Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Nataly Ivanova, не мога да ти помогна, мога само да ти пожелая скоро да се оправи. Ти недей да се шашкаш и ще видиш, че ще мине бързо. Това е реакция от ваксините.  Hug Hug Hug
Светличка, наистина звучи като алергия, а като отиде в Шумен ли започна или я имаше и в София? Ако е започнало там, значи явно е нещо алергично. На нервна почва какво ли не се случва, та не е изключено и хрема да има, знае ли човек. Щом е отдавна, значи не е вирус, не се притеснявай.
за всички  Hug Hug Hug
Диди, Вики пи калциев глюконат 3 пъти на ден по 2 мл в продължение на 8 дни (аз го давах с паузи, защото имаше газове от него). Говорих с фармацефти и други лекари, никой не каза, че не трябва да го давам. Може би дозата ви е малко завишена, но при вас е за профилактика на рахит, а при нас беше за друго. По-скоро ми е чудно как така я лекуват от рахит, без да знаят дали го има. Отиди при ортопед, той може да диагностицира рахита с ехограф (дано не греша, но така четох в нета и Алексиев каза нещо подобно).

# 511
  • Сред обкръжението
Добро утро!

Честити месечинки на всички бебчовци и бебочки днес  Simple Smile

Натали не се притеснявай! Дано вече си се свързала с педитата. Дано е само реакция от ваксините. Боби беше с разтройство цяла седмица от този вирус и първоначално не давахме нищо. Док каза, че е достатъчно, че е на кърма. После започнахме да даваме Биогайа

# 512
Здравейте момичета,

минавам по диагонал но истински се смях за "ашладисаната краставица, която взела, че станала слива". Ахони голям си сладур Hug Hug Hug Hug
Мамма
Hug Hug Hug дано скоро ти отмине това неразположение,пази се. Ще се поровя в сайта, който даваш, мерси.
Мама Да, Tink и вие се скрихте някъде.....
Елена, Синева, мама Ив, veni_sasi, svetlichka, Mimeto78,Антония, Антигона, Роси, golddigger, zvezdi4ka, didipeicheva, Щастлива съм, Kali7, 4elsy и всички Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Ние да се отчетем: тежим 6050, и сме 63 см. Биха ни ваксините - 2-ри прием. Дадох около 1 час преди реимунизацията Панадол и после още веднъж, засега няма температура, но спи вече 4 часа. В полуспящо състояние яде и без да се оригне заспа. На всеки час меря температура, но няма, дори си помислих, че е термометъра нещо не е наред, че показваше 36,1 и премерих с биберона, с другия дигитален и най-накрая с живачния и пак толкова показва..... Да не би да спи, защото времето е такова???
didipeicheva извинявай, че ти се меся, но си смени педито - тая жена добре ли е изобщо, как може, аз съм възмутена, мила, не се притеснявай, нищо му няма на детето, но тая я смени
Синева смени млякото наистина, аз като смених НАН ХА 1 с АПТАМИЛ ХА 1 и Деляна е качила за 18 дни 450 гр, а преди това с НАН ХА 1 за цял месец 450 гр.

elena665, извинявай, че ти се меся, но Фризо са доста съмнителни АМ, Ох, извинявай..... не искям да ти се меся, не ме разбирай погрешно, но аз рових много в нета и има много материали на тази тема.... Зная, че най-хубавото мляко е това, което бебето харесва, но Фризо не се продават почти никъде, само в Македония, и държави от бившия СССР

Аз си отивам във Варна следващата седмица, но ще съм на вилата и там нямам нет, въпреки, че имам мобилен, но най-вероятно по цял ден ще сме с баби, дядовци и пр. рода... Когато сляза в града към края на месеца ще се обадя на варненки да се видим в любимата морска градина Wink Wink Wink Wink Wink

весел и усмихнат ден на всички Hug Hug Hug Hug
Здравейте и от нас Simple Smile Маргарита кротко спинка и аз пийвам кафенце и ви чета. Натали знам мила и аз изчетох много за млеката и съм притеснена. Ама нищо не мога да направя. Аз от раждането имах около 20 дена кърма и след това минахме на АМ. Хранеше се с АПТАМИЛ докато един ден просто спря да яде и това е. Как ли не я мъчих  и не ставаше. Мойто диване се късаше от рев и не ядеше и не ядеше. Тогава минахме на ХИП него не го отказваше обаче излезна проблема със запека. Не акаше с дни. Стигна се до положение да давам ДУФАЛАК, който също не помагаше особено. Ние освен при нашия педиатър всеки месец я караме в Майчин дом там имаме позната която работи в неантологията и е много добър специалист. Аз много и вярвам.Добре че беше тя защото във втория месец на Маргарита и излезна нещо като пъпчица на коремчето и се оказа че е фистула. Велики педиатри ни караха да сме я оперирали. Ние в чудо се видяхме тогава. Добре че жената се намеси и каза... абе вие луди ли сте.. каква операция .. и ни даде лекарства и да чукна на дърво нещата се оправиха засега това нещо не е излизало отнова. Та като и казах че я тъпча с ХИП и ДУФАЛАК тя ме направи на две стотинки. Препоръча ми фризолом и фризолак. Опитах да и обясня  какво съм чела и тя ми предложи да стана дистрибутор на АМ  Grinning като толкова много знам. Същото казва и брат ми. Според тях много от нещата които се пишат са реклама на производителите. И аз реших да ги послушам, все пак те са учили и знаят повече от мене. И сега хлапето яде и си ака без проблеми термометър не съм използвала много отдавна.. пу-пу да не му е уроки на детето. Пък и да ти кажа с много майки съм говорила и те са си отгледали децата с фризолак и са им живи и здрави. Та реших да не чета толкова и да не задълбавам ами да си слушам лекарката на която имам доверие а и брат ми който основно с това се занимава, продава илачи и бебешки работи, все пак за това е учило момчето, и както казва той когато аз незнам нещо свързано с авиацията питам тебе защото това ти е работата а не чета в интернет. Laughing Стана много дълго... желая ви лек ден и много целувки от нас Hug

# 513
Здравейте,

Моля за помощ
Деляна вчера мина реимунизация и освен температурата има разстройство, като вода е, зелено и докато пръцне и се излива тази течност.... Не зная какво да правя.... Чакам да стане 10 да се обадя на педито ако ми вдигне телефона..... И на другото педи звъня и тя не вдига.... А четох за ентерол, смекта и хидрасек и няма указания да се дават под 6 м. възраст.... Моля за съвет ако някоя от вас е имала продобен проблем..
НаНина,Елзас, мама Да, всички Hug Hug Hug Hug Hug

Ох.. дано да се оправи душичката, и Маргарита имаше разтройство и аз съм и давала едни свещички и се оправи ама не смея да ти ги препоръчвам да не объркаме нещо.Можеш обаче да пробваш с БИОГАЙЯ няма да инавреди и би могло да помогне. Дано да си се свързала с педитата Praynig

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 17:13 от elena665

# 514
  • София
Здравейтеее.Честита месечинка на всички празнуващи днес  Hug.Ето ви един линк за гелче за никнене на зъбки,което било много ефикасно,но за съжаление го има само в америка.http://www.orajel.com/products/baby.htm Иначе може да се поръча и чрез интернет.Две мои приятелки са го ползвали и казват че са много доволни.

# 515
Здравейте мамчета ! Да ви се оплача моя шишко е малко болничак,  кашли и вдига температура вечер от три дни сме на антибиотик но все ощи няма подобрение .
Нещо не виждам Дарида да пише някой имали информация за нея

# 516
Здравейте и от нас ! Hug
Честита месечинка на Нора на мама DORO жива и здрава да и е   bouquet Hug
Честит имен ден на патерички на всички с имената  Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо, Камен Да са живи и здрави   bouquet
ахони няма за какво да се извиняваш...  то и в двете категории може да прилягат на моито  мило  Wink , но по скоро доказан художник по му приляга  Mr. Green Hug Аз го изкоментирах , защото бях сигурна, че не са мои думи това.Но ти благодаря , защото ме върна назад и си спомних толкова много неща. Боже дано да няма  EFP не че е лошо , но е много рано .Сега осъзнавам, че по голямата разлика е по добре .Но вие си знаете най-добре какви сте ги вършели  Whistling Hug
диди вчера специално се поинтересувах за този рахит да погледне и моята шушка доки, но каза че няма.Питах я как е разбрала ,а тя отговори , че костите и вече са твърди (на главичката и на фунтанелата -ръбчетата) като я претисна леко между ръцете си. Боже настръхнах като чета за тези педиатри , макар да ги знам от личен опит.Ние за това като имам съмнения ходим на детски специалист  Hug
Мамма мерси  Hug В това време да си хремав наистина си е гадно .(най-омразното ми е) ooooh!А главата те боли от напъването да кашляш най-вероятно  ooooh! Аз все препоръчвам едни хомеопатични , които много ни помагат и те са точно като за твоя случай ,ако решиш можеш да опиташ с тях. PeaceБързо да оздравяваш  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed и дано се размине на Даринка  Praynig Леле 1-вото ядене ви е в 9 ч. , направо ме накара да ви завидя благородно разбира се  ooooh!
Синева Браво на бебе Любо , да му е сладко сега.... Hug
zvezdi4ka мммммм щом е за домашна тортичка навита съм, но аз наистина ще доида до София ейййй голямо изкушение си  Mr. Green Laughing Mr. GreenДа нагушкаш Галето  Hug Hug Hug
вени  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
мимето78, nelka-hubavelka,Mama Da Hug Hug Hug
Светличка едва ли и е на нервна почва по скоро е алергия както са ти казали Тинк и мамма  newsm78 А за ушите при нашата кака , като настине и се подуват сливиците (стават огромни) и притискат евстахиевите тръби ( незнам дали го изписвам правилно) на ушичките , като спират притока на кислород към тъпанчетата и започват едни ужасни болки ,които много я мъчат.Многократно сме ходили до спешния точно по тази причина.Да не би и при теб да е така? newsm78 Причината е настинката според докторите , засега успяваме да контролираме нещата пак с хомеопатия и скоро (да не чуе дявола) не се е оплаквала.Да оздравяваш бързо  Praynig
hiki_miki да си изкарате весело те бабата и дядото ще се справят , а и нали са измислили тези GSM - ми споко  Hug ще те открият до две ако има проблем  Wink
НаНина браво на Борката , че е оздравял  Hug
elzas поздрави на моренцето  Mr. Green
Натали Hug дано вече сте взели мерки и до довечера всичко да е отминало на Делянка  Praynig Praynig PraynigЩе чакам да драснеш едно редче да кажеш как сте  Hug
Сега за нас  Mr. Green Вчера ни биха ваксините в общи линии всичко мина както първия път  Praynig Пентаксима като и биха шуша само гледа без да гъкне, но на другата си поплака накрая за няколко секунди.И сестрата каза, че на нея всички бебета реагирват болезнено. Sick #Cussing out Дадох и Панадолче като се прибрахме и се беше спокоина.Снощи не се събужда, а чак в 4.20 ч. поиска да папа и после чак в 7.30 ч.  Hug Това е в общи линии.Сега ви казвам чао и изчезваме , че се събуди  Laughing
Лек ден ви желая с много усмивки изпълнен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
titito_2100 тя вече е с друг ник" Синева "  и викаме  Peace Да оздравявате и вие бързо  Praynig Praynig Praynig
Ох ,пак изписах света  Wink

# 517
Здравейте майчета, днес ако знаете какво ни се случи. Тая сутрин имам записан час в 9:30 за маникюр (вера пък бях на педикюр), а в 10 часа майка ми беше записана и за маникюр и за педикюр. Сестра ми пък имаше час за зъболекар в 11 часа, абе въобще пълна програма. Но като реших да тръгвам, отключвам вратата и хъц.....тя неще да се отключи. Ключът въобще не превърта.  newsm12 Направо изпаднахме в ужас, защото тя нашата врата е една такава адски огромна и тежка, блиндирана, с такъв патрон, че няма излизане просто. Оглеждахме се дали ще може да прескочим, не става. От вън съсед пробва да отвори, пак не става. Хайде звъним във фирмата, която преди 5 год. ни я монтира, че ни свързаха с ключарското ателие, с което работят, че пристига ключар, че какво прави що прави, пили нещо ключа и в крайна сметка се оказа, че патрона е превъртял и веднъж почнели да го прави това, рано или късно пак ще го направи. Препоръча да си сменим бравата, а ако слагаме нова ще ни излезе около 350 лв. Направо ужас.  smile3511 Кръвното ми падна, едва си стоях на краката. Добре че не бях сама, че нямаше да мога за детето да се погрижа. Одрънка ни 60 лв. ключаря, ама искаш не искаш ще ги дадеш, защото нямаш друг избор. Сега се чудим обаче какво да правим с бравата. Имало вероятност ако пак стане така да се блокирало нещо и да не можела въобще да се отключи.
Аман от проблеми. newsm45
Само пари хвърчат за какво ли не.
На сестра ми сега й предстои лечение на зъбите и слагане на брикети, което ще струва около 5000 лв. сигурно. Само брикетите и поддръжата им за година и нещо са 3000 лв., а преди това и лечението се заплаща, абе въобще лудницата е пълна.   smile3514
Сега гледам приятно временце вънка и мислим да се разходим малко, дано не завали, че довечера в 18 часа презаисахме часовете за разкрасяване, пък да видим. Дано всичко е наред.

# 518
Мама Ив благодаря ти за информацията че се шашнах че Дари я няма пак тя беше редовна преди вав форума пак тя си сменила ника .  Колко неща съм истървала като не влизам редовно във форума . Много  Hug  Hug  Hug на всички .

# 519
  • София
Ей, момичета, никакви ви няма днес. Аз седя и пия следобедно кафенце и чакам Коки да се събуди. Гледам пишете, че бебчетата ви хич не спинкат през деня. При Коки няма този проблем, доста е поспалив милият ми. След всяко хранене задължително спинка по 1-1.30ч., в количката също, нощем по 10-11ч. Така като смятам му се събират към 16-17 часа сън за денонощие, а и така аз имам време за много други неща.
Храненията ни започват в 9ч. сутринта, спазваме почти твърдо 3-часов режим и приключват в 21ч вечерта, 5 пъти по 200 мл.
Вчера го премерих, вече е 7600 гр.
Нанина, Тинк то лошо няма и в Мартенки 2011г. да се запиша, честно казано много, много ще се радвам. Пожелавам на всеки такава лека бременност като моята, а щастието и любовта, която изпитвам сега към малко си момче е просто неописуема. Сега осъзнавам колко празен живот съм живяла, и че истинският и смисленият ми живот чак сега започна.  Heart Eyes Heart Eyes

# 520
наталия иванова  давай оризова вода 5 с лъжици ориз на 1 литър вода - сварява се добре ориза и  се прецежда, може и с тази вода-оризовата да приготвяш млякото - и ние имахме този проблем при ваксината- а и още има АМ НА АПТАМИЛ  специално за деца с разстройство  Hug

# 521
  • София
Момичета ще споделите ли с какво мажете децата след баня?

# 522
feniks10 ,НаНина, Ахони, елена665, мамаИв, благодаря ви това, че се тревожите за моята принцеса и за съветите Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Педи предписа: хидрасек 2 сашета в 30 мл вода ударно, чай от шипки, ориз 2 супени лъжици + 1 морков настирган - вари се и се дава поне 30 мл, НАН АЛ 110 4 дни, след обяд 1 саше смекта в 50 мл, давам 25 мл, и довечера 1 саше хидрасек в 30 мл. И как да изпие детето толкова течности, като тя вода пие макс 50 мл на денонощие. И от сутринта 7 пъти разстройство..... Изяла е до сега 360 мл мляко. Имам още 2 хранения, дано ги направи поне 550 мл. И много спинка. Температурата си я поддържа ... Полядях днес, хем температура, хем това разстройство и така се притеснявам, да не се обезводни, реве, задавя се, но аз тикам бибите, бутам лъжичката, иначе ако я оставя ще се обезводни.... Боли ме сърцето като я гледам как плаче и се гърчи но...... Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

Бягам да си я прегръщам.
Антигона, на въпроса ти, аз мажа вечер с Uriage Xemose, а сутрин с Uriage Hydratant или Bioderma Atoderm. Вечер омазнявам, че нали спинка и няма много движение

Приятна вечер  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 523
  • Враца
Здравейте милички. Честити месечинки на бебоците видяли още един месец от живота. Дай боже да видят здрави и щастливи и месеците на свойте правнучета. Аз да дам отчет че най-сетне минахме на консултация ( педито ни беше отпуска) Сами-мами е станал 9200 кг. т.е. + 1200 и 67,5 см.или + 5,5 . Биха му ваксинка Пентаксим той дори не гъкна на мама геройчето. Спа си после в количката Хапна си и сега пак спинка. Дано ми е спокоен и няма проблеми.Чист късмет извадихме че успяхме да си свършим работата до обяд че тъкмо се прибрахме такъв порой се изля че удави всичко. Е сега пак грее слънце ама то за кога да го извеждам. Показаха ни новите упражнения докторката беше във възторг как седи почти сам и скоро ще му почвам упражнения за подготовка за стоеж. Той милия си хапва по 220 мл. ама на такъв странен режим че просто ме разби. Два дни яде 4 пъти на ден на третия яде 5 пъти.Спи си нощем, последното ни хранене идва към 6 или 7 къпане и в 8 най-късно 8 и 30 е отнесъл плувката. Сутрин се буди или в 6 или 7 зависи кога е ял вечерта. Зъбите го измъчиха, ръкавите са мокри постоянно но от снощи го мажа с гелчето на бочко и се рахатисах. Милия като го намазах ме гледа нежно две минути усмихна ми се и заспа. Иначе беше мрънкане два часа и дъвкане на ръкави до степен изстискване и мляскане.Прави ми скок в растежа та два дни ме уплаши че ядеше по 250мл. но мина и аз чак тогава се усетих че е скока. Абе изкуфяла работа. За щастие хремичката му мина леко без усложнения и сега чакам два - три дни от ваксината и разнообразявам менюто с ябълково пюре.Ами това от нас всички болнички мами и бебоци да се оправят и много прегръдки от нас.

# 524
  • Сред обкръжението
Натали Бързо ще се оправи малката бонбонка - ще видиш! А ти бъди по-спокойна (поне доколкото може), защото на нея й трябва спокойна мама  Hug
antigona аз мажа със млякото на Себамед. Много съм доволна от тази марка.
wola ама вие как растете само. С това темпо до 1 годинка и вече ще сте първи клас  Joy
Антония е тогава стискам палци за една малка принцеска от Мартенки2011 Wink

Общи условия

Активация на акаунт