Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 895
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Свободен текст е, мисля. Може да се запънеш и да не подписваш, но така май може да навредиш на лекаря. Те искат да могат да докажат, че са си свършили работата.
Нашата предишна педиатърка вписваше, но вече е пенсионер. Сегашната знае, че сме така и то не само ние, но каза, че са им затегнали контрола и на 6г. ще иска да си декларираме желанието и отказът да е официален.
Знам, че ако всеки се опита да притисне лекарите, като нищо не подписва, може би те ще започнат да се бранят и сами да искат промяна в системата. Но все пак опира до лично човешко отношение. Затова на този етап се въздържам от такъв подход Confused Не твърдя, че съм 100 % права, разбира се.

Човещината в какво се състои?  Rolling Eyes
Да си рискуваш здравето на детето, заради някой лекар, който щял да има проблеми със ситемата? Или да те глобяват, унижават, ощетяват финансово, дискриминират детето ти... като подпишеш официален отказ. Малко нелогично ми звучи.

И да, права си, лекарите трябва да поискат да се направи промяна в системата, защото това ще ги касае и тях. Ние сами, без тяхна помощ, няма да можем да я променим.  Peace

# 301

Цитат
може ли човек изобщо да не запише детето при педиатър
?
Разбира се,че може.Никой не е дльжен да има нито педиатьр,нито личен лекар.

# 302
Не и според българските наредби, обаче

Ние сме задължени да имаме и да правим много неща, когато децата ни са здрави. Иначе - глоби, санкции, забрани, дискриминация. Когато обаче детето се разболее - заповядайте, отговорноста си е изцяло ваша - къде ще го водите, при кого, с какво ще го лекувате. Имате пълна свобода на действие и ако може да не замесвате държавата - най-добре.
Пфу, два часа обикалях София по нощите, за да намеря лекар, който да извади кърлеж на детето. Какво като имам педиатър и всичко останало. Накрая си платих и толкоз.

# 303
Без ЛЛ е като без лична карта в България...  Laughing  Не можеш до магазина да идеш, че ще те спрат и ще те глобят...  Crazy

# 304
И тук не става без ЛЛ за детето.Позаинтересувах се,тъй като плащаме доста за осигуровки,предпо4итах да е към 4астна ЗК.Еми не може.Задължително трябва да е записана към СС(ваше НОИ).Единственото ми успокоение остава,4е това влиза в данъ4ното и след това има възвръщаемост.
Ина4е са обвързани ЛЛ с вси4ки други инстанции,искат ти медицинско и по този на4ин няма как да не си запишеш детето при някой.

# 305
Здравейте!
Копирам и тук поста си с надеждата да намеря отговор. Много ви благодаря предварително за помощта!  Hug
Здравейте мили дами!
Моля ви спешно да ми препоръчате компетентен, надежден, загрижен за малките си пациенти и разбиращ родителите педиатър, който подкрепя и съдейства на родителите в желанието им да НЕ ваксинират децата си.

Голямото ми детенце е с диагноза аутизъм. Късно разбрах за ефекта на ваксините върху състоянието му, вече му бяхме били всички полагащи се за възрастта, че аз в престараването си да го защитя му сложих и допълнителни по своя инициатива  ooooh!

Малката му сестричка също е застрашена от това заболяване. За мой голям ужас засега и тя върви в развитието си по стъпките на брат си.
Ако на голямото ти  дете е поставена такава диагноза, можеш да се пробваш да освободиш малкото въз основа на това.
Едни мои познати бяха решили да освобождава от ваксини по-малкото си дете по този начин, но до къде стигнаха не зная.
За момента не бързай, просто кажи, че няма да слагаш докато да мините комисия и толкоз.

# 306
Много са затегнали в комисиите напоследък.  На доста деца с тежки реакции са отказали освобождаване. Confused
Явно от МЗ се притесняват, че няма да си достигнат нужното покритие. Макар че в държавите с по-либерален режим не е спаднало.., ама там си има кампании, реклами и пр. У нас явно не им се занимава и за това го карат както по времето на тоталиризма..  ooooh!

# 307
За отказа - искат в свободен текст да си напишеш, че не искаш ваксини и да се подпишеш. ЛЛ  е задължителен, не е по желание.

# 308
  • в матрицата
Тъй като ваксите са задължителни и по закон, нямаме право да ги отказваме, то да се пише нещо на ЛЛ и да се подписваш не е необходимо. Аз нищо и никъде не съм писалаз и подписвала

# 309
За отказа - искат в свободен текст да си напишеш, че не искаш ваксини и да се подпишеш. ЛЛ  е задължителен, не е по желание.
хубаво е отказът да е медицински: предишни реакции към тази ваксина, прочетох листовката, нисък хемоглобин и т.н.

# 310
  • Ilkeston
Моето дете никога не е било записвано на педиатър и никой нищо не ми е казал досега. Въпросът се усложнява обаче щом се стигне до записване в детски градини, училища и т.н. Дори и аз нямах личен лекар до онзи ден. Миналата година малкият се разболя от някакъв летен вирус и го заведохме на обикновен безплатен лекар в клиниката до вкъщи и никой даже не ни взе пари. Иначе моята ЛЛ каза, че не иска да се нагърбва с дете без ваксини сл 6-тия месец, защото ще да бъде глобена от РИОКОЗ. Зарадва ме с това, че не се опита да ми промени мнението относно ваксините.

# 311
ДеЩоВиди - радвам се да те видя в тази тема Simple Smile
Трябва да намерите ЛЛ за детето - аз минах по този път, чак като беше на 5 месеца го записахме, не мога да ти опиша с какви уговорки и разправии навихме лекар...От ХЕИ ми изпратиха писмо, че трябва да се явим на ваксини (???), т.е. детето ен фигурира в никой списък на никой ЛЛ в града. Като записахме детето, казах, че се колебая за ваксините. Вече категорично отказвам. Казват ми, че трябва да се подписвам някъде, но къде - не казват.

По този повод - тъй като скоро ще ни докладват официално Crazy Crazy Crazy - си чакам глобата от ХЕИ/РИОКОЗ. Известно време ще липсвам от града, в такъв случай какво правим, ако не получа писмото им? 2-те седмици, в които мога да обжалвам, от кога започват да текат - защото ако не могат да ми я връчат, ще си изпусна срока...

# 312
  • Добрич
Ако на голямото ти  дете е поставена такава диагноза, можеш да се пробваш да освободиш малкото въз основа на това.
Едни мои познати бяха решили да освобождава от ваксини по-малкото си дете по този начин, но до къде стигнаха не зная.
Виж за това не се бях сетила, баткото вече е освободен, но ме съмнява с бебето да успеем, все пак на тях им трябва някакво доказателство все пак, те и с доказателства не освобождават пък без, да не говорим  ooooh!
Ако разбереш нещо по въпроса с твоите познати, моля те пиши  Hug
Да питам и нещо друго. Днес си заверих  при нотариус и декларациите за отказ от ваксиниране в родилното, но не знам входящия номер кой трябва да ми го впише, като ме приемат в родилното или предварително от секретаря на болницата/или как се води там/
извинявам се ако са ми глупави въпросите

# 313
По този повод - тъй като скоро ще ни докладват официално Crazy Crazy Crazy - си чакам глобата от ХЕИ/РИОКОЗ. Известно време ще липсвам от града, в такъв случай какво правим, ако не получа писмото им? 2-те седмици, в които мога да обжалвам, от кога започват да текат - защото ако не могат да ми я връчат, ще си изпусна срока...
Ако не те намерят, за да ти връчат писмото има само един официален път за действие - Нотариална покана. Лепи се на вратата на постоянния адрес и се счита за връчена след изтичане на технологично време от (мисля) 2 седмици. Ама дали някой ще пржали 36 лева за подобно нещо  newsm78

# 314
Тъй като ваксите са задължителни и по закон, нямаме право да ги отказваме, то да се пише нещо на ЛЛ и да се подписваш не е необходимо. Аз нищо и никъде не съм писалаз и подписвала

Съгласна съм.  Peace
Няма нужда да се пише свободен текст и да се подписва нещо, което не се предвижда/допуска от закона. Както минават метър с устното "информиране" за ваксините, точно така трябва се постъпва и с тях - устен отказ.  Ако много държат да получат писмен отказ, да предвидят случаите на отказ и да предоставят писмен документ за информирано съгласие, както има за всички останали медицински манипулации. Peace 

Мисля, че всеки би могъл да отговори по този начин на личния си лекар. Ако лекарската гилдия информира МЗ, че масово хората се отказват от ваксините и то устно, може би ще настъпи промяна в системата. Ние тук нямаме шанса да алармираме Народното събрание какви са пропуските в системата им. Това може да бъде направено само от лекарски комисии или съсловни организации.   Whistling

Общи условия

Активация на акаунт