Чиклит!

• 81 665
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за препоръките! Снощи не можах да си легна, докато не изчета "Можеш ли да пазиш тайна".... страхотна книжка! Така ме очарова, че днес още сутринта ходих до библиотеката да взимам следващия чиклит. Взех си "Мъжът на най-добрата ми приятелка" и естествено- "Тайният живот на Беки Б."... Нямам търпение да ги прочета. Сега се заинтригувах и от "Във вихъра на двайсетте". Няма я в библиотеката, затова сигурно ще се наложи да си я купя Simple Smile

"Можеш ли да пазиш тайна" ми е любимата на Кинсела, никоя друга не ми хареса толкова много. А поредицата за Беки е хубаво да я четеш по ред защото и без това си е доста шантава.

Наистина е страхотна! Нямаше част, която да ми е мудна или скучна. Толкова ми хареса, че не знам дали скоро ще има книга, която да ме грабне така. Ще се радвам и ти да ме посъветваш за някоя подобна книжка! Simple Smile

Ами честно да ти кажа на Кинсела тази ми хареса най-много и поредицата за Беки Б., друга не мога да ти препоръчам.
Другия ми любим чиклит е на А. Капела - "Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми." Стила и е малко по .... кулинарен, но тя е другата която ме очарова.

# 691

Защо някой е решил, че това е чиклит?  ooooh! Едва на около 40-та стр. съм, но имаше поне 2-3 случки за напушване, а описанията на маааарковите гей дрешки и финтифлюшки ми идват вповече. Сюжет и действие няма. Някакви разкази за разходки, гей клубове в Испания и подобни. Бях много навита и ми се искаше да прочета нещо свежо и писано от наше момиче, но явно разликата в поколенията е осезаема, макар да имаме /само/ 7г. разлика.  Tired
До тук ми допадна едно изречение казано по повод момиче, което толкова пиело, че по някое време падало под масата и под домакина. Обаче и то се изтърка, защото беше написано два пъти на една страница.
Учудвам се на страхотното ревю, направено от З.Карабашлиев, когото силно уважавам. И сравнението със "Сексът и градът" никак не е на място.

# 692
Абе аз си мислех да напиша един, ама няма кой да ми го издаде  Laughing
Ма ще взема да го напиша, поне вие да го прочетете  Joy

# 693
Навити сме, като го свършиш, свиркай. Laughing

# 694
Абе аз си мислех да напиша един, ама няма кой да ми го издаде  Laughing
Ма ще взема да го напиша, поне вие да го прочетете  Joy

Ами то това момиче си блогърствало и от там го харесли, та го издали.  Laughing Циничният елф също има блог, където са публикувани разказите му, издадени впоследствие... http://cynical.elfglade.com/
Какво общо има с чиклита, ама... ша ма прощавати.  Embarassed

# 695
A, ако го издадат, главните герои ще вземат да се познаят  Joy

# 696
Благодаря за препоръките! Снощи не можах да си легна, докато не изчета "Можеш ли да пазиш тайна".... страхотна книжка! Така ме очарова, че днес още сутринта ходих до библиотеката да взимам следващия чиклит. Взех си "Мъжът на най-добрата ми приятелка" и естествено- "Тайният живот на Беки Б."... Нямам търпение да ги прочета. Сега се заинтригувах и от "Във вихъра на двайсетте". Няма я в библиотеката, затова сигурно ще се наложи да си я купя Simple Smile

Ако харесвате Кинсела, бих ви препоръчала - "Подари ми (или пожелай ми) слънчогледи", "Повелителката на метлата", "Сайонара" - за мен всичките три са много добри, но за съжаление поне за мен "Във вихъра ...." е малко изсмукана от пръстите просто да се напише нещо, а и няколко момичета от магазинчето, където си купувам книги споделиха същото мнение, но разбира се, всяко мнение е индивидуално - поне първо я прочете от библиотеката, а след това си решете дали да си я купите. Посочените от мен предишни нейни книги са издавани може би преди 7-5-3 години - в момента не мога да проверя newsm78

# 697
Da vi se oplacha- novata kniga na Marian Kiis totalno me razocharova.  A i kolko e nova -pisana e predi blizo 20 god.

И аз се присъединявам към това мнение, а иначе много харесвам книгите й, ама тази май е една от първите й. Ако бях видяла, че е писана през 1995 г. нито щях да я купя, нито да се напрягам да я чета и да открия все пак някакъв замисъл и поука от товкова много страници. Елементарна.... Жалко ...

# 698
"Сайонара" не е на Софи Кинсела, а на Мариан Кийс.

# 699
"Подари ми слънчогледи" е наистина сполучлива книга, една приятелка ми я беше дала да я чета, и аз така се впечатлих, че си я купих : ))
Не мога да се съглася обаче, че "Сайонара" е добра, на мен лично Мариан Кийс ми е много скучна и безинтересна, чела съм няколко нейни книги и все ми се струват много безинтересни и безсмислени.

# 700
"Сайонара" не е на Софи Кинсела, а на Мариан Кийс.

Да, сори за грешката, не знам защо така е останало в паметта ми, отдавна не съм я препрочитала. Само си спомням, че ми хареса, заради житейската ситуация. Една-две години по-късно, за съжаление се случи така, че две мои приятелки останаха сравнително млади вдовици и заради посланието в края на книгата исках да ги намеря и да им ги подаря. Даже на едната дадох моята, така че сега и да искам да я препрочета не мога.

Други автори, които са ми харесали са Мейв Харън и Катрин Елиът - е, може би не всичко, но имат добри попадения. В момента не мога да си отворя шкафа с тези книги, за да посоча заглавия, но може би по-късно ще успея - малък ремонт, та затова Mr. Green

# 701
Благодаря много за препоръките... Сега чета Беки Б... после ще докладвам дали ми е харесала.
"Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми"  и "Подари ми слънчогледи" са ми в списъка за следващ прочит. За съжаление ги няма в библиотеката, но държа да ги прочета, така че ще огледам има ли ги на Славейков... или пък ще ги потърся в някоя книжарница! Любопитно ми е да прочета и "Мръсни номера преди закуска"Simple Smile

# 702
В книжарницата на Славейков ги има и са на промоция.

# 703
Аз да си се похваля - вчера от Алея на книгата (Варна) си купих новата книжка на Софи Кинсела и 3 книжки на Емили Грифин - Нещо ново, Нещо синьо, Нещо назаем (по последната има филм, затова се и зарибих на книжката). Та .. септември почвам здраво четене Wink

# 704
Преди време прочетох няколко неща на Емили Гифин и много ми допадна тази авторка. Но да предупредя, че книгите й не са чиклити, затова не съм писала тук за тях.

Най-напред случайно попаднах на "Въпросите на сърцето", прочетох я на един дъх и много ме впечатли, динамична и много реалистична история, нищо общо със захаросаните розови сапунки в холивудски стил. Така де, животът не е цветя и рози.  Simple Smile
Така очарована от тази авторка, незабавно си купих "Нещо назаем" и "Нещо синьо" и ги изчетох една след друга.  Харесаха ми историите, свързани са, втората е като продължение на първата, с едни и същи герои. После си взех "Нещо ново", чийто сюжет не е свързан с първите две. Но учудващо тази книга не ми допадна много, бавно и трудно я чета и дори още не съм я дочела докрай, оставила съм я настрани.

Та като направя рекапитулация, излиза, че от 4 нейни прочетени книги 3 са ми харесали много, което си е добър резултат в полза на авторката.  Simple Smile На пазара има още една нейна книга, която не съм чела - "Обичай този, с когото си".

Общи условия

Активация на акаунт