Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 592
  • 705
  •   2
Отговори
# 630
Благодаря   bouquet

# 631
  • Sofia
На каква възраст спират да излизат тези пъпки?Вече на почти 27,хормоналните изследвания са добре,да вярно не е толкова зле положението,колкото беше в пубертета,ама то вече бръчки ти излизат,наред с пъпки ,черни точки.От противозачатъчните има значително подобрение,до момента,в който не спреш да ги взимаш..

Аз съм с още 10 отгоре и още ми излизаха до съвсем скоро и да, наложи се да търся продукт, който се бори едновременно с бръчките и акнето  ooooh!
За щастие намерих страхотен, по-горе съм писала, изключителен резултат има при мен.

# 632
Привет и от мен.
От повече от 10 години се боря с акнето. няма смисъл да ви казвам, че съм пила и съм се мазала със почти всичко известно на човека. Стигнах до пиене не сяра.

Какво помогна! Първо Д-р Ивайло Петров от Дерматологична клиника София. Той е четвъртият дерматолог при когото отидох. Изписа ми Далацин Т ( течен антибиотик) и Скинорен, плюс слънце защитен крем за акнетична и чувствителна кожа на Авен. Каза и да спра прясното мляко.
И чудото стана Simple Smile сутрин и вечер след измиване за 3 седмици ефектът беше поразителен и определено видим Simple Smile

Не изчетох цялата тема, но се споменаха доста неща като сребърна вода, кремовете на Виши, препарати със салицилова киселина и дори спирт.
Моят опит.
За прясното мляко - напълно е вярно, че е отговорно, поне за част от проблема. Вече почти не консумирам прясно мляко и за това ми е лесно да кажа, че когато пия мляко веднага ми излизат пъпки.
Със сребърната вода трябва да се подхожда изключително внимателно и ви препоръчвам да се консултирате поне с козметик, ако не с доктор преди да започнете употреба. Среброто е изключително силен алерген. Прилагано дори външно може да задълбочи проблема или да ви "изгори" кожата. При мен ефекта беше, че пъпките започнаха да стават само подкожни и значително по-болезнени.
Салициловата киселина е силно изсушаваща, ако я използвате прилагайте я локално на засегнатото място и не прекалявайте.
Спирта и като цяло алкохола въобще не е добре да ги използвате! Не помагат, а в дългосрочен план ефекта е ужасяващ, особено за суха кожа.
На мен лично от всички кремове на Виши ми излизат повече пъпки. Също така много ме дразнят. В смисъл, че ме щипят и парят.
Бирена мая - няма нищо лошо в нея, но от нея се напълнява, а и ако решите да пиете е най-добре да се вземе от някоя бирена фабрика. Таблетките в аптеките са доста обработвани и често имат много примеси. А има и нежелани ефекти, като оригване на бира Simple Smile
Противозачатъчните помагат само ако проблема е хормонален, а и не всички хапчета имат в състава си имат хормоните отговорни за акнето. Това го знам от гинеколога ми, а и от личен опит. Задължително си направете хормонални изследвания преди да започнете по сериозна борба с акнето. Ако не ви изпишат правилните хапчета най-малкият проблем е напълняването.
Имекс - помага, локално при слабо възпаление.

Много е важно да познавате добре лицето си и типа на кожата си. Ако имате суха кожа НИКОГА не използвайте препарати за мазна, или пък изсушаващи. Може да се отвъртете временно от акнето, но е възможно в процеса да си докарате дори повърхностни капиляри, а белите точки са ви в кърпа вързани.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 11:19 от Zviarka

# 633
Проблемът с антибиотиците е, че спреш ли ги - пъпките цъфват отново... Поне моят опит след няколко години on & off точно с Далацин Т е такъв. А вече антибиотик няма да си причиня, освен ако не е крайно наложително Grinning

# 634
Проблемът с антибиотиците е, че спреш ли ги - пъпките цъфват отново... Поне моят опит след няколко години on & off точно с Далацин Т е такъв. А вече антибиотик няма да си причиня, освен ако не е крайно наложително Grinning

Така е, два дни ако не прилагам, отново се появяват пъпчици, но значително по-малки, малко и безболезнени.
За мен това е решение.
Колкото да причините за акнето ми - никой не може да каже. не е хормонално, не е и заради хранителният ми режим.
нямам и хронични заболявания, които да са причина. Така, че Далацин и Скинорен докато не намерят друго решение за проблема.

# 635
Колко е индивидуално всичко. На мен Далацин Т изобщо не ми помогна. Скинорен също..дори подозирам, че точно той ми докара по-сериозните проблеми с пъпките последните три месеца. То вината си е моя де, мажех се по цял ден с тоя скинорен- сутрин, обед, вечер..постоянно. И изведнъж, въпреки, че го ползвах вече два месеца ми се появиха големи подкожни пъпки на бузата..поне 3-4 бяха. Четох после, че прекомерната му употреба и прекаленото изсушаване на мазната кожа никак не е хубаво и може да избият още повече пъпки. Да добавя, че се мажех и със салицилов спирт 2% в който бях разтворила пет хлорнитромицина... ooooh!
За прясното мляко и въобще за млечните продукти и аз съм съгласна.

# 636
Пила съм бирена мая много пъти и никога не съм напълнявала от нея, всички е много индивидуално. Споделям го, за да не се откаже някой от нея преди да я е пробвал.  Peace  С най-добри чувства, "оригването на бира" става след пиене на бира  Mr. Green

# 637
Нито аз съм напълнявала от бирената мая,къде такъв късмет,но не видях ефект .

# 638
И аз не съм напълнявала от бирена мая. Ефект върху лицето - никакъв, но е индувидуално, не пречи да се пробва.
От 2 седмици лекувам акнето с хомеопатия, започвам да забелязвам леко подобрение, но дори и да се изчистя си мисля, че като ги спра пак ще стана цялата в пъпки, тъй като не лекувам причината за акнето, която не знам каква е.

# 639
И аз не съм напълнявала от бирена мая. Ефект върху лицето - никакъв, но е индувидуално, не пречи да се пробва.
От 2 седмици лекувам акнето с хомеопатия, започвам да забелязвам леко подобрение, но дори и да се изчистя си мисля, че като ги спра пак ще стана цялата в пъпки, тъй като не лекувам причината за акнето, която не знам каква е.

Захар, млечни , хормонални смущения често са причините , както и буклучава храна. Изям една вафла, излезе ми една пъпка, изям 2 - 2 пъпки. Има огромно значение какво се яде, не го подценявайте.

# 640
Да, права си. Опитвам се да променя и начина си на хранене, тъй като наистина не се храня особено здравословно. Със сладкото ми е много трудно  Confused

# 641
  • София
Ами освен и аз да се намъкна тук, друго не виждам...
имам ужасно проблемна кожа, почти на 33 съм и от пубертета пъпките не са спирали. И белези си имам, и черни точки.Лицето-хайде, както и да е-кремове, пудри, ФДТ, но вече не мога да си позволя нищо с деколте, на гърба, по ръцете...
какво ли не съм пробвала, с какво ли не съм се цапотила-не и не. Сега се насочих към така хваления, и то не само тук, Д-р Нийм Комплекс-искрено се надявам ефекта, който всички изпитват, да дойде и при мен. Едно разбрах, поне за себе си, отвън с каквото и да цапотя, отвътре трябва да дойде премахването-с всички мазила ефекта беше временен-докато мажеш и хаййде, малко след това. И с хранене съм пробвала-спирам различни неща, тестото не ме влече, за сладко не умирам чак..
За противозачатъчни и хормонални таблетки като цяло така и не се престраших-мн страшно ми се вижда да се меся в хормоналния баланс...
ами това е, живот и здраве утре ги подхващам, взех си направо 2 опаковки, пък ако не помогнат, няма да навредят. И един въпрос-не би трябвало да има проблем да ги пия след закуска и след обяда, понеже не вечерям?
Усмихнат ден на всички  Party

# 642
====== Едно разбрах, поне за себе си, отвън с каквото и да цапотя, отвътре трябва да дойде премахването-с всички мазила ефекта беше временен-докато мажеш и хаййде, малко след това. И с хранене съм пробвала-спирам различни неща, тестото не ме влече, за сладко не умирам чак..
======

Така си е. Най - хубава ми беше кожата миналото лято, когато не правих почти нищо,  но пиех много вода. Нямах време да излизам за сандвичи и в офиса си носех плодове или салата. Мъжът ми е с по - лоша кожа и от моята. В последно време обаче направо му светна. Започна да се занимава с йога, да медитира и да пие много чай - салвия, невен и т.н. В началото го бъзиках, но колкото и да не ми се вярваше,  започнах да виждам резултат. По принцип от доста време сме променили храненето си, надявам се към по - добро. Той също така забеляза, че винаги когато се изнерви кожата му реагира веднага.

# 643
Ами освен и аз да се намъкна тук, друго не виждам...
имам ужасно проблемна кожа, почти на 33 съм и от пубертета пъпките не са спирали. И белези си имам, и черни точки.Лицето-хайде, както и да е-кремове, пудри, ФДТ, но вече не мога да си позволя нищо с деколте, на гърба, по ръцете...
какво ли не съм пробвала, с какво ли не съм се цапотила-не и не. Сега се насочих към така хваления, и то не само тук, Д-р Нийм Комплекс-искрено се надявам ефекта, който всички изпитват, да дойде и при мен. Едно разбрах, поне за себе си, отвън с каквото и да цапотя, отвътре трябва да дойде премахването-с всички мазила ефекта беше временен-докато мажеш и хаййде, малко след това. И с хранене съм пробвала-спирам различни неща, тестото не ме влече, за сладко не умирам чак..
За противозачатъчни и хормонални таблетки като цяло така и не се престраших-мн страшно ми се вижда да се меся в хормоналния баланс...
ами това е, живот и здраве утре ги подхващам, взех си направо 2 опаковки, пък ако не помогнат, няма да навредят. И един въпрос-не би трябвало да има проблем да ги пия след закуска и след обяда, понеже не вечерям?
Усмихнат ден на всички  Party

Надявам се да са предписани! Противозачатъчните са супер нещо - факт е, че в чужбина процентно дамите, които ги пият, са изключително много поради по-високата сексуална култура (у нас за съжаление към тях се подхожда ужасно именно поради ниска култура). Но трябва да са предписани задължително, защото не случайно има различни видове, както и различни жени Simple Smile

Също така, не знам доколко аз лично бих започнала да ги пия само заради пъпки - започнах ги заради редовен приятел и ги продължих заради (несериозни) проблеми с цикъла. Сега ги пия пак заради основното им предназначение и се кефя на страничните ефекти Simple Smile Но не бих ги започнала само заради пъпки, дори и лекар да ми каже (не бих му повярвала, че е сериозен, особено вече на тези години). Това е отбиване  на номера малко от тяхна страна, според мен...

А по повод въпроса ти - аз лично ги пия сутрин преди работа, така съм свикнала. Но когато и да ги пиеш, важното е да стане навик в определено време или свързано с друг навик, най-лесно е Simple Smile Като миене на зъби, примерно. А ефект не чакай веднага - при мен след втория - третия месец започва активното изчистване  Peace

# 644
  • София
... Сега се насочих към така хваления, и то не само тук, Д-р Нийм Комплекс-искрено се надявам ефекта, който всички изпитват, да дойде и при мен. ..

Надявам се да са предписани! Противозачатъчните са супер нещо - факт е, че в чужбина процентно дамите, които ги пият, са изключително много поради по-високата сексуална култура (у нас за съжаление към тях се подхожда ужасно именно поради ниска култура). Но трябва да са предписани задължително, защото не случайно има различни видове, както и различни жени Simple Smile

хей, аз започвам Д-р Нийм комплекс, не противозачатъчни. Ааа, дори и когато ми "предписаха" противозачатъчни преди, пак не ми се стори надеждно самото избиране на такова-ми то си трябва специално изследване на хормони, кой е в повече, кой в по-малко, а не-ми чувала съм, че на това противозачатъчно "страничния" му ефект е изчистване на кожата-та давай Wink
днес чакам да дойде Нийм комплекса и да го почвам - та мога ли да го пия сутрин и обяд след хранене? Или трябва да си е обед и вечер? Нещо свързано с метаболизма? Идеи?

Хубав петъъъъъъък   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт