Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 564
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Не искам да съм контра с тези, на които не им е помогнала мануалната терапия. При мен е точно обратното - така ме вдигнаха на крака след силната пареза преди 12 години и сега след операцията миналата година. Ще ме питате - защо все пак стигнах до операция? Заради акъла ми, че все нямам време да си обърна внимание и че не си промених начина на живот. За което съжалявам.
По "старите" във форума, знаят че почти осем месеца след операцията много ме болеше и едвам се движех. Отрових се от лекарства, инжекции и т.н. Благодарна съм, че ме запознаха с кинезитерапевтката Гери Стойкова. За един месец ме вдигна на крака и дори се върнах на работа. А преди не можех да седя дори един час на стол.
Моето мнение е, че те могат много да ни помогнат, но ако не попаднеш на добър специалист - някои от вас вече са изпитали вредата им.
Другата новина е, че Гери заминава на работа във Франция след един месец.

# 61
jocco, ти си права за себе си, но аз усещам подсъзнателно, че не бива да се подлагам на това. Преди повече от 12 години при един прост масаж и леко болезнен кръст, се наложи да ме приберат от мястото с линейка... От тогава си имам едно на ум.

# 62
eli,
Може би в темата ни ще се появи мой приятел. С ДХ е на вратните прешлени. Много е зле вече... с много болки и в двете ръце. Sad Вчера ми призна, че вече е изпускал две чаши... Много има да научи от вас тук. И да си помогне колкото е възможно със съвети.

МОже би знаеш, че и аз имам такива проблеми. Ходя от време на време при кинезитерапевт и засега овладявам положението. Преди една година ми казаха, че ако в най-скоро време не оперирам два диска на врата ще се парализирам. Да не се съгласява на операция веднага - лекарите могат да го омаят много убедително за нея.
Има едно момиче тук във грума - sandi4ka, тя направи такава операция миналата година в Пирогов при д-р Узунов. Сега е добре. Може да я питате как са се случили нещата при нея.

# 63
Той беше на консултация с неврохирург в Пирогов. Казали са му, че в неговият случай, операцията е последна възможност, тъй като е опасна. Вечер, у дома, стои с яка(гумена,  надуваема, като хармоника), която се надува и разтяга, действайки като екстензия. Не знам дали не е опасно...  Rolling Eyes Купи я от онзи китаец, излекувал (уж... дано де!) сума народ, със сертификат от МЗ и право законно да практикува, а и завършил хуманна, и традиционна китайска медицина, който обсъждахме преди няколко теми. Ходи при него, но не може да си позволи таксата му и честотата на сеансите, или както там се наричат посещенията при него.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 21:47 от Бижy

# 64
# 65
Deni 09, това е едно от упражненията които ме научи да правя кинезитерапевтката ми. 

# 66
Има интересни неща в статията , а и изглежда лесно лечимо. При тях ooooh!

# 67
Това е много известна клиника в Маями

# 68
  • София
Не искам да съм контра с тези, на които не им е помогнала мануалната терапия. При мен е точно обратното - така ме вдигнаха на крака след силната пареза преди 12 години и сега след операцията миналата година...

По "старите" във форума, знаят че почти осем месеца след операцията много ме болеше и едвам се движех. Отрових се от лекарства, инжекции и т.н. Благодарна съм, че ме запознаха с кинезитерапевтката Гери Стойкова. За един месец ме вдигна на крака и дори се върнах на работа. А преди не можех да седя дори един час на стол.

jocco
, може би трябва да се уточним кой какво влага в термина
мануална терапия. Аз имах предвид, как да се изразя, нетрадиционната
мануална терапия - т.нар. чакръкчии. Мен такъв човек ме обърка.
Иначе за кинезитерапевтите съм "за'" с двете ръце, многократно съм
благославяла златните ръце на моята рехабилитаторка.

# 69
Shocked Ти пък! Добре дошла Hug , ама... Rolling Eyes Защо така?

# 70
Ели забравих да ти кажа, ч е преди 2 седмици говорих п отел с въпростният лечител и ми вика
"ДХ , няма такова нещо, не може нерв да се притиска от кост, тия доктори нищо не разбират"  Joy
А пък за другата ми болест каза "Такава болест няма"  ooooh!

# 71
Deni 09 и на мен ми показаха същото упражнение на физиотерапията. 
Абе и аз навремето ходих при един чакракчия от Пловдив, така яко натискаше, кръста ми беше син 2 седмици после. Все си мисля ,че той ме обърка #2gunfire

# 72
  • София /Абсурдистан
Еми ... що ... при мен екстрите допълнително към дисковата херния са и ревматоиден артрит по всичките стави. Вече дупка на стомаха ще ми стане от противовъзпалителни. Като че ли историята с гръбнака ми е малко. Мрън.
Та съм си баш за тук ... 

# 73
Еми ... що ... при мен екстрите допълнително към дисковата херния са и ревматоиден артрит по всичките стави. Вече дупка на стомаха ще ми стане от противовъзпалителни. Като че ли историята с гръбнака ми е малко. Мрън.
Та съм си баш за тук ...  

Здравей  и добре дошла  Hug
Не е много по темата но виж това може да ти помогне

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479316.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496233.msg15087134#msg15087134

# 74

jocco
, може би трябва да се уточним кой какво влага в термина
мануална терапия. Аз имах предвид, как да се изразя, нетрадиционната
мануална терапия - т.нар. чакръкчии. Мен такъв човек ме обърка.
Иначе за кинезитерапевтите съм "за'" с двете ръце, многократно съм
благославяла златните ръце на моята рехабилитаторка.

Много правилно уточнение, Софи!!!
Чакръкчиите само усукват, изпукват  и т.н. и го правят без да подготвят тялото и гръбнака за тази манипулация. Изключително опасно!!! Виждала съм хора с много лоши последици от това.
Истинските мануални терапевти почват и изполват предимно отблокиращи масажи покрай гръбнака. Които на някой ще им се стори, че дори не е агресивна терапията. Някои пациенти си мислят, че трябва със сила да се работи, а това е грешно. Самият масажист трябва да усеща реакцията на тялото. И в последствие да прилага някой от т.нар. изпуквания, но само ако е преценил,  че тялото ти е подготвено. Това може да стане дори след 2-3 манупулации.

Зравей, Unknown_lady!  Комбинацията ти ДХ+артрит е често срещана и са взимно свързани. И аз така си ги имам. Не взимаш ли нещо за защита на стомаха? Ланзул, Нексиум???
Ако си от София не е лошо да си направиш консултация с д-р Хр. Георгиев - ортопед, и е добър специалист в областта на гръбнака. На някой ни е изписал едни хомеопатични инжекции, които много добре влияят на нашите заболявания. Други "колеги" от форума, които нямат възможност да минат на преглед при него си ги поръчват сами.  Само положителни резултати от тях има.

Общи условия

Активация на акаунт