Ей го - лятото дойде, МАРТенче ще ходи на море .

• 50 221
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София, Борово
Наде, Виктор я понесе много зле тази ваксина. На 7-8 ден температура, на 14 ти ден температура + обрив, стана изключително нервен и спря да яде. Момичетата по-леко я понасят.
На Виктор му предстои сега ваксина за Варицела и малко се притеснявам по същите причини.
Благодаря за куража и пожеланията за моята майка Hug

# 166
Diana, кажи, моля те, нещо повече за тази ваксина за Варицела. Praynig Аз много се чудя дали да я сложим на Ели, но не знам нищо за нея, а и никой познат не я е слагал. Thinking
Наде, бързо да се оправя Раличка! Hug

# 167
  • София
Благодаря ви за отговорите, момичета. Засега ще приема, че е от ваксината. Въобще не съм фен на ваксините, но ми похвалиха много една- Пневмо 23. Някакви отзиви за нея? newsm78

# 168
  • Sofia
enigmata, за какво ти е ваксина за Варицела? Тя е толкова леко и безобидно заболяване. Няма смисъл според мен да се разбутва излишно имунитета на детето. Ваксина има смисъл срещу наистина сериозни заболявания.

# 169
По принцип е възможно, но няма как да се докаже дали е от ваксината или е вирус. Дай и нещо противовирусно за всеки случай, смекта и я дръж на диета 3-4 дни.
Да бих добавила и Биогая Peace
Бети от тая ваксина ми повръща Sick
Знам,че кокото по-късно се слагат...толкова по-трудно се понасят....
Диди Praynig
Спирит честито  bouquetМного са сладки малките съкровища Hug
Нади аз четох в нета за тази вакина.Не я хвалят особено/не била от най-ефикасните/Чудих се между нея и Превенар.И още не знам newsm78 Иначе мойта лична е за Пневмото...

# 170
  • София, Борово
enigmata, за какво ти е ваксина за Варицела? Тя е толкова леко и безобидно заболяване. Няма смисъл според мен да се разбутва излишно имунитета на детето. Ваксина има смисъл срещу наистина сериозни заболявания.
Сави, варицелата изобщо не е леко и безобидно. Нямам медицинско образование, но имам наблюдения и то какви ooooh! ....
Факт е, че тази ваксина е задължителна в много Европейски страни.
Енигмата, ние я взехме от Грърция преди сота време, но все отлагам понеже все имаме контакт с болни деца. Снаха ми сложи на племеника - 5 г.  и племеничката -17 г., нямаше никакви странични реакции, но все пак не са изключени.
Слага се на 2 приема най-малко през 3 месеца.
R&B&G  Hug

# 171
Здравейте, момичета  Hug
Първо да вдъхна малко кураж на Диди - надявам се всичко да е добре с майка ти и притесненията скоро да изчезнат  Hug

Виждам, че коментирате ваксини - наскоро гледах предаване на Гала и за малко да откажа да слагам на моите...Всъщност все още го обмислям и отлагам ваксини, лъжейки докторите, че децата са сополиви или с вирус, Т...  Embarassed Винаги така съм правела - и с трите деца. Винаги се притеснявам преди вакснина, не спя нощта преди имунизацията... Тук имун.календар е по-богат - за да имате идея, Константин по бг календара беше приключил  с ваксините, а тук за 2 години го дучиха още 4 пъти  Cry Да не говорим, че искаха за 2 месеца да ги направят, по 2 наведнъж  Rolling Eyes  Добре, че има луда майка, та разредихме периода на ваксините много...
Поставени са им за варицела - понесоха ги добре, само с лека Т за ден. Аз също съм ужасена от всякакви шарки - карала съм ги всичките, а Рубеола даже бременна с Джули в 5месец...
Между Пневмо 23 и Превенар - избрах Превенар 7 (новият с повече компоненти го отказах, малко накриво ме гледаха докторките, ама Овен, к'во да правят, не се излиза на глава с мен  Mr. Green)
Наде, хич не ти се карам за отлагането - и аз така правя, защото съм в паника, че на моето дете може нещо да се случи. Все пак не са редки случаите на странични реакции и страдам заедно с майките, които са понесли този ужас  Cry

Шоколадово бонбонче - успех в кариерата, трудна професия на трудно място си намерила, но ще се справиш!!!

# 172
 Диди,  Praynig Flowers Four Leaf Clover

За който не знае- вече с пентаксима се слага и още една ваксина- 2 в 1 посещение- една в лявото краче, една в дясното Confused Габчо понесе първия прием без проблем, ни Т вдигна, нищо. Мойта педиатърка прави тези,които са задължителни, за другите ми каза, че няма нужда, още повече че Бела не ходи на градина, няма и изгледи да тръгне в близката година.

Спирит, много са сладки малките бонбони:)) Ще свикнеш набързо с новата обстановка, ще видиш колко е весело:)

Бела все повече ме забавлява. Изведнъж се оказа, че всички приказки,които баща й чете вечер, са научени наизуст и вече се рецитират с повод и без повод на нейния език, което го прави още по-сладко:) За който иска снимки на дребосъците- в подписа ми е линк към албумчето, което качих оня ден- има-няма около 200 снимки- типично в мой стил... Сега качвам и клипче, ама много бавно става... ще ви пусна линк после.

Истериите на Бела не спират. Както си е едно мило, добро и прекрасно дете.. и започва най-вече без причина едно тръшкане, рев и викане- искам..не искам... Направо и мен ме докарва до лудост на моменти. Кога ще мине тоз "пубертет" Crazy

Дневният памперс го махнах без абслютно никакъв проблем. Обаче с нощния имам огромен проблем. Там не само, че няма развитие, ами нещата на зле отиват- толкова вода изпива, че 6ти номер памперс прелива и сутрин е мокра до ушите, миналата седмица няколко дни поред прах чаршафи. Вчера пак. Какво да правя, като имаме само 1 чувал и ако не го изпера на момента, вечерта няма с какво да спи, а се върти много и все ще е отвита............

Айде отиваме на разходка:)

Понеже само Ива е писала след мен се редактирам и пускам линк към клипчето

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 00:17 от KikiNiki

# 173
  • Тук и там
Марги, бе то какво да разказва човек, като мина толкова време от морето - чак ми се струва, че не е било реалност  Laughing
Галя беше доста развълнувана от дългото пътуване, та чак преливаше в постоянно мрънкане и писъци за щяло и нещяло - беше ме докарала до нервна криза Crazy То и миналата година с отиването ни беше същата история, но се успокоявах, че като сме по-големи нещата ще са по-лесни. Да ама не  Mr. Green Е, в следващите дни режима ни се нормализира - добре, че само първите дни предпочиташе да обикаля масите в ресторанта и да си показва на всички пупата и памперса, а после храната й хареса - иначе трябваше да мисля как да я изхранвам Laughing
Уцелихме приятно време - сутрин на плажа, следобед на минерален басеин. Миналата година Галя остана само с топване на крачетата във водата, но тази вече се взех в ръце и хайде с мене едни танци, едни песни в морето... Каквато си е децибелка, само тя се чуваше с нейното "Айдииии де Гадааааа" /в превод "Айде Галя" Mr. Green/
Хубаво беше, ама ми се стори кратко  Wink Оттам се метнахме до Свищов при баба и дядо и там започнахме проби с гърнето - къде успешни, къде не съвсем. Confused Засега напредъка ни не е голям, защото малкото инатче голям рев му удря на гърнето. Мислех, че виждайки дечицата в яслата Галя ще пожелае да махнем памперса, но и там лелките изобщо не я канят и засега това ми е големия проблем. Иначе ходи на ясла и сега - в момента са 6 дечица на крайно нуждаещи се родители като нас  Peace От 2 месеца сме без биба за съня, което си е просто супер  Flutter В общи линии в яслата не плаче, интересно й е, играе си с другите, хапва си и такива нещо, които на мен директно ще откаже. Засега там почти не говорела, но за сметка на това вечер ни надува главите с нейните си бърборения  Laughing Хайде стига толкова за нас  Wink

KikiNiki , това с тръшкането и при нас не минава - та ако това е по-лекия пубертет, не ми се мисли какво ни чака после  ooooh!

Дианче, всички сме с теб  Peace

# 174
Като заговорихте за море и уж не ми се ходеше много пак,но с тези температури на вън май вече ми се ходи Wink
   Ние бяхме на вилата за 5дни и там май добре ми се отразява,не усещам някакви жеги детето в един басейн и чудно.Само дето много ядене,много нещо  ooooh!,това не ми се отразява добре,но свекърва ми се грижи да не взема да отслабна и шета ли жената едни мекици,тутманици...само полезни неща Simple Smile
Диди,стискам палци за мамето ти,дано ви стане по-спокойно.
  КикиНики много сладки тез деца и кака много си обича братчето май?

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 15:39 от vessi122

# 175
Wkluchwam se telegrafno, zashtoto forumyt mi generira tracking cookies, koito izkluchwat kompa.
Didi, kakwo stana s izsledwaniata na majka ti?
Mnogo pozdrawi j predaj ot men i pregrydki!!!

# 176
  • около Варна
Привет и от нас!

Крайно време е да се включа и да честитя новото попълнение в семейството на Спирит Hug да ви е здрав и много да ви радва момъка!

Диди, надявам се всичко да е наред при вас Hug

Ваксината за шарка сега ще я слагам на малкия, но отлагам все има някой вирусен около нас, сега чакам изследванията му да излязат, че сега пък неговите левкоцити високи, после ще видим какво ще правим, дано вече всичко е наред.
Допълнителни ваксини не искам и да чувам, така ме е страх след последната ДТК на Ева какъвто кошмар изживях...

Иначе при нас всичко си е едно и също, децата растат, стават все поразбиращи, трудно се лъжат и двамата, вечно са скарани за нещо и ужасно ме ревнуват. единия като викне мамаааааа, другият след него и той мамааааа и двамата навряни отгоре ми и се блъскат и реват кой да се намести по-удобно Laughing не че ми е много смешно в такива моменти

Иначе следобед си ходим на плажче, дребните ги е страх от водата и още има спокойствие, копаят в пясъка като къртици. На Обзор бяхме за няколко дена, забавляваха се дребните, но ние с баща им здравата се изморихме от "почивката" Mr. Green

Хубав ден и здрави дечица желая на всички ви!

# 177
  • Sofia
Здравейте! За ваксините - и мен ме е страх от живите ваксини, но повече ме е страх от полиомиелит, хепатит, тетанус, дифтерия и т.н. Така че и през ум не ми е минало да не слагам ваксина. Става дума за задължителните. От доброволните съм сложила само Ротарикс, не съжалявам, но смятам че е достатъчно. Лично аз не одобрявам това, че се разрешава на майките да решават сами дали да слагат задължителните ваксини или не, но това си е мое мнение.
От 10 мин съм в отпуска!  newsm44  newsm08   grinning039  Края на другата седмица отиваме за малко на моренце! Ако не ни мине котка път разбира се, че с тия деца не смея вече да правя планове. После ако навия мъжа си, че нещо се опъва, може и малко на планина.  Mr. Green

# 178
  • Бургас
Добро утро на всички!
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ЗА ИМЕННИЯ ДЕН НА МАРИЯ!НЕКА МИ БЪДЕ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО БЕЗГРИЖНА! 
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ!
Днес ще ходя да кръщавам едно детенце следобед и след това се връщаме да отбележим именния ден на Мимето.Моите родители също са тук.
Диана,какво стана с майка ти?
Иве,явно сте си изкарали добре.
Август е отпускарския месец и почти не се отчитате.А аз не мога,че на работа нямаме интернет.Поне събота и неделя почивам.
Аз слагам всички задължителни ваксини.И мен ме е страх,но щом са преценили,че са нужни за децата,значи е така,което си е мое лично мнение.
Ние с памперса не сме имали проблем.За 4 дни махнах и дневен и нощен.Просто като се научи,че трябва да ака и пишка в гърнето,което отне 4 дни,за да започне да си казва и не й слагах нито на обяд,нито вечерта.Изведнъж и двата памперса отпаднаха.
Ники,и при нас проблема с тръшкането е голям.Тя се инати за всичко,реве,тръшка се,дере се и какво ли още не.Неконтролируемо е положението.
Желая лек ден на всички ви!

# 179
честит имен ден на малки и  големи. Пожелаваме ви да сте здрави ,весели и засмени

лек ден от нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт