Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 878
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
jocco, благодаря за поясненията.  bouquet

# 391
Да аз съм Марина Димова ,двустранна ДХ оперирана от дк.Габровски със стеноза на вертибралния канал и титанови пластини на кръста.Децата бяха на кеф и на ново ме регистрираха.

# 392
Здравей Марина, извини ме, но не съм запозната с твоя случай и ми е интересно, кога си оперирана и наистина ли имат ефект този тип интервенции. От повечето лекари останах с впечатление, че са против операциите.

# 393
Здравей! Оперираха ме на 08.04.2008 в ПИРОГОВ - София, д-р Габровки. Наложи се да ми сложат титанови планки, защото имах доста голямо увреждане на опашната кост. Д-р Габровски ми обясни, че ако сложим само гел ще извади хернията, но след време пак ще се "появи". Благодаря все пак, че всичко мина добре. За сега уж съм добре като излкючим това, че имам леки болки в кръста, частични парези по краката. Преди имах и изтървания, но вече спряха. От невролозите или от неврохирурзите остана с такова впечатление за операциите? Ако ти кажат, че ще се парализираш от кръста на долу няма ли да прибегнеш до операция? При мен се случи точно така и се оперирах и благодаря, че всичко мина добре и нямаше усложнения.

# 394
  • София
Sophia, помня че беше доволна от Кюстендил. Интересуват ме най-вече калните процедури. Би ли казала какво представляват там? Аз съм ходила на Поморие и там лежах в вана с вода и вътре малко кал, а ми се искаше нещо като кални апликации и намазване директно на тялото, но не ми назначиха.

# 395
Според мен по добре са ваните с кал,отколкото тези апликации.Аз ходя на Баня Карлово ,но тази година нямах кал|не пожелах|там правят само апликации,а калта е през лятото на открито.Има пълни басейнчета с кал и се въргаляш колкото щеш... Laughing

# 396
  • София
Еха, точно така искам да се въргалям. А гъста ли е калта в басейнчетата или е разредена с вода? Колко може да стоиш вътре. Т.е. лятото няма апликации, а една от процедурите/ако пожелаеш кал/ е тези кални басейни на открито, така ли?
Аз искам да отида началото на септември, но късно се усетих за резервация по Ной и сигурно няма да има места. Ще пробвам платено, но тогава маи назначават по-малко процедури.

# 397
Калта е рядка .В санаториума си има апликации целогодишно,а тези са на вън на открито.Срещу 2лв можеш да си  се каляш на воля.Започват в края на май или началото на юни и може би до септември свършват.Намират се зад Банчето.Ако отидеш на квартира например август може да си правиш банче|банята е това| и кал на открито.За 3лв имаш две процедури.Платеният престой в Стряма беше 47лв на ден като в това влизат 3 процедури.

# 398
На бургаските солници не плащаш нищо ,ни за луга ,ни за кални апликации-все още.Но от дъждовете калта не е гореща ,трябва да компенсирате с плаж Laughing,както правят чужденците .Тази година е пълно с руснаци и украинци!

# 399
  • София
Sophia, помня че беше доволна от Кюстендил. Интересуват ме най-вече калните процедури. Би ли казала какво представляват там? Аз съм ходила на Поморие и там лежах в вана с вода и вътре малко кал, а ми се искаше нещо като кални апликации и намазване директно на тялото, но не ми назначиха.

Sandrella, правилно си запомнила.
Толкова съм доволна, че в края на август
пак заминавам там.
Това, за което говориш си правя и аз там,
наричат го торфена вана. Правят обаче
и кални апликации на цяло тяло - лягаш,
намазват те, завиват те и лежиш около
20мин.

# 400
  • София
Калта е рядка .В санаториума си има апликации целогодишно,а тези са на вън на открито.Срещу 2лв можеш да си  се каляш на воля.Започват в края на май или началото на юни и може би до септември свършват.Намират се зад Банчето.Ако отидеш на квартира например август може да си правиш банче|банята е това| и кал на открито.За 3лв имаш две процедури.Платеният престой в Стряма беше 47лв на ден като в това влизат 3 процедури.
Да определено на квартира излиза по изгодно и е добър вариант.
Аз съм ходила и в Марикостиново, там също има кал, то е на открито където извира самата минерална вода и долу в краката ти е калта, но там пускаха само в определени часове и то по 15-20 мин. само. То и по повече трудно се издържа, много е гореща водата.
На Бургас знам за солниците, ама не ми се кара толкова далече.

# 401
Аз съм решил след 20-тина дни да пробвам калта в Шабленска тузла. Ще разкажа после.

# 402
  • София
Искам да направя една консултация при някой по приказлив доктор. Ходила съм само при Бусарски отдавна, ама там знаете как е.
IMJ беше споменала за Каракостов, че обяснява надълго и широко, намерих и телефон уж.
Някой има ли впечатления, много ли се чака при него?

P.S. не е лошо на първа страница да се дадат имена на по-известни неврохирурзи или такива от които сме доволни както и мнения за тях.

# 403
Мисля,че не се чака много.При това Каракостов работи и с направления май.Добре е да си намериш някой млад и надъхан за работа доктор,който ще ти обясни.Имаме "колега"който е много доволен от консултацията си с Бусарски -младши.

# 404
  • София
Не беше ли от Габровски-младши? Мисля, че Бусарски младши няма. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт