ПЛЕВЕН - 137

• 48 717
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Току що попаднах на тази информация - http://www.btv.bg/news/bulgaria/institucii/story/486928706-Natru … _maychinstvo.html и доколкото разбирам този начин на използване на отпуска е от скоро узаконен, така както ти го предложи като опция. В моя частен случай Кати в момента имам заместничка, но ако реша да се въна на работа тя едва ли ще стои на повикване, когато реша да почивам, понеже моето работно място е само с една бройка в Плевен. В смисъл две идваме много, е в другия случай една е малко. Така че на мойте работодатели им е важно да съм на работа, а не в отпуск. А и шефът ми е евреин - може би едва преживява майчинството изобщо като опция за почиване. Joy Това с прекратяването на плащането на майчинство в следствие на промяната, която трябва да се обяви до три дни е просто един вид спестовност на държавата. Принципът е кой ще се прецака да плаща на майката - за да не е Нои.
Тая вечер между другото по новините чух за майки, които отказват да платят глобата и ще съдят държавата, точно със същите аргументи, че за децата в яслата се грижат няколко часа, а не на сто процента, при това с неясен резултат в началото.

# 91
Не знам какво имаш предвид под "скоро", но аз приложих този вариант през 2004 година.
Дали да не мога да осъдя държавата, че в училище се грижат само няколко часа, а не 100 % и трябва да водя детето на другия край на града, защото иначе няма как да го гледам? Нямам нищо против  да ми дават 200 лв., за да си седя у дома и да си го прибирам на обяд.

# 92
Аааа това последното не го вярвам, едва ли работиш за 200лв. Нали не казваш, че майките дето са в майчинство всъщност седят и си чоплят носовете? На мен лично тези 240лв. от НОИ сериозно не ме задоволяват, но аз не искам да им бъда в тежест също, а искам възможност да си задържа работното място и в същото време да не ми се налага да влизам в крайно стресови ситуации. Най-вероятно и Константина има това предвид и за момента ще се огранича със списъка, понеже не съм изследвала на повечето майки желанията. Всъщност си права, че "скоро" не е на място, стига човек да го знае навреме това инфо. Wink

# 93
Аааа това последното не го вярвам, едва ли работиш за 200лв.
Ами в общи линии, работя за малко повече, но като махна разходите, които правя, за да ходя на работа, 200 ме устройват. Хипотетично, разбира се.
Нали не казваш, че майките дето са в майчинство всъщност седят и си чоплят носовете?
Напротив, майчинството е даже повече от ходенето на работа, защото грижите за детето са си 24/7 и от тях не можеш да си вземеш болнични или отпуска. Самата аз съм си гледала детето до 2 г. и малко и определено това беше един от най-натоварващите /и най-удовлетворяващия/ периоди в професионалната ми кариера.  Simple Smile  Но си е гърч - болен, уморен, трябва да си на разположение на детето си, защото то си има нужди.
С изказването си имах предвид, че нямам нищо против да имам възможността да не работя и да си прибирам детето на обяд от училище, за да съм сигурна, че се е нахранил, починал и научил, отколкото да го вземам в 16 ч. и да разбера, че на обяд е ял две лъжици супа и едно кюфте с малко хляб, примерно и вечерта да пишем с него до 19-20 часа. За съжаление това можеше да се случи, ако нямахме загробващ заем или ако мъжа ми работеше милионер примерно, но в момента това е реалността. Както и да е, мога да искам много неща, но това не значи, че ще станат.
В крайна сметка становището ми е, че съм съгласна, че на децата им трябва адаптационен период, но има напълно законен начин да се ползва, а именно натрупания отпуск. Друг е въпроса, че в моя напълно частен случай детето се адаптира сравнително добре, но след 4 месеца разви жестока алергия с пристъпи, от коит се задушаваше и стана много интересна картинката. Даже се бях замислила да ползвам третата година неплатен отпуск по майчинство, за да го стабилизирам. Но се оправихме, с помощта на комбинации с бабите и т.н. Та идеята ми е, че понякога този 1 или 2 месеца не стигат, ама няма как да стане и да се направи гратисния период 6 месеца или 1 година примерно, защото осигурителната система ще се срине.

# 94
Ох, здравейте и от мен!
Аз да се похваля, че бях на концерта на Елтън Джон.
Оооооооооооооо, беше страхотно! Пя два часа и тридесет минути без да си почива. Супер беше! Заболя ме гърлото да пея  и да викам. И на бис изпу 2 песни.
Абе в 3:00 ч. бях в леглото вкъщи! Половин час излизахме от стадиона и незнам колко още се борихме със задръстването.
Ама иначе за концерта- бяхме седящи места на 20 м. от сцената, видях си го тоя човечец както си пише по книгите. Много беше готин!
Хаха, на очилата му, които вмеждувпрочем бяха червени пишеше скамъчета EJ! Беше с фраг, а на гърба му беше избродирана анимиран обрац на Елтън Джон, който лети на ракета. Хахах, супер.
Много пя, нови песни, стари песни, много готино!
Ама още можеше!
Сигурно, за да си задоволи публиката трябваше да пее още 4 часа без да спира, ама горкия, нали и той душица носи Laughing
Абе, доволна съм и съм много щастлива!
А, иначе, ние тия дни бяхме по цял ден в конюшнята, но днес си бяхме у дома.
Много жега бе хора! Страх ме беше да отворя да проветря.
 Laughing Laughing

# 95
Браво, Нели! Звучи супер. И мен ме очаква горещо музикално лято, но ще открия сезона другата седмица, живот и здраве.

# 96
Къде ще ходите Кати?

# 97
На голямата четворка другата седмица и на Iron Maiden след два месеца. Нямам търпение. Преди три години също видях Мейдън и Металика в рамките на месец.

# 98
Сега разглеждам Синоптик и не съм доволна от прогнозата за времето хич  Tired
В събота заминаваме за Виена и температурите, които ни очакват за престоя ни там варират между 17-20 градуса  Rolling Eyes
Вече забравих при такива температури какви дрехи обличахме. Остава и да ни вали дъжд всеки ден  ooooh!
Шантаво време, еййй, как ме е яд.
И тук се очаква захлаждане, но не чак толкова.

# 99
Петък и събота го дават във Виена да вали, ама вие докато стигнете може и да се разсее. Абе прогноза, важното е да изкарате добре, да се разнообразите и да няма чрезвичайности по пътя.  Peace
Нели вие направо вип персони с тия 20 метра от сцената! Laughing Много гот иначе звучиш.
Кати нямаме спор и аз не си падам по наглостите. Начини се намират винаги, за това си права, но все някой го изнася на гърба си основния товар.  Peace Приятно изкарване и на вас по концерти. Party
Аз почвам да се боря с Кирил, че откакто откри вентилаторът от къде се пуска и е ... ooooh!

# 100
Добро утро и от мен...

ОХхх, от 8ч и е вече жега...((( а трябва да излезем с Калина да и сменя чехлите. Да не говорим, че и техника още не е дошъл да види киматика и вече избеснявам.

НелиБели, супер е това с концерта. )

# 101
Ох, прибрахме се

Нели, радвам се, че сте останали доволни!

# 102
Здравейте, всички!

Дикси, не се коси за времето, всичко ще е наред! Това, че ще са малко по - ниски градусите, не гарантира неприятни преживявания.
Кати, наистина много се радвам за теб! Дано да си изкарате хубаво по концертите!
Номадка, ами за съжаление не бяхме ВИП, щото като купувахме билетите ВИП-а бяха свършили вече, но бяхме точно зад тях. При нас беше и Жоро Мамалев. Във ВИП -а пък видях тази Лара Береану (или там както се пише). Сигурно е имало и други известни, но може ли всички да мернеш, все пак цял стадион народ.
Мира,струва ми се, че някаква гадна къръщина кръжи над вашето семейство. Как се на вас бе?

Ние май в четвъртък отиваме в Божурище, та до неделя. Има международно състезание. Само не знам кой ще гледа детето! Но съм решила този път да не я взимаме, щото миналия път там за малко да почна да си говоря сама.
А тази събота дето мина в Рибен имаше турнир, който ние организирахме. Квалификации за финали. Взехме едно първо, едно второ и едно трето място.  На различните височини разбира се.

# 103
Здравейте!!!

Аз бях малко селянче 2 дни и вчера се прибрах. Сега не ми се занимава със снимки, но като ги сваля ще ви покажа. Миро се разби от тичане по двора и от къпане със слънчева вода. А в събота в нашия двор с братовчедите си такова къпане му дръпнаха, че чак хората се спираха да ни гледат. А аз ги гледах и тримата сама. Деси, вече те разбирам. С тази разлика, че 2 от моите бяха на кажи-речи една възраст/ Миро на 1г и 6м, а братовчед му на 1г. и 5 м./ . Добре, че каката е по-голяма.

Кати, и моят мъж ще ходи на концертите на 22 и 23. 06. А на 30. ще ходим на Шабла за Джулай морнинга.

Бенсън, благодаря за съвета. Аз поназнайвам английски, даже ми се е налагало да го  ползвам няколко пъти, но имам малко пропуски в граматиката и най-вече ми липсва документ, та сега ще наваксам с тези неща.

# 104
Нуши, представям си какво ти е било с толкова деца. Но пък на Миро му е било много готино. Бела прави същото на Рибен. Имаме басейн, пясъчник, много тревица за тичане и така. Добре им е на децата на чист въздух + разни забавления.

Общи условия

Активация на акаунт