СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 495
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • Габрово
Върнахме се от консултация и за моя радост Рая е качила 160 гр. Не е много, ама аз очаквах че може и да е свалила покрай диарията и се израдвах. Вчера беше затишие, ама днес пак почна да дриска. Ще ям аз манджите й от кухнята пък тя на диета...

Като заговорихте за бижутата на Арлина да се похваля и аз с моите- вчера качих и нови, а имам и още несглобени, които ще качвам тепърва. Не че си прося четки, просто искам да знам дали ви се харесват, понеже по-натам като задобрея още и аз мисля да продавам ако не ми мине мерака да правя.
Има и малко декупаж там, но за него вече нямам време...

http://home-and-garden.webshots.com/album/570346165PgKnAV?vhost=home-and-garden

# 556
  • До хладилника, който обичам
Гледам,че много от вас дават кисело мляко-кога го въведохте,нали го дават след 10-я мес.,за това питам

Кравият белтък в киселото мляко (и сиренето) е разграден, не е цял, както е в прясното мляко. Затова обичайно киселото мляко и кашкавалът, за разлика от кравето мляко, могат да се предложат на по-ранна възраст.
Проблемът с киселото мляко е, че много хора решават, че то замества кърменето или храненето с адаптираното мляко и изхранват бебето основно с него, което не е правилно, то не съдържа не само нужните витамини и минерали, но дори основните хранителни вещества.
Ако се остави това настрана, и се предлага просто като допълваща основното млечно хранене храна, е окей да се въведе между 8 и 10 месеца, някои казват дори 7 месеца.
Избира се обикновено (т.е. неподсладено) пълномаслено кисело мляко, много хора си квасят за бебето - но пак, като допълваща храна, не като основно млечно хранене.
Лично аз ще въвеждам на Ръкавичката сега сирене и кисело мляко (сега-сега, следващите седмици, особено ако се стегна да подквася малко количество за нея).

# 557
Добро утро, честито на празнуващите да са живи и здрави. Hug
Нашите часова не хранене са: 6 ч. Кърма
9 и 30 ч. попара или каша
12 и 30 - 13 ч. обяд от кухнята
16 - 16 и 30 кремче от кухнята
19.19 и 30 супата от кухнята
22 кърма и нощното пробуждане кърма.
Ние си имаме и второ зъбче  Laughing
Аз кисело мляко не давам, пробвах но малката не го удобри, беше домашно подквасено. Говорих с позната мед. сестра и ми каза да не се притеснявам много често кърмените бебета не искат друго мляко освен кърма, защото имало някакъв ензим който не им харесвал или нещо подобно, не можах много да разбера.

# 558
Привет момичета! При нас като се развали времето и нета изчезва ( от вчера нямам нет )  ooooh!
Ох като гледам часовете ви на хранене благородно завиждам. Ние сме на следния режим:
6-7 часа - кърма
10 - кърма
12.30 - пюре - зеленчуково или месно + кърма
16 - плодово пюре или каша + кърма
19 - кърма
21.30 -22.00 - кърма
и още два пъти през нощта
Започвам да се чудя да не би да не и стига млякото преди да заспи, щом ми се буди по 2 пъти през нощта.  Чудя се как ще прояде повече твърда храна това дете. Мисълта ми е, че септември, най късно октомври ще трябва да се върна на работа и тогава няма да има от кого да цока ( при положение, че и шишета не признава) и ще трябва изведнъж ли да я отбия  newsm78 То ще бъде голям шок за нея. Направо не знам какво ще правя, а септември се задава, колкото и да не ми се ще.....

ПС Да ви се оплача как се пребих като куче. Бягам за гърнето, че Софи взе да се напъва и като си настъпих анцуга и като паднах... Плъзкайки се след гърнето се озовах от едната стая през коридор и в другата стая  Crazy Оххх, че и нямам добри еър беци поне да олекотят малко падането  Grinning
А да щях да питам как го подквасвате това мляко  newsm78 Два пъти опитвах да правя за нас, но нещо не ми се получи?!

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 12:16 от bibo4e

# 559
А да щях да питам как го подквасвате това мляко  newsm78 Два пъти опитвах да правя за нас, но нещо не ми се получи?!
зависи какво мляко ползваш за подкваса.

# 560
Не подквасвам, за мен това са не познати технологии, граничещи с изключително силна и строга хигиена, водещи ме на мисълта за изключително стерилна заводска среда  Thinking. Затова купувам, но не давам  Joy, два пъти купх мляко, но така и не му го дадох, сега съм решила твърдо да купя и да дам......

# 561

[/quote]зависи какво мляко ползваш за подкваса.
[/quote]
Ами уж купувам мляко за подквас, а подквасвам млякото на една позната крава  hahaha Леле как звучи  Joy

# 562
Валка, хубави са ти нещата  Peace

Бибо4е,ша се утрепеш,бе  Grinning

Док' ми каза да въвеждам сиренето,щот нали исках да разбера дали Свил има АБКМ. Пък и изборът на безмлечните каши е много беден.Та другата седмица ще яде попара.

Покажете ми безмлечни бисквити. Питах в един магазин-имаха само на Плазмон-всичко млечно.

# 563
Да се разпиша и аз  Rolling Eyes
Не мога да кажа че имаме някакъв режим, то всеки ден е различен, но гледам да предлагам и закуска/която ми се отказва/, обяд, следобяд, след съня и вечер. Не всеки път имам успех, но когато успея, яде около 100-150 гр. Което мисля че е добре. Иначе по всяко време се кърмим, няма час.

За киселото мляко - аз правя от време на време, но следя Т да е 42-43 градуса, тогава се хваща. Сега правя по -често овче, много го обичаме. Много е маслено и хубаво. не всеки път успявам, но аз съм на принципа, че докато не пробваш няма да стане/да се научиш. Та така.
Но Алекс не го ще много кис.мляко и дом. и купешкото. Сега четох, че кърмените не го обичали, затуй ще да е. На кръстниците детето оная вечер е изяло цяла кофичка , много го обича/ в Неделя става на годинка/.
И сирене не ще малкия. Мисля да пробвам да го сложа в супата.

Валка, ма то не само бижута се правят, гледами бурканчета, и картина  newsm78.
Много са оригинални нещата дето правите с Арлина.Браво на вас !!!

Аз се каня да си взема гоблен, ама ... пред компа по - ми харесва ...

# 564
  • Габрово

Валка, ма то не само бижута се правят, гледами бурканчета, и картина  newsm78.
Много са оригинални нещата дето правите с Арлина.Браво на вас !!!

Аз се каня да си взема гоблен, ама ... пред компа по - ми харесва ...

Ми то дъските и буркана са правени със салфетки (декупаж) Grinning

Кисело мляко така и не пробвах да квася и давам купено. С кой акъл вчера пак й дадох и сега пак дрис дрис...

Ай отивам да спретна едни шницели, че вече не сме на морето и пак трябва да се готви, колкото и да ми се не ще  Tired

# 565
# 566
  • София
Идвам да се оплаквам от Никола Tired Станал е абсолютно непоносим, пищи и крещи през цялото време и не иска да остане и за секунда сам. А съм го оставила в кошарата или на пода, а е надул гайдата яко. Никога не е можел да се занимава сам особено, ама преди поне издържаше 10-15 минути, та да свърша нещо. С рев заспива, с рев се събужда, не мога да го трая направо Crossing Arms

# 567
s0nic, separation anexiety Peace Минава с времето Simple Smile страх го е, защото сега осъзнава изведнъж, че ти всъщност не си част от него, както са краката и ръцете му, както му се е струвало досега, а е съвсем самостоятелна единица и това го плаши. С много повторения ще се увери, че всичко е наред.
Аз нося и слагам Ръкавичката близо до мен, като искам да правя нещо - на пода я слагам, в коридора, пред банята, в кухнята... засега поне приема да седи близо до мен, щом ме вижда, не държи непременно да ми е в ръцете.

# 568
  • София
Мда, ама на него не му е достатъчно да съм му пред очите... Трябва да е залепен за мен като ваденка ooooh! Дано му мине скоро, че ми иде да се върна на работа тутакси. Crazy

# 569
Ау, чак такова желание не ме наляга мен, не, не, не! Не искам да работя. Искам баща ми да е цар.

Общи условия

Активация на акаунт