Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 934
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Влизам да се похваля  Party Party Party
Споделих Ви, че Любо се обърна по корем още на 11-ти юни, но от тогава нещо хич не искаше да се повтори упражнението  Mr. Green А сега елате да го видите мишлето  hahaha hahaha hahaha
Търкаля се и е много смешен  Joy Joy Joy

# 646
Честити месечинки на всички днес! HugИскам да попитам от кога слагате бебето в летния кош че ние още сме със зимния а малчо  се набира да става иска да разглежда и често се случва да го нося и да бутам количката иначе настъпва ужасяващ рев! newsm78

# 647
  • София
И аз като Синева влизам специално да се похваля, че Коки се обърна за първи път днес. Още не го доискусорява много, много, но като за първи път е перфектно. Определено му е забавано.   hahaha newsm32

# 648
Привет!

Честита месечинка на бадъка на мама Iv, да те слушка и радва много!

Ние от почти месец сме с летния кош в него е по спокойна и даже и слагам по една малка възглавничка за да гледа и е много по добре. Тя си сяда вече много стабилно сама от доста време, като се хване за пръстите ни и се набира и се изправя до седнало положение, и малко ме е страх да ви кажа, че не е много редно ама тя е толкова жилава, че се изправя и на крака - много и харесва, но се въздържам от тези упражнения, че и е още раничко, само сме го записали на клипче за да се види като порасне каква жилка е:)

Ние днес правим почивка от захранването с картофа - не мога да кажа, че й хареса различния вкус, но ще видим утре с моркова, дано и се услади, че само хвърлям продукцията:)

Благодаря и на ELSE за отговора, аз съм чувала за зелевите листа и Лецитина, но исках да питам, защото си мислех, че са само за бучки и запушване, а аз нямам такива и исках да разбера как да не си докарам такива на главата. Виж за салвията и хомеопатията съм заинтригувана и ще се позаинтересувам повече - благодаря. Ами мисля си ,че нямам кърма защото сутрин , уж когато е най много кърмата аз изцеждам едва 10мл и от двете. Малката ми постепенно намали сученето от 5 пъти на ден после през 3 и сега ако 2 пъти захапе ще е геройство. Тя самата не иска да суче защото явно няма кърма и се изнервя,  а аз я слагам на гърда и като е гладна да я пробвам и след като я нахраня . А аз ако не я накърмя поне веднъж на ден на другата сутрин са ми напрегнати гърдите и се налага да се изцедя,колкото и малко да има и да и я дам с шише. Чувала съм и историите за майките на осиновените бебета, но аз не мисля, че ще мога да си върна къмата.Знам ли защо така си мисля, може би защото когато преди 2 месеца ми намаля драстично, направих какво ли не от цедене, сучене и ядене на какви ли не неща - нямаше никакви резултати и явно се  предадох.

Ще кача малко снимки от нас и много целувки на всички:)

http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19518377

# 649
Благодаря ти  Susalinda за бързия отговор и ние сме по-жилави и много се набираме значи и ние тези дни ще сефтосаме другия кош!

# 650
  • Сред обкръжението
Здравейте и от нас!

Браво на малкия Любо и на Коко! И Боби се обърна от гръб по корем миналата седмица, но досега не е повтарял! Аз не го насилвам момчето!

Susalinda не се притеснявай за сядането! Нашия педи ни е показал това упражнение още от преди един месец и ние си го правим ежедневно с три повторения. Хващам го за ръчичките и го издърпвам до седнало положение. В началото хич не му харесваше, защото още не държеше главата стабилно и я отмяташе назад. Тогава спрях да го правя. Но сега му е много любимо. От 10 дена вече и "танцуваме" на крачета. Док ни показа и това упражнение. Да го поставям на крачета и той лекичко да се оттласква. Това му е още по-любимо.

Аз да се отчета от днешния преглед: Бобчо е отслабнал със 100 гр. Sad Док каза, че вероятно е от разтройството миналата седмица и каза след 10 дни да отида пак да го премерим ако не е наддал, то причината е в кърмата. Надявам се да наддаде, че изобщо не ми се иска да го дохранвам.

Биха ни и ваксините. Не вдигна температура, може би защото веднага му дадох Панадол по препоръка на педито (каза, че след като при първия прием е вдигнал Т, по-добре сега да му дам Панадол и след 6 часа пак). Беше доста неспокоен като се прибрахме и не яде много, но пък после заспа и си спинка около час и половина. Дано всичко да е наред и после  Praynig

Оставям ви, че Симо днес се е развихрил в кухнята  Mr. Green Миличкият той Flutter Утре заминава командировка за два дни  Sad Но пък гледам от хубавата страна голямото легло ще е само МОЕ  Wink

Хубава вечер от мен, изпълнена с много щастливи бебешки усмивки  Grinning

# 651
Ние сме с другия кош от доста време вече , защото както каза някой преди това не искаше да седи легнал..постоянно плачеше и разходките ни бяха на ръце..Бяхме на 3 месеца и малко..Като го преместихме беше като нов..
За обръщането още сме много далече от това упражнение..Имахме леко двигателно изоставане ..не искаше да седи по корем и съответно главата до скоро му се килкаше..но тръгнахме на терапия и му прилагаха Войта също бяхме на консултация при Чавдаров и вече горе доло всичко е наред..Малко е подтискащо да се ходи там ( център за церебрална парализа) , но там са най -добрите рехабилитатори), особено когато не си сигурен болно ли ти е детето или не..и само се вглеждаш дали няма някакви изкривявания и започваш да предписваш всякакви болести на детето си..
Малко объркано го разказах , но идеята беше първо ако имате някакви съмнения в изоставане на детето , да отидете на преглед , за да не стане късно и второ да споделя ..падна ми камък от сърцето..
Иначе и ние се захранваме с картоф от 3 дни и за сега сме ок..
Четох някъде за някакви бисквитки ..или и аз не знам точно за бебета..знае ли някой нещо и кога се дават и препоръчвате ли ги ?( извинявам се ако вече сте го коментирали)

# 652
  • София
gtaleva, стана ми много мъчно от твоят пост. Само мога да си представя колко си се измъчила, и какви ли мисли и съмнения са ти били в главата.
Ужасно много се радвам, че вече всичко е ок, че сте успели да отреагирате навреме и да наваксате. Стискам палци подобрението да се запази и да нямате повече никакви поводи за притеснение!  Praynig fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed  Hug

# 653
Момичета да ви почерпя с . Днес направихме 3 месеца с беба Никол  Grinning Благодаря ви от сърце за пожеланията. Да честитя и на Божидарка на Мама Ив 4тата месечинка. Да е жива и здрава малката кукличка и да има щастливо детство!   bouquet
 Hug на всички

# 654
Привет  на мамите,будни в този късен час. Hug
Миналата година,точно на този ден разбрах,че съм бременна за втори път.И сега,1 година по-късно целия живот ми е променен,към хубаво.
Прочетох набързо за разликата между децата.Моятя е 13 години и е страхотно.Нямам вече ангажимент с каката,самостоятелна е ,помага ми и мога да и имам пълно доверие.Същото може да ви потвърди и Стелле.
Честити месечинки на мартенчетата и спокойни разходки-че и ние имаме трънчета в гръбчето-спим по много в количката,но лелее,като се събудим,надаваме вой.Лека и спокойна нощ на всички Hug Hug
А, и да кажа,че още сме само на кърма и не съм решила точно кога и с какво ще го захраня,но има време де,ще четем и ще обменяме опит.Лека...

# 655
Само да кажа на тези които питат за бисквитките на Плазмон-не си купувайте от тези които са в кутия на прах че са отровно сладки ShockedДругите които са като котешки езичета по стават,въпреки че Криско беше много ящен ама точно с тях млякото не си го пиеше Hug

# 656
  • Сред обкръжението
Добро утро!

Черпя ви с едно хубаво и ледено Фрапе Simple Smile

Честита 5-та месечинка на малката Ива!

И честита 4-та месечинка на Елица, Симеон и Карина!

Да са много здрави и много щастливи деца   bouquet

Хубав и усмихнат ден от мен!

# 657
Добро утро маминки   Mr. Green черпя ви с кафенце тази сутрин  kaffeetrmker_2
Благодаря на всички ,които ни честитиха месечинката  Hug  bouquet
А днес честита 5-та месечинка на Ивайла на мама anik79 и 4-ти на Ели на мама kama4e, Симо на мама nelka-hubavelkaКари на мама malkata mama Да са живи и здрави и много щастливи бебета   bouquet Hug
камаче къде се загуби ? Hug
gtaleva много  Hug Hug Hug за вас радвам се , че най-лошото е останало зад гърба ви  Hug
Да кажа , че вчера започнахме с пюре от морков и картоф  Crazy и много ни хареса  Peace ,но снощи пак се събуди два пъти  Rolling Eyes ще кача снимки днес  Hug
Лек ден ви желая!!!
хи-хи Нинка ме е изпреварила  Hug

# 658
  • Варна
Здравейте и от мен, многооо отдавна не съм писала въобще не ми остава време да Ви чета. С фирмата на мъжа ми имам адски много проблеми и троша нерви седя до 1-2 посреднощ и около мен е вечна лудница. Обаче малката от 2дни не желае да яде изяжда по 120мл и не иска повече почва да реве да бута беберона и се мъчим по половин час да ядем. Постоянно си дъвчи ръцете и реве мажа с калгел и давам Дентокинд по 1 хапченце на ден само и само да има мир и спокойствие, снощи сме се приспивали 5 часа беше някакъв кошмар, видимо няма колики венците й са побелели и набъбнали, почнах да се притеснявам дали е зъби или нещо друго и не знам какво ще я правя, ако до довечера нещата не се оправят утре ще я водя на педиатърката й и с нея ще си вдигна сигурно нервите, дано поне я прегледа и не се окаже нещо друго че направо вече не издържам........Стига съм се оплаквала
Честити месечинки на малките бебчета които днес порастват да са живи и здрави много усмихнати и да радват мама и тати Simple Smile))
Още не сме се захранвали тя както не иска и да яде съвсем не смея да започвам......ще изчакам още малко.....
Хубав ден от мен Simple Smile

# 659
  • София
здравейте, момичета. много ми липсвате, но моето сладко диване не ми оставя никакво свободно време.
първо да честитя всички месечинки, които пропуснах. Hug Hug Hug
мама ивHug Hug Hug
gtaleva, радвам се, че вече всичко е наред  Hug
сега да ви кажа за Вики  Grinning вече е 8300 и 64 см. наддала е само 600 гр. за последния месец и вече дик не се притеснява за бързия й растеж, освен това беше доста впечатлена от двигателното й развитие (задържа се няколко секунди сама на крачета). Сузалинда, ние сядане тренираме от 2-рия месец, а изправяне от 3-ти. от 2 дни я слагам на бънджи за малко и е голям кеф, аз я вдигам на горе, надолу, а тя прави малки крачки, когато бънджито се движи. мисля и аз вече да пробвам летния кош, че така не се издържа. няма да захранваме още.
за всички много целувки.
синева, антония, светличка, НаНина, didipeicheva   и т.н. и т.н.  Hug Hug Hug
vikito3 , не помня поздравих ли те с добре дошла. ако не съм - ДОБРЕ ДОШЛА   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт