Пътуване с кола до Гьокчеада /острова на сърфистите в Турция/

• 7 414
  • 6
  •   1
Отговори
Моля, всички които сте пътували с кола до Гьокчеада /Турция/ да дадете съвети относно намиране на нощувки, пътуване до там и всичко полезно около темата.
  bouquet

# 1
Чудесна тема  Peace и аз точно от това се интересувам само, че за гмуркане. Има ли дайвинг център на острова и т.н.

# 2
Километрите са горе-долу колкото до морето - взима се за 7 ч средно. Хваща се ферибота от Кабатепе - на ден са около 4, като ако наред е малкият ферибот, може и да хартисате за следващия. Пътуването с него е 1.5 ч. Имало и някакъв от Чанаккале, но той е по-заобиколен и по-скъп.

Най-популярното място за спане сред българите (то изобщо островът е популярен главно сред тях), е Ширинкьой. Там няма кажи-речи нищо освен квартири - "pansyon"".
Островът се прекосява за около половин час с кола, има един град - Гьокчеада, и пет-шест селца, някои са със съхранена гръцка архитектура и нрави.

Много е ветровито за несърфисти. Няма сянка извън населените места, тъй като островът няма висока растителност.
За дайвинг- не знам.
Има българско сърф-училище  Wink

Има български филм, посветен на сърфисткия живот на острова - "Прогнозата" на Зорница София  Crossing Arms

# 3
За Острова е най-добре да се прочете в някой сърфистки форум, например тук.

# 4
 Благодаря. И за филма и за идеята за сърфиският форум. Страхотни сте.   bouquet

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
и аз намерих нещо по въпроса...  http://piccolo.dir.bg/opinion.php?id=1097

А снимките са направо райски.

# 6
Да - много са хубави, и дават идеална представа как в секундата, в която излезеш извън селото (и не можеш да се скриеш в къща или в нейната сянка) слънчевият удар те чака зад ъгъла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт