Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 874
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Ох, ще побъркам детето.  ooooh!
"Досега, казва, мамо не ми давахте да пипам шише, сега ме караш да го близвам!"  Laughing
Не, няма й нищо, няма реакция след близване.

# 61
  • Пловдив
 Rolling Eyesда не би да е някакъв газ, който изпуска материала и се задържа в шишето  newsm78

# 62
# 63
За мистериозно починалото 10 годишно момиченце мисля ,че идеята с котките е нелепа.
А кърлежи в околната среда си има, със или без котки.Ако е хапано от кърлеж, не би ли трябвало да знаят лекарите за вариантите и симптомите?
А как стои въпросът със смъртоносните болести?
Едрата шарка?Изобщо кое е смъртоносно от включените във ваксините?И какъв е шанса да се хване?
И няма ли постепенно да се възвърнат тези болести  като не се ваксинира?

# 64
Смъртоносни са и страничните ефекти на обикновенните лекарства за температура. За да му откажат бъбреците и черния дроб, според мен е направило реакция към нещо. Няма да се разбере обаче.

# 65
  • Пловдив
От доста време вече не се ваксинира за едра шарка...

# 66
За мистериозно починалото 10 годишно момиченце мисля ,че идеята с котките е нелепа.
А кърлежи в околната среда си има, със или без котки.Ако е хапано от кърлеж, не би ли трябвало да знаят лекарите за вариантите и симптомите?
А как стои въпросът със смъртоносните болести?
Едрата шарка?Изобщо кое е смъртоносно от включените във ваксините?И какъв е шанса да се хване?
И няма ли постепенно да се възвърнат тези болести  като не се ваксинира?

Кърлежите не са в състояние да причинят толкова скоротечно смъртоносното състояние, в което детето е било откарано в Пирогов. Единствено т.нар. Кримска-конго хеморагична треска може да го причини, но тя започва с други симптоми и освен това предизвиква първо кървене на венците, кожата и чак тогава вътрешните органи.

Кои са "смъртоносните болести", които имаш предвид?  Rolling Eyes
Само за сведение - сравнителните групи на ваксинирани и неваксинирани, доколкото статистиката е достоверна, не показват да има по-голяма заболеваемост сред неваксинираните.

# 67
Я аз да питам. От време на време на малкото ми дете (почти 2 годишно) белегът от БЦЖ-то почервенява леко около самото убождане, а в средата става синьо. Не се увеличава, но някак...ако мога да кажа така....сякаш се активира newsm78 Thinking
Какво значи това?

# 68
  • Пловдив
Ха, Мече, и на дъщеря ми белега от БЦЖ в момента е така... Confused
Не знам на какво се дължи...

# 69
Ха, Мече, и на дъщеря ми белега от БЦЖ в момента е така... Confused
Не знам на какво се дължи...

Thinking
Мислех си първоначално, че може да е от слънцето, понеже вече ходят с голи рамене. Но и зимата ставаше веднъж-два пъти.

# 70
  • Пловдив
И друг път съм го забелязвала, но не помня лятото или зимата...и си "утихва" сам...
Ще попитам и хомеопатичката кво мисли, утре сме на проследяване, така или иначе...

# 71
И друг път съм го забелязвала, но не помня лятото или зимата...и си "утихва" сам...
Ще попитам и хомеопатичката кво мисли, утре сме на проследяване, така или иначе...

Питай Peace И на малката точно в момента е така. Ако засечем, че става по едно и също време...плюс още някой ако се обади, че и при неговото дете е така...току-виж съм повярвала и в историята за чиповете Tired

# 72
Сестра ми се разболя от хепатит В в гимназиална възраст, малко преди да започне да води полов живот, без да и е преливана кръв.
Към 40 дни лежа в инфекциозно отделение, така  и не се разбра как с е е заразила.
Аз бях прясно завършила училище, но още живеехме заедно и тогава ми инжектираха някакъв имуноглобулин /така ли се наричаше/ - профилактично.

Ето това имам предвид, когато пиша, че всеки може да се зарази от хепатит B.
ДеЩоВиди, как е сестра Ви? Проследява ли състоянието си?

От кога в Б-рия ваксинират за хепатит? Тя е родена 81ва година, аз 79та, неонатоложката в родилно сякаш ми каза, че ваксината е включена в календара 79та година.

Ваксината срещу хепатит В е включена в задължителния имунизационен календар на България през 1992 г.

И аз съм 79-та. Имам моноваксина срещу морбили, имам и за хепатит В. За паротит нямам, карала съм две шарки, едната е варицела със сигурност, за другата майка се колебае дали е рубеола или мислената за шарка скарлатина.

Мечка Малинарка, а Вие кога сте се ваксинирала срещу хепатит B? По желание?

# 73
Сестра ми се разболя от хепатит В в гимназиална възраст, малко преди да започне да води полов живот, без да и е преливана кръв.
Към 40 дни лежа в инфекциозно отделение, така  и не се разбра как с е е заразила.
Аз бях прясно завършила училище, но още живеехме заедно и тогава ми инжектираха някакъв имуноглобулин /така ли се наричаше/ - профилактично.

Ето това имам предвид, когато пиша, че всеки може да се зарази от хепатит B.

Интересна констатация.  Simple Smile
Може ли да обясниш механизма при хора, които не водят полов живот и не са заразени по кръвен път.

# 74
А, Персона не ми говори.  Laughing
Нищо, аз друго да питам - от коя година е в сила практиката, ако си бил в контакт с болен от Хепатит А, да те ваксинират (и/или да ти бият гамаглобулин)?  Rolling Eyes
За България става дума.

Общи условия

Активация на акаунт