Ей го - лятото дойде, МАРТенче ще ходи на море .

• 50 228
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейтее! Черпим по случай тройния празник в нашето семейство- трима именици :двама Любомироци и аз Simple Smile

# 226
  • Sofia
Честито на всички именници! Да са живи и здрави!
Ние естествено пак сме болни.  Sad Две седмици ходиха на ясла и са готови.  #Cussing out До снощи нищо им нямаше, днес отивам да ги взема и със сополи, кашляли били през деня, Жоро и с малко температура... Омръзна ми вече с тези вируси. 2 месеца не бяха боледували докато не ходеха на ясла и сега пак наново... Ако не се оправят до понеделник не знам какво ще правя.  ooooh!

# 227
Здравейте и от нас!!!
Честит празник на именниците   bouquet

Аз влизах във Форума от компа на дъщеря ми и там не ми даваше нови отговори, чак вчера видях, че ми дава дата понеделник  Rolling Eyes
Та викам си сега да драсна някой ред за нас  Laughing

Моите слънчица са с вирусче - запушени нослета, които промивам през час със солен разтвор. Вдигнаха и лека Т - 37.5, но само 2 пъти.
Днес пак ги заведох на море, водата е чудно топла и чиста...

Малката ми Глезоринда така се е отракала, толкова много говори и знае, че ми взима акъла с изявления  Laughing Всяко изречение започва с "Мамооооо, трябва ...." и продължава със "защото..." За всичко имаме обяснения и оправдания, брои до 10 на български, гръцки и английски, пише букви (не познава много де - 4-5), харесва й да рисува и оцветява, подрежда пъзели...
Днес с батко й правиха кълбенца на тревата в двора  Heart Eyes  Heart Eyes научи се да пази равновесие докато ходи по въжето в двора (има 2 помощни въжета, да не помислите, че я готвя за цирка  Laughing)
Научи се да скача на един крак  Laughing

Намерих в съседното градче руска школа по балет, където ще я запиша като навърши 3 годинки (то не остана вече  Wink) Има си данни детенцето, гъвкаво и слабичко е - дано сбъдне на мама мечтата  Laughing

Влюбена е в Йозовия цвят, иска всичко да е розово  hahaha 

Резултатът от консултацията е 96см ръст, 11.5 кг тегло  Heart Eyes
Вече не й е толкова бебешко личицето, много е суетна и все се върти пред огледалото  Laughing

Обмислях даването й заедно с бати в частна ДГ, но се отказах и ще ги водя в детска работилничка с куклен театър за по 3 часа на ден...

Следващата да се разпише, моля  Hug

# 228
  • Sofia
11,5 кг??? Лелее какви сте финни...  Laughing Почвам да се плаша вече. Мойте скоро ще стигнат 16 кг...  ooooh!

# 229
  • Бургас
Добро утро!
Сави, хайде, дано да са по-добре децата вече!Почваме пак с болестите.С тези резки температурни промени, няма как да е иначе.
Тук при нас масово купуват "Респивакс".При вас така ли е?
Олимпия, браво на малката ти сладурана, че се развива скорострелно!
Мария също не спира да говори, всичко й се разбира и госпожите от градинската група казват, че е за градина, а не за ясленската група, но ще изчакаме да дойде догодина, за да изпишат старите кадри.
Хора, то вече есента дойде, пък ние по загалавие посрещаме лятото...,може да се сменим, естествено който разбира и когато има време.
Я да ви питам, като пращате децата на ясла, слагате ли им и вода за пиене или разчитате там да им дават при нужда?
Желая лек ден на всички!

# 230
Здравейте,толкова отдавна не съм писала при вас,но и рядко влизам.На село нямам интернет,но скоро ще прекараме,че си ходим често.
Основно ходя да си крадвам по някоя идейка от готвачките,че ми е трудно да мисля всеки ден какво да готвя.
Ходихме на море,но за малко.Любо направо неможах да го извадя от водата докато не си тръгнем от плажа.
Аз съм много доволна от осцилококцинум,само че някой знае ли колко дълго може да се дава.Давам ли го нямам проблем с болестите.Спрем ли го и след седмица и сополите тръгват.Иначе не е спирал да ходи на ясла,но се плаша от есента и зимата.След два месеца ще вадим носната сливица,та дано да има ефект.Да не остане само ваденето.Иначе Любо е вече 13кг.
Носихме торта в яслата да черпим за ИД ,защото говореше за торта от три седмици.НО неможахме да го празнуваме,защото моя татко почина пет дни преди това и ни е тягостно.Но Любо беше доволен че е имал торта.

# 231
Здравейте и от мен.
Лятото отмина за жалост много  бързо и започна лудницата.
Каката е 2 клас, втора смяна, което изобщо не ме устройва - от 12,40 до към 16.00. Едно никакво време, взех си жена да помага за по 1-2 часа на ден. Дано да сме доволни взаимно.
Аз съм класна на 29 ученика от 9 клас и едни трепети има Wink
А малкия Никола не иска да говори и това е - на 2г. и половина стана. Ще го заведа май след 3-тата година на логопед, че всички от родата да са спокойни. Иначе само с ключове и коли се занимава, постоянно иска на някого ключовете, че става леко досаден с тях Wink
Тази година си направих черен бъз - сок от него за имунната система, ще го  тествам, по рецептата на лечителя Петър Димков. По-нататък ще ви кажа колко сме доволни.
Това е засега, имахме си именничка, повикахме и аниматор, понеже децата са  в преходна възраст и много  добре смятам, че се получи. Всички деца дивяха и шуряха около 4 часа.
Приятно ми е да ви чета постовете, макар и рядко да влизам тук напоследък.

# 232
приветско и от нас... от утре нова седмица подхващаме в яслата.. не се хваля  Mr. Greenсамо вметвам...надявам се  с по малко истерии да е..

сока от 4ерен бъз е супер... аз миналата година го пих...общо взето изкарах добра зима само с 1 ангина макар и по продължителна.. сега мисля ина децата да давам плюс техните си капки...сега сам решила 1 ампула осцило.... оба4е не ми излиза исапа от към пари 4е нали са ми двама.. та ще видим.. хайде лека ве4ер...

# 233
Здравейте,за говоренето нямат спирка вече искам тишина.За болестите боледуват след седмица на детска пак са с хрема,а единия и повръщаше,но това мина и днес пак са там.За кг. малко над 11 са и са доста по дребни особено Деян ама се надявам да навакса.

# 234
  • Тук и там
Привет и от нас с Галя   bouquet
Явно не трябва да влизам често в темичката ни за да има какво да чета  Wink
И нас не ни подмина по-хладното време, добре че Галя за миналия уикенд мина само с хрема и я заведохме на яслата като кукуряк  Mr. Green Давах й в промишлени количества мед, клеева и лимон и пу-пу - май бързичко мина  Peace
Аз се разкашлях още миналия понеделник, до вторник бях като пребита ама трябваше да се тича на работа, за Галя, на курс... не остана време за истинско боледуване  Crazy Е, седмица вече съм на изцеляване - явно много съм сдухана щом боледувам 2 дена, а после дни наред си нося последствията  Confused
На патерица честито на именниците - да са здрави и щастливи, а на всички ученици - да носят само 6-ци  Wink
В сряда пътуваме малко на гости при баба и дядо за панаир в Свищов, а и на гроздобер - не знам дали ще си почина, но поне малко ще отдъхна от постоянното тичане. То с това тичане не ми остава време да си обърна внимание на къщата и детето, но дано някой ден и това свърша  Laughing
Оле, няма начин при такава мама малката сладурка да не стане балерина  Hug
Стискам палци всички бързо да оставят зад гърба си болестите  Praynig

# 235
  • Sofia
Здравейте! Преборихме май вируса тоя път. С ударни дози витамини, цитросепт, сироп и капки и мед на корем.  Laughing Имат още малко сополи, но отминават вече като че ли.
Ние ще се местим в нова ясла.  Sad Като се сетя как ще са пак 2-3 седмици рев, сълзи, сополи и неспане нощно време и ми се реве и на мен от сега.  ooooh! Но няма начин.
Я дайте един бърз отчет на ръст и кг, че наистина почвам да се плаша вече. Какви са ви такива финни децата по 11 кг?  Mr. Green Мойте ли са най-огромни? Ние сме 95 и 98 см и 15,5 и 16,3 кг...  newsm78

# 236
Кристина е 12 кг., сега качи килце като стана по-хладно. Яде ужасно много напоследък. Нямам представа колко е висока, но още и купувам дрехи за 2години. Тя си е по-нисичка. И обувките си носим по 2 сезона. Mr. Green

# 237
Носихме торта в яслата да черпим за ИД ,защото говореше за торта от три седмици.НО неможахме да го празнуваме,защото моя татко почина пет дни преди това и ни е тягостно.Но Любо беше доволен че е имал торта.
Моите съболезнования, знам колко е тежко...Бъди силна, той гледа теб и децата отгоре и иска да сте усмихнати и щастливи  Hug

Я дайте един бърз отчет на ръст и кг, че наистина почвам да се плаша вече. Какви са ви такива финни децата по 11 кг?  Mr. Green Мойте ли са най-огромни? Ние сме 95 и 98 см и 15,5 и 16,3 кг...  newsm78
Хич и не се притеснявай - всички са различни, освен това и тежината на кокалите има значение. Голямата ми дъщеря на 6мес беше 9.900кг, на 1годинка 14кг, в първи клас около 32кг. Сега е висока 17-годишна мацка със супертяло  Peace
Аз пък в първи клас съм била 20кг (родена съм април, значи на 7г5мес съм била толкова).
Така че - здрави да са и да не ядат боклучава храна  Peace 

Аз получих комплимент от моята сладурка: "Мамо, много си хубава!" Направо се размазах...Константин постоянно ми прави комплименти, особено вечер преди лягане, по време на целувките за лека нощ. Обаче от устичката на малката ми прозвуча невероятно сладко!!!  Heart Eyes

# 238
Здравейте!

На мен явно почна да ми тежи липсата на всякаква умствена работа и се чудя с какво да се захвана, за да не ми мухляса съвсем мозъка. Винаги съм се чудила на майките, които се оплакват, че им е скучно по време на майчинството и искат да се върнат на работа. До сега успешно намирах с какво да се разнообразявам, но май вече не успявам. Не искам и да чуя за започване на работа, защото моята е тежка, отговорна, ужасно конфликтна и много натоварваща, но ако си я харесвах, сигурно вече щях да напирам да се връщам. И понеже ми липсва умственото натоварване, реших освен езиковия курс, който карам, да запиша втора магистратура и курс по кормуване, че е срамота да нямам шофьорска книжка и да завися изцяло от мъжа си. Половинката ми в началото много ми се радваше на ентусиазма, но вече почва да му се плаче, защото осъзна, че грижите за децата ще легнат на неговите плещи и вместо да си почива, когато се върне от работа, трябва да носи две глезани на ръце.

Стига за мен, сега за Дея. Тя е висока 98 см. и тежи 12,500. Не изглежда много слаба, купувам й дрехи точно за нейната възраст и й седят добре, без да са й широки или тесни. Тя продължава да не иска нищо да яде. Според мен си поддържа теглото и здравето само от АМ. Явно е гладна, защото иска да пие голяма количество АМ, но защо не яде, въобще не мога да разбера. По цял ден я гоним с всевъзможни храни, но с охота яде само риба, евентуално сирене, кисело мляко и кюфтета, но всичко това само ако е на кеф и ако не го е яла в близките дни, защото иначе й писва. Плодове и зеленчуци не вкусва. АМ й давам само вечер преди лягане и от него пие доста - по 300-350 мл. Аз й правя по-малко, а тя непрекъснато ми иска още. И как няма да иска като друго не яде. Съответно страда от запек, което също доста ме притеснява. Направо ми писна с този неин безумен хранителен режим. За капак на всичко, преди няколко дни започнах захранването на Бояна и тя естествено плюе всичко, което с кански мъки успявам да набутам в устата й.

За говоренето - говори, много думи ги изговаря почти правилно, но имам чувството, че колкото повече й се увеличава речника, толкова повече се разваля произношението. Искам да кажа, че всички нови думи се произнасят по абсолютно неразбираем за околните начин и докато ги усъвършенства, имам чувството че говоря с бебе на годинка и я разбирам само от контекста на изречението. Освен това много обича да пее. Научава нови песнички, но или не чува думите вярно, или не ги разбира, или са й трудни за произнасяне, защото почти нищо не й се разбира. Но пък пее много вярно и мелодиите ги докарва страхотно. Направо ми е кеф да я слушам.

Да питам, вашите деца задават ли вече въпроси? Дея почти нищо не ме пита освен къде е едикой си и какво е това. Сякаш не я интересуват нещата около нея.

Хайде стига за сега, че си наваксах всички дни, през които не съм писала.

# 239
  • около Варна
Хайде и аз тук Grinning

Марги, поздравления за ентусиазма, аз толкова съм затъпяла и така нямам време, че не мога да си представя да поема друг ангажимент успоредно с гледането на децата. Чак се плаша как ще се справям на работа, нямам акъл за пет стотинки вече ooooh!

Относно храненето и Ева е много трудна, или не яде почти нищо, или ако хапне е в някакви минимални количества, много е изнервящо, но спрях да и обръщам внимание, даже забравям понякога да и предлагам храна. Малкия беше голям лакомник, радваше ме с постоянен глад, сега и той взе да отказва храната.

Мерките ни не знам какви са точно, но около 11 кг. и едва ли има 90 см., дребосъчка е

За говоренето....не млъква, освен това е в периода на Защо? и отговарям на поне 1000 защота на ден и на още толкова не отговарям Laughing Малкия и той започва да приказва покрай кака си. Двамата продължават да се карат и бият, да ме ревнуват, но забелязвам, че и не могат един без друг, постоянно се търсят, на принципа "бий ма, обичам та" Mr. Green

Ева много обича да пее и танцува, голяма кипра е, то избира дрехи, чанти, червило, чудо е докато тръгнем. Абе пораснаха ни дечицата и стават все по-забавни. Лошото е, че започва и да се налага и да ни манипулира, като ми удари един престорен рев и откачам, като бебе толкова не е ревала, колкото сега се надува.

Та това в общи линии, ааа миналата седмица беше "малка" булка на сватбата на леля си, като получа снимките ще ви я покажа, каква ми е принцеса, голяма игра падна, постоянно гонихме оркестъра, но рано се измори, че беше малко болна.

Сега и двамата са вирусни, сополи, кашлят, кихат....аз ги чакам да се оправят, те по-зле стават, ще откараме така до Коледа сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт