Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 871
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
аз се съмнявам, че целта на тези хора е да прокламират техния избор.
Аз лично също не държа хората да се откажат от ваксините, просто не искам да ми налагат каквото и да е и да ме изнудват и притискат. Проблемът тук е, че хората не са узряли да приемат чуждия избор, когато противоречи на техния мироглед. Затова е толкова трудно да намерим обществена подкрепа. И друг път съм ви казвала, че си говорех с една чужденка, която си слага всички ваксини, за които чуе едва ли не. Еми тя беше адски възмутена, че тук са задължителни ваксините. Май ни взе за маймуни. При тях никога не можело да се случи подобно нещо, те били демокрация. Така се изрази.

# 616
Мами, привет и от мен! От известно време се ровя за тези ваксини, сложили сме всички задължителни, допълнителни се отказах, но все пак се чудя за Превенара - има ли някой набюдение и дали смятате за нужна? Hug

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 00:42 от ValeryM

# 617
Брит, и според мен, неслагането на ваксини беше м-у другото (а ще се съгласите с мен, предполагам, че за родителите на Януш съвсем явно организмът му ще узрее за ваксини, когато стане на 90г. поне). Но е отличен случай да се прокламира, че неслагането на ваксини всъщност не прави човека неспособен да оцелее в живата природа, а ето едно чудесно, здраво бебче. Пу, да не му е уроки! Няма лошо да се използва всеки удобен случай, особено когато всичко е наред, нали? Wink

# 618
  • Stuck in a moment
Бенита, да д-р Папазова.Изрових предаването с Гала и съм го нагласила моят да го гледа, че с думи не мога да го убедя в това, което виждам.

Ако е предаване за ваксините, а не това за бебето родено вкъщи, моля те да  дадеш линк.

# 619
Другото, което пропуснах да кажа от днешния ми разгговор с майката...Говорила тя за ваксините с ЛЛ на детето и. ЛЛ и казала - "А ти виждала ли си болен от морбили? А от детски паралич, знаеш ли колко заразени имаше едно време, колко са идвали при нас. И от лекарския персонал са се заразявали (почнала да изрежда имена на хора). Нейна колежка (на ЛЛ) направила аборт , защото се заразила"
Изводът на майката беше:
- Ние сме ги забравили тези болести колко са страшни. Но трябва да помним, че заради ваксините ги няма.

И сега аз се питам - допреди кога е имало чести случаи на ДП например? А за другите болести. Майка ви или познати може да ви кажат било ли е така - по-често ли е било?
Едва ли не ми се рисува картина на вихрещи се епидемии от заразни болести в миналите 40-50 години, че и по-скоро...Било ли е така?

Когато се увеличи броят на неваксинираните в една държава (процес, за който голяма вина носят антиваксинистите), се появяват епидемии от предотвратимите с ваксини заболявания. По време на тези епидемии най-уязвими са децата и особено онези в доимунизационна възраст. Смъртните случаи при тези епидемии са предимно на деца.

Този процес е логичен и се наблюдава непрекъснато в различни държави и отново и отново потвърждава незаменимостта на ваксините в превенцията на инфекциозните заболявания.

Съвсем актуални новини - през последния месец в Калифорния избухна най-голямата епидемия от коклюш за този щат за последните 50 години. Увеличава се и броят на случаите на коклюш в Тексас, Айдахо, Южна Каролина, Мичиган. В някои от тези щати ваксинационното покритие през последните години е намаляло значително.

Досега има поне 7 починали от коклюш деца по време на тази епидемия.

Още по темата.

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 23:42 от Persona

# 620
Цитат
Когато се увеличи броят на неваксинираните в една държава (процес, за който голяма вина носят антиваксинистите), се появяват епидемии от предотвратимите с ваксини заболявания. По време на тези епидемии най-уязвими са децата и особено онези в доимунизационна възраст. Смъртните случаи при тези епидемии са предимно на деца.

За щастие все по малко хора вярват на тези догматични недоказани хипотези.
А епидемиите видяхме сьвсем скоро как се произвеждат изкуствено от главните изобретатели на световните паники.
CDC ,WHO.Две политически организации,слуги на пентагона и оглавявани от най висш ранг Масони и "учени",които служат единствено на каузата за намаляване на населението.
Те ли са твоят пьрвоизточник?Толкова по зле за теб. Peace

# 621

Съвсем актуални новини - през последния месец в Калифорния избухна най-голямата епидемия от коклюш за този щат за последните 50 години. Увеличава се и броят на случаите на коклюш в Тексас, Айдахо, Южна Каролина, Мичиган. В някои от тези щати ваксинационното покритие през последните години е намаляло значително.

Досега има поне 6 починали от коклюш деца по време на тази епидемия.

Още по темата.

Статистика има ли колко от заболелите са били ваксинирани? А тези деца? Каква е заболеваемостта сред неваксинираните? Какъв е процента на усложнения вкл. смърт при двете сравнителни групи? Колко е намаляло покритието? Какво покритие им трябва, за да не обвиняват липсата на ваксини за епидемиите? Няма мужда да ми отговаряш. Тези неща няма кой да ги оповести, защото биха накарали всички да спрат да ваксинрат.

ПП. Спри да плашиш гаргите в тази тема, няма кой да ти се върже. Тия глупости сме ги чели, слушали и пр.
Ще се увеличават случаите на отказалите да се ваксинират, много ясно. Ваксините са неефективни и вредят.

Още по темата.

Момичета, Крис, предлагам да не се отговаря на персоната в никоя тема от алтернативния, след като администраторите я толерират.

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 07:49 от multimodal

# 622
Бенита, да д-р Папазова.Изрових предаването с Гала и съм го нагласила моят да го гледа, че с думи не мога да го убедя в това, което виждам.

Ако е предаване за ваксините, а не това за бебето родено вкъщи, моля те да  дадеш линк.
Предаването на Гала от 12.07 с д-р Мария Папазова.
http://play.novatv.bg/play/231261/?autostart=true
Започва още от начало с ваксините.

И като стана дума за наваксинирани.
Наскоро имаше епидемия (или поне така казаха) от морбили.Има ли статистика колко ваксинирани и колко неваксинирани деца се разболяха?
Въпросът ми е към Персона.

# 623
Няма лошо да се използва всеки удобен случай, особено когато всичко е наред, нали? Wink
Аз по турската не съм го гледала, но бих казала, че в един манипулиран репортаж няма какво толкова да използваш. Ако ще и с костюм за 2К евро да излезе, пак ще го направят да изглежда като смешник.
Виж, по Нова беше много хубав репортажа, въпреки, че сигурна съм за непросветените гоненето на алергии с животни ще им изглежда безумно.

# 624
  • София
гоненето на алергии с животни   мен лично ме заинтригува. дай инфо, моля!

# 625
http://play.novatv.bg/play/231568/?autostart=true
След 1час и 22 мин.

# 626

Идеята е, че срещайки бебетата с животни, вероятността да придобият алергия към косми, кожи, разни подобни е малко вероятна... Същото предполагам важи и за алергии към растителният свят... Това обаче не е съвсем така, защото и живеещите по селата в един момент могат да развият алергии към полени или косми от животни... Поне такива са ми наблюденията... Все пак се придържам към идеята, че е най-добре малкото дете да се държи близо до природата, а не далеч в града, в панелките...

# 627
  • София
Е, да това си е така дори и ако не гледаме от гледна точка на алергиите. чудя се навремето нямало ли е толкова алергии или хората не са знаели какво е това? Щото сега има егати бума! Аз лично се сдобих около 23-25-тата си годишнина с алергия от странен тип, която смятах години наред за пролетна настинка и хрема. И само две години не съм я изкарвала от тогава - като родих второто и мин.година, когато преживях няколко месеца преди това, а и повреме на периода и голям стрес. това еше интересно наблюдение, а и се оказа, че и хипотероизма ми е изчезнал след стреса. сега чакам да се захлави октомври да пусна нови изследвания на ТСН да видим какво става.

# 628
Мислех си днес и реших да споделя. Преди години имах куче. Всъщност гледала съм последователно 4 кучета. Те също се ваксинират, както ни е известно, само че ваксините при кучетата, поне преди, се слагаха след навършване на 3 месеца, а не в първите 24, 48 часа и т.н. Счита се, че преди това е опасно. Мдаааа

А за коклюша.... ех как обичам аз темата за коклюша и ваксините, ама ми писна да се повтарям

Четох, че в начало 90-те години в СССР имало епидемия от дифтерит при ваксинационно покритие над 95%.

# 629
Ако отгърнеш здравната книжка на кучето си, ще видиш, че  има така нар.  ваксинационна програма, която ветеринара би трябвало да изготви Simple Smile, за бебета обаче не може Simple Smile
И при тях преди казваха, до третата година се ваксинира, после няма смисъл, сега го обърнаха на: всяка година..
Имах болно куче, т.е. аз го купих, защото беше много малко и нямаше да оцелее в магазина. Собственичката на магазина караше ветеринарката директно да му набие ваксини, но жената се изрази в духа на "да не съм луда".

Относно алергиите, според алерголожката, с която се консултирах, друго освен животно вкъщи, което е добре да имаш е мърсотия Simple Smile Малко пресилено, но не трябва да се престараваш в чистенето, не трябва след всяко нещо, което пипне детето да му стелиризираш ръцете, не трябва да се престараваш в ползването на препарати. Доколкото ми е известно алергиите идват с появата на ваксини, антибиотици, препарати, въобще модерен начин на живот.

Общи условия

Активация на акаунт