МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 431
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Лилка,честит рожден ден  newsm59 .

vivid_v  аз на клоран имам кремче против подсичане и едно за лице и тяло.И от двете съм доволна,само дето това за пдсичането мирише малко на риба
Моята госпожица втора сутрин води дъълги и весели разговори с баща си.Много сладка къртинка са.

# 391
ileinа  Hug Благодаря за хубавата тортичка.И ние сме като вас - само че 4200 и 55 см.

# 392
   Добро утро на всички!
   Тази сутрин пак на 2 пъти си изяде, но поне не беше голям интервала. Аз се сетих, че имам малко замразена кърма в камерата и вчера я изкарах да се разтопи. Мисля това да и дам след малко, пък да видим - може да и хареса повече на вкус и да си хапне като хората...  Praynig

# 393
лилка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН много усмивки и сбъднати желания.

Момичета ние втора нощ се будим кън 3ч от колики, сутрин яде към 5ч и пак колики го мъчат ,гушкаме се докато се успокой и на леглото до мен. Дано скоро се успокои, редуваме преди храненията  Лефакс и Саб Симплекс, водичка с семе от копър, кърпи нагряти с ютията..... Само дано не свикне с това носене на ръце, че като понатежи повечко ,ще ми е доста трудно, много съм слаба в ръцете и вече почват да ме болят.

# 394
Доаброа утро, аз да се похваля в понеделник бяхме на консултация, за един месец сме качили 1700гр и 7 см лекарката остана изненадана при условие че сме само на кърма, та вече сме 4900 и 57см Hug , биха ни и ваксина плака малко но бързо се успокой. А и другото което ме зарадва тази нощ ми е направила пауза от 8 часа като е заспала в 20часа та до 4.30 направо много съм доволна от нея Party
Лилка,честит рожден ден   bouquet

# 395
  • Русе
 Лилка,честит празник,много щастие и късмет!  bouquet
Добро утро! Hug Днес ми харесва,откога чакам хладно време! Crazy
vivid v, mira sm , Malini Heart Eyes За майките!
mira sm,приятно изкарване в Смолян!Благородно ти завиждам! Grinning
Снеж,много е сладка малката запетайка! Hug Кога ще се видим да я нагушкам? Crazy И не се вкарвай в филми покрай твоята докторка,кое не му е добре,като вземат така да шашкат жените  Whistling никва тактика.Наистина настоявай за хапванията,но според мен сте в норми.Минимума за нормално наддаване е 600гр на месец,доколкото си спомням. newsm78 Да не би да не и харесва АМ което и даваш вмомента  newsm78, пробвай друга марка! Peace
kaka Лара,голям сладурко малката юнга! smile3548
Злате,браво за успеха! Peace
penelopata, пипи,много сте готини на снимките! Hug
alexxana, tedunmedun, buni, Rorii ,ileinа, kdravata,браво за добрите резултати на малките гъбки! Grinning
Linka10,може да е някой нерв! newsm78 Не знам ,какво да те посъветвам,по добре намери начин да я види лекър,колкото и да е сложно! Thinking
Покрай вас се сетих,че ако ни хрумне да шавнем с самолет на някъде ще ни трябва червен паспорт за бебчо. newsm78 Ще трябва да му извадим паспорт! Peace
Искам и азззззз,на рок фест! Cry
Мале вярно и стези кучета ,как се справяте! newsm78
Слънчева,удари една биричка Peace хем за кърма ,хем за успокоение 2в1. Hug
Tani4ka*,ако ти трябват за кърма,може да го приемаш и в прахообразният вариант.На филийка,или на отвара-става! Peace Не съм чувала да продават зърна,но ще питам при нас в билковата,ако намеря мога да ти изпратя! Peace
Ани,добре,че си имате Мол за лошото време! Ние си имаме 8 строежа на Молове  Mr. Green и ще махаме крачоли с дъждобрани! Mr. Green
Ние напоследък май преяждаме  Crazy Все връща  CrazyПълним яко памперси,като гледам скоро тройката ще ни е малка Joy А гърдите ми меки,явно са се регулирали! И с доста въздух се поналапваме от лакомия. Crazy
Хубав ден,че наакахме току що сменената пелена! Crazy

# 396
Лилка Честит Рожден Ден , много здраве, късмет и семейно щастие    bouquet

Мимак да , за кърмата искам да го пия сминдуха. Аз си взех на прах, слагам го в манджите, но искам и семена за да си правя запарка от тях. Незнаех че мога да правя отвара и от праха, пиши ми моляте как става.

И при нас времето не става за разходка, мрачно е и вали. Ние МОЛ си имаме, ама е толкова смотан ,че и за разходка не става . Мисля да звънна на една приятелка да дойдат на гости с детенцето и, че иначе баткото ни ще омърмори света от скука.

# 397
честит рожден ден на лилка   bouquet

ние от два дни сме криви та криви Sad боли го коремче, плаче, повръща, напъва се, а бе пълна програма. притеснява ме, че яде 5-10 минути и почва да пищи, да се дърпа и отказва да се храни повече. за капак после повръща половината от изяденото. адски се изнервих вече. после ще го водя до докторката на консултация (ако престане да вали или пък таткото успее да излезе от работа да ни закара). сега го оставих малко в шезлонга да си поседи, че ми отмаляха ръцете и разбира се бурно изразява недовоството си. ще взема да се изцедя и да му дам на следващото хранене от шише колкото и да не ми се иска Sad

може ли от това, че му смених Инфакола с Колийф да получи по-силни колики?

# 398
  • Русе
таничка Накиснете 1/8 чаена лъжичка от счукани семена в чаша студена вода и оставете да преседи 3 часа. Прецедете. Може да подслаждате по желание с мед. Пие се няколко пъти на ден (3 – 5 пъти).
· Запарете 1 ч.л. цели семена от сминдух в чаша вряла вода за 5 минути. Пие се 4-5 пъти дневно.
· Запарва се чаена лъжичка цели семена за 15 минути и се пие 3 или повече пъти дневно.
(За да сте сигурни, че сте приели достатъчно количество от чая и той да има ефект, трябва да е забележим специфичен дъх на урината или потта след 24 часа – ако няма, увеличете количеството на приемания чай докато забележите, че се появява такъв мирис).
Чай “Мамино мляко”

мисля,че и 2 чаени лъжички на половин литъ вряла  вода става с прахообразното! Peace
И още:  http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3169

# 399
лилка, честит рожден ден!

честито и на днешните месечковци!

моите и двамата вчера бяха много криви Confused Дара искаше цял ден да я нося, но не просто да я нося, а и да се разхождам, а баткото плака и се тръшка за щяло и нещяло. не знам, денят ли беше крив нещо. днес и двамата са много по-спокойни. и мъжо беше на концерт вчера, днес съм аз на ред Grinning

аз като е крива Дара, я нося, люшкам в столчето и натискам бибата в устата, щото тя не я харесва и я плюе. но нямам възможност да й давам да суче, когато иска. гледам да спазвам някакъв "режим", т.е. не й давам да яде по-малко от 2-2.5 часа след предното сукане. знам, че не е гладна, а не смятам за добре да ме ползва за залъгалка. а и баткото си е малък и има нужда от много внимание. той много обича докато я кърмя, да се сгуши на другата гърда Grinning

а бира мнооого обичам, и си пийвам по бира-бира и нещо всеки ден Simple Smile е, не наведнъж, разпределям я между кърменията Wink повечето е след вечерното кърмене, след което прави 6-7 часа пауза.

# 400
  • Под кленовите дървета
Привет и от нас Simple Smile

лилка, честит рожден ден! Да си много обичана жена и майка Simple Smile
smile3525 newsm59

Снощи Ники само се събуди за баня в 23:30, е изпуснахе да го изкъпем в 21, хапна и после чак в 5 и после в 8:30 се събуди за папане. Сега мрънка нещо насън, ама след малко ще го будя за хапване.

Ани, ако твоята бира е прегрешение,значи аз съм голяма грешница - всеки ден пия кафе, а бира един път седмично. Дори цигара припалвам, когато ме прелее млякото и изцедя повече, отколкото замразявам.  EmbarassedАко мама е спокойна и бебе е спокойно Simple Smile
Ние от два дни сме на Саб Симплекс+Био Гайа вечер от една седмица и съм много доволна. Тия Саб Симплекс много вкусни бееее, вие опитахте ли ги?
Къде са и Бръм наистина? Анжелка също не пише  newsm78

# 401
Привет

Аз съм приятно наспана, след като малкия реши да заспи катдо се наяде в 7 и спа до 9.30 та и аз с него  Mr. Green

Лилка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА newsm59  ura

Росита
, за кучовците, нашия си е вкъщи, никъде не сме го пращали, но преди да се роди бебето го остригахме почти до кожа(той е нещо като булонка ама не е къдрав толкова и е с мноооооого козина) и сега му е пораснала  но не се скубе, обаче почне ли пак ще го стрижа! Лошото е че теб не те виждам да стрижеш Рийтривъра newsm78 Иначе и аз пускам прахосмукачка всеки ден, а като беше бума на тополите от вятъра нахлуваха и вкъщи и беше ад да не говорим за стандартния прахоляк от хилядите строежи който е ежедневие. Не знам за вас но аз бърша прах и след 20мин като погледна все едно не съм бърсала от 1 седмица #Crazy

Снеж, не се тревожи, малката е мъничка и не се ръководи по схеми и норми, а гледай нуждите на детето. Имай предвид че от АМ с по-малко се засищат и то съответно им държи и по-дълго ситостта. Буди я и и предлагай на около 3 часа примерно и виж как ще се храни но не си поставяй като фикс идея дали и колко ще наддаде в края на месеца. МОже да смениш и млякото, може да не и харесва, на моето бебе бях купила Хип и той 2 дена отказваше да яде. Опитай и с кърмата, ако си сигурна че майката е читава, ето Жасминчето така дава и на още едно бебенце

Мимак, забелязала съм че ти си като билкарска енциклопедия, досега за какъвто и лек за каквото и да е някой да е питал ти веднага излизаш с готови резепти  Hug Ако кажеш и някой лек за нослето на моя беби, едвам диша милото, пръскам Стеримар, физиологичен и нищо, а педито не иска да ми дава друго

Ани, да си ги ползваш със здраве и не само да ти стигнат ами и от още да имаш нужда Mr. Green

Искрено съчувствам на всички които все още са с колики, ние като че ли ги преудоляхме, последно давах Ентерокинд около седмица и от повече от 1 седмица съм го спряла изцяло тъй като няма никакви симптоми на колики. Четох някъде за лекарствата за колики със Симетикон, че ако не подействат веднага за изкарване на газовете ставало по-лошо защото спомагали за образуването на по-големи газови джобчета в коремчето и още по-се засилвали болките. Така че ако видите че едно такова лекарство сменено с друго само усилва болките, май е по-добре да вземете капки без Симетикон

Ох, отнесох се, ще приключвам, лек и хубав макар и мрачен ден на всички

# 402
Лилка , весел празник ти пожелавам!:hug:

Като стана въпрос за билкови рецепти , Мимак , дали не знаеш някаква бабешка рецепта за кашлица при бебе , че ние го закъсахме и няма оправия....... Confused
Аз чета редовно , но нещо не мога да се включа в стандартните бебешки теми покрай боледуването на децата.Баткото е много по - добре . Него го оправям с хомеопатични от една година . Ева обаче кашля като магаре , има  само още две дози от антибиотика  , но кашлицата не преминава. Измъчи се детето , аз покрай нея двойно. Tired

# 403
Вени, ние изпихме колиф едно шишенце , никакъв ефект, Саб симплекса го заместих с Лефексин и двете са много сладки,а Биогайа давам вече втора опаковка (много добре му се отразяват)

Бебчо е болен , снощи имаше Т, давах панадол, сега кашля от време на време......чувствам се ужасна майка...как съм го допуснала. Предположих че Т е от ваксината, но след като киха, май съм го простудила....и ми е толкова сдуханоооо #Puppy dog #Puppy dog #Puppy dog

# 404
sivanovaa, не си ужасна майка  Grinning, просто децата боледуват , а и в момента има такъв вирус с температура и в последствие кашлица. Дано бързо оздравяват бебоците ни! Hug

Общи условия

Активация на акаунт