Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 922
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ти ahoney! WinkНие също вече се обръщаме ама като се обърнем не можем да се върнем и започва едно пищене!Нас вече много ни мъчат зъбките но като питах педито каза че е рано!Ние се захранихме със сок от ябълка миналата седмица а тази давам сок от морков!Странното е че на 4 ден от ябълката имахме запек а после имахме кръв и едни бели топченца и беше леко зеленикаво ,спрях ябълката само за 1 ден  след това не е имало кръв!Храня го с кърма но и го дохранвам с Аптамил АР защото повръща.И не зная дали е реакция от млякото или от запека или от ябълката?!?!? Thinking  newsm78
Честити месечинки на всички днес!

# 661
Добро утро майчета, моята бузанка спинка, след банята и хапването тази сутрин. Аз я къпя и сутрин и вечер заради крустичките. Падат, но все още имаме. Чакаме я със сестра ми да се събуди и ще ходим до фотото, че уж вчера щях да си вадя снимки, но не успях.
Викито 3 – ние от края на юни сме в летния вариант на количката. Мисля, че й е по-добре отколкото в зимния, но въпреки това от време на време така реве, защото иска да я вдигнеш, за да гледа, че ни чува целя център във Варна.

Относно обръщането – Вики все още не може да се обърне напълно сама, пробва, но не може напълно да се завърти, а гледа играчките, които й слагам, за да й привличат вниманието, и след като не успява започва да плаче и да се сърди.

# 662
  • Варна
vikito3 ние от Аптамил АР бяхме се запекли ама многоо и имаше и кръв и веднага смених млякото на ФРИЗОВОМ знам, че от морков-а се запичат за ябълката би трябвало да е обратно. Аз докато давах кърма ми казваха да ям ябълки за да ми се разхлабва стомаха дано се оправите и да няма такива аномалии. И на мен ми се иска да захраня но с нейното повръщане, което съм овладяла мисля да започна с каша да не е със сок...Майките, които сте захранили вече от новата храна получават ли бебчетата колики или не????

# 663
Здравейте на всички майки с най сладките  бебчета.Днес моята Кари става на 4 месеца и трябва да почерпя -за здраве  party023 smile3510  food010 Благодаря на майчетата които са ни честитили месечинката рано рано  Heart Eyes Hug
Специално поздравявам и Елица на мама kama4e и Симеон на мама nelka-hubavelka
да са ни живи и здрави всички мартенски бебчета .  bouquet

# 664
Здравейте мамчета,  bouquet

да честитя месечинките на всички бебоци, на които не съм, на някой на патеричка:
Виктория на мама ahoney и Мария на мама IvGB на 03.03
Елица на мама lyubka_li , Кристиян на мама Кали, Емилиана на мама Iva*, Йордан на мама Tasty0703, Симона на мама mirenceto03 на 04.03
Константин на мама Antoniya The One, Винсент-Алистър на мама Carmen, Дарина на мама Mamma, Радост на мама hellena, Маргарита на мама elena665, Дара на мама Tink, Петя на мама polia, Гергана на мама tanu-tо, Калоян на мама rompecabezas, Михаела на мама lapiovra на 05.03.
Божидара на мама Mama Iv на 06.03
Елица на мама kama4e, Симеон на мама nelka-hubavelka, Карин на мама malkata mama на 07.03

Аз имах отново страхотно проблеми с Деляна и с това пътуване, петък, събота и неделя, току да ни вкарат в болница и като видях какви са условията, казах на свеки, че няма да вляза в тази мизерия ако ще и турско да стане..... Деляна спря да яде, разстройство и повръщане 2 дни нон стоп, за събота и неделя е изяла общо 500 мл АМ, полудях, тя реве и аз рева.... Но сега се поуспокои детето... Отслабна страшно много, сега е 5700, но върна яденето алко, в понеделник изяде за целия ден 520 мл, вчера 650 мл. Отгоре на всичко разбрах, че едната ми приятелка си продали апартамента, защото мъжа и затънал с бизнеса а тя не ми е казала..... И пак плаках... А иначе пък разбрах, че едно от момичетата в проблемното е вече 17-та седмица след н-ти опит ин-витро и 2 загубени живородени дечица и пак плаках и се радвах едновременно,дори се чух с нея и толкова ми стана мило, че нямам време да пиша и там редовно, само минавам от дъжд на вятър, а ми е толкова скъпо и мило в онази тема, защото там прекарах най-трудните дни в живота си, но пък тук обсъждаме настоящите проблеми и обменяме повече опит и съвети... ОХ, нямам време за нищо
Само минавам да ви поздравя и да ви прегърна Hug Hug Hug

Аз дадох вчера на Делянка оризова каша, но я плюе и плаче, не иска да я яде. Иначе няма колики -мисля цяла седмица да увеличавам количеството и после да мина на елда, после картоф, картоф с царвица, морков, броколи и т.н. пюренца
Синева, Мама Да, Антония, Ахони, Тинк, 4елси, Звездичка, Бобита, Тейсти, Стееелле, Янинчето, Мама Ив, НаНина, Дидипейчева,Елена 665, Елзас, Слънчо, Карменчета, Цецинка, Маринекс,Кали,  Мамма, Малката мама, и всички, които пропускам  Hug Hug Hug Hug
Като намеря време пак ще пиша, дори нямам време да ви прочета, но  Embarassed Ще видя новите снимки ако мога за да се порадвам на бебоците ни, най-прекрасните същества на света.

# 665
Nataly Ivanova, съжалявам за притесненията, които си преживяла с малката, важното е, че детето вече е добре! Дано повече да нямате проблеми  Hug

Ahoney, браво на сладурката Вики, голяма мома е  Hug Ние вчера бяхме на консултация и Ева е 7.050 кг, вече и тя расте по-малко, последния месец е качила 500 гр., но мисля че е нормално вече да наддават по-малко, а не както преди по килограм и повече, за това ще продължавам с кърменето   Simple Smile
Целувки!

Честити месечинки на всички, които празнуват днес!

# 666
  • Сред обкръжението
Натали, милата, през какво си минала само. Дано по-скоро и мине на малката Делянка.  Praynig Напълно те разбирам. Боби също отслабна при все, че си имаше апетит и си хапваше добре, но с това разтройство... А Делянка дори и апетит не е имала. Всичко ще й мине много бързо - ще видиш!!!

# 667
  • Русе
   Здравейте, мили майчета, дечица! Hug
   Аз от 3 дни съм с първи "нормален" цикъл след раждането и едва днес съм малко по-добре... Само още ми се вие свят, но излизахме на разходка, че пак дават разваляне на времето и дъждове.
   За Ема - тя преди 3 седмици успя да се обърне сама, но нещо не прояви интерес и не е повтаряла още. Напоследък намали обема на изпиваното мляко, пие по 90 - максимум 100 мл на 4 часа Sad За сега има аванс в теглото от доброто папане през първите 2 месеца, ще видим на следващата консултация как е положението.
   Вчера я видях за първи път да си смуче палеца! От както го откри не иска биберона! Не знам как да я откажа? С каката не съм имала такъв проблем ooooh!
   Захранването - започнах със сок от ябълка. Баща ми е отгледал ябълки петровки на лозето, знам, че са хубави и чисти и от няколко дни й давам, няма колики, пие около 20 мл с радост Simple Smile Към края на месеца ще й дам и ябълково пюре.
   Натали, дано лошото е вече зад гърба ти! Hug
   За всички дечица  Hug Heart Eyes

# 668
Здравейте мамита Hug не сме писали наскоро защото бях доста заета, имах гости. Днеска вече си отидоха и малко си отдъхнах.Искам да честитя на всички месечинките днес а и тези които бяха предните дни на патерици Simple Smile да са ни живи и здрави бебоците.. това е най важното.
Нинчу ..радвам се че сте изкарали добре и приятно изкарване в Банско Grinning
Натали съжалявам, че сте имали такива проблеми.. дано да се оправи бързо шушулката Praynig.. като ти прочетох поста ми стана много мъчно, влизам ти в положение понеже и ние имаме същите драми със яденето. Аз обаче накрая мирясах, явно има и по злояди бебета и нашите са от тях. След поредния рев и мъки онзи ден я оставих, решх да видя колко ще яде без да я насилвам. Яде пет пъти по 120- 130 грама. И след поредния разговор с педиатъра реших да я оставя. Явно по толкова му се яде на детето и това е. Имам една стара книга в която пише че на тази възраст на децата им е достатъчно да хапват по 120-130 гр. хубаво е ако ядат повече ама това е положението.  Е нямаме бузки и не сме пухкави, ама май е по важно да е здрава. А и ме е страх да я насилвам да не вземе съвсем да го намрази това ядене. За захранването ще почна към 20ти този месец, и аз мислех за оризова каша ама ме е страх да не я запека отново.. и затова реших със сок от морков, след това ябълка и след това зеленчук. Пък ще видим ще се водя по нея може и да променя схемата в последтвие взависимост как ще реагира.
Иначе да си кажа че и аз плаках като прочетох за момичето което е бременно в 17тата седмица. Толкова мъка иживя тя че заслужава цялото щастие на този свят и много ама много се радвам за ния Grinning
На всички мами пожелавам лек ден и много целувки от нас на сладките мартенски бебоци Hug

# 669
Здравейте и от нас  Hug
НаНина Hug Hug Hug няма да се притесняваш за Борко и кърмата ти - сигурна съм, че тя си е наред и ще се кърмите успешно още време Hug Сигурно е отслабнало мъничето заради всички преживени неволи  Sad Сигурна съм, че всичко ще е наред и скоро ще се похвалиш с добри новини! Прегръщаме Ви много с Любо и Ви пожелаваме успех след 10 дни  Hug thumbsup
gtaleva Hug и на мен ми стана мъчно от твоя разказ... Радвам се, че всичко е минало и финала е щастлив!  Hug
mama Iv   Hug папка Дарка-Божидарка значи  Laughing Гушни я и я цункай от нас!
ahoney   Hug браво на Вики! Heart Eyes
didipeicheva  Hug съжалявам за проблемите Ви с фирмата на мъжа ти. Предполагам как те натоварват и изнервят... А малката Сияна май ще има скоро зъбче  Wink Чета, че мамите са доволни от кремчето за венци на Бочко. Защо не пробваш с него? Аз също мисля да си го купя да ми е под ръка  Peace
Nataly Ivanova Hug Hug Hug съжалявам за неприятните преживявания с Деляна  spoko Стискам палчета всичко да размине и да е добре детенце  Praynig
Mimeto78   Hug браво на татко ти за ябълките!  newsm10
elena665 Hug и аз да ти кажа да не се притесняваш за папането  Hug И ние сме така отново  Wink Любо пак е във фаза "не ми се яде"... Този път съм спокойна и не го насилвам. Чакам да му отмине... Предния месец бях откачила от притеснения дали наддава... а той си беше качил грамчетата и нямаше никакъв проблем Peace Моя док казва, че може и от промените на времето да е - като че ли има някаква логика , повне така си мисля. Пак се затопли рязко и Любо пак мърмори...
А аз съм сега с цистит Mr. Green УЖАС! ooooh! Явно не съм се долекувала и от днес сутринта направо  Sick Та сега пак хапове  Mr. Green Голям карък ме е подгонил нещо...
Мамите, които хранят с АМ - на колко време сменяте шишетата? Аз мисля вече да купя нови и старите да ги хвърля....

# 670
 smile3555 Пак забравих  Embarassed
Честити месечинки на Ива, Елица, Симеон и Карина!

# 671
 Simple Smile Синева аз сменям на месец и половина шишета, а биберони на месец.. макар че всички около мене казват че сменям често.. ама аз съм леко луда де.. всичко гладя а и все още стерелизирам.. знам че не бива вече след 3ти месец да го правя на всяко хранене, даже някой мият само ама какво да направя, непрекъснато се притеснявам от микроби и разни вируси.  ooooh! Братовчетка ми примерно има хлапе също на 4 месеца и още не е сменила шишета и биберони .. така че въпрос е май на лично решение

# 672
elena665 аз също мия и стерилизирам всичко Peace Сменяла съм бибероните няколко пъти, а шишета само веднъж. Но се зачудих на колко време по принцип трябва  newsm78

# 673
Момичета не се притеснявайте и вторачвайте излишно, Божидар в момента яде точно 120мл., 5 пъти на ден - това са точно 600гр. мляко за деня.Въпреки това расте повече от идеално - тежи 8200кг. и е дълъг 67 сантиметра.Всяко дете има различни потребности - някои ядят по 200мл., други като моя синкевоц - 120мл.
Аз още не съм захранила, но и няма да стигам до крайности - 6-ти месец.Смятам да захраня като навърши 5 месеца.

Кърмата ми никаква я няма и в тази връзка искам да попитам Бу, Смин, Елсе - 2 месеца цедих, след което бебето ми засука и започнахме да се кърмим.Винаги сме се дохранвали.Проблема е, че от известно време бебето ми суче и преглъща не повече от 2 мин., след което започва да нервничи и да плаче.Явно не му стига млякото - тоест не че не му стига, а никакво го няма.Кърма да се нахрани имам достатъчно количество само сутрин.След това просто си играем на кърмене.Направих всичко възможно, за да увелича кърмата - слагах го често на гърда седмици наред, ядох жита, овесени ядки, пих лактогонни чайове, бири.Опитах, но не се получава.Въпроса ми е защо не се получава? И има ли връзка с това, че съм с един яйчник, защото и такова нещо прочетох някъде.И още един въпрос - пир тази ситуация, реших, че ще го кърмя само сутрин и вечер, но поне да се наяжда само с кърма, но още първият ден в който предприех тази стъпка вдигнах температура.Първоначално не усетих, че е от кърмата, но после се изцедих с помпата - само 10мл. и температурата спадна.въпроса ми е как да направя така, че хем да останат само тези две кърмения, хем да не вдигам температура?

# 674
Здравейте майчета, това диване ще ме подлуди. По час и половина се опитва да заспи, след което спи по 30 мин. и хоп се ококорва. Относно смяната на шишетата и бибероните - аз еднъж съм сменяла бибероните, а шишетата не съм. Казаха ми, че ако били стъклени можело и да не се сменят. А до скоро от стъклени го храних мъника, скоро започнах да й давам млякото в пластмасово, защото стъкленото вече ни е малко. Мия ги с гореща вода след всяко хранене, а еднъж на ден, обикновено сутрин или вечер, ги преварявам в тенджерата, защото нямам стерилизатор.

Ние преди обед направихме кратка разходка и се прибахме, че много топло тук във Варна или поне на мен доста ми пече това слъце в следобедните часове. По-късно към 17 часа може пак да излезем и да прескочим до МОЛ-а.

Общи условия

Активация на акаунт