Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 942
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 Svetlichka, kali 7, mama Iv, Tink,  НаНина, *Антония*,  vikito,Благодаря мили мами за прекрасните пожелания ,за моето момченце  Hug
Честити месечинки на всички празнуващи днес!

# 631
Честити месечинки на всички сладки, палави мартенчета, които днес ги изпълват!
Честит рожден ден и на момченцето на Бони!
Щастлива съм! Hug радвам се, че Коко е по-добре!  Heart Eyes Hug
Ели Hug честита годишнина! Да се обичате още много, много години и едно братче за Вики  Party
Мили мами с по две дечица /а на тези с по три направо Ви свалям шапка!!!/ с най-искрени чувства Ви казвам "БРАВО!" - вие сте герои!  Hug Hug Hug Моята племенница нали сега иска постоянно да е при мен и при бебето... Тя постоянно му бута нещо в устата, държи му ръцете да не си ги слага в устата, иска да го гушка... таман го оправя него и тя започва - пишака ми се, папа ми се.... Сестра ми се шегува, че тренирам, ама си е голям купон  Mr. Green А Любослава е кротка и слуша, ако беше по-палаво дете направо не знам  ooooh! Та сега се зачудих колко точно искам да е разликата в години на децата ми  Mr. Green 
Ето и една снимка от мен, която държа да Ви покажа и описание към нея  Laughing Може тези мами, с които сме приятелки във Фейсбук-а вече да се я видели, но и тук да се похваля  Joy

Познайте кой как се казва Simple Smile))))))
от ляво на дясно: зет ми Любо е гушнал племенницата ми Любослава, до него е баща ми Любо, а чичо ми Любо е гушнал сина ми Любо Simple Smile)))))))))

# 632
  • София
Синева мила, голям купон с толкова много Любовци, а ти си спазила традицията на Любовците в родата.  Joy

# 633
Добра вечер на всички,

малко се по загубихме, но ви чета при всяка възможност. Честито на мамите и техните бебоци, който напълват месечинка тези дни. Честито на малки и по големи рожденници - всички да са живи и здрави!

Ние сме добре, растем и хубавеем и мъжките сърца владеем:) до преди 2 седмици бяхме 7 500 и 67см, но сега сме повече:) Биха ни вторите приеми на ваксините, тук ги има качихме малко температура и стана 3 дни много ама много кисела -ужасни ваксини нямат ли край?Sad

Аз от 2 дни почнах да я захранвам с чист картоф, мислех по-късно , но ние сме само на АМ и сме доста големи вече а с това мляко е много калорично и много ни дебелее дупето:) та реших да минем на по ниско калоричните зеленчуци, но карам много бавно на 5 дни  по нещо ново ще давам, няма да бързам и да замествам цяло хранене за сега, а кашата ще вкарам като станем на 6м. и тя се оказа много калорична 600 ККал на 100гр. За сега не и харесва плюе яде по - малко, ама и картафа въобще не е вкусен - яде и вика"бляк" и се мръщи - голям образ е! Не може и 1/3 бурканче да изяде, но почвам от вдругиден с моркова - казват, че той бил по сладък и вкусен:)

Имам и едно въпросче към Смин или Бу или Else интересувам се как мога да си спра лактацията, тъй като кърма нямам вече от 2 месеца, малката  ми още суче, но тъй като имам само малко капки се изнервя и не иска да суче, а на мен ми се образува не повече от 10мл на ден. Тъй като съм чувала за мастопатии и отлагане по каналчетата, мога ли някак да си го спестя и предотвратя с нещо? Благодаря

На всички мамчета забранявам болни мами и бебета, само усмивки и слънчеви дни !!!

Лека вечер на всички от нас:)

# 634
Ето ни и нас, пак след дълга пауза. Честита четвърта месечинка на всички бебоци, които я навършват!! И понеже и ние сме в тази група, сърдечно благодаря за честитките  newsm03

Бони, да е честит Рождения Ден на Марти! Да ти е жив и здрав и само радост да ти носи!  smile3525

Откак писах последния път, изобщо не съм прочела нито ред, отвя ни вятъра насам-натам. Намерихме се с една много добра приятелка от далечното минало и сега се виждаме много често, а вчера даже имаше рожден ден и празнувахме както си трябва.

Много забавна ми се стори снимката с Любовците от Синева  Joy Joy Joy

Ние сега тежим 6550 и сме 66 см, започнахме да сядаме с много мерак, и даже му харесва много да го държа изправен и да стои на мъничките си стъпалца. Днес цял ден го возя в количката с полуизправено гръбче. Млечните корички му се изчистиха, даже някаква мекичка косичка взе да му расте, русичка. Ходихме и на консултация при препоръчания ортопед, вече имаме начално вкостяване на ставичките.
Не знам за захранването, педито още нищо не е казало, ще чакам да видя какво ще каже.

Минахме от Аптамил AR на Аптамил HA и сега за първи път имаме тъмнозелено ако, даже е доста разстроено, а веднъж имаше и бели топченца в него Sad Не знам какво е това, малко се притесних, утре сме на педиатър. Освен това имаме много обриви. Как мислите, дали всичко това е от млякото?

Поздрави на абсолютно всички мами и сладки бебченца.  newsm51 Разглеждах снимките, мартенчетата са супер сладурчета! Забелязах, че Кристиян на мама Кали има същото боди като нас  Grinning Качих и няколко скорошни снимки на Вини.

# 635
Синева много сладка снимка Hug
Честити месечинки на всички тазседмични бебоци че просто ми е невъзможно да ги изброя всичките че малчо мрънкоти за папото отатъка и след малко потеглям Simple Smile
Честито голямо пораснало момче на Бони  bouquet
АЗ ще захранвам към средата на август месец някъде около петия месец с пюре от морковче Simple Smile
Синева-да ти кажа честно трудничко е с две дечица,особено като моите породени,но пък знам че ще е така още около две години.Надявам се че като станат на по 3-4 годинки,като започнат да разбират повече и да се осъзнават малко по малко като малки човечета вече ще бъде много по лесно.Решихме с мъжа ми децата ни да са с малка разлика за да минем този труден етап в родителството за по кратък интервал от време та после лека полека да започнем да се отпускаме,че сега си е екшън Simple SmileПък и се мисля че като са двечки почти на една възраст,пък и братя-заедно на градина,заедно на училище,много ще си помагат един друг Simple SmileЕ и ще се бият разбира се но това си е част от нещата Simple SmileЗатова според мен не бива да се страхуваш от отглеждането на две и повече деца дори Simple Smile

# 636
Добро утро   bouquet

Напоследък чета материали предимно за захранването, че нали живот и здраве ни предстои след месец като навърши 6 месеца и много се чудя дали да не започнем с оризова каша (има готови продукти) или зеленчуково пюре. Оризовата каша се възприемала лесно от стомахчетата. Вие какво мислите по въпроса, как ще процедирате?

Поздрави и приятен ден!

# 637
  • София
Добро утро!  Hug
Кафенцето е  от мен днес -  food010
Carmen, не се притеснявай за зеленото ако. Почи всички бебета, които приемат Хипоалергични млека (HA) акото им е с такъв цвят, а разтройство или обратното запек се получава при смяната на един вид мляко с друго.
Един въпрос- вие защо преминахте на това мляко HA, Вини има ли някаква алергична реакция към белтъка или някоя друга съставка от обикновенният Аптамил?
Susalinda , много се смях на "бляк" и мръщенето.  Joy
Честито на всички, които днес навършват 4 и 5 месеца, и по-специално поздрави и целувки на Мама Ив и нейната Дара!   bouquet

# 638
  • София
Добро утро! Още веднъж ви благодаря за пожеланията за рожденния ден на моето момченце! Мъчно ми беше,че дори някои от най-близките ни роднини и приятели го бяхя забравили.Но като влязах в темичката ни и видях вашите честитки-веднаги ми мина. Hug Hug Hug
Сега да се отчетем.Вики е 7150кг ,65 см. Ние сме на Фризопеп, заради алергия към белтъка на млякото и също като Вини на Кармен ,акаме в зелено. Svetlichka -и аз изчетох сумати матеряли по въпроса за захранването и то доста противоречиви.Едните казват ,че се захранва със зеленчук,други със сок ябълка,трети с каша. Аз си купих безмлечна  оризова каша на Милупа. Гледах да не съдържа глутен. Ще я почна малко преди 4 месец по една чаена лъжичка към млякото. С баткото следвах съвсем друга схема -сок от ябълка,после +морков и т.н както пише в старите книги.
Сега да честитя на мама Ив за днешната месечинка на Божидара и на мама dekryo за Никол !    bouquet  bouquet

Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 08:56 от BONI

# 639
  • Сред обкръжението
Добро утро!

Черпя с едно безкофеиново фрапе Simple Smile

Честита 4-та месечинка на малката Боби! И честита 3-та месечинка на Никол! Да порастнат здрави, умни и красиви госпожици  Heart Eyes

На Боби днес ще му бият ваксините и още от сега ми е мъчно Confused Дано ги понесе леко този път Praynig

Carmen Радвам се, че се появи! Тъкмо се чудех къде се изгуби.

Хубав и слънчев ден на всички!

# 640
Имам и едно въпросче към Смин или Бу или Else интересувам се как мога да си спра лактацията, тъй като кърма нямам вече от 2 месеца, малката  ми още суче, но тъй като имам само малко капки се изнервя и не иска да суче, а на мен ми се образува не повече от 10мл на ден. Тъй като съм чувала за мастопатии и отлагане по каналчетата, мога ли някак да си го спестя и предотвратя с нещо? Благодаря

Здравей Susalinda,
Може ли да те попитам какво те кара да мислиш, че нямаш кърма? Колко кърмения имаш за 24 часа и по колко време суче Карина от гърда? Какво друго освен кърма приема бебето? Възможно е лактацията да се стимулира. Има жени, които след отбиване успяват да си възстановят лактацията и да кърмят отново своите бебета, както има и случаи на жени, които никога не са били бременни и не са кърмили, да я стимулират така, че да кърмят изцяло или частично своите осиновени бебета.

За да се избегне стресът от отбиването за организма на майката и детето е добре то да става плавно и бавно. За спиране на кърмата след отбиване на много майки им помага компресите със пресни зелеви листа. Студени зелеви листа от хладилника се намачкват леко, маха и се жилата и се увиват около гърдата под сутиена, като се избягва ареолата и зърното. Когато листото повехне, може да се смени. Тези компреси спомагат за избягване или преодоляване на бучки и  също за намаляване на лактацията при по-дълго третиране. Има майки, които използват чай от салвия (градински чай) за намаляване на кърмата.
Добре е да се наблюдават гърдите. Въпреки, че количеството на произвежданата кърма може да изглежда малко, възможно е да се усети напрежение в гърдите и тогава е добре да се изцедят до почустване на облекчение (не до край), за да се избегнат препълвания и запушвания.
Когато кърменията намалеят, за да се избегне образуването на  бучки и запушвания, също може да помогне приемането на Лецитин (1000 -1200 мг.). Това е хранителна добавка, но при желание може да се консултираш с лекар за приема й. Профилактично може да се приема по едно хапче на ден, а при сериозни запушвания и бучки може и по 4 – 5 дневно, като постепенно се намаляват до профилактичната доза.
Ако си привърженик на хомеопатията, има варианти на хомеопатични препарати спомагащи спирането на кърмата Peace

# 641
Добър ден Laughing Да почерпя  smile3510 cook
Честити ни месечинки с Никол на мама dekryo  Hug Heart Eyes Hug
Тони сипвам си от твоето кафенце Mr. Green Мерси за пожеланията  Hug,  немога да си представя живота без вас вече  Heart Eyes Hug
Кармен мисля, че Бу беше казала за тези бели топченца се получават , когато стомахчето не е успяло да преработи млякото и се изхвърля под тази форма в акото.При нас също има от тях понякога  и то ,когато иска по на често да яде.Можеш да  питаш момичетата от Ла Лече Лига за твое успокоение все пак  Hug Много гушки за вас ... голям е чаровник дори когато е сериозен  Heart Eyes
Синева много Любов има около теб  Heart Eyes Hug за разликата в годините знам и за малката разлика , а сега и за голямата и за двете си има и хубави и лоши страни  Whistling Я по добре нещо средно да е.... например 5-6 г. пауза когато 1-вото тръгва на училище да си вкъщи  Wink
Susalinda радвам се , че се появи  Hug браво на вас колко големи сте станали  само Flutter я да качиш снимчици да ви видим  Peace
Нинка fingerscrossed fingerscrossed за вас всичко да мине нормално с ваксините  Hug
Гледах снимчиците пак..... и пак ще кажа, че имаме най-прекрасните мартенски бебчета ..пу-пу колко съвършенство и красота има в нашата групичка  Hug Heart Eyes

# 642
Здравейте  Hug 

Влезнах да попрочета как сте.., че към обяд тръгваме...
Синева много Любовци,много нещо  Laughing  наистина ще е голям купон  Hug 

Мама ив  Ходихме към 10ч на плажа до към обяд..и после ние на басейна,а Иветка в леглото в къщата с бебефона...следобед не сме ходили,че ни домързяваше,а и с този басейн в двора...купихме на ивет надуваем басейн с покривче, да не й пече...и тя много се кефеше в него...полягваше си и си риткаше.

Честити месечинки на всички бебета  Heart Eyes

Мама Ив честит ви четвърти месец ...

Много целувки от нас Hug

# 643
Честити месечинки на Дарка-Божидарка и Никол!!!
Да са Ви живи и здрави и много, много да Ви радват   bouquet

Мама Ив  Hug вярно, че ти си усетила и двете разлики при дъщеричките ти! Габи и Йоанка са истински съкровища и ще получаваш много помощ от тях сега Heart Eyes Hug
ninchu_m  Hug много ми хареса организацията Ви на морето  newsm10 Добре сте го измислили  Hug Много хубаво да си изкарате на Банско!
НаНина    Hug ще чакаме после новини от Вас и дано леко да понесе ваксините Боби  Praynig
BONI Hug ако някой е забравил рожденя ден на момченцето ти, то сигурна съм че не е нарочно  Hug Особено, ако е разсеян като мене  Mr. Green Аз на майка ми рожденя ден съм забравяла.... и на свеки също  Mr. Green /там беше голяма драма  Mr. Green/
Gugalinka  Hug  Hug Hug
Carmen   Hug радвам се, че се появихте! Не се притеснявай за акото - момичетата вече са казали - от смяната на АМ-то е . А белите топчета са неусвоено и непреработено мляко, както Мама Ив е обяснила. Мисля, че нямаш повод за притеснение и това ще отмине до няколко хранения, но за всеки случай попитай педиатъра Ви  Hug Радвам се, че си си намерила дружка и сега ти е хубаво и имаш приятна компания  Hug
Покрай моята ангина, температурата на Любо и РД на мама забравих да Ви кажа, че разпитвах за захранването  като бяхме на консултация и аз на преглед  Mr. Green Сестрата, коята е при педиатъра ни има внучка по-голяма с 3 месеца от Любо и са я захранвали по старата схема - със сокчета, плодови пюрета и т.н. Малко се зачудих, че така са процедирали, защото тя нали работи при педиатър и трябва да са в час. После като бях при моята лична и нейната сестра има внучка на около 6-7 месеца и те захранвали така... Съвсем ми се събраха очите  Shocked И спрях да питам повече, защото всеки май си действа както сметне че е добре и  е правилно.
Това, което единудушно заявиха всички е , че децата хранени с АМ могат да се захранват по-рано. Аз мисля Любо да започне да папа след около месец и да започна с пюре от картоф. Ще му взимам пак на Хипп пюренцата  Peace четох много и от отзиви от други майкаи пак ще си остана вярна на марката  Wink

# 644
Здравейте майчета, относно захранването аз се опитвам да давам по малко сок от морков и ябълка, но много не са й от любимите напитки, както и водата и чая, и не го насилвам да ги пие. Вчера й дадох 20 мл. прясно изцеден сок от морков от биберон и го изпи, но го направи докато си пи АМ  - аз й дръпнах шишето с млякото и сложих в устата й това със сока и го изпи, но вечерта пробвах да й дам преди банята малко сок от морков и сок от ябълка (смесен) и не искаше. Мисля като направи 4 мес. да се пробвам да й дам от бишкотите на Пласмон. Някой давал ли ги е? Как ви се струват?

Ох, моята хубавица спа цели 20 мин. и толкова, за това мисля да прескочим до Карфур, за да видя дали ще ни дадат едни обувчици - пантофки, които дават като подарък към всеки закуен пакет на Памперс Премиум Кеър, и който аз вчера си купих, но забравих да ги взема.

Отивам и снимки за документи да си вадя, че днес ме приеха за студентка, да изкарам още една магистратура, тъй като така или иначе се очертава да наминавам към Варна доста често, а имам право да ползвам държавна поръчка в университета, който съм завършила тук, реших да си подам документите и те взеха, че ме приеха. Така че утре се надявам да се запиша.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:21 от elzas

Общи условия

Активация на акаунт