Чиклит!

• 81 631
  • 783
  •   2
Отговори
# 750
"4 блондинки" на мен ми беше тъпа, въобще не я дочетох даже. На тази авторка май само "Триумфът на червилата" ми хареса, но тя като че ли не е чиклит.

Споделям и аз същото мнение за 4 блондинки, в началото ми беше сякаш интересна, но след средата вече бях силно отегчена, и аз не можах да я завърша ..

# 751
А аз сега се мъча с новата книга от Космо.  Rolling Eyes Води се продължение на "Размерът има значение", но стилът е тоооолкова блудкав! Имам и двете книги, трябва да проверя дали преводачът е един и същ или самата авторка издиша.  Whistling

# 752
  • София
Аз пък в момента чета единствената книга на Мариан Кийс, която не бях чела от нейното творчество - Сайонара. Харесва ми, въпреки че доста тежка като за чиклит. Но пък както винаги има много свежи лафове.

# 753
А аз сега се мъча с новата книга от Космо.  Rolling Eyes Води се продължение на "Размерът има значение", но стилът е тоооолкова блудкав! Имам и двете книги, трябва да проверя дали преводачът е един и същ или самата авторка издиша.  Whistling

И аз я четох, и още една от същата авторка - нещо за мъже и обувки беше   - пак боза.

# 754
Да се отчета и аз! Четох "Фън шуй откачалки" - страхотна книга, много свежа, с интересен и непредсказуем сюжет. Party, "Дяволът в теб" на Луиз Бегшоу - не съм очарована, "Блясък" и "Жена от класа" ми харесаха много повече. Няма "екшън", финала беше претупан (поне за мен), но въпреки всичко става за четене. Wink Може би проблемът е в мен-доста книги на Бегшоу съм прочела и почнаха да ми се размиват сюжетите... newsm78 Вчера си взех "Да докоснеш звездите" на Джесика Ръстън. Не съм чела нищо от тази авторка,дано да си заслужава книгата й.
 Да питам на Катрин Елиът някой чел ли е нещо, тъй като вчера много се колебаех дали да не взема и нейна книга? Също и  "Да се обичате, уважавате и мамите, докато разводът ви раздели" на Кати Лети? newsm78
 Книги на Космо съм чела само две, но вече не си спомянам кои. Общо взето не ми харесаха, ама май проблемът е в моя телевизор, тъй като не си падам по типичните сюжети за любов и бла-бла. Laughing

# 755
Няма какво да се лъжем- чиклитите не са стойностна литература, която да си струва да колекционира човек. Но има две авторки, чиито книги си събирам и смятам, че пишат страхотно- Мариан Кийс и Катрин Елиът.  Peace Αλεξάνδρα , мисля, че това дава отговор на въпроса ти.
Луиз Бегшоу ми е на двете крайности- или ми харесва или не, докато тези две авторки нямат книга, която да ме е разочаровала и сюжета винаги има послание.

# 756
Още един глас За Катрин Елиът.

# 757
  • София
Заинтригувахте ме с тази Катрин Елиът - не съм чела нищо от нея.
Иначе за мен номер 1 в този жанр е Мариан Кийс.  Grinning
Както и Софи Кинсела, но само с поредицата си за Беки Б.  Peace

# 758
И аз харесвам Катрин Елиът Peace

# 759
  • София
Пфууу, в Читанката няма нищо от Катрин Елиът!
Коя нейна книга й е по-по-най, че да си я купя?

# 760
На мен от Катрин Елиът са ми харесали "Брачна Тройка", "Мъже под наем" и "Всички готини са женени", но те са публикувани преди няколко години. От по новите - "Стари вещи, нов живот" ми е под въпрос, и последната - "Афера по никое време" не ми хареса. Но при чиклита всичко е относително - аз го чета рядко, за разтоварване. Но следя Мариан Кийс редовно и Софи Кинсела - за съжаление последните й книги много-много не ми допаднаха, малко повече бла-бла Grinning

# 761
  • София
jfjallen, мерси! Ще се ориентирам към някоя от първите, които си изредила, нищо, че са по-стари.

# 762
jfjallen, мерси! Ще се ориентирам към някоя от първите, които си изредила, нищо, че са по-стари.

А аз ти препоръчвам все пак Повелителката на метлата на Софи Кинсела - писа, че ти харесват само тези за Беки Б. Тази книга е с много свежо чувство за хумор и интересни ситуации, една от любимите ми от този жанр.

# 763
  • София
Ааа, чела съм "Повелителката на метлата" и за съжаление ми се стори ужасен блудкаж.  Crazy Затова уточних, че харесвам поредицата за Беки Б.  Wink

# 764
На мен Луизката (Бегшоу) си ми е любимка. Вчера започнах "Дяволът в теб", която й е стара книга, от 2001 година мисля, но току-що преиздадена в БГ.
Наскоро прочетох "Необвързани момичета" на Джейн Костело, нищо особено, посредствена история, трудно ми вървеше по-голямата част от книгата.

Относно обсъжданите Мариан Кийс и Катрин Елиът.
Мариан Кийс има някои добри попадения като "Сайонара", която изобщо не е чиклит, а много добра и запомняща се драма.
Катрин Елиът май не съм я чела или поне не съм запомнила, ако съм чела нещо нейно. Току-що прочетох, че романите на Катрин Елиът заемат водещо място в течението наречено Mom lit - литература за омъжената жена.  Laughing
И в тази връзка се сещам за една от любимите ми истории в стил Mom lit - "Скъпа, няма не мога"  на Алисън Пиърсън и разбира се едноименния филм със Сара Джесика Паркър.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт