Епилепсия ТЕМА 12

• 64 094
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
Вероника!!!  smile3501

# 691
Аз сигурно много ще съжалявам, за това което ще напиша,но ми идва отвътре,така че предварително моля за извинение.
Знам за епилепсията и познавам проблема,защото въпреки че моето дете го няма,винаги ме е било страх да не го отключи,тъй като в нашия случай все пак е възможно,повечето от вас ни познават.
Та по въпроса с избора на Вероника:
Откакто лекувам детето си в Израел,знаете,видях доста деца с изчезнала яко дим епилепсия,вследствие на прием на най обикновенно лекарство за Паркинсон,представете си,при това минимум дози,интересно ми е защо е така Thinking
И тъй като преди да започна и аз самата да лекувам,проучих детаилно метода,та стана ясно че това лекарство е Л- Допа,което ще рече аминокиселина,която влизайки в организма се синтезира в допамин,адреналин и норадреналин,които пък си се произвеждат естествено в организма ,но при здрав човек в една доза,при болен неврологично в друга,намалема значително.Та вкарвайки л-допата ,идеята е да излъжем организна,така че той да започне сам да произвежда необходимото за здрав човек количество допамин.Знаем допамина колко е важен за информацията мозък-мускули-сухожилия-стави....Та мисля си,защо пък хомеопатичните лекарства да нямат този ефект върху така или иначе неизучения мозък?
Защо хомеопатията се налага толкова интензивно в лечението на куп заболявания,лекувани до съвсем скоро с антибиотици единствено?
Защо хомеопатията се прилага успешно напоследък и в доста тежки дегенеративни заболявания,където предвид възрастта иначе не биха помогнали дори лекарства на традиционната медицина,а с тях просто хората живеят до ....края?
Та такива въпроси ме занимават мен.Мислех си дали просто бихте започнали дискусия,вместо да скочим върху един новатор,не с лошо разбира се,но е видно че никой не приема различното.Може би сте и прави,защото е страшно ако се окаже неправилно,но пък бихме поразсъждавали ,какво ще кажете?
От друга страна,аз лично приветствам новаторите,стига да са наясно какво печелят и какво губят и ако го губят ,на каква цена Peace

# 692

Днес е Голяма Богородица.
А тя покровителства майките, семейството и бди над семейното огнище!
Нека Богородица ни пази и бди над децата ни.
Мили момичета,
с прескрасно име - Мария -
честит имен ден!!!
Пожелавам ви
здраве, щастие,
много обич, успехи,
сбъднати мечти и
много усмивки!!!

# 693
Здравейте и от мен,искам да споделя че и моя син  който е на 10 години направи гърч.Това му е първия ,получи го сутринта към 10 часа на плажа,тъкмо отидохме той седна на един шезлонг и се загледа в хотелите ,аз му извиках да се обърне, но той не реагира и след малко се случи.Веднага ни закараха в болницата в Бургас ,седяхме 3дена и ни пратиха в София на 4 километър.Там ни направиха ЕЕГ с следното заключение:НОРМАЛНА ЗА ВЪЗРАСТТА ОСНОВНА АКТИВНОСТ С ЛЕКИ ДИФУЗНИ ПРОМЕНИ И ЧЕСТИ ГЕНЕРАЛИЗИРАНИ ПАРОКСИЗМИ СПОНАТННО И ПРИ ХВ С ХАРАКТЕР НА АБСАНСИ,НО БЕЗ СИГУРНА КЛИНИЧНА ИЗЯВА,изписаха ни КОНВУЛЕКС 500 и ни казаха да отидем на 2.09 на контролен преглед.Досега не е имал никакви проблеми и не е боледувал от нещо по сериозно.Моля ако някой може да сподели дали е имал някакъв  подобен  проблем,защото мисля че хората който пишат в този форум са най запознати с проблема.

# 694
  • Ямбол
Здравей  bgdesi!Да тук момичетата с адоста запознати с тази тема и ще те посъветват или поне обяснят нещата.Нашата епилепсия е друг вид-синдрома на Уест и няма да ти бъда полезна. Hug Честит празник на всички именницици!Желая ви океан от любов,море от здраве и едно малко островче от грижи!Бъдете много усмихнати,силни и обичани!
И сега да ви почерпя ,виртуално за моят малък мъж Мариян,който е кръстен на Богородица и носи нейното име:

като начало за хубавия ден,и една здравословна закуска за поддържане на добрия тонус за деня!, , !Пожелаваме ви лек и ползотворен ден!

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 01:42 от liduna

# 695
bgdesi,абсансите ,това са така наречената пти мал -малка епилепсия. Следи детето дали се заглежда в една точка и е леко унесено ,това са съвсем кратки пристъпи ,от порядъка на 3-4 секунди.
А от ЕЕГ то се вижда ,че функцията на мозъка е провокирана и ,,ЧЕСТИ ГЕНЕРАЛИЗИРАНИ ПАРОКСИЗМИ" ,това е дадения проблем поради ,който са ви изписали конвулекса.
Опитай се да си спокойна ,това е най-лекото от дадената диагноза,така ни бяха казали на нас преди 12г. ,когато я откриха.

Честит Празник на Всички Празнуващи   bouquet

Пожеланието на Еми ,нека да е и от мен!  Flutter

# 696
Моето дете има днес имен ден ! И той и  всички дечица да са все по-здрави и здрави и да имаме поводи за добри новини във форума! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И ДА Е ЖИВО ИМЕТО НА ВСИЧКИ ИМЕННЯЦИ! Аз в момента съм в Несебър и отивам на църква ,днес е и празник на града.

# 697
Честито  на всички празнуващи!Весел празник!  bouquet
Добре дошли и от мен на новите мами и да се присъединя към призива на Ема-бъдете по-толерантни!Наистина всички тук сме се събрали да си помагаме в общата болка,да споделяме и това,че задаваме въпроси не значи злоба!!!Това,че повечето тук вече имат някакво мнение,е на база опит-за съжаление CryЗащо така се наежвате не мога да разбера.......
Здраве на всички ни Hug

# 698
bgdesi,от заключението на ЕЕГ-то ви става ясно,че детето няма огнищни промени-т.,.няма огнища.Което е чудесно!При вас са налице чести генерализирани пароксизми спонтанно и при ХВ с характер на абсанси,но без сигурна клинична изява.Ако е бил задъхан,заморен,ако е дишал по-учестено,това може да предизвика такъв пристъп-това става при ХВ-хипервентилация.Но  в заключението пише и спонтанни,което означава,че това може да се провокира  както от положителна,така и от отрицателна емоция,от горещото време,и от всичко останало.Диагнозата ви не е от най-страшните.Дори не е сигурно,че може да е епилепсия.И при други деца  се е случвало,но еднократно.Наблюдавайте детето-дали се заглежда в една точка.Това става за миг.Може да изтърве предмет,който държи в ръце.Но това ще го забележите вие.Бъдете спокойна.Всичко може да се размине само с Конвулекса,и повече да не се повтори! Praynig
                    На малкия Мариянчо-честит имен ден!Да му е живо и здраво името,и Богородица да го пази,да му помага, и да му бъде пътеводна звезда!Лидке,един ден да се гордееш със своето славно момче!
          Честита Богородица на всички  малки и големи именници!И на всички нас,защото тя е  тази,на която се оповаваме в най-трудните моменти,която ни помага със своята майчина сила,която бди над децата ни,която ни прави по-добри и ни дава надежда и вяра!
           Честит празник!Днес Еми  ще  се помоли за изцелението на децата ни и за всички нас!

# 699
БЛАГОДАРЯ ви момичета,сега малко се успокой ,но ще видим на 2.09 какво ще покажат скенера и ЕЕГ .НЕКА ВСИЧКИ ДЕЦА ДА ОЗДРАВЕЯТ.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

# 700
  • гр.Гоце Делчев
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ОТ МЕН ДА СТЕ ЖИВИ ИЗДРАВИ И СВЕТАТА МАЙКА ДА ПОМАГА НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ.ЛИДУНА ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАРИЯНЧО.

# 701
 ooooh!Милички,след такъв хубав празник настроението ми  отново се срина!Следобед отидох до аптеката да направя заявка за лекарствата на детето,на мама и моите.Оказа се,че Ривотрил от 0,5 мг няма... CryИмаме още за около 4-5 дни,но през това време трябва да го намеря.Утре ще проверя при познати  невролози,ако няма-племенникът ми,който е фармацевт в София ще  търси.Но тази вечер и той не даде надежда.Тяхната аптека не работи със зелени рецепти,а не е сигурен дали ще намери.Обеща да направи всичко възможно...Утре ще видим каква ще я къдрим...Стискайте ми палци,а ако ви наближава времето да си купувате Ривотрил,не чакайте последния момент! Mr. Green

# 702
  • гр.Гоце Делчев
Синаро миличка как така няма ривотрил 0,5мг. провери ли в аптеки Санита ти втори път май пишеш,че не можеш да намериш хапчетата.Аз вземам хапчетата от тези аптеки и никога не съм имала проблем.Стискам палци да се реши проблема ти.

# 703
 newsm53 Здравейте,милички!
  Ривотрил от 0,5 мг намерих!И ако бургазлии се интересуват къде-в аптеката на ДКЦ ІІ/бившата  трета поликлиника-аптеката на първия етаж/.Много бях притеснена...Обясниха ми,че Ривотрил  от 0,5 ще има.Спрян е временно...Дано!!!
  Но въпреки отрицателните емоции,с които се бях заредила още от сутринта,днес срещнах и нещо друго,което се нарича човещина,взаимопомощ,приятелство,доброта...да изреждам ли още?Благодаря на Лидуна,на Танита,които ми писаха на ЛС и предложиха помощ.Благодаря и на Пепито!Колко е хубаво,когато в такъв момент човек разбере,че не е сам с проблема си.Когато разбере,че там,от другата срана стои приятел,който мисли за него и иска  да помогне...Трогната съм до сълзи!Благодаря ви от сърце!Обичам ви! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 704
  • гр.Гоце Делчев
Синаро радвам се,че си намерила хапчетата иначе и аз тъкмо мислех да питам нашата лична дали може да ми издаде още една рецепта за ривотрил за да ти предложа помоща си.

Общи условия

Активация на акаунт