут или сок от грейпфрут могат да предизвикат опасни странични ефекти, ако в същото време се приемат лекарства, които понижават холестерола. Те включват: "CSE-Hemmer": Atorvastatin (Sortis®), Fluvastatin (Cranoc®, Locol®), Lovastatin (Mevinacor®), Pravastatin (Liprevil®, Mevalotin®, Pravasin®) und Simvastatin (Denan®, Zocor®)."

Лулу, идеята ти за салата от репички ми допада много и тъкмо купих вчера репички, ще я опитам.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 13:26 от Venetta

# 276
  • Германия
Опериран ли  е съпругат ти, защото в такъв случай незнам дали е подходящо да следваш нашите идеи , може би само съветите на лекарите ...страхувам се да не влошим човека...знам ли...

Не, не е опериран, само лечение му правиха със силни антибиотици.
Ще следя темата за нещо интересно.
Благодаря ти за линковете, които си дала.   bouquet

# 277
  • София
Снощи си купих оt Метро масло от гроздови семена
и днес направих салатата с него. Изключително леко
и приятнo e, с деликатен ненатрапчив вкус.
Пише, че е подходящо и за пържене и готвене.
Моето е ето това:
http://olitalia.com/index.php?/Product/Grapeseed-Oil/Grapeseed-O … -1-lt-bottle.html

# 278
  • In a surreal moment!
Аз за диетата Дюкан се страхувах да изкажа мнение, защото виждам, че има хора, които я харесват
Тъй като аз засегнах въпроса за тази диета съм в голяма почуда къде прочете в постовете ми , че я харесвам?!? Моля не си въобразявайте за мен неща , които не съм твърдяла никога!
Не се одумвам за да се заяждам, не! Искам да е ясно на всички , че не харесвам и не мога да спазвам този режим - обясних поради какви проблеми! Ползвам рамката му и съм прибавила храни ,които не ми вредят и не спират отслабването, към което се стремя.

Миналата година, януари, започнах на сама глава режима на Дюкан след настояване на репродуктивния гинеколог , че е необходимо скорострелно да отслабна минимум 20кг.
Докарах си тежка бъбречна криза и отидох на лекар - диетолог.
Жената ме закле веднага да престана да си тормозя организма , че ще стане по-зле. Даде ми ценни съвети и примерни менюта, като преди това ми направи глюкозен профил, холесерол -общ и ХДЛ...и др. кръвни изследвания. Режима,който ми препоръча изключваше бял хляб и теста, захар, обикновена сол, консервирани и купешки кайми, салам и подобни.
Препоръча да включвам зехтин, сурови ядки до 30гр. на ден, океански риби - по възможност по-често сьомга, плодове и много зеленчуци - сурови и на пара.
Храненето ми да бъде разделено на 3 основни с 2-3 междинни закуски, според огладняването, да не допускам да изгладнея ,защото тогава се развихря повешеният инсулин и преяждането и нахвърлянето на забранена храна е неизбежно(тук беше адски права, преживях го).
Споделих и, че имам нужда нещо да имитира хляб - разреши ми да оставя дюканската палачинка.
Намръщи се много на кола лайт....каза , ако имам нужда от сладичко да си взема блокче черен шоколад с висок процент какао, но да не посягам към изкуствените подсладители.

Интересното стана след известно време, когато диетата ми потръгна много добре, смъквах видимо, получавах комплименти....отидох на рутинен преглед при ендокриноложката, която ми установи хипофункциятана щит. жлеза и синдрома на Хашимото. В хода на прегледа разказах какъв режим следвам ...ей...като забуча , че това не било така, че много често съм ядяла и тоя инсулин все висок стоял- ще си докарам диабет и никакво ин-витро няма да направим...(то и не направихме , ама по други причини). Предписа ми диетичен режим за диабетици - много тежък....с 3 основни хранения, с малки порции месо, салати и зеленч. бульони + лекарства за изкуствено снижаване на инсулина(Метформин Глюкофаж - отвратителна зависимост създава и само покачваш милиграми и нищо в крайна сметка)

Това ме провали...+ простотиите на гинеколога и още някой лични неуредици....

Дълго ревизирах в себе си този опит...Знам какви храни не ми влияят добре, знам какво ме отчайва, знам че трябва да си създам движение и положителни емоции....
Надявам се, че сега ще го напрвя...дано успея...надявам се да си помагаме!

Днес като се събудих ми се прияде диня+сиренце - за закуска. За обяд пак 1 паничка бобена чорбица + пил. пържолка и диня. За след. закуска - 2 чаши пр. мляко ,че бях жадна пък не ми се пиеше вода. За вечеря ще бъде св. дроб на скара + салата от домати и краставици и диня.

Как ви се вижда - много ли е или ...все ми се струва , че се отпускам и прекалявам ...  Laughing Embarassed

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 18:40 от Токачка

# 279

Токачка, била е права диетоложката. Захарта не се подържа висока от честото ядене, а стабилна. Захарта, бялото брашно (хляб, паста, тортички) вдигат захарта до опасни нива. Всяко такова скачане по малко поврежда. Най-добре да се ядът комплексни въглехидрати.

Ето нещо от мен което трябва да бъде споменато

СУШИ
кафяв ориз
нори листа
бял оризов оцет
соев сос
уасаби

за плънката
с риба или без
моркови
авокадо
зелен лук
ряпа
краставици
репички
аспарагус
марула
гъби
каквото искате

ето и как се прави:
http://zdraveya.com/kak-da-napravim-sushi-5-stupki.html

Аз от време на време правя и "голо" суши, ако ни се яде, но нямам нори.
Слагам оризът директно на фолиото и го навивам. Само по-трудно се реже.
Най-добре да преседи на руло известно време.

# 280

Салата от език

След като се свари езикът със зеленчуци по избор, се оставя да изстине и се нарязва на тънки филийки.
Подправя се с малко зехтин, лимон/оцет, и пресни зелени подправки по избор.

Много вкусно като мезе, на сандвич или дори като основно ядене.

# 281
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

аспержи?  newsm78

мъжът ми много обича суши, но на мен норито ми идват в повече...
незнам защо, но ми става често гадно от вкуса им... Tired

Токачка, добре е плодовете са се ядат самостоятелно. комбинирането им с млечни продукти не е препоръчително.
мисля, че не ядаш много Peace

аз ям по 5 пъти на ден, но по малко.

преди няколко дни си купих едно прахче, което е направено от естерствено ферментирало жито.
слага съм към дипчета, сосове или супи.
на мен ми е много вкусно.
направих дип от зехтин, провансалски подправки, сол, лимонов сок, наситнен пресен лук и това ферментирало жито. топяхме си зеленчукови пръчици в него....

преди съм ползвала ензимно активно жито за получаване на по-хрупкава коричка при хляба Peace

някой да е пробвал други варианти?

# 282
Люлякови нощи  интересни предложения с този език,мисля да опитам.Какъв език се използва телешки или свински?
Ася asparagus  е аспержи. Simple Smile

# 283
Токачка,  Peace не визирах теб, а и не знам дали съм визирала изобщо някой от темата. Тук - таме се вясват дюкански рецепти. Знам ли, човекът, който ги е дал, може да е избрал този вариант за себе си, а аз не искам да налагам мнението си по въпроса. С голямо внимание съм изчела всеки твой пост и уважавам борбите ти /една от тях е и моя борба от много години/. Пожелавам ти да стигнеш до желаните ти цели по възможно най-лесния начин.

Вери, разконсперира ме, но то не е чак толкова трудно човек да се сети. Разделното хранене се оказа най-добрия вариант за мен. Свалих килограмите си с четиридневната диета, която ме подготви идеално за този режим. Аз обичам много да ям и този вариант ми пасва. Вярно е отучих се да ям непрестанно. Спазвам часовете, но с течение на времето се свиква. Самият организъм ми показва кога е дошло време за ядене. Искам да кажа, че не съм крайна - хапвам торти, хапвам макарони на фурна /без сирене/, но след тях пак спазвам часове. В този режим ми харесва, че ядеш всичко, което ти се яде, само трябва да изчакаш да му дойде времето.  Hug    

# 284
asyalein , аспержи да. Извинявам се Embarassed

А за сушито, аз за това си правя "голо" от време на време (без нори). Супер вкусно е така:

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 21:40 от Люлякови нощи

Общи условия

Активация на акаунт