Хидрамнион с близнаци

• 5 402
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте,
днес ходих на преглед в МД при проф. Чернев, който потвърди 3-то мнение за хидрамнион - повишено количество на околоплодните води. Утре навършвам 21 г.с.
Доктора иска да ме приеме в болницата и да ми направи всички видове изследвания, тъй като разбра, че на ЖК нищо не ми правят. Много съм доволна от професора и предпочитам да съм там при него, отколкото вкъщи. Краката ми са адски отекли, ненормално дори за бременна и за жегите (и на мен ми е ясно, че не е нормално). Предполагам, че се съмнява за гестационен диабет (въпреки, че не каза нищо), тъй като пита дали са ми изследвали кръвната захар.
Каза, че ако се наложи ще източи водата. Аз се изненадах и питах дали е възможно, той каза, че всичко е възможно  Peace Много ми хареса този професор и като специалист и като човек.
Много разчитам на него, да ни запази и тричките и да си устискаме живички и здравички до края  Praynig :pray
Един доктор в Пловдив пък ми беше изписал свещички Индометацин за многото вода преди 5 дни. И тъкмо днес ми е последната, шеста, а професора каза да ги направя 10.
Друго не се сещам какво да пиша, за да ви опиша ситуацията.
Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели.

# 1
  • София
   Ади много съжалявам, че така се развиват нещата. Надявам се да не е сериозно и краят да е добър, както при Зайобайо. Важното е и че лекарите имат възможност да помогнат в твоят случай.
  По въпроса за диабета, да това води до повече околоплодна течност и може да е източника на проблема. Другото е обсъждания ТТS. Ето една статия по въпроса.
  http://www.chw.org/display/PPF/DocID/23206/router.asp

Както са споменали в зависимост от историята на заболяването и проблема, освен медикаментозно лечение е възможно и да правят серии амниоцентези с които реално изтеглят част от течността.

# 2
  • София
Adi,стискам палци да се оправите бързичко и ако решиш остави ми един телефон на ЛС може да намина да те видя  Hug

# 3
Ади ,аз имах гестационен диабет.лекуваха ме с диета  и  инсолин.

# 4
Ади, поздрави специално професора от мен! Вярвам, че си в най-добрите ръце и всичко ще е наред!  Praynig Hug

# 5
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug
Дано всичко е наред  Hug  Praynig

# 6
Мила Ади, стискам ти палци и съм сигурна, че всичко ще бъде наред в най-скоро време  Hug.

# 7
addy_1 еднояйчни ли са ти близначките?
Желая ти много късмет и бързо и успешно справяне с проблема!Ще се моля за вас,искренно! Praynig Praynig Praynig

# 8
IRA2 , казаха, че са в една плацента...предполагам -да
daniela197878 , а на теб какви ти бяха симптомите за диабет ? и ти ли имаше хидрамнион?

# 9
  • София
Adi,щом са в една плацента са ЕЯБ!
Моите  бебки също са еднояйчни  Heart Eyes

# 10
Видяхте ли по  новините празника на близнаците в Пловдив ?  Mr. Green
МНооооого сладки, айде от догодина и ние там  Peace

# 11
  • София
Мдаа... голями сладури!  Heart Eyes
Добре е да има и такъв празник! Peace bowuu

# 12
IRA2 , казаха, че са в една плацента...предполагам -да
daniela197878 , а на теб какви ти бяха симптомите за диабет ? и ти ли имаше хидрамнион?
Симптомите лично аз не ги усещах,на изследанията захарта ми беше много висока

# 13
Момичета, и за всеки, който влезе да чете тази тема - ако имате съмнения за хидрамнион, незабавно потърсете съвет и помощ от добър специалист!

Моята бременност за съжаление приключи заради този хидрамнион. Загубих близначките си в 22 г.с.Околоплодните ми води бяха 5-6 л. !
Радвам се, че потърсих професор Чернев, въпреки, че и той не можа да ми помогне. Може би доста късно съм отишла при него, а може би и по-рано да беше, пак нямаше да можем да спасим бременността. Не знам. След такова нещо въпросите винаги са много, а отговорите почти липсват.
Сега ще гледам напред и ще се старая да не си задавам постоянно въпроса "Защо".
Известно време ще се пазим и след това с нови сили към следващата бременност!
Успех на всички!
Ако някой има въпроси, ще отговарям, ако мога да помогна с нещо.

# 14
Ади,съжалявам много за ужасната ти загуба!Разбирам те много добре,защото и аз минах през същото преди 3г.
Моят случай беше същия,до 20г.с. всичко добре,а в 21г.с. вече бях 7кг. отгоре и ужасно подута. На първата ФМ всичко наред,леко увеличени води,след 3дни на при друг лекар и вече доста по-тежка ми поставиха диагнозата.Не исках да повярвам,след д-р Янкова /тя първа постави диагнозата/ веднага утидох при д-р Димитрова във Фемина и тя го потвърди/ И двете казаха,че трябва да вляза в болницата и доколкото мога да ме мъчат да устискам.Имало и такива случаи при,които едното от бебенцата все пак рано,но се ражда и оживява.Но такъв случай са видели веднъж за 20г.
Лошото е,че при тази диагноза обикновенно нещата се развиват много бързо,за дни,има и случаи,но редки,при които синдрома се появява от една страна в по-късни седмици,а от друга страна не протича така бурно.И нещата успяват да се овладеят.
Доктор Стаменов като разбра за това и ми каза,че в такъв случай се прави операция и се прекъсват общите кръвоносни съдове на близнаците.Но тези операции се правят само в Англия,Испания май и още 1-2 страни.И били ужасно скъпи.Естествено,че не можехме и да си го помислим,а и от многото прегледи получих малко разкритие и 2дни след ФМ родих 2те момиченца.
Гледах да не го мисля много,че трябваше да се побъркам иначе.И без това тази бременност ми беше от 5то инвитро и от много години на ходене по мъките.Не стига и това,ами в Тина Киркова където стана всичко това в следствие на абразиото ме зааразиха с вътреболнична инфекция от която се оттървах чак след 9месеца.
В Тина Киркова после ме коментираха,че все са виждали води,но такова чудо като моето не.Изхвърлих едно 7-8л. течности,окъпах ги всичките,още помня колко недоволни бяха как съм изцапала сега стаята.Верно беше фонтан,понеже я изхвърлих под налягане.Беше страшно и ужасно!
На никого не го пожелавам всичко това.
И все пак животът продължава и ние сме длъжни заради децата,които ще имаме да се стегнем и да приемаме,че просто се е случило и толкова.Да не се връщаме назад и да помним гадостите,а само хубавите мигове,които сме имали!
Защото в противен случай човек може да се побърка!
Ади,прегръщам те и ти казвам да бъдеш силна!Ти никога няма това да го забравиш,но се опитвай и остави времето да заличи поне част от скорошния ужас,който си преживяла!
Вдигни глава и гледай напред,твоите деца те чакат и не искат ти да си тъжна,защото така няма да дойдат при теб!
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт