Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 900
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • София
aha - благодаря ти....добре, че се повдигна въпроса за тези последици от лекарствата ни....вероятно нямаше да се усетя как ми се разваля стомаха....

# 376
  • София
Здравейте на всички.Надявам се ,че сте добре. HugСлязох снощи от едни скали ,та я поусетих приятелката моя най-добра.Та се сетих да ви се похваля от новия ,,Антикрампин,,-Магнум анти спазми,,.Аз съм се оплакала тук болезнени нощни крампи,не успяха докторите да ми помогнат и реших като почна рекламата по ТВ да си купя.Много съм доволна и вече шеста нощ спя като пън.

# 377
Кинезитерапевтката ме учеше на тези упражнения.

Може би тогава ще можеш да дадеш някои разяснения?  Rolling Eyes специално за втория етап. Мога да задам по-конкретни въпроси.

# 378
Pump17, много е важно да се съчетава дишането и стягането на мускулите. Бавно двишване с прибиране на корема и рязко, бързо, силно издишване с надуване на корема. Това може да се прави и седнал и легнал, зависи в момента какво ви е състоянието. Усеща се стягане на гръбни и коремни мускули и това стабилизира да няма смъкване на органи поради намалена мускулатура. Особено при жените трябва да се направи консултация с гинеколог, дали няма смъкване на органи в малкия таз.
Тези неща не само от д-р Пиронски, повечето кинезитерапевти ги знаят и трябва да са до теб, да те научат правилно.

# 379
Здарвейте, момичета! Темата ми се видя подходяща... Та значи, от около месец ме боли в ляво, отзад под кръста. Болката се усеща при клякане, навеждане, върви по задната част на бедрото и "ми опъва" до прасеца- много неприятно. Иначе когато вървя нищо ми няма. Кажете моля ви към какъв специалист да се обърна. Преди 2-3 години ми се беше случило така изведнъж при ставане от леглото- тогава GP ми изписа мисля, че "мелбек"  и за около 10 дни се оправих. Този път дори не се сещам как се получи.

# 380
Здравей те.Мисля че каквото и да взимаме за стомах без да ти го изписал доктор не става.Лекарството  го пия почети година намалят киселините,но при мен с хранопровода имам проблеми.Как е  детето ? Добре посетих ме един доктор в окръжна защото само там ставало с направление за неврон хирург,той естествено се поразсърди защото съм я водила при друг доктор,не искаше много да обяснявам сам слушаше на детето  оплакванията,и накрая ни изписа лекарства за преспиване на рецептата теоризин.А на дългия лис с които трябваше да отидем след 10 дена пишеше лекарства  милгама мидокал  ,а диагнозата беше следствие падане получела болки в кръста.Като  детето ми е със спина  бефида.Няма да кажа кои доктор но няма да ида повече там,не знам как във цяла Варна само там приемат направленията за невро херург.Мисля ,че трябва да отидем при Габровски но трябва да посабера малко пари защото и при нея може да се наложи да се слага някаква пластина поне така ми обясниха.

# 381
Здравей те.Мисля че каквото и да взимаме за стомах без да ти го изписал доктор не става.Лекарството  го пия почети година намалят киселините,но при мен с хранопровода имам проблеми.Как е  детето ? Добре посетих ме един доктор в окръжна защото само там ставало с направление за неврон хирург,той естествено се поразсърди защото съм я водила при друг доктор,не искаше много да обяснявам сам слушаше на детето  оплакванията,и накрая ни изписа лекарства за преспиване на рецептата теоризин.А на дългия лис с които трябваше да отидем след 10 дена пишеше лекарства  милгама мидокал  ,а диагнозата беше следствие падане получела болки в кръста.Като  детето ми е със спина  бефида.Няма да кажа кои доктор но няма да ида повече там,не знам как във цяла Варна само там приемат направленията за невро херург.Мисля ,че трябва да отидем при Габровски но трябва да посабера малко пари защото и при нея може да се наложи да се слага някаква пластина поне така ми обясниха.

Първо си направи консултация с неврохирург, после събирай парите ако трябва. Направлението за неврохирург е с код 027 и няма ограничение при кого ще го ползваш. Като опит в тази област наистина мисля, че в София са по-напред.
При доц. Габровски (става дума за синът Николай) може без направление. Отивате сутринта към 8.00ч.  пред отделението по неврохирургия и ще ви прегледа.

Ако става дума за Окръжна болница в София, там има един доктор, който се чудя как още му позволяват да практикува - Герасимов, зав. неврологията или хирургията. Познавам го още от Военна болница преди 12 г. Ужасно и неадекватно отношение към болните.

# 382
  • София
Не знам дали Габровски прежлежда с направление по здравна каса. Прегледа при него струва 30 лв. Според мен абсолютно си заслужава да ги плати човек дори и само за да разбере какво е положението.

# 383
Миналата година аз не съм плащала нищо при Габровски. Но наистина няма значение.

# 384
Pump17, много е важно да се съчетава дишането и стягането на мускулите. Бавно двишване с прибиране на корема и рязко, бързо, силно издишване с надуване на корема. Това може да се прави и седнал и легнал, зависи в момента какво ви е състоянието. Усеща се стягане на гръбни и коремни мускули и това стабилизира да няма смъкване на органи поради намалена мускулатура. Особено при жените трябва да се направи консултация с гинеколог, дали няма смъкване на органи в малкия таз.
Тези неща не само от д-р Пиронски, повечето кинезитерапевти ги знаят и трябва да са до теб, да те научат правилно.

Благодаря за пояснението, така първата част от упражнението стана още по-ясна. Само не разбрах дали упражнението е полезно при смъкване или е вредно (макар че сега като го чета, ми мяза на полезно, но все пак да попитам).

За втората част обаче имам неясноти:

- Извиваме кръста максимално напред - ама без да отлепваме събраните пети и тила от стената, тъй ли? Т.е. „вдлъбваме“ максимално кръста, така ли?

- Поставяме ръцете свити на нивото на гръдния кош и ги придвижваме назад – свити в лактите? Отстрани на тялото или отпред върху гръдния кош? хм, ами ако още сме долепени с гръб към стената, не може да се придвижат много назад, нали? И това не ми е съвсем ясно.

Ако имаш (имате?)  Embarassedвъзможност за обяснения за това, ще се радвам много.

И един въпрос към всички колеги тук - има ли интерес към седемте упражнения на Макензи за дискова херния на кръста и седемте за шийна дискова херния? Simple Smile

# 385
Pump17, упражненията са полезни при смъкване и да не се получава такова.
При второто упражнение не сме долепени до стената, а ръцете са свити в лактите, те сочат назад, отстрани до гърдите.

Нищо не открих за гимнастиката на Макензи, но по принцип повечето упражнения са сходни. Виж "Петимата тибетци". Не е задължително да се мъчиш да правиш всичко. По-важно е стягането на коремните и гръбните мускули. После включваш разтягане на гръбнака.

# 386
  • Димитровград
Аз имам спина бифида окулта на С1.Установена ми е с обикновенна рентгенова снимка,даже в началото лекарите мислеха,че ме боли кръста заради нея.Разпитвала съм всички неврохирурзи дали трябва да се оперира,но са ми казвали,че не е нужно.Много хора имали този дефект и си живеели с него,незнам за какво точно трябва да се сложи тази пластина може би за стабилизация на сегмента,понеже там мястото е слабо.Именно и заради този дефект при мен е поддал прешлена и се е появила ДХ,така ми каза една рентгеноложка.При Габровски и аз платих 30 лв.,незнам дали преглежда с направление.

# 387
Нашата спи на беседа е на с1.Само ,че аз искам да изключа всякаква вероятност и за ДХ защо,болките са също като при нас.Има постоя на болка в кръста по кракът изтръпвания на пръстите и понякога изтървания. Знам че Габровски ще ме приеме все пак при него съм се оперирала и съм доволна ,но не искам да отида там без никакви документи само една снимка на рентген имаме. Изчакваме ЕМГ и поне скенер но трябва доста да весим по кабинетите с едно ходене не става, а на нея никак не и се чака ,ако има едно лесно аз да чакам но не става.Когато я заболи  много тогава се решава да пие лекарства.За пластината една от докторките ми спомена че вероятно в това ще се състои операцията ако решим да отидем.За направление за неврохирурзи питам за Варна каде могат да ме приемат ако имам такова направление

# 388
Простете от бързане не можах да го напиша правел но.

# 389
И аз имах дискова херния и Пиронски ме оправи, сега си ПРАВЯ УПРАЖНЕНИЯТА И КАРАМ МНОГ ЛЕКИ КРИЗИ, ПРЕДИМНО ПРИ ВЛАЖНО ВРЕМЕ.

Общи условия

Активация на акаунт