Епилепсия ТЕМА 12

• 64 038
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
 newsm53Еми,пожелавам  ти всичко да премине успешно.Няма как,един ден ще се поизмъчите,но като сте с кола и имате климатик,жегите ще се преживеят.Важното е Дидо да е добре!За ЕЕГ-то няма да се тревожиш-дори и да не е мн.добро,важното е да няма пристъпи.Ще стискам палци!Дано с новото лекарство тръгнете към подобрение! newsm10
      HugJulito, няма място за притеснение!Щом м/у двата  гърча ЕЕГ-то е добро,проблем няма.Вярно е,че непосредствено  след  пристъп то е влошено,затова  Литвиненко е казал,че първото е недостоверно.Важното е,че за толкова кратко време сте направили две електроенцефалографии,за разлика от нас-тогава не ни направиха нито една.Моят син първият гърч го направи на 2 год.възраст-при висока  температура.Определиха го като  фебрилен,и толкова.И след 11 месеца-УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Та  цели 12 години...Следете  детенце да не вдига температура,правете контролни  ЕЕГ-та за  ваше успокоение,и ако имате възможност,се снабдете със свещички Диазепам.При евентуален гърч-поставят се ректално и действат бързо.Бяха ми казали,че ако при температура над 37 градуса съм давала по таблетка фенобарбитал,сега нямаше да имаме този проблем,който вече отзвучава,но костваше много  първо на детето и после-на цялото семейство...най-вече-емоционално...А вие се заредете   с усмивка,наблюдавайте си детенцето,и бъдете сигурни,че всичко е наред.Важното е да се следи температурата!А малките понякога  я вдигат без причина.И още  нещо-момиченцата са по-издържливи от момченцата.Така,че спокойно!Без притеснения![
/b]   newsm10 
    Ваня, преди  4 години  сестрата на  моя позната  роди  здраво детенце.Момичето беше с тежки пристъпи,които  бяха на малки интервали един от друг.Въпреки това  се реши и роди-второ дете.Бяха й спряли депакина за известно време,но беше под непрекъснато наблюдение.И двете й деца са здрави,умни ,тъй,че не се тревожи за Петя! newsm10
    Вероника ,не може  някой от раз да ти каже,че от детето ти нищо няма да стане,и ти да се откажеш да се бориш!Недей да правиш грешка!Ами ако в  момента  в мозъчето се насъбира електричество,и  в един момент  получи гърч,от който да не може да излезе?Т.е.-изпадне в епи-статус?Щом неврологът е решил,давай си му конвулекса.Подкрепям Сияна-това е най-безобидното лекарство за момента.В един момент бях решила,че тровя детето си с тези лекарства и се консултирах с моя близка невроложка-какво би станало ,ако спра постепенно  лечението.Отговорът беше-статус,а може и най-лошото.Извини ме!Не искам да те плаша,но е опасно да е с лошо ЕЕГ,и да не даваш лекарство.А тази хомеопатичка е  престъпник.Как ще ти каже да не му даваш Конвулекса
?!Хомеопатия и  медикаментозно лечение вървят ръка до ръка.Ако се страхуваш от Конвулекса,нека тази...безотговорница  му даде капки,които да прочистват организма му от токсините.Ох,Вероника,вярно е, че ти си взимаш решенията...но не ми се иска  в един момент да се самообвиняваш... newsm51

Пожелавам на всички ви един прекрасен съботен ден,с много положителни емоции и усмивки зареден! newsm10

# 676
sinaro, благодаря ти! Hug

При втория гърч й сложих диазепам ректално, от ампула. Обясниха ми в отделението какво да правя. Но вторият път ми беше по-страшен, защото доста дълго тя не се съвзе. Бяха я отпуснали конвулсиите. Само мъркаше и въобще не реагираше като я викахме. Чак като й сложих влажен чаршаф на гърба, сякаш се ядоса и се разплака. На път за отделението, в колата се опита да протестира и да се сърди, та се успокоих че се съвзема.
Доц.Литвиненко изобщо не е коментирал ЕЕГ-то при д-р Попова. Притеснявах се, че ще се раздразни, че сме търсили друго мнение.
Сега като отидем сигурно трябва пак в поликниниката да правим ЕЕГ. Сестрата там е отвратителна. Аз се разтреперах от отношението й, а малката изобщо не можах да я успокоя. През цялото време ми крещеше "Успокойте го това дете!", на нея викаше "Стига си ревала, гледай там Том и Джери!". И при първия гърч ЕЕГ-то го правихме там и малката само като видя кабинета и почна да пищи, за това и направих контролата при Попова.
Там се притесни, поплака мъничко, но като знаеше че съм при нея, говорих й и си беше спокойна по време на записа, пях песнички и мина леко.
Направо ми се свива сърцето като се сетя за поликниката, но ремонтът на отделението вероятно още не е завършил.
Ето коментарите към ЕЕГ-тата:

Първо:
Това е от епикризата:ЕЕГ - Няколко часа след генерализиран гърч. Отпусната. Дифузно забавена основна активност на кратки групи, примесени от по-бързи неритмични вълни. Спонатнно многократно са записани генерализирани залпове от почти синусоидални 4-5 Хц за 2-3 до 10 сек. Акцентът е в ляво темпорално. Заключение: умерено абнормен запис.

Контрола при Попова, 30 дни, след първия гърч:

Изследвана бодра.
Основната активност е в норма за възрастта. Тилният ритъм е с тета/алфа честота 7,5-8 хц. Пароксизмална активност не се регистрира. Описаните в предходния запис бавновълнови промени не се наблюдават в настоящия запис.
Заключение: ЕЕГ в норма за възрастта.

ЕЕГ след втория гърч:
Бодра. Нормални за възрастта параметри на основната активност. Тенденция за наличие на по-голямо количество бързи ритвми прдомозъчно и на остри, нискоамплитудни вълни в централните области. В настоящия запис не са наблюдавани пароксизмални абнормности.
Закл: В сравнение с пледходия запис е налице съществено намаляване на абнормността до слабо изразена.

За причината за вдигане на температура, се оказа, че е от недоизлекувана уроинфекция. Лекуваха я да не вдига температура, без никой да се задълбочи къде е тази инфекция. Назначиха й антибиотик, температурата падна и сме ок. Но се оказа, че не е било достатъчно времето на антибиотика да изтребе всичките бактерии и след няколко дни, нова инфекция 1:1 като първия път.
Въпреки хладните душове, нурофена, панадола и хексалгина, вдигна температура 39.3 и направи нов гърч. За четиридесет минути от 37.7, температурата стана 39.3, на фона на даден хексалгин.

# 677
newsm53Еми,пожелавам  ти всичко да премине успешно.Няма как,един ден ще се поизмъчите,но като сте с кола и имате климатик,жегите ще се преживеят.Важното е Дидо да е добре!За ЕЕГ-то няма да се тревожиш-дори и да не е мн.добро,важното е да няма пристъпи.Ще стискам палци!Дано с новото лекарство тръгнете към подобрение! newsm10

Вероника ,не може  някой от раз да ти каже,че от детето ти нищо няма да стане,и ти да се откажеш да се бориш!Недей да правиш грешка!Ами ако в  момента  в мозъчето се насъбира електричество,и  в един момент  получи гърч,от който да не може да излезе?Т.е.-изпадне в епи-статус?Щом неврологът е решил,давай си му конвулекса.Подкрепям Сияна-това е най-безобидното лекарство за момента.В един момент бях решила,че тровя детето си с тези лекарства и се консултирах с моя близка невроложка-какво би станало ,ако спра постепенно  лечението.Отговорът беше-статус,а може и най-лошото.Извини ме!Не искам да те плаша,но е опасно да е с лошо ЕЕГ,и да не даваш лекарство.А тази хомеопатичка е  престъпник.Как ще ти каже да не му даваш Конвулекса
?!Хомеопатия и  медикаментозно лечение вървят ръка до ръка.Ако се страхуваш от Конвулекса,нека тази...безотговорница  му даде капки,които да прочистват организма му от токсините.Ох,Вероника,вярно е, че ти си взимаш решенията...но не ми се иска  в един момент да се самообвиняваш... newsm51

Синаро благодаря ти за пожеланията от твоята уста в божиите уши!
Напълно съм съгласна с поста на Синаро! Thinking

# 678
  • sofiq
v bg vsichko moje da kajat doktorite bez da se zamislqt mnogo.Mnogo mi se iska da vi popitam dali nqkoi ot vas e 4el stranichnite efekti na lekarstvata koito davate na detsata si i za6to ste tolkova sigurni 4e medikamentite koito davate na detsata si pomagat pove4e ot kolkoto vredqt.Ne iskam da zlosloviq no ot vsichki ''veliki ''lekari  v sofiq sam bila zapitvana -''za6to ne napravihte abort'' . AMI SKAPI PROFESIONALISTI NALI VIE BQHTE TEZI KOITO ME OBEJDAVAHTE 4E DETETO E DOBRE 4E NQMA ZA KAKVO DA SE PRITESNQVAM ,E NQMA DA E EDRO KATO BRATCHETO SI NO SI E DOBRE.                                                                                                         MILI MAICHETA ,POJELAV NA VAS I DETSATA VI DA STE JIVI  I ZDRAVI, A NIE S MOETO NI6TO NESTAVA6TO DETE 6TE SI SE GLEDAME PO NA4INA KOITO I DO SEGA.NE SAM O4AKVALA 4E V TOZI FORUM MOJE DA IMA TOLKOVA NEGATIVIZAM KAM NEPOZNATOTO I VQRA V HORA KOITO IMAT GOLQMA ZASLUGA ZA ZDRAVETO NA NA6ITE DETSA.AZ NA LEKARI VE4E NE VQRVAM

# 679
 Абе я престанете с тоя негативизъм и злобно отношение,моля новите майки да спрат с тези коментари е писна ми #Cussing out  вие ли по-добре знаете които тепърва почвате или хората тук които имат деца с тази диагноза от години и са минали през какви ли не преживявания!Много хъс имате да ни обиждате май повече злобата е у вас!!!Приемете самата действителност а не това което искате вие да бъде!
Вероника всеки е чел страничните ефекти на лекарствата,никой не е казал че не са вредни,но за сметка на по- големи поражения аз лично съм се доверила на невролог,който следи състоянието на сина ми!
Пожелавам ти наистина детенцето ти да се чуства добре с хомеопатичните капки,едва ли някой ти мисли лошото за да те разпитват и дават съвети хората в този форум са обърнали внимание на вашата история и искат да ти помогнат.Никой не те е отритнал нито теб нито майките лекуващи децата в Турция.Никой не се отнесъл към теб негативно, не може хора които са запознати с медецината и хомеопатията да не си кажат мнението,нали това искаш!
Ти не вярваш на лекари,аз не вярвам напълно на хомеопати макар че редом с лекарствата които давам 3 на брой на сина ми давам и хомеопатия,лично моята хомеопатка която е доктор и психолог не ми е казала да спирам лекарствата-Опасно е!

# 680
 ooooh!Вероника,нямаше никаква злоба и негативизъм в поста ми.Аз лично  не съм такъв човек,и не зная защо  е такова отношението ти.Разбирам те,че си наранена и притеснена...но разбираш ли какво означава детето да е с лошо ЕЕГ,да са му предписани лекарства,и ти по собствено усмотрение да  ги спираш?...Естествено,имаш пълното право   сама да си взимаш решенията,но се страхувам след време да не се самообвиняваш...Разбира се,че в упътванията  към лекарствените продукти са описани и куп странични явления.В началото,когато давах гадните  хапчета,бях сигурна,че тровя сина си.Давах му ги,и ревях.После постепенно  се успокоих.Сега вече  съм твърдо убедена,че е имало смисъл .Дай Боже да ги спрем след   време! PraynigПожелавам го от цялото си сърце на всички майчета!
     Пишеш в предишни постове,че са ти казали,че от детето ти нищо не става.Аз не съм убедена в това.Нали не вярваш на лекарите,бори се за това дете.Обиколи всички  детски невролози,събери становища,и тогава поемай  нещата в свои ръце,защото от това дете наистина може да излезе  след време лебед.Спомняш си приказката за "Грозното патенце",нали?Безкрайно много  ти влизам в положение,разбирам те, но и не съвсем...Затова престани да говориш за негативизъм.Няма такова нещо!Тук всички те обичаме и искаме да ти помогнем.Разликата е само в това,че ти сега си се сблъскала с проблема,а ние го бутаме от години.Не искам
да се отчайваш,нито да се примиряваш,а да се бориш!Със зъби и нокти!С всички хомеопати,с които съм разговаряла досега,нито един от тях не е казал,че трябва да се спират лекарствата.Всички са били на мнение,че е опасно за детето.В такъв случай  никога не бих рискувала,нито бих си   променила мнението по въпроса.Бъди жива и здрава,и дано детенце да се  стабилизира.Бъди позитивна и вярвай,че всички ние те обичаме! newsm10 newsm10

# 681
Аз също давах години хомеопатични препарати на дъщеря ми.Да доволна съм.Имаха ефект.Но нито за миг не съм спирала другите лекарства.Хомеопатията ни я предписа лекар-невролог от ВМА-софия.Дори той не ме посъветва да спра лекарствата.Каза ми че хомеопатията е само като допълнително лечение.Аз не съм имала проблемна бременост.Нито съм имала някакви оплаквания.Но никой не е застрахован.Пък и всеки сам решава как да си гледа детето.   
А тука е такава жега!!!Климатика е на макс. и сме се затворили в къщи.Не смеем да си подадем носа на вън,особено след обед.

# 682
Абе я престанете с тоя негативизъм и злобно отношение,моля новите майки да спрат с тези коментари е писна ми #Cussing out  вие ли по-добре знаете които тепърва почвате или хората тук които имат деца с тази диагноза от години и са минали през какви ли не преживявания!Много хъс имате да ни обиждате май повече злобата е у вас!!!Приемете самата действителност а не това което искате вие да бъде!
Вероника всеки е чел страничните ефекти на лекарствата,никой не е казал че не са вредни,но за сметка на по- големи поражения аз лично съм се доверила на невролог,който следи състоянието на сина ми!
Пожелавам ти наистина детенцето ти да се чуства добре с хомеопатичните капки,едва ли някой ти мисли лошото за да те разпитват и дават съвети хората в този форум са обърнали внимание на вашата история и искат да ти помогнат.Никой не те е отритнал нито теб нито майките лекуващи децата в Турция.Никой не се отнесъл към теб негативно, не може хора които са запознати с медецината и хомеопатията да не си кажат мнението,нали това искаш!
Ти не вярваш на лекари,аз не вярвам напълно на хомеопати макар че редом с лекарствата които давам 3 на брой на сина ми давам и хомеопатия,лично моята хомеопатка която е доктор и психолог не ми е казала да спирам лекарствата-Опасно е!

Напълно  подкрепям Еми!Новите майчета е крайно време да разберат,че сме с тях и искаме да им помогнем!Тук няма никакъв негативизъм!За това понятие място в нашата темичка няма!Емче, newsm10

# 683
  • гр.Гоце Делчев
Ехе какво стана в този форум ,някои от новите майчета го превърнаха от място за споделяне на нашите грижи и проблеми в място за нападки.Ние просто даваме съвети,а кой какво ще прави сам си решава.Лошото в случая на Вероника е,че тя се е разочаровала от лекарите с ,които се е срещала и сега ги слага всички под един знаменател.Дано само нейния инат да не стане причина за влошаване състоянието на детето.В този форум досега не съм забелязала някоя от нас да е злобна.Напротив тук намерих много приятелки,които ми подават ръка и ми помагат с добра дума в  трудни моменти.

# 684
  • sofiq
MNOGO SE IZVINQVAM NO AZ NE SAM IMALA NAMERENIE DA SE SAZDAVA DISKUSIQ PO OTNO6ENIE NA TOVA KAK DA SI LEKUVAM DETETO.IMAH NAI DOBROTE JELANIE DA SPODELQ KAKVI SA PODOBRENIQTA PRI NAS BEZ DA E NUJNO DA TROVQ DETETO S LEKARSTVA.MNOGO SE IZVINQVAM AKO SAM SAZDALA NEPRIQNI MOMENTI.VSQKA MAIKA ZNAE NAI DOBRE KAK DA SI LEKUVA DETETO

# 685
Точно така Вероника всяка майка знае как да си лекува детето!Значи ние грешно сме те разбрали като сме си изказали мнението,всички сме си мислили че може би се нуждаеш от помощ!Но при положение че си споделила трябваше да очакваш различни мнения от твоето.Дано господ да пази детенцето ти и наистина се чуства добре и някой ден да не съжаляваш горчиво!Успех с хомеопатията. Peace

# 686
Не мислех да се намесвам в тази дискусия, тъй като проблемите при вашите малчовци са доста по-различни отколкото при големите деца.Искам само да ти кажа Вероника,че никоя майка не знае как да лекува детето .Но всяка майка е изправена пред трудната задача да избере на кой лекар да се довери и неизменно да следва съветите му с една цел-доброто на детето.Сещам се за един случай преди много години.Моето дете е родено с далекогледство и кривогледство.И когато на 1г и 9м му сложиха очила ми се струваше че това е краят на живота ми.По-това време имаше някаква екстрасенска нашумяла ,която лекуваше такива неща.Разказах на лекарката,тя учтиво ме изслуша и ми каза-водето го като сте решили,но очилата не махайте.И така.На 5 г му оперираха едното оченце (което се оказа козметична операция)и вече кривогледство няма.Носи си очилата,ама какво от това-важното е че вижда нормално.И с епилепсията така-ужасът в такива моменти за жалост е познат на всички ви.За няколко месеца налучкахме лекарствата и сега сме добре-1г и 2м без пристъпи.И ЕЕГ-тата бавно ,но се подобряват.И най-важното синът ми си води нормалния живот.Пие хапчета,но какво от това.За мен най важното е да е добре-със или без лекарства не е  толкова важно.Сещам се за още няколко случая с деца на мои близки,ама да не досаждам.Вероника,моля те ,премисли още веднъж кое е най добро за твоето детенце
За малчовците Hug Hug Hug а за мамите  bouquet

# 687
  • sofiq
MILI MAMIOBE6TAVAM VI 4E VEDNAGA SLED KATO NAPRAVIM KONTROLNO EEG ,KOETO NEZNAM KOGA 6TE KAJAT DA SE PRAVI 6TE VI INFORMIRAM ZA REZULTATA.POVQRVAITE MI 6TE BADA NAI 6TASTLIVA AKO SE OKAJE 4E PROBLEMA KOITE NE BE6E GOLM PO DUMITE NA NEVROLOJKATA E IZ4EZNAL SILNO VQRVAM V TOVA,NO AKO IMA I NAI MALKI SAMNENIQ ZA SASTOQNIETO NA DETETO 6TE ZAPO4NEM PRIEMA NA LEKARSTVOTO.

# 688
  • гр.Гоце Делчев
Вероника стискам палци всичко да е наред и много се радвам за решението ,което си взела.Направи ЕЕг по-скоро ако е възможно и дано проблема да е изчезнал.Ще чакаме с нетърпение да ни кажеш резултата. Hug

# 689
 newsm53Вероника,радвам се за решението ти!Дай Боже Praynigрезултатите от изследванията да са добри!А ти недей да се отчайваш и в никакъв случай не трябва да губиш надежда.Каквото и да са ти казали за детенце,не забравяй,че в живота стават чудеса!Стискам ти палци,пожелавам ти кураж и силна вяра,че доброто предстои!Успех! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт