Епилепсия ТЕМА 12

• 64 947
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.Гоце Делчев
 newsm59  bigdance2 nbirthdayМАРИСА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАГИ НА ПАТЕРИЦА ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА

# 136
  • Под гъбата
Момичета,моля ви някой ако знае да ми каже колко е платения преглед при Ливиненко в Детско здраве
Благодаря предварително
О, тук една прекрасна госпожица днес има празник
Много здраве,весело детство и много много игри
На мен по телефона ми казаха преглед 30 лв,  а ЕЕГ -60 лв.

# 137
  • Под гъбата
Здравейте мили мами,

Дъщеря ми, която е на 7 години, от снощи пие Ривотрил 0,5 мг. Снощи изпи 1/4 таблетка, а от днес увеличаваме и сутрин, и вечер - по 1/4. Взема го поради възникнало главоболие след менингит. Освен това сутрин и на обяд пие и по една таблетка Пирамем. Прави ми впечатление, че стана доста апатична, вяла и отпусната; появи се и двукратно гадене - ясно е, че е от Ривотрил-а. Въпросът ми е: има ли определено време, след което организмът й ще привикне и няма да се чувства така? Предписан ни е за ок. 20 дни. Прочетох в нета ужасни неща за това лекарство - как се привиквало, как не можеш да се откажеш... Вярно ли е наистина?

Благодаря предварително за отговорите ви!  Hug
Ние бяхме на такава комбинация от Пирамем и Ривотрил и детето правеше ужасни нервни кризи. По едно време се чувствахме и аз и тя безсилни да се справим, след поредната криза и истерия. Ходихме на преглед и н и спряха Пирамема. След около 2 дни детето беше доста по спокойно и контактно. Щом имаш някакви притеснения обади се на лекаря си!

# 138
Здравейте на всички! Отдавна не съм писала, тръгнах на работа и времето все не стига Sad!

Искам да споделя и да ви попитам нещо. Правихме изследване на хормоните на щитовидната жлеза и се оказа че единият (TSH) свързан с тази жлеза е двойно по-висок (той се отделя от хипофизата за да стимулира щитовидната да си произвежда нейните хормони). Понеже сме минали два курса със Синактен - последният преди 1,5 години (Синактена пак е хормон на хипофизата), та си мислех дали не са свързани нещата. Някой правил ли е такива контроли от вас?

Ема, съжалявам за лошото ЕЕГ, но нали няма пристъпи, може просто да е предизвикано от нещо временно и да отмине бързо!

Бъдете здрави!

# 139
  • Варна
Will ние два пъти сме правили, изследвания на щитовидна жлеза и нашите резултати също са високи, но ние освен TSH правихме FT3, FT4, TPO и ехография на щитовидната. Консултирала ли си се с еднокринолог, ако не си говори с такъв специалист и пуснете и другите изследвания. А специално за TSH при деца с увреждания е нормално да е по високо. Ние края на април, началото на май бяхме фиктивно в болница за такива изследвания.

# 140
Сияна, другата седмица сме на ендокринолог - да го види на ехограф и да прецени дали да включва Л-тироксин (но вероятно ще включи малко, поне така каза при предварителния разговор). FT4 е в норма, а други хормони не беше назначила за изследване ....

Вие пиете ли нещо за да подпомогнете жлезата?

# 141
  • Варна
Не нищо не пием, всички изследвани и ехография са наред, само TSH-то беше 12 и нещо и FT4 леко завишен но той е под влиянието на ацикловира който често пием. Иначе еднокриноложката каза че всичко е ОК И Иренка да е била право и здраво дете TSH пак щяло да си бъде такова, просто по рождение щитовидната си работела така с повече карт бланш както се казва.

# 142
Мариса до 2 юли ще е в отпуск Литвининенко,нали разбра вече не е с записване а сутринта рано отиваш и си взимаш талонче и се качваш на преглед!Попова е на работа,тя ще излиза в отпуск август месец или първите две седмици,или вторите две седмици и тя незнае с точност.

Благодаря ти много, миличка. Да, разбрах за записването- казаха ми още в средата на юни и акъла ми не го побира как ще се доберем до талонче. Ние тръгваме рано  да можем да успеем да пристигнем към 10 и да направим ЕЕГ и да минем прегледа. Тръгваме в 4 часа. А сега не знам какво да правим.

# 143
Благодаря на тези които се включиха с отговор Hug
дадох телефон и горе-долу цени, да се свържат и решат къде ще се прегледат
Едва ли ще имам време скоро пак да се включа затова пожелавам весело лято на всички и само хубави моменти
ние в петък заминаваме на море и ще се върнем в края на месец юли

# 144
   Мариса,ако имате близки в София,помоли рано сутринта да вземат талон и   да ви изчакат,докато пристигнете.Това все пак е някакво решение.

# 145
Нямаме никакви близки в София. А дали ако отидем без номерче, ще ни прегледа доцента?

# 146
Здравейте на всички! Аз съм нова тук и се надявам да можете да ми помогнете малко нещастието което ми се случи  Cry Имам дъщеря на 20 дена,която направи гърч още на 2-рия ден след раждането си  Sad Тогава бяхме все още в родилното и аз не го опричилих на гърч, защото никога в живота си на съм виждала подобно нещо.. реших че се е задавила, защото беше веднага след хранене.. След това се прибрахме в къщи и всичко беше ок докато не направи 7 дена.. Тогава както и сменях памперса направи ужасяващ гърч по време на който за секунди ми мина праз акъла, че може би това е края  newsm45
Моментално се изстреляхме за Пловдив, т.к. сме от провинцията, отидохме във ВМИ Детско неврологично отделение, като лекуващ лекар ни беше Доц. Иванов! До края на дена направи още 6 гърча, а на следващия още 3. Предполаам всички знаете как се чувства човек през това време и какво му минава пред очите... Там започнаха лечние със депакин, но т.к. явно не можеше да подейства толкова бързо ни включиха и фенобарбитал! От тогава не правила гърчове, но диагноза така и не получихме. Направиха ни уж всички изследвания, но не се откри причината.. ЕЕГ-то е добро ТФЕ е добра, не е метаболитно.. и аз не знам вече какво е. Не дадоха индикация да е епилепсия, но аз като чета тук как се развиват нещата около това заболяване и какви са гърчовете, май е това  Sad Sad Казаха ни че уж можела да го израсне. В момента сме на фенобарбитал, не знайно до кога обаче..можело да бъде от липсата на вит Б6, ама те и го били дали заедно с другите лекарства и не се знаело от кое е спрала гърчовете..аз се чудя защо след като и източиха половин литър кръв не са се сетили да изследват първо за него?! Как стоят нещата с него вие знаете ли? Сега като връщам лентата назад първия гърч беше след ваксината БЦЖ.. обаче всички твърдят че е невъзможно да е точно от нея?! Ами ако е от нея какво? Ще отмине ли? Ами как ще направим всички ваксини сега? Умирам от страх, а ни предстоят тепърва тези неща... Трябва ли да правим ЯМ след като ЕЕГ-то е добро? Моля ви за съвет и къде да отидем за второ мнение? За сег сме се ориентирали за Токуда при тази Христова?

# 147
Силянова,съжалявам за ужаса,който сте изживели.Искам да ви поуспокоя .  Наистина при липса на витамин В комплекс организмът може да реагира с гърч.Но не се бавете и заминавйте за София.Вашето детенце е много мъничко,и не мога да дам мнение за специалист,но много хвалят    Литвиненко.Той лекува бебки.  Дай Боже всичко да ви се размине!Стискам ви палци!                   

# 148
Мариса не го мисли талончето,според мен най-добре е преди да тръгнеш да му се обадиш по телефона да му обясниш че си отдалече и дали ще ви прегледа ако не можете да си вземете талонче,според мен няма да ви върне.В него харесвам че когато се върне от отпуска и въобще с предимство преглежда хората от провинцията,а след това софиянци защото те могът да отидат при него и на следващия ден.Не се кахъри аз си мисля че ще се вредите да си вземете талонче! Peace
Смилянова разбирам какъв кошмар изживяваш всеки тук го е преживял,доколкото разбрах,бебка се е повлияла от медикаментите,това е добре хубаво че сте почнали веднага лечение,ние също бяхме при Иванов в самото начало защото и ние сме от провинцията но 9 месеца без резултат,после се прехвърлихме в София при Литвиненко,обиколих всички добри детски невролози и се спрях на един и си продължаваме при него,чух на всички мненията които бяха всички различни.Ако ти трябват кординати на невролози в София мога да ти ги дам на лични!Успех и дано сте овладяли пристъпите и повече никога не прави! Hug

# 149
Днес е Петровден и имам именничка,затова искам да ви почерпя виртуално cook cook cheers
за съж Embarassedаление други снимки незнам как да кача

Общи условия

Активация на акаунт