дали е добре детето да започне с различен от английския език

• 3 013
  • 38
  •   1
Отговори
  • Sofia
моля, да ме извините че вороятно променям темата... но може ли да изкажете мнение:дали е добре детето да започне с различен от английския език /немски или френски/ и по късно да започне с английския...... или обратнот...!?

# 1
 alegra, това е най-добрият вариант за учене на чужд език, освен ако не се започне с два чужди от първи клас. Което дете започне с изучаването на английски, след това по-трудно учи немски например. Затова за немския като втори чужд език, започнат по-късно след английския, има различна методика на преподаване и други опростени учебници. И на практика се получава, че втори немски така и не се научава на това ниво като английския.

# 2
  • Sofia
и аз си мисля, че ще загуба на време детето да учи от 1-ви до 12-клас само английски, сега обаче съм
в дилечата дали да избираме немски или френски  от 1-ви клас !? Wink

Разкажи още малко за 5-то училище, какви са езиците, които се предлагат от 1-ви клас!? Има ли предучилищна в училището !? Какво мисли за извън учебните курсове.... дали имаш някакви препочитания !?

# 3
Мисля, че няма значение какъв точно език учи детето от първи клас. Все едно, в главата му е голяма бъркотевина. По принцип смятам, че е добре чужд език да се въвежда от втори клас, или в първи клас да е без писане и граматика.

# 4
  alegra, училището е много добро. Обиколих доста други учебни заведения включително и 73-то. В5-о училище имаше открити врати и аз имах възможност да видя деца и преподаватели по време на час и междучасие.  Обстановката е много спокойна и най-вече децата доста знаят. Програмата я обясниха на родителската среща. От първи клас не се учи език, но директорката ни обясни, че предлагат езика като сип. За тези родители, които желаят децата им да учат два чужди езика, предлагат немски и английски паралелно. В първи клас езиците се учат само говоримо под формата на игри.
  В пето ущилище има много силна подготвителна група. Учителката е много креативна и часовете и приличат на театрална постановка. Децата трудно се разделят с нея.
   Училището като цяло е с малко деца. Учителките имат възможност да обърнат внимание на всички деца. Отвътре е добре ремонтирано. Има голям двор с обособени игрища с изкуствена трева.

# 5
  • София
Английският така или иначе ще го научи - няма накъде да ходи, ще го научи. Но, ако почне с някой друг език, ще му е само от полза на детето. На мене първият ми чужд език беше руски. Чак в Колежа започнах с английския, после добавих френски и испански. По-добре е първият чужд да я някакъв друг, особено ако е латински езикът - английският е сред най-най-лесните езици. Научи ли детето френски, после английският ще му се стори песен. Пък да не говорим ако учи немски. hahaha

# 6
  • ул. "Мечтание"
Ако сега можех да избирам, бих започнала да уча немски или руски като първи език, а английския по-нататък. За мен лично е доста лесен за учене, както и италианския и испанския например.
На мен лично след като английския ми беше първи език, после много трудно учех по-сложните езици като немски и руски например. Докато например имах приятели с първи език немски - изучиха го с лекота, а след това се справиха много лесно и с английския без почти никакви затруднения.
За детето си мисля да избера нещо различно от английския като първи език.

# 7
Според мен детето най-добре е да започне да учи АЕ още от първи клас..Това ще му е доста голям плюс в живота..Но все пак вие решавате - все пак всички езици се използват и са + за в бъдеще

# 8
Според мен ако има избор е добре първият език да е немски, а после да се включи и английския. Аз започнах да уча немски чак когато знаех английски и се оказа че мотивацията ми не е кой знае колко силна, защото и немците говорят добре английски.

# 9
  • Sofia
Според мен ако има избор е добре първият език да е немски, а после да се включи и английския. Аз започнах да уча немски чак когато знаех английски и се оказа че мотивацията ми не е кой знае колко силна, защото и немците говорят добре английски.

точно поради тази причина... че  немците говорят добре английски и почти без изключение, си мисля дали да не захпочнем с френски от първи клас. Едва ли ще го научи много добре, но ако го учи до 8-ми клас все ще е поставила основата за останалите латински езици, като испански и италиански. Пък и френския е доста сложен език и си мисля, че човек по трудно и рядко започва да го учи на повисока възраст.

Не зная дали е правилно и добра идея, но виждам опита на няколко деца, които учиха до 8-ми клас френски в училище и посещаваха школи извън училище по английски. Предполагам, че резултатите са по-добри в извънкласното обучение, освен ако не се случи добра учителка в училище, но при това текучество.... едва ли Confused

# 10
Може би е добре при избора на език да съобразиш дали в семейството има човек, който би могъл да помага на детето по този език. Примерно френски. Не става дума за човек с кой знае какви познания по френски, но все пак да може да направи диктовка на детето на съответния език или в първите години да поправя грешно произношение на думите при четене на текстовете от учебника. Това е много важно - казвам ти го, защото нито майка ми, нито баща ми знаеха английски и аз като дете сама трябваше да се справям с всичко.

# 11
  • Sofia
за съжаление в нашете семейство се ползва само английски, италиански и испански... никакъв френски и малко много малко немски... при това положение може би трябва да се насочим към немския  Wink

# 12
  • ул. "Мечтание"
Някой у дома да знае езика определено не е задължително условие. Да, на детето вероятно ще му е по-лесно, но пък и ако има добри учители не е фатално мама или тати да не могат да помагат. Но пък могат да се учат заедно. Повечето учебници пък вече са с дискове към тях, така че...
А и колкото са по-малки децата толкова по-лесно учат езиците!  Peace Разбира се, ако се подходи правилно.

# 13
  • Sofia
Много благодаря че се отзовахте по темата   bouquet

Колкокото и смешно да е продължавам да не мога да реша дилемата си с френски или немски да започнем  Wink

# 14
  • ул. "Мечтание"
Тегли чоп!  Mr. Green
За мен лично и двата езика са с еднаква тежест, имам сантиментални предпочитания към немския. Не че ти е особено от полза тоя довод де!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт