Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за лечение с лекарства като Lamictal и Rivotril?
Какви са препоръките за изследвания като ЕЕГ и ЯМР?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Форумът обсъжда различни теми, включително здраве, лечение, проблеми с децата, лични преживявания и информация за лекарства и лекари. Освен това членовете на форума споделят опит и съвети по отношение на изследвания, лечение и преглед при специалисти. Форумът също така обсъжда теми, свързани със здравето на децата като епилепсия, лечение с лекарства като Ламиктал и Ривотрил, резултати от ЕЕГ изследвания, проблеми със съня и консултации с невролози. Членовете споделят своя опит и обсъждат изследвания като ЯМР и диетични режими.
-
Какви са препоръките за лечение с лекарства като Lamictal и Rivotril?
Членовете на форума споделят своя опит и предлагат съвети относно лечението с лекарства като Lamictal и Rivotril. Те обсъждат проблеми, свързани с наличието на лекарствата в аптеките, промените в протоколите за лечение, както и предложения за корекции в протоколите от личните лекари и невролозите. Освен това те разглеждат съществуващи проблеми с лекарствата и търсят съвети как да избегнат страничните ефекти.
-
Какви са препоръките за изследвания като ЕЕГ и ЯМР?
Членовете на форума споделят своя опит и съвети за изследвания като ЕЕГ и ЯМР. Те обсъждат процеса на записване за преглед, проблеми с издаването на направления за изследвания, както и препоръки за избор на специалисти. Освен това те споделят своите преживявания и се консултират относно подходящи методи за тези изследвания.
-
Какви са препоръките за диета и спокойствие при деца със здравословни проблеми?
-
Каква е процедурата за записване за ЕЕГ изследване в клиниката на доц. Литвиненко?
Еми,пожелавам ти всичко да премине успешно.Няма как,един ден ще се поизмъчите,но като сте с кола и имате климатик,жегите ще се преживеят.Важното е Дидо да е добре!За ЕЕГ-то няма да се тревожиш-дори и да не е мн.добро,важното е да няма пристъпи.Ще стискам палци!Дано с новото лекарство тръгнете към подобрение! 
Julito, няма място за притеснение!Щом м/у двата гърча ЕЕГ-то е добро,проблем няма.Вярно е,че непосредствено след пристъп то е влошено,затова Литвиненко е казал,че първото е недостоверно.Важното е,че за толкова кратко време сте направили две електроенцефалографии,за разлика от нас-тогава не ни направиха нито една.Моят син първият гърч го направи на 2 год.възраст-при висока температура.Определиха го като фебрилен,и толкова.И след 11 месеца-УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Та цели 12 години...Следете детенце да не вдига температура,правете контролни ЕЕГ-та за ваше успокоение,и ако имате възможност,се снабдете със свещички Диазепам.При евентуален гърч-поставят се ректално и действат бързо.Бяха ми казали,че ако при температура над 37 градуса съм давала по таблетка фенобарбитал,сега нямаше да имаме този проблем,който вече отзвучава,но костваше много първо на детето и после-на цялото семейство...най-вече-емоционално...А вие се заредете с усмивка,наблюдавайте си детенцето,и бъдете сигурни,че всичко е наред.Важното е да се следи температурата!А малките понякога я вдигат без причина.И още нещо-момиченцата са по-издържливи от момченцата.Така,че спокойно!Без притеснения
вие ли по-добре знаете които тепърва почвате или хората тук които имат деца с тази диагноза от години и са минали през какви ли не преживявания!Много хъс имате да ни обиждате май повече злобата е у вас!!!Приемете самата действителност а не това което искате вие да бъде!
Вероника,нямаше никаква злоба и негативизъм в поста ми.Аз лично не съм такъв човек,и не зная защо е такова отношението ти.Разбирам те,че си наранена и притеснена...но разбираш ли какво означава детето да е с лошо ЕЕГ,да са му предписани лекарства,и ти по собствено усмотрение да ги спираш?...Естествено,имаш пълното право сама да си взимаш решенията,но се страхувам след време да не се самообвиняваш...Разбира се,че в упътванията към лекарствените продукти са описани и куп странични явления.В началото,когато давах гадните хапчета,бях сигурна,че тровя сина си.Давах му ги,и ревях.После постепенно се успокоих.Сега вече съм твърдо убедена,че е имало смисъл .Дай Боже да ги спрем след време!
Пожелавам го от цялото си сърце на всички майчета!