АПРИЛското детенце се припича на моренце!

• 27 713
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
рони,направо ми се напълниха очите Heart Eyes.Мнооого ми е сладурска Мария на каручката с бъчвичките бира Laughing.И не само там!Толкова цветно,усмихнато и слънчево е всичко около вас,очевидно много хубаво е било морето ви Hug.Видях че си имате и ухажор,и на мъничката ти вече и поднасят цветя Grinning.Така ще бъде то вече.

Само като четох ми за Рилския манастир ми стана едно...,а не бих могла да си представя ''на живо'' гледката Tired
ivk@,и Саши е много сладък на морето,че и нощно къпане сте правили,бравос Party!

Айла,супер че сте си направили женско парти  bouquet,от време на време много зажаднявам за подобно нещо Mr. Green.
very nice,чакам снимките на малкото индийче Grinning

# 601
Видях че си имате и ухажор,и на мъничката ти вече и поднасят цветя Grinning.Така ще бъде то вече.
Този младеж й се пада братовчед.  Laughing Четвърти някъде поред.  Mr. Green

# 602
най-накрая приключих с прането и гладенето от морето... Затова не успях вчера да поздравя
Милото Марчето на Рони!!!!!  Heart Eyes
Айла и но нейм!!!!  Heart Eyes  Heart Eyes
И Специален поздрав от нашето семейство на съпругът на Олче!!! Heart Eyes
Да сте живи и здрави!!!

Чоки, честит ви доктор-готвач  Laughing Това са най-нужните професии според мен, така че добре се ориентира малкия Филип! Питка изглежда много вкусна!

Миме, няма ли Чикаго някакси да мине през Пловдив?  Wink
За разболяване на Миша (не беше вирус защото темп. беше само 37), сополи лекувах с виброцил и мръсна солена вода  Sunglasses Мисля,че това всичко заради кучешките, защото венците длу много са подути. Кака Маги пък точно обратното вади зъбчета едно след друго, ще разорим направо тази зъбна феичка!

Поемче, този цвят е определено твой! И добре дошла в отбора на лекомислящи и труднопаркиращи!!!  Heart Eyes  Laughing

Силви, имах същите обриви като на Ави и то неведнъж. Не са от претопляне! Но може алергия на слънце. Лечението винаги комплексно- сиропи, хапчета, инжекции (против възпалението), мехлеми и витамини за възтановяване на кожата + диета и по-внимателно нататък. Но все пак се живее с това не се притеснявай  Hug

Ася Ника, честно не знам как търпиш! Но не забравяй, че щом твоя мъж се поддава на женското влияние, защо няма да се поддаде на твоето?  Wink Просто майка му има повече опит в "въртене", ще се научиш и ти да обръщаш нещата! Виж, че някой път се получава! В края на сметка той женен за теб, в леглото доста нещата могат да бъдат преобъранти в твоята полза... освен това може и да направиш нащо като "пакт за ненападение" с майка му  Sunglasses Абе, има подход, но трябва да пазите Деичка от разправии  Hug Ще се справиш  Hug

Малко снимчици:

под чадъра
приспиваме Миша
Миша
семейна морска
я да пробвам на Маги очилата
на колелото
в началото беше страх от раци , а после любов
Маги много ми помагаше с неящна този път Миша
семейна пак
кака на бънджи
и Миша на батута
кой е капитана?
снимка без русалка
не може без вода!
с мама гуш
всички екстри по морето
Африканската принцеса
с дъщеря си
with all my love
след два часа реване и викове данданията спря

Вика ми да й дам сладолед, така че приключвам!  Hug

# 603
Да се чувстват поздравени всички вчерашни именици! И Варненци, разбира се! Simple Smile))
Ние отидохме вчера вечерта в морската, ама то такава навалица, народ, задух.... не се дишаше! Дори и Виктор го изпива влагата, бяга, бяга, ходи насам натам... и изведнъж идва и започва да се катери и да се качва в количката! Чак не е за вярване да се умори, ама ха де, взе и на него да му се случва!
Ох, тази жега голям мор е вече.... Вчера голямо чудене падна къде да го водя това дете сутринта и взехме че отидохме в мола! ОООО кеф!!!! Аз съм абсолютната антимол маниачка! Нещо не ме привлича Мол институция, която се е зародила тук, ноооо започвам да си променям мнението! )) Такъв кеф беше вчера – климатик, детски клуб (силно казано, но пък прилича -  голямо пространство и много детски столчета, които му харесаха на моя мишок), аз му носих играчки за бутане и каране и се получи екстра, батут, детски въртелешки и колички с монетка разбира се Wink  И голяяяямо пространство за бягане, много масичк,и зад които да се крие, ескалатори и Хиполенд с пързалки вътре. Това бяха нашите цели за превземане! Добре ги отразихме! Така, че аз започвам да харесвам моловете и дори част от магазините в тях! Simple Smile)) Много добър вариант за големите жеги!
Даже бих предложила на варненските мами да се видим там, има масички да седнем точно до детския “клуб” и камъчета, с които всички деца много си играха!
Ако ви се ходи аз в петък, събота или неделя преди обяд съм готова да отразя още един мол! Simple Smile))) Или след 6ч в морската. На Виктор му поотмина хремата, така че ние сме готови за срещи!

Хайде до скооооро!

# 604
Привет банда  bouquet
Рони, Мамочка страхотни морски снимки Peace
Мамочка много сте хубави с Маги на плитки, кой ви ги прави? Ние ще имаме спиране в едно село около Пловдив, но незнам дали ще имаме време да влезем в Пловдив Hug

Хайде дайте предложения къде да се съберем и да се видим има ли наблизо мол(вътре би трябвало да е добре и да има детски кът) като дойдем може би няма да имам интернет и няма да мога да ви следя тук Wink

# 605
рони,сФинявам се за грешката тогава Blush Hug.

Мамочка,тази снимка е прелестна!Останалите също Grinning,чудесно е,че сте успяли да си направите толкова много семейни снимки.Много са зареждащи Party Hug!

Като ''говорите'' напоследък за храна,да се присъединя и аз.Моите и двамата напоследък карат само на бисквити,сокове,домати със сирене,кашкавал,диня и праскови.Това е цялото им меню,а и +сладолед Mr. Green.Даже мляко не искат.За ''истинско'' ядене пък да не говорим.Но като гледам повечето дечица са без апетит в тези жеги Thinking,и съм с надеждата че скоро ще им мине.

# 606
Привет от нас   bouquet
Мамочка снимките са супер   bouquet
Деска, ми май вашето меню е доста богато  newsm78, ние караме на сокове и кисело мляко.Като се прибави че от снощи сме  пак с температура  Sad направо не знам как ще я караме.Иначе бели не спираме да правим Wink, снощи реших че ще вечеряме двамата ( таткото ни е на работа и сме сами), момчето реши да ми врътне един номер  #Crazy: Сочи си шишето с вода и ми обяснява да съм му сипела вода.Ставам аз да сипя вода и като се обръщам що да видя  Shocked дърпа моята чиния с боб и зи краде бобчета  Laughing.Направо  се залях от смях.
Знаели някой Хексалгина как се даваше при висока Т- Една капка на всеки килограм или една капка на месеците които е  newsm78?
Направо ми излезе от ума каква беше схемата  Sick

# 607
  • София
На мен Доки ми каза - на килограм да е капчица.

Честито на именниците и  всички ,имали повод за празнуване   bouquet ! Желая на всички ви щастие !
Рони, таткото на прелестна Мария да не е следовател и да се казва Каменички ? Или съм се припознала ?
Мамочка и Рони, снимките ви са страхотни и наистина много зареждащи  Heart Eyes ! Страхотни прически на Мамочка и Маги !
Толкова успях  Sad ... Събуди се .

# 608
Belbey,Хексалгин не съм давала,но намерих тази информация:

Tелесно тегло/ възраст еднократна доза

възрастни и подрастващи над 15 год. 20 - 40 капки
деца 46-53 kg (13-14 год.) 15-35 капки
деца 31 -45 kg (10- 12 год.) 10-30 капки
деца 24 - 30 kg (7 - 9 год.) 8-20 капки
деца 16 - 23 kg (4 - 6 год.) 5-15 капки
деца 9 - 15 kg (1 - 3 год.) 3-10 капки
новородени 5 - 8 kg (3 - 11 мес.) 2-5 капки

Дано се оправите по-скоро Praynig Hug.

# 609
Мерси момичета    bouquet Hug
Нали съм изкуфяла сутрината като не намерихлистовката в кутията и аз дадох на килограм капчица  Peace
Викам си чакай да питам, че като гледам ще сеналожи майпак да дам- редувам всички антипиретици които имам, че пустата Т спада само за малко и после пак. Shocked Едвам го приспах, а преди това като го пипнах гори- ама ината не дава да му премеря Т.Дадох Панадол, къде го изпи къде покрай устата, и като премерих Т, след като заспа  ooooh! ужас 38.7.Сега следя спада полека лека  Tired.
 Дано да минава, т'ва чудо,
Доки каза че било от зъбите.До преди ден пихме едно лекарство Максилаза.Ужбяхме добре, даже самото лекарство спомага за разкъсване на тъканите при зъбоникнене.И ей го на резулата ден след това с ужасно висока Т.
Хубав и лек ден   bouquet и да няма повече болни  Praynig

# 610
Belbey,аз висока температура(39-40°C) свалям с температуропонижаващ сироп,и свещички.Aко се налага,и хладни компреси/душ.Редувам ги.Свещичките(Ефералган съм ползвала) свалят много по-бързо температурата.Хексалгина знам,че се дава в краен случай,ако нищо друго не помага.И не е хубаво да се дава на често.

# 611
  • София
Belbey,аз висока температура(39-40°C) свалям с температуропонижаващ сироп,и свещички.Aко се налага,и хладни компреси/душ.Редувам ги.Свещичките (Ефералган съм ползвала) свалят много по-бързо температурата.Хексалгина знам,че се дава в краен случай,ако нищо друго не помага.И не е хубаво да се дава на често.

Абсолютно същото щях да те посъветвам и аз.
Хексалгинът - като последно средство, освен всичко останало е много гаден на вкус (горчи), може да повърне дребчо от него.
На моите, и на двамата, най - добре им действа Нурофена, сироп, сега има и с вкус на ягода. Laughing Панадоли и Калполи не вършат никаква работа. Свещичките също бързо понижават, стига да няма р-во, тогава естествено са неприложими.
Бързо да оздравява юначето, и дано на никой не се налага да пита повече за такива неща... Praynig

Мамочка, рони, НЕВЕРОЯТНИ снимки! Heart Eyes Heart Eyes Да ги нацелувате куклите, прекрасни са!

# 612
Олче, Деска, то и аз свещички ползвам, ама снощи след свещичка преди да заспи( към 8.30ч), нурофен в 4ч и в 8ч беше върха с 38.8 и тогава дадох Хексалгина.Иначе слагам компреси  ама той не стой мирно- цялата съм надрана след сегашният ми опит с компресите.
ох и сега 3ч след панадолададох пак хексалгин щот пустата Т не спада  #Crazy.уф Олче права си панадола не действа  Peace
Тук при нас има сироп Ефералган( акт.в-во парацетамол), ще го пробвам и  него.
Запасите ми от бг свършиха и сегапочвам с еквивалентните им тук  Praynig

# 613
Ася- малко бях крайна вчера. Ама аз така се паля бързо, когато нещо е нередно според мен... Мамочка ти е дала добър съвет- намери начина да обърнеш нещата в своя полза, но не позволявай да те тормозят психически.

Белбей- наистина Хексалгина е за най-накрая. И аз забелязах, че Нурофен(ибупрофен) е с най-добро действие след свещичките(ефералган=парацетамол). То и с тях не трябва да се прекалява, че може да предизвикат локално възпаление на ануса...изобщо...едно лекуваш, то друго се появява... Аз чорапки напоявах с оцет и вода (1:1) иначе компрес не се задържа на това рогато чело...също китките с кърпа(изобщо там, където се усеща пулса) обтривах.
Не искам да те плаша, но когато Саши беше така (лекарствата сваляха само временно Т) се оказа вирусна бронхопневмония...и на мен първите дни се опитваха да ме убедят, че е комбинация  ваксина+зъбки...и така до 4-тия ден, когато настоях за снимка...
Ние сме с хрема, разстроство и отпаднали и двамата...макар и за два дни пак си донесохме вирусче от морето...поне изглежда в лека форма, та се надявам бързо да го пребориме.

# 614
Момичета, знаете ли как се пазарува от mytoys.de? Че искам да купувам столче за кола 9-18 кг, спрях се на Рьомер Кинг Плюс, ама като гледам в БГ е доста по-скъпо, а даже четох скорошни коментари, че нямало в наличност и се чакало доста да внесат :/

Общи условия

Активация на акаунт