Машина за хляб-33 част

• 96 075
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честит рожден ден, Ердинч!
Здраве, благоволение, късмет и да "илядиш"!  Simple Smile  bouquet

# 586
благодаря отново на всички  Hug

ето я и обещаната Рецепта на Баща ми

в резултат на съчетанието на брашната и времената за месене и втасване се получава доста сладък хляб, да видим дали ще харесате хляба  newsm78

ще чакам отзиви  Praynig

bouquet

# 587
 newsm78 В тези горещини се сетих, че имаше някъде рецепта за двуцветен хляб с доматено пюре. Но намирам само снимка на разрязания хляб. Дали някой може да ми помогне?

# 588
  • София
newsm78 В тези горещини се сетих, че имаше някъде рецепта за двуцветен хляб с доматено пюре. Но намирам само снимка на разрязания хляб. Дали някой може да ми помогне?

Най- бързия начин !
Омесващ си тесто за най обикновен хляб (и този с айряна става). Веднага след омесването преди втасването - спираш машината и отделяш половината тесто навън. Към останалото добавяш 1 или максимум 2 с.л. доматено пюре (зависи от обема на тестото). Пускаш машината да премеси останалото тесто с доматеното пюре (не е необходимо да го меси дълго , а колкото да размеси доматеното пюре равномерно).

Сетне като омеси и второто тесто го вадиш и него и пуска машината на програма печене максимум за 1 - 2 минути да подгрее (ако ще печеш във фурна това не го правиш - тогава пък фурната я пускаш да загрее на 50 градуса).

Разтилаш си нормалното тесто (може и с ръка). Разтилаш и това с доматите и го слагаш върху нормалното ама така да има три пръста отстрани от бялото. Тия три пръста ги поставяш върху доматеното тесто и навиваш на руло. Ширината на рулото трябва да отговаря на ширината на казанчето.

Връщаш в машината и тя както е топла го оставяш там да втаса. После пускаш програмата за печене и го изпичаш.

При печене във фурна - същата процедура с рулото, само дето тоя път ще гледаме ширината на формата за печене. Та нали пак така за втасване във фурната.

И в двата варианта пускаме програмата за печене малко преди тестото да удвои обема си за да не превтаса.

Ако нямаш форми за печене, а имаш тясна тава направи например две рула и ги раздели с хартия за печене. Ето така:

[Кликни върху снимката за да я видиш в по-голям размер]

P.S.: Това на снимката е правено с друго тесто и съм си играл да го сплитам, което пък не е задължително.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 19:55 от дядо хаджия

# 589
  chef Дядо Хаджия, много благодаря! Ще зарадвам домочадието с весело - шарен хляб.

# 590
Благодаря,днес видях Домо и ми хареса,тъкмо се рових из нета за отзиви,от колко време я имаш  newsm78
Maлко късно(не съм видяла този пост,извини ме Embarassed)-от януари я имам,доволна съм много засега Peace

# 591
Здравейте момичета и момчета Simple Smile,

Имам проблем с моя Таурус - моето момче май е изхвърлило бъркалката. Имате ли идея може ли да се купи някъде нова?

Благодаря!

# 592
 smile3506 Адел, на първа страница са дадени сервизите за ремонт на хлебопекарни. Ти в кой град живееш? Ето  още един адрес за испанските Таурус в София - фирма "Роял Електроникс" ООД, Технически университет, блок 7, хале 4, тел: 87 33 400.  За други градове нямам представа.

# 593
  • Плевен
Здравейте момичета и момчета!
Някой използва ли машина за хляб superior ? И какви са отзивите? В момента е на промоция в Кауфланд на цена 99,99. Чудя се дали да я взимаме или да дадем още малко парички и да вземем нещо, което е изпитано вече.  newsm78
Успех на майстор-хлебарите!   bouquet

# 594
  • София
Ердинч, честит празник. Бъди жив и здрав, щастлив, спокоен и доволен.

Джемма, възползвах се от рецептата ти за сач - получи се страхотно, макар и без гъбите, сметаната и кашкавала. Имаш поздравления от 9 души за добрата рецепта.

И да се изжалвам - превтаса ми хляба вчера. Хич не съобразих, че царевичното брашно и жегата ще ми врътнат такъв номер. Хапна се, ама добре, че ги имаше сача и салатите. Срам, срам - уж съм опитна хлебопекарка!

# 595
  cook Честит рожден ден на Ердинч с малко закъснение. ЖЕлая ти успешни експерименти, много здраве и само усмихнати хора да има около теб   bouquet

Raya когато правиш хляб с царевично брашно какво трябва да е тестото като консистенция? Моето винаги става малко по-лепкаво и отпуснато. Все не мога да го наглася точно и после хляба малко се рони. Ако слож повече брашно пък ми се струва, че ще стане много твърдо тестото. Има ли нещо по-специално около царевичното брашно? newsm78

# 596
  • София
kokoshinkata,

Слагам царевично брашно като добавка - 50 до 100 грама, според колкото падне от пакета като тръсна. Няма разлика с нормалното (от бяло брашно) тесто. Гледам да е хубава, еластична топка. На хляб с царевично брашно гледам да сложа яйце и/или поне кисело мляко.

# 597
От днес и аз съм горда притежаелка на хлебопекарна  bowuu -супериор.

Така,че отивам да се ровя за рецепти.  chef

Със закъснение,но по-добре късно,отколкото никога-честит празник на рожденника   bouquet  bouquet  bouquet

# 598
Добре е царевичното брашно да се залее  с вряла вода и да се бърка до гладка каша. Като изстине,  прибавяме кашата към бялото брашно и другите съставки. Така хлябът не става като тухла, защото царевичното брашно е по-тежко и поема повече течности.  

# 599
Благодаря ви за бързите отговори. Ще пробвам следващия път съветите  ви за царевичното брашно.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт