Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 596
  • 705
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Всяко лекарство в различните държави има различно име, гледа се активната съставка ,търговското название се променя само.  Купете си от бг. аптека и ще видите , че е същото или може да питате фармацефта. Както Ацитезал и Аспирин , което е едно и също ,а то е  Ацетилсалицилова киселина
Примерът с аспирина не е коректен - тук става въпрос за две различни неща: едното е чиста форма на витамин А, другото - киселинната форма на вит.А. Най-лесно рализката се вижда от формулата му:

- витамин А (ретинОЛ):

- ретин А (третиноин):

# 601
Защо тогава аз във Гърция , като си купих най-прост витаним А /поне това си мисля , че съм купила, освен ако не сме се доразбрали с аптекарката/ и Е по отделно , като започнах да се мажа с А, получих силна чувствителност на кожата си , към неща които преди не са ме дразнели .Също имам едно петно на челото от същото лято  макар , че не знам дали е от витамина. Когато се мажа с витаним А и Е  заедно в Герикапс например го нямам този проблем. в България самостоятелен витамина не съм вземала, там май го нямаха комбиниран. Не съм фармацефт, не съм дерматолог , моя личен опит с витамина не е положителен. Има вероятност тогава да са ми продали киселинна форма  newsm78 или просто няма 2 формули , а е едно и също поне от инфото в нета което аз намирам. С 2 думи моите препоръки е без дерматолог с този витамин самолечение да не се предприема.

# 602
Всяко лекарство в различните държави има различно име, гледа се активната съставка ,търговското название се променя само.  Купете си от бг. аптека и ще видите , че е същото или може да питате фармацефта. Както Ацитезал и Аспирин , което е едно и също ,а то е  Ацетилсалицилова киселина

ретинол и ретин а ( Третиноин ) са съвсем различни неща и не са заменяеми ..

# 603
  • Пловдив
...или просто няма 2 формули , а е едно и също поне от инфото в нета което аз намирам...
Две различни формули са и съответно две различни вещества с различно действие Peace Все едно да кажеш, че киселото и прясното мляко са две еднакви неща Mr. Green

# 604
Здравейте,

искам да ви попитам за нещо наистина ефикасно за подкожна пъпка на бузата. Излезе ми преди седмица някъде, беше огромна, болезнена и подута. Сега доста спадна, вече не ме боли, но усещам нещо като твърда подутина все още. Това нормално ли е и за колко време се разкарва?  #Cussing out

# 605
Записче, във вече полуизписаната тема  Laughing

kiticat, ако е останало твърдо топче, то може да се резорбира, но може и да не - след месец ако е още там, иди на дерматолог. На мен досега всички са ми се оправяли, но съм чувала и за такива, които си стоят...

# 606
  • Пловдив
Можеш да вземеш най-тънката игла от аптеката и леко да продупчиш пъпката.После стискаш и забравяш.Правила съм го стотици пъти.Трика е да продупчиш малко по навътре Peace

# 607
Мисля да изчакам още малко, а ако го масажирам дали ще помогне или ще стане още по-зле?  newsm78

# 608
Мисля да изчакам още малко, а ако го масажирам дали ще помогне или ще стане още по-зле?  newsm78
Според мен, недей   Peace Пробвай с масло от чаено дърво само на пъпчицата, може да подейства. То на различните гадини, различни неща им действат.

# 609
  • Пловдив
С масаж нищо не става,вътре има гной..

# 610
Според мен не става дума за гной - пъпката е минала, но отдолу е останала втвърдена мазнина. Но това само дерматолог може да го каже, аз лично не би рискувала инфектиране или белези... Рутинна процедура е, не би трябвало и много пари да ти искат  Peace

# 611
Според една козметичка, ако правя примерно почистване на лице всеки месец  пр. седмица преди менстуация, тя ръчно щяла да изтиска всичко което  набира и нямало да избие. Обаче, не съм сигурна дали това е наистина така и не мога да намеря козметичка  на която да имам доверие за почистване. Май пак ще минавам на Скинорен или подобно...

# 612
  • Sofia
След 17 години битка с акнето най-после намерих правилното третиране - козметика и процедури и ако за нещо съжалявам много, е че позволих всякакви прехвалени козметички да ми стискат и пробиват лицето. Сега, когато нямам пъпки лъснаха безбройните белези и дупки, които са ми оставили и заличавам супер трудно, въпреки прекрасната процедура, от която сякаш ми излиза нова кожа (много бавно).
Така че на ваше място не бих позволила стискане и пробиване.

# 613
NBM и как точно се справи ? newsm78

# 614
  • Sofia
Ами аз писах по-горе - вече 5-ти месец ползвам крема на Нутрогена, за съжаление се продава само в Америка и правя поръчки на близки, за да го получа. Струва смешните 13 долара, изумителен е. Дори да се зароди пъпка на следващата сутрин я е "изсмукал" и изсушил.
Другото е прекрасните процедури, които редувам тук, дано не се приеме за реклама, но толкова съм доволна:
http://www.doctorbeauty-bg.com/
Редувам кислородна мезотерапия, глинена маска и нефритен масаж. Отначало ми се струваше прекалено щадящо, но сега съм запален фен. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт