Отговори
# 240
Добро утро Simple Smile
vess_82,
ми и ние сме "назад" в захранването, просто детето не се интересува. Даже тези дни съм го оставила само на кърма, че се обрина от нещо - май от банановата каша.
Попарката гледам е на дневен ред - аз това закусвах до 7-ми клас, че се ядеше най-бързо. Напоследък с голямото разнообразие бебешки храни, се гледа с едно презрение на нея, но според мен е хубава закуска, стига да има кой да я яде. Много теми за попарата е имало и съм запомнила едно определение, което ми се видя много надменно, но и смешно: нещо от типа, че попарата била банкет за прегладняло домакинство.
Вчера и двете деца бяха гадни до обяд, следобед голямото го наказах, а малкото нещо му стана и гък не каза, та си починах  Laughing Ще ги видим днес.
Много ме дразнят разни роднини, които търсят под вола теле и твърдят, че баткото се държи нарочно зле, защото ревнува от бебето. А той въобще не ревнува - нито от племенницата, нито от брат си - с много добра душа е, но имам чувството, че е влязъл в някакъв вид детски пубертет. Но пък родата трябва винаги да излезе с компетентно мнение.

# 241
Добро утро Simple Smile
Честито на рожденничката и на месечинковците   bouquet
Елист тези твоите мадами май ще са по подреждането хихи  Joy
Искам да ви питам ако давате прясно изцедеен сок от нещо, като диня например и той ли се разрежда с вода?
Лек ден от нас  Hug

# 242
elena valkanova, ЧРД, ама сутрин съм като човечето на антония, което не стига кафеварката и гурелите ми пречат да видя всичко  Embarassed Да си здрава и късметлийска Simple Smile
маймунски, че тя динята си е вода - няма какво да разреждаш, защото едва ли в сока от диня има много киселини. За сока от пъпеш се отнася същото.

# 243
Хилооооууу  Mr. Green

Мишко нуна след като будува от 4ч. до преди малко,а мама маа палинки с шоколад  Mr. Green Нищо че е качила няколко килца...ми сега като ми се хапва няма да се спирм я акар че коремам ми е толкоз щръкнал чеее трябва малко стегнациика...сега ще кажете е палачинки със шоколад и упражнения тази пък ...приказва колко да запълва редовете  нееее най тъжествено обещавам че скоро ограничавам сладкото и започвам ъц-двааа ъц-дваа...   ритам топка,карам лодка,сутрин вечер на разходка  

Честит ден празничен на всички празнуващи

Вес ние сме по същия начин  hahaha Мишко от горе долу две седмици изведнъж както си нунаше по гръбче,една сурин го открихме по корем напречно на кошарката  Именят се децата,и от тогава в какви ли не пози и места съм го намирала

Tsveti - доколкото знам детето трябва да проходи без обувки - с чорапи, много меки буйки, или босичко - по пясък или ситни камъчета най-добре, че да се развиват мукулите. Ортопедите съветват чак когато проходи стабилно да се купуват обувки.

Аз все още съм в колебание дали да купя проходилка  newsm78
Дааам имено и аз това писах предните дни

Проходилка -  засега немисля да купуваме.Незная как ще мисля по натам,но ми се иска сам да си се изправи и да си проходи.Всеки казва а като имаш да вършиш нещо...еми все ще измисля как да стнае работата.Братовчедка ми не купуваха проходилка пък е успяла да си оправя нещата.Всеки си има мнение и решава за детенце. Peace

Жълтък - аз варя яйцето 10на минути,и давам домашно яйчице.

Мира хайде честит ви нов дом,да го изпълните с много топлина, уют и много любов ( и още дечица  Wink )

мама Аж голяма сладурка е беборанка  Hug ,а ние сме далече от тази поза  Crazy

Елистче  Hug прекрасни историйки в снимки,а буболечетата вече наистина са буболечета пълзящи  Hug Много да ги нацелуваш  Heart Eyes Оххх и аз искам близнаци ама ако може да не са със страдалките на Мишко  Whistling Жалко че не си в Бг да се запознаем и да мога да се нарадвавам на двете сладурки не само на снимки. Hug

Кикеее  Crossing Arms Батко Здравко каза че от четвуртък времето ще се оправи аааа днес е петък егасимус да вземе да ги издуха тез облаци да вземем да се видим че децата за женене станаха,а още на една среща немога да излязат   Еииии хайде другата седмица и с Хриска да се видим че тя кат не пише тук поне ние да я полазим да ги видим. Crazy Mr. Green

Те другите люлински мами се спотайват ама до кога ли  Crossing Arms Mr. Green Тони,Цвети хайде де дайте да се видим...ако ви е драго да се запознаем,ако не здраве да е,мафията ще ви открие и няма къде да бягате   Mr. Green

Не само Кло липсва  Naughty Ааааа ще дърпаме ушите и на други мами  Crossing Arms Василенка отиде у английско "село" и май май хич не и се връща  Party Whistling Хайде да поизброим няколко мами ако някой знае нещо за тях да сфирка - Билянка,Нана,Дианка,Марианка и други мами...то като времето е за разходки сигурно хич не им е до темата.А Деситка я чакаме да се включи от българска земя  Hug

Хайде да свършвам че кака Мара се разписа та се забрави...пък и няма кой да я изгони  Mr. Green Егасимус и писарушката аре бегай бррррр
хайде хубав и усмихнат ден ви желая

P.S.Маймунскито в динята има 92% вода колко още искаш да добавиш Hug Hug Hug

# 244
  • в ябълковата градина
Добро утро и от мен!
Мия, дай рецептата за палачинките, че са ми се дояли още от бременния
период и все не правя.
Аз май също ще давам жълтък, въпреки че педиатърката ни нищо не каза.
Ама като плющи само плодови, поне жълтък да яде.
За динята - дадох му и му хареса, защото беше по-студена и си я смучеше с венците.
Но като откъсне малко парченце и почва да го плюе.
За проходилката - имам една, но не искам да я ползвам.
Макар че спрях физиотерапията и отнове ме боли много кръста.
Хайде, прияатен ден на всички!

# 245
Привет и от баш бай брадъра

Койт' не слушка ще дърпам ушити  Grinning Хайде ако има оплаквации Бай ви брадър ви слуша

Така сега сериозно - има няколко неща за казване(т.е писане)

1. В алумчето ни има нова папка -Нашите бебчета  - 6 до 9месеца ! Лесно ще я разпознаете  Wink Моля чувствайте се поканенеи да споделите със нас всякакви муцки от сладките бебечета. Hug

2. Както знаете имаме страничка във Фейсбук - ٩(-̮̮̃•̃)۶ Ние сме родени през Ноември/09 ٩(-̮̮̃-̃)۶ - цък Може да я посетите и да се включите в конкурсчетата които сме организирали там - нови новенички  Hug Ще бъде забавно и разбира се ще има и наградкиии  Grinning

3. Моля да качите снимка на вашето бебче в папка -За колаж ако желае то да се усмихва от новия колаж и да ни радва.Срока е до края на месеца т.е. до сряда !!!

Това е всичко засега,очаквайте с новия колаж и нов изглед на първа страничка или поне някой нови нещица и промени  Grinning Hug

# 246
Ето ме и мен  Simple Smile

За обувките го знам, но все пак трябва да има някакво решение за на вън все пак, по чорапи и боса си е вкъщи, но на вън трябва нещо да й слагам да не се нарани, че нали е много чисто от какво ли не по градинките  ooooh! За това ви питах, иначе тези , които ви показах ги водели буйки за прохождане, така четох в нета от др майки.На мен не ми приличат на буйки, ама може да не разбирам  Embarassed

Проходилка свекървата е взела много отдавна,но няма да я ползваме, така реших .
mia_aurora , изобщо не се спотайвам  Naughty , преди време ви питах даже няколко пъти , който е от Люлин , ако имате желание да се запознаем ! Но не ми отговори никой  Tired

Малката спи във всякакви странни пози  Heart Eyes по корем с дупето нагоре, на пряко на леглото, ама как ли не просто ме изумява  Shocked

Също за колажа няколко пъти молих ако може паролата и там каквото трябва, но нямаше отговор....е няма проблем де, не съм само аз на главите ви, но все пак ако някой има желание и време, ще съм благодарна  Hug Peace

# 247
  • София
Здравейте!

Вълканова благодаря  Hug! Честит рожден ден и тук  Grinning и честита месечинка на Павката, Калоян на Катето и на Ивет и Мартин на magi29!

Ето по един бонбон за нашата :

Яйца аз засега няма да давам. Няма от къде да намерим домашни, така че ще бъдат от магазина като стигнем до там...

За проходилка също се чудя, по-скоро мисля да вземем.

Лек ден и приятни разходки (поне пък на това студено време Ева спи като пън в количката и съм много доволна, да можеше така и нощем Laughing).

# 248
  • София
tsveti_ пратих ти паролата.

# 249
tsveti_ пратих ти паролата.

Да, благодаря ти.Вече качих снимка за колажа и аз  Grinning

Ето снимки и от нас : http://dokosvane.snimka.bg/family/8-meseca.512644.19365000

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 10:41 от tsveti_

# 250
  • София
ЧРД на Вълканова
Честито и та месечковците.
Аз гледам така  Twisted Evil Shocked Twisted Evil
В от 3 до 6 часа Рая се опитваше да правии бийт бокс, като едновременно ревеше, пееше и бръмчеше. Това от лявата ми страна. А от дясно - татко и само бръмчеше.
Сега спи. Чудя се дали да не почна аз да и рева сега да види к"во ми е.

# 251
Лелеееее Цвети ама вие сте си готови да проходите  Grinning
Определено момчетата са малко по-бавно развиващи се в това отношение или поне при нас е така, ние дори не лазим и не се изправяме на колене, ама и аз не му помагам  Mr. Green
Аз проходилка няма да взема по съвет на Драганов  Peace

# 252
Лелеееее Цвети ама вие сте си готови да проходите  Grinning
Определено момчетата са малко по-бавно развиващи се в това отношение или поне при нас е така, ние дори не лазим и не се изправяме на колене, ама и аз не му помагам  Mr. Green
Аз проходилка няма да взема по съвет на Драганов  Peace

Ние лазехме само назад, но много бързо за няколко дни почна да лази и напред и да иска да прави крачки, но снимки не съм й направила още. Направо не мога да се обърна и за секунда, сутрин като стана по земята е като минно поле от играчки, и каквото е могла да хване около нея... Laughing изправя се в креватчето и започва да вика и хвърля всичко, така ни буди  Mr. Green
Спокойно, всичко с времето си, индивидуално е при всяко дете ! Много скоро ще луднеш като мен хахахах  Hug
За проходилката вече писах, няма да я слагам и с няколко ортопеда се посъветвах и в нета четох, а и на нас не ни е необходима.Малката се държи за спалнята или секцията ....и така се придвижва по-малко...има време..

# 253
  • София
ЧРД на Е-Валканова! Честити месечинки на всички, които са родени на 25-ти.
Утре сме канени на градинско парти на Немското посолство. Много ми е интересно дали ще има пързаляне с шейни, че то в тоя студ хич не ми е ясно какво ще правим  newsm78.

Момичета, има ли някое бебе, което да се запича от захранването? Преди, докато беше само на кърма ходеше по 3-5 пъти на ден, а откакто я захранвам - през 2-3 дена. Педи каза да не я държа повече от 24 часа, но с термометър и всякакви глупости отказвам да й бъркам! Дори и регулиращи или разхлабващи пюрета като давам пак ходи рядко. Като се запече повече от 2 дена - обикновено я пускам само на кърма пак и се оправят нещата. Дали ще се регулира коремчето й?

Gulia - аз имам още две процедури физиотерапия /днес и понеделник/ и си ме боли кръста. Единственото подобрение, но незнам дали се дължи на това е, че не съм имала толкова ужасни кризи, като да не мога да стана от леглото.

Tsveti - много е сладка бебата. И стабилно се държи, браво. Ина все още не се изправя в леглото, но аз ако съм опората се изправя на крачета. Растат си бебчетата и това си е.

За проходилка се чудя дали да взимам, единствено и само от гледна точка на кръста ми.

Ина се събуди.
Това е от мен.

Приятен ден.

# 254
  • София
Здравеѝте мили мами, Hug
ЕЛЕНА, ЧЕСТИТ РОЖДЕННН ДЕННН  Hug Да си жива, здрава и мнооогооо обичана!
МАМИ: Как да различа обрив от храна и обрив от дерматита на Ади. В момента има на рамената пъпчици! И не мога да я уловя от какво се обрива Confused Бях решила, че е от ябълката, защото детето беше пламнало по целия гръб и раменцата. Но на детската консултация се оказа, че пъпките са от жегата и честото потене! Изписаха на ДжинДжира! Дали е от храна, дерматита или от жегата! ooooh!
Мия Я го доведи Мишо да видиш, колко спокоен, ще стане при нас! Heart Eyes Абе измъчихте се вие! И още: Ядеш палачини без мен  Crossing Arms и къде ги видя тези твои килца на кльощавия си задник! LaughingHug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
ВЕСЕХ, как ще се радваммм да се видим! Hug
Писихриси И тук, ЧЕСТИТО ВИ ХРИСТИЯНЧЕ. НЕКА ГОСПОД Я ЗАКРИЛЯ! Heart Eyes Hug
Крумова Hug Ти си голям шемет! Grinning Сама на танци аз не бих отишла, трябва да взема пример от теб! Hug
Елвиресте Ех, да нацелуваш Пламенка. Heart Eyes И да отминава неразположението и по бързо. Hug
За обувките На лекциите в ЦУМ на които ходехме, Директора на Ортопедичната клиниката в Горна Баня, казваше, че наѝ-големия враг на детското краче при прохождане е именно ортопедичната стелка или обувка. Препоръчва, боси крачета някъде на твърдо, примерно на пода на одеало. Същото каза и ортопеда Драганов! Peace
АРПИ Габи е великолепнаааа! Heart Eyes
Елист Честито ти "обабване"! Хаѝде малко помощ и за теб, че и и имаш нужда от разнообразие и почивка. Но да не се прераборваш само! Naughty
Хрупка Ади, се храни по абсолютно същия начин! Ако яде в 20ч после се бъди към 12 или 1ч. Ако яде към 10ч се буди към 4ч, само че и в двата случая търсим нон стоп биба само да я изплюе...и яде доста по малко, по максимум 150мл...но това наистина и е максимума. Thinking
СИНЧЕСКАТъкмо се чудех къде се изгуби! Hug
Джулия Ох, и аз съм в чуденка, какво е подходящо да давам особени заради дерматита на Ади! Какви сухари, бисквити, бишкоти, сирене, мляко и т.н. ААА ЧЕТА, ЧЕ И МАСЛО СЛАГАТЕ!  ThinkingМОЛЯ МАМИТЕ С СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ДА СПОДЕЛЯТ МНЕНИЯ!: Hug
Дидката86 За нищо!  Simple Smile
Радост Ама детето се опитва да гали от радост, не шамари да удря! Hug Ех, че са сладки!
Маргаритка79 ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЕВИЧКА! Hug Hug Оххх, така ме разсмя! Laughing Ама и аз така горе долу съм го написала! Обаче сладкото от ягоди нещо маѝ не се получи! newsm78 Но пък вчера направих сладко от череши и днес си хапнах малко с палачинки! Embarassed Екстраа! Crazy А морковите, магданоза и копъра ги рязах за зиминка! Wink
Аз си имам секретарка! Племенничката влиза в темата и във феѝсбук, чете ми и разглежда снимките ви. И като нещо и се стори важно или интересно, търчи с лаптопа да ми показва, какво я е впечатлило. Тя вчера уж ми чете правилата за конкурса за Ноемвиѝчетата, но е пропусна някоѝ неща.. Laughing Извинявам се на адмиките! Heart Eyes-киии!

Общи условия

Активация на акаунт