Епилепсия ТЕМА 12

• 64 944
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Здраве ,здраве,здраве другото ще дойде само!

# 121
Благодаря ви, милички! Направо ме разплакахте с добрите си думи. Да ви се връщат, от сърце ви пожелавам, всички хубави неща и на вас.
Целуваме ви....

# 122
Момичета,моля ви някой ако знае да ми каже колко е платения преглед при Ливиненко в Детско здраве
Благодаря предварително
О, тук една прекрасна госпожица днес има празник
Много здраве,весело детство и много много игри

# 123
Здравейте мили мами,

Дъщеря ми, която е на 7 години, от снощи пие Ривотрил 0,5 мг. Снощи изпи 1/4 таблетка, а от днес увеличаваме и сутрин, и вечер - по 1/4. Взема го поради възникнало главоболие след менингит. Освен това сутрин и на обяд пие и по една таблетка Пирамем. Прави ми впечатление, че стана доста апатична, вяла и отпусната; появи се и двукратно гадене - ясно е, че е от Ривотрил-а. Въпросът ми е: има ли определено време, след което организмът й ще привикне и няма да се чувства така? Предписан ни е за ок. 20 дни. Прочетох в нета ужасни неща за това лекарство - как се привиквало, как не можеш да се откажеш... Вярно ли е наистина?

Благодаря предварително за отговорите ви!  Hug

# 124
Миналата година беше около 70лв. ЕЕГ -40лв и 30лв на доцента.

# 125
Евита,струва ми се,че на детето му се гади повече от Пирамема.Зависи дали е на таблетки,или на капсули.От Ривотрила се получава апатия,може да е отпуснато,зависи от дозировката.Вие още сте в началото,детето може да получи дискомфорт и от по-малки дози.Не се тревожете.Синът ми на 5 г.приемаше Радедорм,след това го сменихме с Ривотрил.Въпросния го   спирахме за около 6 месеца,после пак го започнахме.Организмът с течение на времето се изчиства,след като лекарството се спре-по схема,разбира се.Взимали сме и Пирамем-спомням си,че не се чувстваше добре от него.Гадеше му се.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 22:58 от sinaro

# 126
sinaro, благодаря бързия ти отговор! Пирамема е на капсули - от 400 мг., големи и жълти. Аз си мислех, че само Ривотрила е проблемен като понасяне, за Пирамема не очаквах, че би могло да има странична реакция. Sad

# 127
Искам да попитам всички които посещавате тази тема случвало ли се е на някой от вас детето да прави гърчове и ЕЕГ да е наред а също и ядрено-магнитния резонанс също да е наред,т.е. няма причина за тези гърчове.Защото ние нямаме диагноза епилепсия но на 5 месеца получава нещо казават че било парциални припадъци.Но от какво може да са като не е епилепсия и няма причина за тях.

# 128
Здравейте. Искам да ви питам дали знаете докога Литвиненко ще е в отпуск и дали евентуално Попова е / или ще излиза?
Благодаря отново за добрите пожелания за РД на Маги.

# 129
Мариса до 2 юли ще е в отпуск Литвининенко,нали разбра вече не е с записване а сутринта рано отиваш и си взимаш талонче и се качваш на преглед!Попова е на работа,тя ще излиза в отпуск август месец или първите две седмици,или вторите две седмици и тя незнае с точност.

# 130
Фани 75,детенце колко често прави тези пристъпи?Забелязала ли си нещо,което да ги провокира?Къде правихте изследванията и колко ЕЕГ са ви правени?Проверихте ли обмяната на веществата?Моят съвет като препатил родител - споделете всичките си съмнения и притеснения относно диагнозата на детенце с лекуващия/наблюдаващия/ го невролог.Сигурна съм,че ще получите точен отговор.Стискам ви палци!

# 131
  • Варна
Fani 75 Това което питаш е възможно, не винаги когато детето прави пристъпи се хваща от еег-то, защото може да се дължат на други неща не неврологични, може да изследвате, захарта на детето, магнезии, също така и урокултура може да се направи. Ако беше нещо свързано с обмяната не знам дали само това щеше да бъде на 5 месеца по един пристъп. Може и да се дъльи и на това ако детето е по емоционално или е изживяло нещо което психически го мъчи.

# 132
  • Ямбол
siqna,как е малката госпожица.Постабилизира ли се малко? Praynig

# 133
  • Варна
Добре е вече, само малко сополки има, но се оправи. Hug

# 134
  • Ямбол
 smile3501 на момичето,тя е силна мадама.И мама вече малко да си отдъхне,че и двете се измъчихте много! Hug

Общи условия

Активация на акаунт