Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 628
  • 705
  •   1
Отговори
# 555
Писала съм подробно вече, линкове по-долу. Търсачкат не хапе  Wink Ретинол е съставка, Ретин А име на продукт който съдърца ИЗОТРЕТИНОИНИ.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630286.msg20620529#msg20620529
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470106.msg17666866#msg17666866

# 556
Аз се справих с акнето и проблемната ми кожа с почти вегетариански режим на хранене и използване на професионална козметика PHYRIS.
Спазвам последователността на нанасяне на продуктите, така като е в салоните.
Почиствам с пяна, стягащ тоник и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО веднъж в месеца правя пилинг. Използвам ензимен, на основата на папая и съм много доволна- нежен и същевременно ефикасен при отстраняване на повърхностния слой с наслоявания. След него слагам маска-псеборегулираща  и приключвам с финален крем. Когато около цикъл ми се появят от дълбоките пъпки- нанасям концентрат и те се прибират. Моя приятелка козметичка от Франция ме посъветва да използвам само качествена професионална козметика, която гарантира терапевтичен резултат , а не замазва проблема.
Горда съм със себе си, че успях да се справя с моето пъпчиво лице и сега се радвам на гладка и нелъщяща кожа. Но...полагам и усилия... Simple Smile

# 557
Здравейте , попаднах на английски сайт , в който казват ,че маслото от вечерна иглика , намалява омазняването. http://apteka.framar.bg/30024412/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE- … D0%BE%D0%BB%D0%B4

Това е то , някой ползвал ли го е и дали действа ?

# 558
Здравейте, 

пиша за първи път във форума, но до сега редовно следя темите. Изчела съм доста от публикациите със съвети за хубава кожа, понеже се борех с акне и търсях всякаква информация в Интернет, в този форум, но и в доста чужди.

Искам да обобщя съвсем накратко моята история и успеха, просто защото съм много щастлива от резултатите и искам и други да се възползват от опита ми.

Започвам с това, че моята форма на акне не беше от най-тежките, но беше достатъчно забележима и неприятна, пъпките излизаха от двете страни на лицето, без челото и брадичката. Бяха много болезнени и дори твърди.

Опитвала съм абсолютно всякаква козметика - от най-евтината до най-скъпата, от дрогерията, луксозни парфюмерии, медицинска козметика. Накрая след хиляди опити стигнах до натуралната козметика и оставам при нея!

Но основната стъпка в борбата беше вътрешното разкрасяване - пречистване на организма със сокове, после приемане на много минерали, особено цинк, витамини, особено вит. Це и много много вода! Особено важно е менюто да се базира на РАСТИТЕЛНА храна, много листни и зелени! зеленчуци, например спанак, броколи, магданоз, чушки, рукола, зеле....Ако можете спрете месото и млякото за известно време. Освен това хапвайте повече пълнозърнести и бобови храни, тиквени семки, ленено семе, овесени ядки. Важното е да присъстват и ненаситени мазнини, например студено пресован зехтин или студено пресовано олио. Мазнините играят важна роля в отстраняването на токсините! (няма страничен ефет напълняване, ако не се прекалява и не се пържи с тях!)

Основен елемент в пречистването при мен беше вътрешното приемане на сребърна вода (колоидно сребро) - три пъти на ден по една супена лъжица в малко мин. вода, максимално за 20 дни. Това премахва всички бактерии или коки в организма, особено тези в стомашния тракт, които могат да са виновни за появата на акне! При мен резултати се появиха още след първата седмица.

Сега малко и за външната грижа - лицето не трябва да се подлага на никакъв механичен тормоз , дайте му малко спокойствие.  Peace Дори и да ви изкушава някоя пъпка, бяла точка или подобно, изхвърлете учеличителните огледала поне за месец  Stop

Вече споменах, че буквално изхвърлих всички шишета с лосиони, гелове, кремове и какво ли не, което се трупаше в банята ми. Единствената козметика, която си купих и то под формата на комплект-тестери беше Др. Хаушка, изцяло натурална и био. Не знам обаче дали я има в България.  Дори и да я няма, не е страшно, понеже вече дори и нея не ползвам много. Останах на следната система -
- два пъти в седмицата почистване на лицето с парна баня от лайка, етерично малко от лавандула или чаено дърво. 10 минути. след това в никакъв случай не се изкушавайте да чистите механично лицето.
- веднага след това се нанася маска за лице от зелена хума и мая, разтворени с малко топла вода. стои се около 20 минути или докато изсъхне маската. ако кожата на лицето е суха, може да се добави прясно мляко вместо вода. Маската се сваля с хладка вода и веднага се напръсква със сребърна вода, която се оставя да изсъхне сама.
- лицето се тонизира с ледена вода, за да се затворят порите.

ежедневно:
- сутрин след душа влажното лице се почиства с фина сода. Не се търка много, леко се притиска с вълнообразни движения и накрая внимателно се измива с хладка вода. Тонизира се с ледена и се напръсква със сребърна вода, която се оставя да изсъхне. После, може да се ползва чиста розова вода и ежедневния крем, ако е суха кожата, ако не - и сребърната вода е достатъчна.
- вечер се повтаря същата процедура, но не се слага никакъв крем. Важно е кожата да диша през нощта и да може да се регенерира сама. Това важи и за сухата кожа, най-вече. Може в началото да ви се строи странно и да е особено чувството, но ще видите, че след няколко дни няма да усещате никакво "дърпане".

След като видите резултатите и се отървете от възпалените пъпки и спрат да излизат нови, може да разнообразите режима с някоя друга рецепта за натурално почистване и подхранване. Има доста добри маски във форума. Може и да се върнете на някоя натурална серия за лице, без консерванти или изкуствена химия, и без да са прекалено абразивни.

Естествено ще е много хубаво, ако спортувате, това допълнително активира организма. И да - цялата система изисква много постоянство и най-вече търпение. Резултатите няма да се появяват на следващия ден, но това не означава че няма да се появят изобщо. Аз се прежалих в началото и устоях да не стискам нищо, да не си маскирам пъпките със задушаващи основи, пудри и т.н. Само съвсем малко антибактериален покриващ стик, ако е важен денят  Grinning но да няма синтетична химия в него, някоя натурална серия е ок.

Това е моето приключение, мога още много да пиша за причините, защо едното или другото предложение действа, или за други малки подробности. Важното е да подходим цялостно към проблема, от вън и от вътре. Кожата и тялото имат силни регенертивни способности, само трябва да им дадем възможност да се проявят, а не да ги задушаваме или разбалансираме с изкуствени и тормозещи пилинги, механика и лоша храна.

Успех на всички, които се решат да пробват - ефектът няма да е само върху кожата, а и върху цялостния тонус и настроение!
 Хубави мисли от мен   bouquet
     Centuriada Страшно ти благодаря,че ме избави от акнето  bouquet Лицето ми е невероятно  Praynig Целувки от мен

# 559
Момичета, както ви писах преди наскоро пак ми се появи проблема с акнето. Но вече съм на път да го избавя, отново с ВИШИ, купих си нощтния крем и в комбинация с дневния всеки ден се мажа по 2 пъти. И за една седмица от 17- 20 видими пъпки, останаха 3-4 видими.
Купих няколко различни продукти преди няколко седмици, но никой не ми се отрази видимо. И просто реших да пробвам нощния. Мислех си, че кожата ми е привикнала напълно към продуктите Нормадерм на Виши, тъй като ги ползвам от 2005, но пак проработиха.
Чела съм и отрицателни отзиви за Виши, но моят личен опит сочи друго, все пак кожата е различна. Досега мноооого ми помагат, като се има предвид, че съм имала доста развито акне.  Peace

# 560
И аз се "спасих" се от акнето и омразните черни точки Simple SmileСъветите ми даде една козметичка и макар да не вярвах,подействаха,за което съм и много благодарна.
 - спрях да ползвам пудра и фон дьо тен
- мия си лицето само с вода и тоалетни трици-пшенични
- не използвам крем за лице,нито дневен,нито нощен,нито тоалетно мляко.Само розова вода от време навреме и  крем за околоочния контур.
-понякога,най-вече зимата,като си почувствам кожата суха,я намазвам с един "Меден вазелин". Ако все пак се появи някоя случайна черна точка,леко намазвам мястото с този вазелин,много лесно се премахва,почти без натиск върху кожата.

# 561
Борбата ми с акнето започна много отдавна, още в 7-8 клас се появиха ужасни пъпки, които се превръщаха в рани след това в синини и оставаха буквално дупки. Опитвах какви ли не козметики, ходих по доктори, козметички и т.н. Всичко имаше само временен ефект и след спирането на определения продукт проблема се засилваше. Преди около 5 години случайно разбрах за една рецепта за лосион, който всеки сам може да си направи: 10 хапчета хлорнитромицин /слаб антибиотик/, 1 шише лавандулов или етилов спирт /аз лично предпочитам лавандуловия/ и за да не се изсушава кожата аз слагам и розова вода /за 1 шишенце спирт около 20-30мл розова вода/. Това ми илзиза не повече от 4-5 лева и ми стига за месец два. В началото го използвах ежедневно по 2 пъти сутрин и вечер след измиване на лицето. Кожата ми в рамките на 1 месец се преобрази тотално. Нямаше и следа от онези болезнени пъпки. Сега го ползвам веднъж на 2-3 дни и то обикновено вечер. Страшно съм доволна и не бих го заменила за нищо!
Мога да потвърдя,благославям момичето,написало рецептата в някакъв форум и на която попаднах случайно,защото вече бях изпаднала в чудо и потрес от вида си.
На 36 съм,имах акне в тийн годините,което позатихна след 25, естествено белезите останаха.
Една умница докторица ми изписа конски дози В 12 венозно( уж антианемично),когато бях на 30, от този витамин заприличах ,меко казано ,на плашило- кисти,милиуми,черни точки,по лице,гръб,гърди,абе- пълен ужас.
Последваха невероятни две- три години скъпо лечение - антибиотик вътрешно,външно,мацане с едни пасти,диети,изследвания/ някой ако е ходил при доц. Теодосиева от Пловдив,знае за какво иде реч/,ефектът траеше само докато се мажех и пиех лекарствата.
В един момент реших,че не мога да се тровя вечно,имах и зверски косопад,дали от анемия,стрес или себореята,и досега не знам,и се обърнах към хомеопатията и лечение с пчелни продукти.
Зарязах и него ,то беше броене,мерене,точни приеми и изкарах година -две в относително приличен откъм кожа вид.
Това лято имах стресов период,ужасът се завърна,пъпки имах и по горната част на бедрата Joy.
Тъкмо вече бях решила да се връщам към безумно скъпото лечение на Теодосиева и попаднах на рецептата,която леко преиначих- половин шише салицилов спирт,5-6 хапчета хлорнитромицин/ 10 ми се видяха много/, доливам с мин. вода и ползвам,докато свърши.Мажа вечер преди лягане,ако се сетя,мацам и сутрин,когато лицето е по - зле.
Пъпките завяхват бързо,гадното е,че горчи,ако попадне в устата или се разраняват ъгълчетата,но на фона на чудото,дето си видях тези пет години,това е нищо.
Забелязвам,че ако пия повече вода и не прекалявам със сладкото,положението е в пъти по - добро,но не искам да правя повече жертви  Joy- не обичам водата и обожавам сладкото.
Успех на всички,които биха пробвали тази рецепта!

# 562
аз я знам тази рецепта но не съм я ползвала, дерматоложката ми каза за нея че да от спирта бързо завяхват , но остават белези , защото той ги прегаря.
това вярно ли е при теб и какво става с белезите, защото те са голям проблем , когато ми излезе пъпка с моите мехлеми бързо я прибирам , но с белега който остава не мога да с епреборя с години

п.п. за тези които ползват мелабел форте - може ли да ми кажете крема какъв цвят е  бял или жълтеникав? Питам , защото в края на миналата зима е купен и понеже му се развали помпата на 2-рото ползване и зимата свърши го оставих в хладилника и сега го разпечатах и гледам той вътре един такъв кафяво - жълтеникъв  а съм забравила такъв ли му е по принцип цвета или нещо му е станало.

# 563
yasmina при мен се справи много добре с белезите, а аз имах направо дупки. Не става веднага, но минават. Хубавото е, че пъпките завяхват и не остават синини. Единствения недостатък за мен беше само това, че леко ми изсушава кожата и доста горчи, но това се преживява Simple Smile

# 564
И при мен не остават белези,при положение,че имам  силно склонна към пигментация кожа- одрано и порязано ми напомнят за себе си поне две години след случката Joy.
Белези имам отпреди да почна да се мажа със спирта,след това си забраних всякакви чопления,а това много помага - ненаранената кожа почти не се пигментира.

# 565
  • В къЩи.
Слагате ли крем след спирта?

# 566
# 567
  • В къЩи.
  bouquet

# 568
реших да го пробвам този лосион , само ми кажете какъв да е спирта- силицилов, лавандулов или етилов?

# 569
Салицилов 1 %,ако не е много тежко акнето,иначе 2 .
Добре е да добавиш розова или дестилирана вода,примерно 1/3 вода и 2/3 спирт.
По - късно ще пусна рецептата на моя спирт с Клиндамицин,но е за лека форма,изписан от доцент и на мен след три години спря да ми действа поради привикване със съставките му.

Общи условия

Активация на акаунт