Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 893
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Ветеринарят беше в шок, когато преди много години, след като извади 17 кърлежа от кучето, го питах не трябва ли да сложи тетанус? Същия ден и от мен вадиха кърлеж и ми биха тетанус.. баща ми го спаси с репликата, "ама те кучетата не боледуват от тетанус"..

Това се чудех....явно нашите клетки са безкислородни, пък на кучетата не Joy

Бенджи, каква сума е книгата?

# 661
Радвам се, че вече и в България има подобни книги.

# 662
А някъде по интернет могат ли да се поръчат тези книги?

# 663
  • София
Сутринта имаше 2-3 минутен репортаж за коклюша и казаха, че забавянето на слагането на Пентаксим станала била епидемия. Най-смешната част беше като същия доктор каза, че болестта се лекувала лесно с антибиотици, ама диагностичната лаборатория била една и трудно се диагностицирало.

# 664
А някъде по интернет могат ли да се поръчат тези книги?
http://homeohelp.eu/homeopathybooks/shop.product_details/4/flypa … ages.tpl/189.html
даже има и отстъпка ако ги поръчаш двете като комплект Wink
аз си поръчах вчера - много са любезни!

# 665
уф, на наше познато дете сега се натиска личната да слага имунизации, а то е с няколко операции. Според медицината не би трябвало изобщо да е живо, дори износено като бременност. Тъкмо се закрепи детето, дръпна на височина и кг и сега имунизации.. Майка му много се притеснява.

# 666
Майката се притеснява, но на къде клони - да слага или да не слага? Ако е решила второто, никаква лична не може да й се натиска...

# 667
Тя клони към неслагане, мъжът и пък иска да ги слага.. Дала му е листовките да чете, за да види от какво се притеснява.

# 668
  • Пловдив
Брит, все едно говориш за едно семейство наши приятели...

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 14:03 от *Бенджи*

# 669
не, за съжаление очевидно не е единствен случай Sad

# 670
В това видео, което постна Кристиян, болестта тетанус е описана така:

Такава болест, причинявана от външна зараза всъщност няма.

Един приятелски съвет от мен. За да не си губите времето, преди да гледате и превеждате нещо, вижте кой (Johann Loibner) го казва, къде го казва ("симпозиум" на антиваксинисти) и се замислете защо го казва. И тогава, ако сте критичен човек, ще бъдете скептична към чутото. Но едва ли...

Защо постоянно хапаните животни не умират от тетанус?
Ветеринарят беше в шок, когато преди много години, след като извади 17 кърлежа от кучето, го питах не трябва ли да сложи тетанус? Същия ден и от мен вадиха кърлеж и ми биха тетанус.. баща ми го спаси с репликата, "ама те кучетата не боледуват от тетанус"..
Това се чудех....явно нашите клетки са безкислородни, пък на кучетата не Joy

Мечка Малинарка, колко често виждате "постоянно хапаните животни"? Ветеринарен лекар ли сте? Природоизследовател?
Едва ли...Защото тогава щяхте да знаете, че различните животински видове имат различна чувствителност към тетаничния екзотоксин и че хората са един от доста чувствителните видове.

Цитат
Tetanus toxemia is caused by a specific neurotoxin produced by Clostridium tetani in necrotic tissue. Almost all mammals are susceptible to this disease, although dogs are relatively resistant, and cats seem much more resistant than any other domestic or laboratory mammal. Birds are quite resistant; the lethal dose for pigeons and chickens is 10,000-300,000 times greater (on a body wt basis) than that for horses. Horses are the most sensitive of all species, with the possible exception of humans.

Тетаничната токсемия е причинена от специфичен невротоксин, продуциран от Clostridium tetani в некротичната тъкан. Почти всички бозайници са възприемчиви към това заболяване, въпреки че кучетата са относително резистентни, а котките изглежда са още по-резистентни в сравнение с други домашни и лабораторни животни. Птиците са доста резистентни – леталната доза за гълъби и пилета е 10 000-300 000 пъти по-висока (спрямо телесното тегло) от тази за конете. Конете са най-чувствителни от всички видове с вероятното изключение на човека.

Цитат
Clostridial Vaccines
Vaccination is frequently practiced for protection of animals against clostridial diseases. A wide variety of vaccines is available, singly or in combinations that consist of bacterins, toxoids, or mixtures of bacterins and toxoids. Tetanus toxoid is commonly used as a single vaccine in horses but is often used in combination in sheep, goats, and cattle.

Vaccination of Exotic Mammals
Tetanus:
Primates, exotic Equidae, Proboscidae (elephants), Pongidae, Cervidae (deer), camelids, and wild sheep and goats should be immunized against tetanus. Exotic Equidae and elephants are vaccinated on the same schedule as domestic horses; primary immunization at 3-4 mo of age consists of 2 IM injections of tetanus toxoid, 1 mo apart. A single booster dose is given annually.

Естествено, за пореден път очаквам прекалено много от онези, които вярват на безочливи хора, твърдящи, че тетанус няма и че хората (и животните Wink) не боледуват и не умират от тетанус.

Да, причинителят на тетанус Clostridium tetani е навсякъде около нас – дори в пръстта на домашните растения; да, Clostridium tetani има двойствен живот – под формата на спори е изключително резистентен, особено в почвата, а вегетативните му форми, обратно, са неустойчиви на външни условия; да, има рани с анаеробни условия – това са контузно-разкъсните, прободните, дълбоките с вътрешни "джобове" рани, там където има размачкани тъкани, костни парчета, мускулни хематоми, при нестерилно прерязване и обработване на пъпната връв. ОБАЧЕ, тетанус е бил наблюдаван и при по-малки рани, сравнително повърхностни одрасквания и порязвания.

Въпреки че кучетата (и хищниците като цяло) боледуват по-рядко от тетанус, ето един пример за тетанус при куче.
В този случай ветеринарните лекари излекуваха кученцето (но не с хомеопатия, бахови есенции, ТЕС, ГНМ и т.н.  Rolling Eyes).
Следователно въпреки изключително тежкото протичане и като цяло неблагоприятната прогноза на тетануса, след интензивно и продължително лечение има минимален шанс за неваксинираните ви срещу тетанус деца (още по-малък за бебета), ако се заразят с тетанус...нищо, че според вас тетанус няма.  ooooh!

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 16:21 от Persona

# 671
Вчера се изненадах  приятно от личната ни лекарка и педиатър на децата. Казах и че още не съм записала ТЕодор, защото не намирам време да мина, а и не искам да му поставям ваксини. И тя ми каза - ами това си е ваше право /и то със съвсем нормален тон/, само ще трябва да се подпишете, но сигурно ще ви правят проблеми после за тръгване на градина. Все пак елате да го запишем, важно е да го претегляме и да си го следим.
Сега да набера смелост да я помоля поне да не слага реимунизацията на 6г на Яна и реимунизацията на Елена /4тия прием/, а да ми даде бележка за социалните - поне за двете каки да взимаме детски, притеснявам се да искам от нея да вписва ваксини и за Теодор.

# 672
Дес, не мисля, че щи ти откаже да ти даде бележки за каките като запишеш и бебето. Не е кой знае какво. Мисля, че ще ти влезе в положението Simple Smile

# 673
Мадмоазел Шоколад,

Преди да видите кой е Др.мед.Лоибнер,(известен и уважаван австрйиски лекар с хиляди пациенти) предлагам да се информирате за Фирмата производител  на лекарства и ваксини наречена MERCK.Сьщата тази фирма е отговорна за хиляди смьртни случаи,има безброй скандали за подкупени учени и изследвания.Само в гугл излизат над 100.
Ето един
http://www.msnbc.msn.com/id/6192603/
Да пази Бог от такива фирми и такива,които я рекламират. Peace

И за последно да не забравяме какво е ESOWATCH.Група от хора,които си пишат на някакьв интернет сайт.
http://esowatch.com/en/index.php?title=FAQ

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 15:44 от Christian

# 674
Много добре ми дойде тази дискусия за тетануса, защото преди няколко дни си набодох ръката на една тръба, от която стърчеше нещо остро. За момент се замислих ваксина или не, но защо да си вкарвам още отрови. Сега гордо чакам да умра от тетанус. Между другото след колко време трябва да настъпи краят? Какво пък толкова, един противник на ваксините по-малко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт