за менюто в детската кухня?

• 7 608
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Ти вярваш ли в този контрол? Защо, ако е толкова сигурен, всяка година заради детска кухня влизат бебета в болница? Салмонела, ентероколит ...

# 31
  • София
Да, но подлежат на някакъв контрол все пак. А от "баба" може да са болни, заразени и какво ли още не. Аз и домашно мляко и яйца не давам по същата причина.

Е не говорим от баба. А и зависи от бабата.
Има много магазини, в които се продава и пуешко и заешко.

# 32
  • В царството на игрите:)
Ти вярваш ли в този контрол? Защо, ако е толкова сигурен, всяка година заради детска кухня влизат бебета в болница? Салмонела, ентероколит ...

о, да контрол има и то сериозен. Дори не можете да си представите за какви неща се правят актове от ХЕИ в държавните кухни? :cyes: #Crazy #Crazy Продуктите се обработват по начин, който в къщи никога, ама никаго не ги обработвате! Ако някоя дама тук ми каже, че обработва например яйцата преди да ги готви с разтвор от белина няма да и повярвам Mr. Green Това е просто един пример!!! Това обаче не се отнася до частните кухни, защото там си има механизми да не се стига до актове от ХЕИ дори и когато не всичко е наред Wink А зарази могат да се случат навсякъде доли и при най - голяма старание Rolling Eyes

# 33
  • София
Eстествено има контрол, но има и зарази.
Наистина има салмонели доста често в детските кухни. Но според последните статистики на РИОКОЗ в София поне не е имало. По-често е в провинцията.

# 34
... А зарази могат да се случат навсякъде доли и при най - голяма старание Rolling Eyes

Съжалявам, но не мога да приема, че при строг контрол в кухните ще има заразени деца. Както сама казваш, вкъщи не прилагаме доста от изискванията, но резултатът е, че няма заразени, това значи, че там има много големи пропуски от страна на персонала, дори с личната хигиена.

# 35
  • В царството на игрите:)
В къщи не се готви със стотици яйца, както в кухните и ресторантите и затова вероятността, чисто статистическ, от зараза е по малка!
Това е само вметка Peace

# 36
Sourcherry, пак прочети поста ми. В него е написано, че готвенето не ми е страст  Wink

А десертът според мен си е необходим. По-добър вариант от тъпченето на детето със зрънчовци, вафли и тем подобни боклуци, които аз не давам.

И аз не обичам да готвя, но винаги докарвам шедьоври.
Да е жив Интернет и кулинарните сайтове с рецепти, а и нашата баба Heart Eyes.

Десерт не давам - никога.
Синът ми не е ял никога Зрънчо, вафли, снаксове и пр.
Смятам, че това е в пъти по-добър вариант Wink.

# 37
В къщи не се готви със стотици яйца, както в кухните и ресторантите и затова вероятността, чисто статистическ, от зараза е по малка!
Това е само вметка Peace

Ами именно. Затова иабягваме подобни масови неща. Не се храним навън, не взимаме готова храна, не записвам на ДК. Когато сме на сватба или нещо такова, поемаме риска, но не и всекидневно.

# 38
Това е само вметка Peace

Ами именно. Затова иабягваме подобни масови неща. Не се храним навън, не взимаме готова храна, не записвам на ДК. Когато сме на сватба или нещо такова, поемаме риска, но не и всекидневно.
Абслолютно и ние сме така,2,3 повода в годината не са страшни,важното е преобладаващото  от годината да е качествено!

# 39
Лелееее,простете,че не е по темата,но какви са тези цени за един ден в софийските ДК #Crazy
В нашата ДК изискват бурканчета на Олинеза 260 мл,за 1-во ,2-ро и 3-то плащаме съответно 1,10 лв втора група и  1,20 лв трета група на ден. ooooh!

# 40
  • Sofia
Ми ако си гледала частни кухни е нормално да са по-скъпи, но това са цени с доставка до вкъщи. Държавната до миналото лято беше 1 лв на ден, сега едва ли е много повече.

# 41
Ми ако си гледала частни кухни е нормално да са по-скъпи, но това са цени с доставка до вкъщи. Държавната до миналото лято беше 1 лв на ден, сега едва ли е много повече.

Да,частни са,после прочетох!Но вес пак за 100 и кусур лева на месец ще готвя на детето си всеки ден различно и пак ще останат пари в края на месеца Rolling Eyes

# 42
  • Sofia
Е много ясно, че една работа да си я свършиш сам е по-евтино отколкото  някой друг да ти я свърши и да ти я донесе до вкъщи.  Laughing То и ти да се храниш вкъщи е по-евтино отколкото на ресторант. Изв. се за отклонението.  Hug

# 43
  • София
Да,частни са,после прочетох!Но вес пак за 100 и кусур лева на месец ще готвя на детето си всеки ден различно и пак ще останат пари в края на месеца Rolling Eyes
Кристал, съмнявам се да ти стигнат и 100 лв, ако готвиш вкъщи за детето, при това разнообразно.
Ние сме близо година на частна и ми е голямо удобство.
Сега като сме в провинцията за лятото, ми е далече пунктът на държавната кухня (а и яденето се оказа кофти) и съм решила да взимам храна за детето от ресторант до нас.
Мисълта ми е, че пак ще е разнообразно и аз отново ще избегна омразното готвене.

# 44
Кристал,, няма такова нещо, в тази тема смятах месечните ни разходи за храна, посочила съм и меюто ни (3 членно семейство сме). Когато беше бебе и по-малко излизаше, защото за обяд правех супа от останали месо и зеленчуци предни готвения. Със или без детето, пак горе долу толкова готвим, така че цената на детската кухня идва над посоченото.

Общи условия

Активация на акаунт