Машина за хляб-33 част

• 96 065
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! От няколко дни имам и аз машина за хляб. Прочетох доста полезни неща тук, единствено не можах да открия къде е този калкулатор за грамажите. Ще ви бъда благодарна ако ми съдействате.

Открих я, но няма да си изтрия поста, че нали исках да се похваля с новата си придобивка.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 16:40 от lucky77

# 601
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. И аз от няколко дни съм с хлебопекарна Аляска. Връщам се назад за да ви чета и да събирам рецепти.

# 602
От вчера започнах с хлебопеченето, с 2 рецепти взети от тук,едната за бял хляб ,а другата за диетичен.Станаха супер ,но имам няколко въпроса ,сигурно сте ги обсъждали по-рано/за което се извинявам/ но не можах да намеря къде точно  Embarassed,повечето рецепти ,които намерих са със суха мая,а суха не намерих .Та колко от живата мая се слага на различните грамажи хляб  newsm78 ,и не можах да схвана друго  Embarassed Embarassed Embarassed в рецептата се използва 500 грама брашно,но пише ,че е за 750 гр хляб  ,при това положение ,ако искам да направя килограм хляб ,то трябва ли да увелича с една трета всики продукти  newsm78 и понеже машината е с капацитет 1250 гр.,ако искам да направя с най-големият грамаж по тази логика ли трябва да смятам  newsm78
Благодаря предварително.  bouquet

# 603
  • София
От вчера започнах с хлебопеченето, с 2 рецепти взети от тук,едната за бял хляб ,а другата за диетичен.Станаха супер ,но имам няколко въпроса ,сигурно сте ги обсъждали по-рано/за което се извинявам/ но не можах да намеря къде точно  Embarassed,повечето рецепти ,които намерих са със суха мая,а суха не намерих .Та колко от живата мая се слага на различните грамажи хляб  newsm78 ,и не можах да схвана друго  Embarassed Embarassed Embarassed в рецептата се използва 500 грама брашно,но пише ,че е за 750 гр хляб  ,при това положение ,ако искам да направя килограм хляб ,то трябва ли да увелича с една трета всики продукти  newsm78 и понеже машината е с капацитет 1250 гр.,ако искам да направя с най-големият грамаж по тази логика ли трябва да смятам  newsm78
Благодаря предварително.  bouquet

Отговорите на въпросите ви са дадени в блога на темата.

В един хляб освен брашно има и вода и друи продукти и затова не гледайте само количеството брашно за да прецените колко ще е грамажа на хляба. Пак в блога на темата ще намерите и начини за преизчисляване на рецепти и даже готова екселска таблица на Ердинч.

# 604
  • Пловдив
От вчера започнах с хлебопеченето, с 2 рецепти взети от тук,едната за бял хляб ,а другата за диетичен.Станаха супер ,но имам няколко въпроса ,сигурно сте ги обсъждали по-рано/за което се извинявам/ но не можах да намеря къде точно  Embarassed,повечето рецепти ,които намерих са със суха мая,а суха не намерих .Та колко от живата мая се слага на различните грамажи хляб  newsm78 ,и не можах да схвана друго  Embarassed Embarassed Embarassed в рецептата се използва 500 грама брашно,но пише ,че е за 750 гр хляб  ,при това положение ,ако искам да направя килограм хляб ,то трябва ли да увелича с една трета всики продукти  newsm78 и понеже машината е с капацитет 1250 гр.,ако искам да направя с най-големият грамаж по тази логика ли трябва да смятам  newsm78
Благодаря предварително.  bouquet

ЕДНО КУБЧЕ ЖИВА МАЯ СЕ РАВНЯВА= НА 2 ПАКЕТЧЕТА СУХА Peace Peace

# 605
Нека да го кажа по-просто.
За един хляб е нужна 1/4 кубче жива мая от тази обикновената, която е 42г.

# 606
Благодаря на всички   bouquet .

# 607
Аз правя всеки ден различни хлябове в моята машина.Благодарение на вас  и вашите съвети се получават ,въпреки че ги допичам, защото моята Мулинеска е много тъпа.Никой не може да ме убеди че е годна ,ако ще и сто експертизи да и правят.Както и да е.
Хлябът с маслини и сирене стана много хубав.В Карфур има много финно царевично брашно, за тези които ги интересува.
А сега да ви питам нещо- Всички модели хлябове имат един и същи дъх, въпреки че са с различен вкус ,но имат един такъв привкус, които присъства във всичките.При вас така ли е ?Дали приемат някакъв мирис от самата машина newsm78 или пък от маята?Дразни ме този лек привкус на кисело....При вас има ли го ?

# 608
  • София
Аз правя всеки ден различни хлябове в моята машина.Благодарение на вас  и вашите съвети се получават ,въпреки че ги допичам, защото моята Мулинеска е много тъпа.Никой не може да ме убеди че е годна ,ако ще и сто експертизи да и правят.Както и да е.
Хлябът с маслини и сирене стана много хубав.В Карфур има много финно царевично брашно, за тези които ги интересува.
А сега да ви питам нещо- Всички модели хлябове имат един и същи дъх, въпреки че са с различен вкус ,но имат един такъв привкус, които присъства във всичките.При вас така ли е ?Дали приемат някакъв мирис от самата машина newsm78 или пък от маята?Дразни ме този лек привкус на кисело....При вас има ли го ?
да не прекаляваш с маята? Колко слагаш на един хляб? Аз слагам по една чаена лъжичка от мерителната, а сега в топлото и намалявам даже, независимо за колко голям хляб.

# 609
Ми колкото пише в рецептата.Повече е от чаена лъжичка.Дано е от това.Днес ще пробвам с малко.Благодаря ти  bouquet

# 610
Аз слагам по 7г суха мая и не ми киселее хляба. Като сложа по-малко, не се надува достатъчно.
Не знам от какво може да е този дъх Thinking. Да не би да си внушаваш?

# 611
Аз слагам по 7г суха мая и не ми киселее хляба. Като сложа по-малко, не се надува достатъчно.
Не знам от какво може да е този дъх Thinking. Да не би да си внушаваш?

Polin_a, това със 7 г. мая за колко голям хляб е? Може би за 750 грамовия. Че понеже аз ползвам все бързата програма, там пише 4.5 чаени лъжички, и аз слагам едно пакетче мая от 11 гр.

# 612
Нека да го кажа по-просто.
За един хляб е нужна 1/4 кубче жива мая от тази обикновената, която е 42г.

А това правило дали важи за хляб на бързата програма /на Мулинекса 1 час и 20 минути/?

# 613
  • Пловдив
Моята е Мулинекс и винаги хляба го правя на бързата програма  и даже слагам 1 кубче мая ..
ето
ТУК...

# 614
 newsm78 Славина, при бързите програми маята е винаги повече. Пробвай да направиш хляб на основна програма, където маята е по-малко. Опитай с жива мая. И ако пак мирише - купи друга мая.

Общи условия

Активация на акаунт