Чиклит!

• 81 636
  • 783
  •   1
Отговори
# 765
Ееей, момичета, страхотни сте! Ясно е, че Катрин Елиът ще се чете.  bouquet

"Скъпа, няма не мога" наистина ми хареса, но аз по принцип предпочитам книги, в които не се набляга на любовната истирия. Филма, обаче заслужава ли си?

# 766
"Скъпа, няма не мога" ми е една от най-любимите книги в жанра! Обачееее опищях орталъка  Crazy след като гледах филма, защото е коренно различен и ключови моменти са премахнати, както и сложени други, което кардинално променя идеята. Не знам как авторката е дала одобрението си, пари ли са играли, какво ли, но е безумно изкривен!

# 767
Е, в какво е безумно изкривен филма?! Сара Джесика Паркър пресъздава изключително успешно работещата и вечно ангажирана майка и съпруга, опитваща се денонощно да балансира безбройните си задължения и отговорности. И много й отива ролята!  Heart Eyes
Аз не мисля, че филмът е с кардинално променена идея спрямо книгата, напротив, нито чак изкривен. На мен филмът ми хареса, много забавен и свеж. 
Въпросът е дали човек първо е прочел книгата или първо е гледал филма, т.е. кое е базата за сравнение. Аз първо попаднах на филма, а книгата прочетох по-късно, и двете ми доставиха удоволствие. Естествено, че сюжетът във филма е по-обран, а в книгата е разгърнат по-пълно и богато.
Освен това филмът си е отделна продукция със собствен сценарий, виждане на режисьора и т.н., аз лично не смятам, че трябва да копира книгата към едно към едно. Говоря по принцип за всеки филм, направен по сюжет от книга. Освен това, нека да не възвеличаваме толкова една забавно-развлекателна книга, която няма амбициите да стане част от световното литературно наследство. Simple Smile

# 768
Тя Катрин Елиът има подобна книга "Съпруга в оставка", в която може да се припознае една мама с много ангажименти и без време за себе си, която се опитва да се върне в младежките си години с младежката си любов, но се оказва, не само, че той е много различен от това, което тя си спомня,но и нейното дупе  е бая пораснало или нещо подобно, карам на много стари спомени, бая отдавна съм я чела. Спомням си, че ми беше харесала. Simple Smile

# 769
На Софи Кинсела новата книжка не е лоша - Един пръстен и е твой. Но аз харесвам и всичките и останали книги, които съм чела поне.

Взела съм си и поредицата на Емили Гифин - Нещо ново, Нещо синьо, Нещо назаем.
Гледала съм филма по Нещо назаем, беше ми доста интересен, надявам се и книгите да са толкова добри Wink

# 770
На Софи Кинсела новата книжка не е лоша - Един пръстен и е твой. Но аз харесвам и всичките и останали книги, които съм чела поне. Взела съм си и поредицатана Емили Гифин - Нещо ново, Нещо синьо, Нещоназаем. Гледала съм филма по Нещоназаем, беше ми доста интересен,надявам се и книгите да са толкова добри Wink
Аз само тазина Кинсела не си я купих и не съм я чела, защото предишната - Във вихъра на 20-те , ми скъса нервите,насилвах се да я дочета, очаквайки, че нещо по-интересно ще се случи.

# 771
Във вихъра на 20-те наистина не е нещо особено .. може би най-слабата от книгите на Кинсела, които съм чела. Но тази за пръстена ми се видя доста по-забавна и интересна.

# 772
В момена чета няколко навързани исторически книги, но като ги свършва съм решила да препрочета някои от първите на Мариан Кийс, защото не съм ги препрочитала от години. Ще ми бъде интересно дали все още ще ми харесват. Всъщност аз открих чиклита с нея и може би затова продължих от време на време да си купувам и чета такива за разнообразие.

# 773
На мен пък ми се стори интересна във вихъра на 20-те  smile3506

# 774
На Софи Кинсела новата книжка не е лоша - Един пръстен и е твой. Но аз харесвам и всичките и останали книги, които съм чела поне.

Гледала съм филма по Нещо назаем, беше ми доста интересен, надявам се и книгите да са толкова добри Wink

Много ми ги похвалиха, аз не съм ги почнала.

# 775
  • София
Аз пък си свалих втората и третата част от Читанката, но за нещастие първата я няма.  ooooh!

# 776
tonkabonka, в store.bg пише, че "Нещо назаем" е първата, последвана от "Нещо синьо" и "Нещо ново", а гледам, че в Читанката последната я няма. newsm78 А и май не са свързани помежду си...

# 777
На самите книги описанието ме кара да си мисля, че първата и втората все пак са свързани. На втората пише, че Нещо синьо е гледната точка на Дарси в историята (първата е от гледната точка на Рейчъл).
Третата обаче - Нещо ново, поне според описанието, е за коренно различна героиня - Клодия Пар.

# 778
  • Варна
"Брачна тройка" съм чела, не беше лоша.

# 779
  • София
tonkabonka, в store.bg пише, че "Нещо назаем" е първата, последвана от "Нещо синьо" и "Нещо ново", а гледам, че в Читанката последната я няма. newsm78 А и май не са свързани помежду си...
Много благодаря за инфото! Помислих, че последователността е, както ги е написала Luffchy. Не че нямаше да проверя, преди да тръгна да ги чета...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт