Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 607
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Във връзка с дискутираните възможности за лечение на дх в чужбина (и най-вече в Германия), се чудя следното. Да речем човек се реши на операция там (по модерен начин, ендоскопски, лазерен и т.н и т.н.), направят му я и всичко е наред и човек се прибира в БГ. Какво правим, ако се получи проблем след операцията - който има пари ще отиде пак, който няма - нашите хирурзи ли ще го лекуват...  newsm78 В немски форум, който чета, се описват редица случаи на проблеми след операции, рецидиви и т.н. Май до късмет е всичко Sad

# 631
Преди време бях писала за моите проблеми с ДХ в един медицински сайт и проф. Габровски от Пирогов ,се изказа да отивам за опериране ,но от случаите на усложнения след операция не се реших и за консулт само.
Преди 4-5 дни споделих за проблема си с личната ми и тя като ,,специалист" ми изписа Аркоксия с мидокалм. Като прочетох листовката на 1рвото не открих да е за ДХ ,а й страничните ефекти са  ooooh!. Слава Богу съм със здрав стомах.
Някой ползвал ли е проелитичните ензими!

# 632
tishoo Peace

# 633
  • София
Сетих се да ви попитам:

диспансеризират ли се болните с дх? Или при всяка болка или въпрос........трябва да се взима направление?

# 634
Аз пък не съм съгласна. Против такова черногледство съм. Аз лично си живея както си живеех и преди, даже съм по-подвижна, пък каквото - такова. Ако нещо се случи, тогава ще му мисля, не мога да се възприемам като инвалид - тва не може, онова не бива...Всеки си знае себе си в крайна сметка, такива съвети "към хората, които си мислят..."не са ми по сърце.

Не съм черноглед, напротив даже. Просто това е диагноза и колкото и да не ти се иска е сериозна и иска внимание. Винаги има изключения и на всеки се отразява по различен начин.
Според мен нещата, които си причиняваме всекидневно са противоестествени или по-точно казано ние ги правим така.
Да разсъждаваш така, че после ще му мислиш е доста погрешно и след това може да съжаляваш.
А колкото до съветите дали ти харесват или не, по-добре ги остави без коментар, вместо да се правиш на интересна  Wink

# 635
не се диспансеризират|спасяваш се както можеш|

# 636
  • София

Погледни първия пост на темата.
В началото му има дадени линкове
към мнения на хора, използвали
протеолитичните ензими, както и
кои видове точно се пият.  Hug

# 637
Sophia L.  bouquet
Ще опитам и с куркумата ,има я като хранителна добавка.

# 638
Днес бях на консултация с неврохирург (няма да споменавам кого). Човекът ми видя ЯМР-то и каза, че съм за операция, при това добър кандидат с добра прогноза newsm78. Той смята, че трябва да се оперира само L5-S1 нивото, а останалите каза че са асимптоматични. След операцията ще има програма за рехабилитация. Каза също така, че е добре да не се бавя много с операцията щом лекарствата не са ми помогнали (а те не са ми помогнали кой знае колко). Попитах го дали една интервенция няма да причини нестабилност на гръбначния стълб. Отговорът беше, че риск от нестабилност има при разместване на прешлените, което не било налице в случая. Абе шаш. Confused Каза, че всеки ден правят операции и нямало нищо страшно. То неврохирург какво да каже...

Мисля да проведа още един консулт с друг хирург и ако той каже същото, мисля да се оперирам. От два месеца животът ми не струва, изпих тонове лекарства без кой знае какъв резултат. Болките в крака ми се отразяват и на работата,, да не говорим, че животът ми се ограничи в ходене от работа до вкъщи и обратно.

Предложената ми операция е микродискектомия - микроскопска, с минимален разрез. Болките ще ли да отминат веднага, а изтръпването - постепенно.

Решението е мн. трудно. Нямаше да е толкова трудно, ако не бях чел сума ти чужди сайтове за тази операция с потресаващи мнения на пациенти. Както и противоречивите мнения тук. Дъвкано и предъвквано е, но дали познавате хора с операция, които след това живеят нормален живот - не говоря за тежък физически труд, силови спортове и т.н. а прост нормален живот - да вървят нормално, да седят нормално няколко часа, дет се вика една театрална постановка или филм да изгледат. Естествено и тук пишещите - аha, ОК, биха могли да дадат ( и са давали) многократно мнение, че от операцията не се умира. Страх ме е обаче, че след нея ще продължа да имам трудности при ходене или при ставане от стола и направо не ми се мисли. От друга страна, явно броят на операциите от дискова херния в БГ е наистина висок - може би има хора, които са добре, но не са се похвалили тук...

Качил съм снимка на моя ЯМР. КАто гледам публикуваната например на mitak10 снимка каква му е огромна хернията и как са го оперирали успешно си викам, може и за мене да има Господ. Абе на кой каквото му е писано, това ще става.

Ето линк към снимката

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2780/514425034840037832128352 … QIwVsXh14kRml.JPG

# 639
Отговор от доктор Ьха
И трите нива са заболели с намалено водно съдържание|шегувам се|ама съм и права.Това,че са тъмни показва,че са болни.На л4 л5 е протрузия,на л5 с1 сие дх ,но не толкова голяма.Кажи все пак ,кой те консултира!|може и на ушенце|
Според мен е добре да изчакаш с операцията понякога минава от самосебе си.Ако болките са търпими ,потърпи ги още малко...Операцията няма да избяга!

# 640
Днес бях на консултация с неврохирург (няма да споменавам кого). Човекът ми видя ЯМР-то и каза, че съм за операция, при това добър кандидат с добра прогноза newsm78. Той смята, че трябва да се оперира само L5-S1 нивото, а останалите каза че са асимптоматични. След операцията ще има програма за рехабилитация. Каза също така, че е добре да не се бавя много с операцията щом лекарствата не са ми помогнали (а те не са ми помогнали кой знае колко). Попитах го дали една интервенция няма да причини нестабилност на гръбначния стълб. Отговорът беше, че риск от нестабилност има при разместване на прешлените, което не било налице в случая. Абе шаш. Confused Каза, че всеки ден правят операции и нямало нищо страшно. То неврохирург какво да каже...

Мисля да проведа още един консулт с друг хирург и ако той каже същото, мисля да се оперирам. От два месеца животът ми не струва, изпих тонове лекарства без кой знае какъв резултат. Болките в крака ми се отразяват и на работата,, да не говорим, че животът ми се ограничи в ходене от работа до вкъщи и обратно.

Предложената ми операция е микродискектомия - микроскопска, с минимален разрез. Болките ще ли да отминат веднага, а изтръпването - постепенно.

Решението е мн. трудно. Нямаше да е толкова трудно, ако не бях чел сума ти чужди сайтове за тази операция с потресаващи мнения на пациенти. Както и противоречивите мнения тук. Дъвкано и предъвквано е, но дали познавате хора с операция, които след това живеят нормален живот - не говоря за тежък физически труд, силови спортове и т.н. а прост нормален живот - да вървят нормално, да седят нормално няколко часа, дет се вика една театрална постановка или филм да изгледат. Естествено и тук пишещите - аha, ОК, биха могли да дадат ( и са давали) многократно мнение, че от операцията не се умира. Страх ме е обаче, че след нея ще продължа да имам трудности при ходене или при ставане от стола и направо не ми се мисли. От друга страна, явно броят на операциите от дискова херния в БГ е наистина висок - може би има хора, които са добре, но не са се похвалили тук...

Качил съм снимка на моя ЯМР. КАто гледам публикуваната например на mitak10 снимка каква му е огромна хернията и как са го оперирали успешно си викам, може и за мене да има Господ. Абе на кой каквото му е писано, това ще става.

Ето линк към снимката

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2780/514425034840037832128352 … QIwVsXh14kRml.JPG

Аз пак да си кажа, моите и двете операции са микроскопски, жива съм, нормално си живея даже веднага след операциите болките ми са изчезвали и до ден днешен не ми личи да съм преживявала гадорийките. Къде ги виждате противоречивите мнения, изказани от оперирани? Искам някой да ми изпрати такива защото аз не мога да се сетя за някой, който е бил осакатен от операция. Е, има някои не чак толкова успешни операции, но общо взето това са сложни случаи, които имат и други причини.
Хернията ти не е чак толкова голяма, но пък това не значи, че не ти пречи много. При Митака хернията беше голяма, но на него хирурзите му казаха, че отворът е голям и може да понася голяма херния. А има и много хора, които се оперираха и понеже нямат вече проблеми забравиха форума. Аз съм тук от пролетта на 2008 година и помня много такива.
Аз ви казвам така - всеки си решава сам, на всеки положението е строго индивидуално и не трябва да се сравнява с останалите, обща рецепта няма. Но пък кураж трябва при всички хора. От нас-оперираните може да получите само напътствия и подробности около престоя в болницата и усещането за страха и неизвестното. Въпреки, че при мен се оказа, че съм се страхувала напразно, заспах и се събудих нова!  Simple Smile

# 641
toxygen, наистина сподели кой те консултира! От това, което виждам на снимката - ще се съглася абсолютно с д-р Аха  newsm78 /Браво, ти що не вземеш да защитиш един докторат на тема Дискова херния, Аха?!  smile3521/
Моите хернии са три - на нива като твоите, но ...  Shocked бедна ти е фантазията - тази, която аз смятам за най-безобидна е голяма колкото твоята най-голяма /Л5-С1 - оперирах преди месец и половина и ... болките не отминаха и изтръпването продължава, но моята Л4-Л5 е огромна красавица, която притиска яко нерва/... Но не мисля, че това е толкова от значение, колкото факта какъв дискомфорт причиняват  newsm78.
А аз ти казах и другите ще го потвърдят - решението за операция всеки взема сам за себе си - аз се влачих 2 години преди да реша и все още не съм убедена, че постъпих правилно! Ти си умно и начетено момче /всичките ти постове ми дават основание да мисля това  newsm10/, така, че помисли още малко - пробвай физиотерапия, санаториум и масаж, плуването - продължи, изобщо всичко което се сетиш /и ние каквото се сетим/, но според мен не си за операция, просто не се отчайвай!!! newsm51

# 642
Аз пак да си кажа, моите и двете операции са микроскопски, жива съм, нормално си живея даже веднага след операциите болките ми са изчезвали и до ден днешен не ми личи да съм преживявала гадорийките. Къде ги виждате противоречивите мнения, изказани от оперирани? Искам някой да ми изпрати такива защото аз не мога да се сетя за някой, който е бил осакатен от операция. Е, има някои не чак толкова успешни операции, но общо взето това са сложни случаи, които имат и други причини.
Хернията ти не е чак толкова голяма, но пък това не значи, че не ти пречи много. При Митака хернията беше голяма, но на него хирурзите му казаха, че отворът е голям и може да понася голяма херния. А има и много хора, които се оперираха и понеже нямат вече проблеми забравиха форума. Аз съм тук от пролетта на 2008 година и помня много такива.
Аз ви казвам така - всеки си решава сам, на всеки положението е строго индивидуално и не трябва да се сравнява с останалите, обща рецепта няма. Но пък кураж трябва при всички хора. От нас-оперираните може да получите само напътствия и подробности около престоя в болницата и усещането за страха и неизвестното. Въпреки, че при мен се оказа, че съм се страхувала напразно, заспах и се събудих нова!  Simple Smile

Аз имам вече една операция по друг повод но само със спинална упойка и оттам си спомням, че бях в съзнание, но яко отнесен. После един мой близък приятел (който беше в опериращия екип) каза че са си умрели от смях с мен - само съм викал на анестезиолога че те, анестезиолозите, изкарвали куп пари, без да правят нищо. С пълна упойка проблемът е докато заспиш сигурно и после да се събудиш без да знаеш какво става Mr. Green

# 643
Ох аз докато се запиша тук ше се отвори нова тема ама не смогвам   Tired

# 644
  • София
Вярно е, Писанче, вече готвя новата тема.  Simple Smile
Кажи ти как си?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт