Епилепсия ТЕМА 12

• 64 060
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
  • Ямбол
Синаро,мила нали затова сме хора ,та д аси помагаме в нужда.Нищо не сме направили,проявили сме човечност и много се радвам че много хора са ти подали ръка.Та нали затова е този форум освен да споделяме за дечковците ,но и да си помагаме с каквото можем.Това ,което разбрах от моите приятели е че в момента в складовете никъде го няма,не е зареждано,дали ще сменят ценат,листовката или нещо друго ,в момента няма внос на това лекарство.Ще има ,но не се знае кога.Това е което разбрах за него.Много се радвам ,че си го намерила и си се успокоила.Лекара,спокойна и прохладна вечер!

# 706
Sinaro, благодаря за инфото. Аз в понеделник трябва да ходя за рецепти за лекарствата. Дано няма проблем с Ривотрила... Но подозирам, че ще обикалям града и аз като теб. Все някъде ще има останало шишенце. Мин. месец така намерих в една квартална аптека. Rolling Eyes

Ние сме болни... Мн кашляме и днес вече ще я заведа да я види личната. От гости и ангажименти немога да си видя детето. Всеки ден  лелята и свакото на мъжа ми (дойдоха от Атина за 20дни на почивка при нас) взимат Дебс и обикалят из центъра или ходят на плаж... И всеки ден аз повтарям да не й дават газирано, да не й купуват сладолед... Ама като ми я върнат бухука като магаре и резултата е вече налице. Снощи кашля почти цяла вечер. Надявах се да се оправи с хомеопатичните лек-ва, но подозирам, че ще ни изпишат днес антиботик. Rolling Eyes Стискайте палци да не е мн сериозно, че иначе ще ги шутирвам да си ходят преждевременно в Атина!!! #2gunfire

# 707
 HugТедка,няма какво да обикаляш града,в аптеката на  бившата Трета поликлиника имат Ривотрил.Още като влезеш в поликлиниката-аптеката е с/у регистратура.Дори за по-сигурно още утре отиди и го запази,а в понеделник ще си го вземеш като занесеш рецептата.
   ooooh!Как е детенце?Дано е по-добре,и се оправи,че лятно време е кошмар да боледува. NaughtyНо...няма какво да обвиняваш гостите от Атина.Нито пък трябва да ги гониш,дори и в кръга на шегата.Вината си е изцяло твоя! Mr. GreenКак така дете с такова заболяване ще го пускаш по центъра на града или на плаж!Хората предупреждават малки деца и възрастни хора да не излизат навън в тези жеги.На всяка минута се брои по един припаднал.Толкова тежко време е...Извинявай,но не те разбирам.Как така си спокойна???!!!В никакъв случай не бих пуснала сина си с когото и да било,не само в жегите,а изобщо.Аз съм непрекъснато с него и го наблюдавам всеки миг-без той да се усети,разбира се.Ами ако нещо стане с Дебс?Тези хора знаят ли как да реагират?И как би се чувствало детето в такъв момент,когато мама не е до него?Теди,ти си позитивен човек и съм сигурна,че няма да ми се обидиш...В крайна сметка човек се учи от грешките си...Бъди по-осторожна.Пък си и личен асистент на детето.Трябва непрекъснато да си с нея.Дано проблемите да се разминат само с един сироп за кашлица и да не се  задълбочат!Дай Боже детенце да се оправи бързо! PraynigПожелавам всичко най-добро!Стискам палци!

# 708
HugТедка,няма какво да обикаляш града,в аптеката на  бившата Трета поликлиника имат Ривотрил.Още като влезеш в поликлиниката-аптеката е с/у регистратура.Дори за по-сигурно още утре отиди и го запази,а в понеделник ще си го вземеш като занесеш рецептата.
   ooooh!Как е детенце?Дано е по-добре,и се оправи,че лятно време е кошмар да боледува. NaughtyНо...няма какво да обвиняваш гостите от Атина.Нито пък трябва да ги гониш,дори и в кръга на шегата.Вината си е изцяло твоя! Mr. GreenКак така дете с такова заболяване ще го пускаш по центъра на града или на плаж!Хората предупреждават малки деца и възрастни хора да не излизат навън в тези жеги.На всяка минута се брои по един припаднал.Толкова тежко време е...Извинявай,но не те разбирам.Как така си спокойна???!!!В никакъв случай не бих пуснала сина си с когото и да било,не само в жегите,а изобщо.Аз съм непрекъснато с него и го наблюдавам всеки миг-без той да се усети,разбира се.Ами ако нещо стане с Дебс?Тези хора знаят ли как да реагират?И как би се чувствало детето в такъв момент,когато мама не е до него?Теди,ти си позитивен човек и съм сигурна,че няма да ми се обидиш...В крайна сметка човек се учи от грешките си...Бъди по-осторожна.Пък си и личен асистент на детето.Трябва непрекъснато да си с нея.Дано проблемите да се разминат само с един сироп за кашлица и да не се  задълбочат!Дай Боже детенце да се оправи бързо! PraynigПожелавам всичко най-добро!Стискам палци!

ОК, благодаря ти... Ще ида първо там. Вчера оставих книжката на личната да направи рецептите и да отбележи в книжката.... и питах в аптеката до тях- нямали. Само от 2мг имало. Казаха, че в цял Бургас нямало... ама ще намерим, няма начин. Аз взимам по 1 цяло шишенце-50бр, а пием по 30 на месец, тъй че имам в резерв, ама не е там работата. Те са длъжни да го снабдят, все пак е жизнено важно лекарство!
Относно разходките... Дебс иска и немога да я вържа вкъщи. Карах се на лелята вчера дето й дават сладолед и газирано и сега е с ангина...Слава Богу без температура.... Но то да говориш на човек дето ще те разбере. Тя няма деца и си мисли, че като й купуват всичко каквото поиска, всичко ще е наред. Да ама не!!!
Иначе не излизат в жегите. Най- често са от 8-10ч на плаж, прибират се и почиват до към 17ч или се разхождат из МОЛа, а после излизат из центъра задължително с шапка.  За щастие никога не сме имали проблем с жегите... Тя сякаш не се влияе от тях... Забелязала съм, че като идем в Сф спират веднага пристъпите. Може би е нещо свързано със смяната на въздуха... незнам.
Аз не съм на мнение, че нетрябва да я пускам с др хора. То и при мен да получи пристъп няма как да реагирам. Гушкам я и чакаме да си спре. Лелята знае и съм й казала да я наблюдава дали й трепери устичката, но да чукна на дърво - вече 14м нямаме пристъпи. Носят си винаги водя с тях, в колата имат климатик и са 50-60г, не са деца.
А за личния асистент- аз не съм. Имаме 50% ТЕЛК без чужда помощ. Деби също ходи и на градина, така пак я оставям на др хора, нали? Там от 10-11ч са навън, после от 16ч докато ги вземат, децата пак са навън... Не мисля, че е правилно детето да е нонстоп само с мен, при положение, че идеално се справя сама, не е зависима от помощта на др хора.... самостоятелна е, и физически няма нужда от никого.  Има нужда от нови преживявания, контакти с др хора, развлечения и мн игри... а затворена вкъщи й осигурявам само климатик и "тихи" игри. Rolling Eyes

# 709
Ние вчера се върнахме от Токуда.ЕЕГ-много лошо.Сменяме фенобарбитала с Епилан и ще включваме Сабрил.Когато попитах Христова защо включвами Сабрил,нали се изписва предимно за Уест синдром,тя каза че не само и за нашите малки пристъпи бил подходящ.Сега ще пращам рецепта в Турция.Христова каза,че там го имало и бил евтин.Също ми каза как да правим олекотен вариант на кетогената диета.Дано най-после успеем да си увладеем поне малко пустите му пристъпи!!!

# 710
  • Варна
dineva@mimi а ти не говорили със Христова за станичните ефекти на сабрила, нали знаеш че има случай в които вреди на очите,

# 711
Разбира се че знам,Сияна.За това ще го пием максимум шест месеца. И още нещо за лекарството Лирика.Ще се регистрира и за по-малка възраст вече.Доо ега се изписваше на деца над 12 год.възраст.Сега ще маже да се изписва и за над 3 годишни

# 712
Сиропче -Кепра ,може ли някой да ми каже от къде може да се купи.В Турция искат червена рецепта.

# 713
Сиропче -Кепра ,може ли някой да ми каже от къде може да се купи.В Турция искат червена рецепта.

преди време една мама ми писа на ЛС, че имали излишно шише. Kibama й е ник-а... от Сф е.
Това беше началото на 2009г, незнам дали го пази още, а и дали ще е в годност. Доколкото помня беше неотваряно.
За щастие тогава намерихме от нашата невроложка и не се наложи да ми го праща. Дано да може да помогне на вас. Rolling Eyes
Иначе е доста скъпо, мисля към 200лв/бр Rolling Eyes

# 714
Kibama,даде това шишенце! Confused
Вноса му тук в Бг е спрян ,защото има много малко пациенти ,на които се изписва и не е търговски изгодно на самата фирма вносител. Sad

# 715
Здравейте,мили мами! Племенницата ми е с поставена диагноза Уест синдром тук в Пловдив, но е сме доволни от лекаря, при който водим мънинка тук и искаме второ мнение! Препоръчаха ни доктор Божинова, но ни казаха,че се е преместила от Четвърти киломерър и сега била някъде в центъра. Имате ли някаква информация? Може ли някоя от вас да ми даде някакви координати на доктор Божинова, телефон (стационарен,гсм), с каквото разполагате?
Благодаря предварително! Желая бързо оздравяване на всички малчугани Simple Smile

# 716
kristinadb,служебният телефон на доц.Божинова е 02/9702231.Другите тел.в детската клиника са-9702/232,234,228.Все  на някой от изброените телефони ще получите необходимата Ви информация.Най-първият е телефонът на доцентката в кабинета й.Желая Ви успешно разрешение на проблема в лечението на детенце!Стискам Ви палци,и много кураж!Успех! newsm10

# 717
sinaro,благодаря ти много,мила Simple Smile дано тя ни помогне бебка да се оправи Simple Smile

# 718
В момента всички са в отпуска -доц Божинова до края на месеца,а доц Димова  е до 7  септември, др Саралииева и тя ,отпускарски период  и да звъните няма никой само  др Томов.

# 719
Момичета,нуждая се от спешна информация!Вчера нидойде писмто от ТЕЛК за преосвиделстване.Искат към докумантите да имам и консултация с психиатър.В Хасково обаче няма детски психиатър.Моля ви ,ако някой знае къде най-близо да идем за такава консултация,да ми отговори спешно.Верно че имам почти месец на разположение,но времето си лети.Търсих и в интернет,но нищо конкретно не открих.Питах и личната,а тя ми каза че някъде в пловдив,но със прием и престой в лечебно заведение.Не можа и адреса да ми даде!!Абе скапана работа!Обръщам се тук за помощ.Разчитам на вас.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт