Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 903
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Преди всичко е важно да премериш колана. Да усетиш как стои на кръста ти и трябва да има леко стягане. В първия момент може да ти е странно усещането, но скоро ще усетиш облекчение и няма да има натоварване=болка. Като си почиваш и нямаш някаква по-сериозна дейност ще го сваляш, за да не се отпуска мускулaтурата. Тя важен фактор за да задържиш развитието на дх.

# 361
didabest2,писала съм на предишната страница.

# 362
mila71,добре е да пробваш колана.Разгледай другите модели в парагонтрейдинг и ще видиш разликата от нисък и висок.Има и цели корсети.И други фирми предлагат подобни модели,аз ти пратих моят за да имаш представа как изглежда долу-горе.
Unknown_lady ,това дали трябва да минеш телк,го определя специалиста.След операцията от лекарската комисия ми направиха протокол с който ме пратиха те|не по мое желание|Прецениха,че трябва да се явя.Очакванията бяха 3та група с право на работа.В телк казаха,че дх е отпаднала от списъка със заболявания на които дават група.Заключението беше 100% работоспособна,дори казаха,че съм ползвала и много болнични 6м.Тъй като съм и самоусигуряваща бяха напълно спокойни,че работата няма да ми е проблем Laughing
На теб за дх ли ти трябва група?

# 363
Добре съм Марина,напредвам бавно ,но славно.Много се надявам и при теб нещата да са на ред!

# 364
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady ,това дали трябва да минеш телк,го определя специалиста.След операцията от лекарската комисия ми направиха протокол с който ме пратиха те|не по мое желание|Прецениха,че трябва да се явя.Очакванията бяха 3та група с право на работа.В телк казаха,че дх е отпаднала от списъка със заболявания на които дават група.Заключението беше 100% работоспособна,дори казаха,че съм ползвала и много болнични 6м.Тъй като съм и самоусигуряваща бяха напълно спокойни,че работата няма да ми е проблем Laughing
На теб за дх ли ти трябва група?
Да и за това + за артрита, че нещата никак не са добри. Ама май няма смисъл да се занимавам. Попитах защото и джипито не знаеше новите разпоредби.

# 365
И при мен нещата не са много за оплакване,но все пак да се оплача.Имам болки не да нямам ,и краката все ме  наболяват ,смених лекарствата и кремовете стабилизирах се.Но от многото лекарства през годините съм увредила  стомаха,започнаха киселени и накрая повръщах почети като кръв.Естествено минах през доктори една сонда и установиха ранички по хранопровода. Сега съм на пробитрол и ми обясниха ,че каквито болко успокояващи да взимам за ДХ веднага пак започвам да пия и пробитрол.Така че гледам и да ме боли да търпя.

# 366
Този колан които видях мисля че е същия с нещо като шини от страни.Аз си закупих преди 3г още го имам не че го нося сега но преди ми помагаше ,но най стена трябва да го носиш системно а в това топло време как се търпи.

# 367
  • при Arctic Monkeys
майка ми си взе колан-корсет с банели на гърба. трудно се издържа в жегата с него. освен това доста я стяга а взе най-големия размер.
прилича ми на уред за мъчение  Rolling Eyes

# 368
  • София
aha - мислих, мислих и реших да взема като твоя колан. Поръчах го и в сряда ще ми го доставят. Надявам се всичко да е наред..... Praynig

nervana - пробитрол нещо като ранитидин ли е....? И аз трябва да си взема нещо, за да съчетавам когато пия лекарства...сега се опитвам да карам без тях, но винаги нося в чантата.

Вече 5 ден съм на физиотерапия.........не усещам кой знае каква разлика, но карам без лекарства.....сутрин съм добре, но по средата на деня ако не легна започва паренето...... Confused

# 369
Рали Бали, може ли малко
повече подробности за д-р. Пиронски
и неговите методи за лечение?
Къде практикува, какви инжекции слага и т.н.?

За този лекар ли става въпрос:
http://www.politika.bg/article?id=7285

Да точно за него става въпрос. До колкото ми е казвал приятелят ми слага по няколко инжекции - негова разработка на мястото където е хернията, прави някакви масажи с намествания и показва упражнения. От както ни лекува кризите са много леки, почти не се усещат. Самите упражения пак са разработка на лекаря, които също има няколко, чрез които някак се разтягаш и прибираш хернията.
В общи линии приятелят ми имаше страхотни кризи с изкривявания, много болки и беше на легло, от както намерихме д-р Пиронски състоянието му се подобри многократно. 

# 370
Понеже преди една-две страници имаше хвалебствено изказване за д-р Пиронски, докато чакахме по-подробни разяснения, аз се поразтърсих из нета и попаднах на следното описание на прословутото му упражнение:

"Упражнението се прави след острия период. То е статично-изометрично и с негова помощ се постига максимален тонус на всяка мускулна група и едновременно се получава репониране на диска.
Упражнението се извършва в 2 етапа – подготовка и изпълнение.
1. Застава се с гръб към стената, събраните пети и тилът опират стената. С рязко движение се стягаме в областта на таза, при което се получава максимална контракция (стягане) на всички седалищни, бедрени, междубедрени, мускулите на дъното на таза и корема. Задържаме така и продължаваме.
2. Изравяме се на пръсти, извиваме кръста максимално напред и напълваме дробовете с въздух. Поставяме ръцете свити на нивото на гръдния кош и ги придвижваме назад, за да включим гръбните и вратните мускули. Задържаме така, като броим до 10 и стягаме максимално всички мускули.
Според д-р Пиронски така се получава следният феномен – при стягането на мускулите в I етап се повдигат органите в малкия таз. Това повдигане продължава напред и нагоре.
По директен и рефлекторен път се увлича дискът и той се прибира напред към корема, т. е. отлепва се от дураматера около 0,5 мм. Тест за това е изчезването на болките. Упражнението се прави задължително всяка сутрин по 5 повторения преди излизане от къщи. Когато има болки, увеличаваме бройката до 10. "
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alternhealt&Number=19 … &sb=&vc=1

Който е разбрал описанието, може да пробва  Rolling Eyes.

# 371
  • София
И аз го четох това упражение, но не съм
много сигурна, че ще мога да го направя
правилно без да ми го е показал някой.  Rolling Eyes

# 372
Понеже преди една-две страници имаше хвалебствено изказване за д-р Пиронски, докато чакахме по-подробни разяснения, аз се поразтърсих из нета и попаднах на следното описание на прословутото му упражнение:

"Упражнението се прави след острия период. То е статично-изометрично и с негова помощ се постига максимален тонус на всяка мускулна група и едновременно се получава репониране на диска.
Упражнението се извършва в 2 етапа – подготовка и изпълнение.
1. Застава се с гръб към стената, събраните пети и тилът опират стената. С рязко движение се стягаме в областта на таза, при което се получава максимална контракция (стягане) на всички седалищни, бедрени, междубедрени, мускулите на дъното на таза и корема. Задържаме така и продължаваме.
2. Изравяме се на пръсти, извиваме кръста максимално напред и напълваме дробовете с въздух. Поставяме ръцете свити на нивото на гръдния кош и ги придвижваме назад, за да включим гръбните и вратните мускули. Задържаме така, като броим до 10 и стягаме максимално всички мускули.
Според д-р Пиронски така се получава следният феномен – при стягането на мускулите в I етап се повдигат органите в малкия таз. Това повдигане продължава напред и нагоре.
По директен и рефлекторен път се увлича дискът и той се прибира напред към корема, т. е. отлепва се от дураматера около 0,5 мм. Тест за това е изчезването на болките. Упражнението се прави задължително всяка сутрин по 5 повторения преди излизане от къщи. Когато има болки, увеличаваме бройката до 10. "
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alternhealt&Number=19 … &sb=&vc=1

Който е разбрал описанието, може да пробва  Rolling Eyes.

Кинезитерапевтката ме учеше на тези упражнения. Гери ще ми липсва... Sad

# 373
mila71, с противовъзпалителните може да пиеш хелицид или ланзул|омапразол|за стомаха.Тоя ранитидин е вятър работа....Всички противовъзпалителни,независимо дали са стомашноустойчиви дразнят стомаха,дори и инжекциите предизвикват проблеми.И моят стомах е силно увреден,зимата не можех да се храня и дори вода не можех да пия.Отслабнах 5,6 кгПредписаха ми контролог|това било най-силното за стомах.Изпих една опаковка от тях,после продължих с хилицид.

# 374
Здравей, Марина. Радвам се, че се включи и че си горе-долу добре. Пази се доколкото можеш. Как е дъщеря ти?

Общи условия

Активация на акаунт