АПРИЛското детенце се припича на моренце!

• 27 698
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Very nice, обривите и лишеите отшумяха постепенно, не бих казала, че след отбиването. За последно направи реакция към сирене някъде седмица след отбиването (т.е. на 1,2 год) и аз го спрях, дадох по-късно по много малко. Така действах с всички храни, към които правеше реакция и в крайна сметка май преборихме тази непоносимост. Ох, дано тия пусти ваксини минат безпроблемно  Praynig
Майчета на две деца, да ви питам - зимата удачно ли е да ходи малката на ясли, с новородено вкъщи? Ще ми е несравнимо по-спокойно и удобно, но пък ме е страх да не влачи вируси и да се разболяваме с бебока  newsm78 Просто съм в едни размишления напоследък...

# 676
  • not found
Момичета , много бавно я пишем тази тема  Mr. Green
Тони е болничък , май понастина , на Аб е , има и едни пъпчици по крачето , които доста ми изправиха косите днес . На кратко , поинфектираха се за нула време и днес от едната текна гнои , много гнои ... шах и паника , хубаво , че свеки беше до мен да ми помогне  Mr. Green Водихме го в спешния кабинет преди няколко дни , от там ни казаха как да ги третираме , просто не бях подготвена за гнои . Утре ще го водим на дерматолог , защото около въпросната пъпка  е синьо чак , пък и да го види специалист . Иначе като изключим това е добре , щурее по цял ден не се спира .
РАзбрах , че върлува грип , ужасен , който го е лепнал бързо да се оттървава от него  Hug

# 677
Майчета на две деца, да ви питам - зимата удачно ли е да ходи малката на ясли, с новородено вкъщи? Ще ми е несравнимо по-спокойно и удобно, но пък ме е страх да не влачи вируси и да се разболяваме с бебока?
Личното ми мнение е,че не е добре да се съчетават ясла и новородено.Но това е продиктувано от опита ми с баткото в яслата,който боледуваше много.Нямаше как да не носи всичко вкъщи.Та не съм имала колебания относно това.Сашко го спрях от ясла два месеца преди да се роди сестра му,и тръгна на градина,когато тя беше вече на 6 месеца.Тогава започнаха да боледуват...той изкарваше всичко много леко,но тя... Tired.Сега лятото не е ходил на градина,и за 3 месеца не са ми боледували нито веднъж,пу-пу-пу.
Ще ти е трудно с две малки деца вкъщи,но поне първите месеци мисля че е най-удачно така Hug Heart Eyes

П.П. Сетих се и още нещо.Пак от личен опит.За голямото детенце(колкото и да е малко Grinning) си е стрес появата на бебе.И ако скоро е тръгнало и на ясла,доста неща се струпват  Rolling Eyes.На моето голямо дете след появата на сестричката му,му беше обръщано доста повече внимание,отколкото преди това.Гушкахме го много повече,да не кажа,че повече и от бебето.За да не се чувства по някакъв начин застрашен,изоставен или забравен Heart Eyes.Много тънка и важна част е вниманието,и отделеното време към първото дете,след появата на второто.Поне според мен. Hug

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 10:39 от Desirée

# 678
  • София
Подписвам се под мнението на Деси, като препатила... Peace Не е разумно/удачно/съвместимо съчетаването на градина и бебе у дома. Хеле пък на новородено бебе и ясла... Naughty
Вели не е ходил на ясла, но, като тръгна на дг, имах 6 месечно бебе вкъщи, което прихващаше всичко и точно, като Ани на Деси го изкарваше в пъти по - гадно. Не искам да си спомням... Сега, като тръгне наесен отново, вероятно ме чака същия екшън. С тоя бонус, че сега ходя и на работа... Не ми се мисли. Tired
Ваксините винаги можеш да ги отложиш за по - добри времена Mr. Green, МПР аз въобще не я слагах! И нямам такова намерение! Peace

Дано са вече здрави всички болни човечета, Енигмичка, много ми стана жал за бонбонко. Sad Милото... Дано си хапва вече всичко и да "запекъл" Laughing работата малкият сладур... Praynig Praynig Praynig Съчувствам ти напълно. И точно поради ТАЯ причина, съм се зарекла догодина, ЖЗ, да ходим на море извън Бг... Praynig
Бобчето оправи ли се и тя? Rolling Eyes

вери, дано това да са ви били Т - ите, поне до края на тая година. Praynig Много ви се събра, то все болно Викито. Rolling Eyes
Между другото, разкошни са ти индийките. Heart Eyes

Миме, ние пътувахме към морето през нощта, събудих я в 4, уж да спи, е познай - до Бургас не мигна Twisted Evil, и се налагаше все да я развързвам и да я взимам при нас, то не бяха писъци, тръшкане, мрънкане... ужас. На връщане също ми стопи лагерите, тогава пътувахме следобяд, тоя път в жегата Sick, за да изкара следобедното спане в колата... Блажени са вярващите обаче! Тогава пък спа ДО Бургас и оттам нататък се почна циркът... ooooh! ooooh! ooooh!
Важното е, че до сф оцелях физически и психически (най - вече)... Mr. Green
На плаж ги водехме сутрин, като станем и се оправим... много рано така и нямах сили да ги вдигна, носехме цялата сергия на плажа, там обядваше и спеше следобяд. Не бе много удачен вариант, но пак за нея и нас бе по - добре, отколкото да се връщаме пак цялата менажерия Laughing до квартирата и следобяд да ходим пак... Това съм го правила с Вели, преди 2г, Ени е била една мъничка точица в корема на мама... Heart Eyes, прибирахме се да спи наобяд, после, докато се натъманим Mr. Green да стигнем пак до плажа... и то станало време за вечеря.
Въпрос на организация и на спящо дете, предполагам.  Wink Цунки и лек полет, не го мисли, на Дидито ще и е интересно, няма да имате проблем! Само я пази от вируси, че си е ... да не довършвам. Mr. Green

Мойто чавЕ също в отбора на нетраещите шапка/шнола/лента... и т.н. Рядко нещо на главата и оцелява повече от 3 мин. Twisted Evil

Сега сме на вълна - буква "Л". "АлЛЛЛеКо - каллЛеко - лллЬЯката - ллякка - коллЬеетта......"  newsm78 Laughing Joy Ходи с едно телефонче и шляка Mr. Green по цял ден. Heart Eyes

Спирам, че цял ферман изписах.  Embarassed

# 679
Енигмичка, да ни се оправя бързо хубавото другарче Томи!  Heart Eyes Hug
Golden*Carnival, не звучи никак приятно написаното от тебе. Аз нещо не разбрах - само една пъпка ли е тази с гнойта и синьото около нея? Да не е някакво ухапване? Кърлеж? (дано да не е  Praynig)
Миме, и в двете посоки поехме в 5:15 - 5:20. Товаренето се оказа, че отнема по един час даже с предварителна подготовка.  Laughing Вече писах, че за моя изненада успяхме да се справим. Един диск с детски песни (и други имаше, но нещо най-добре ни беше с детските) и купища дребни играчки, за да има какво да мята, а аз да хващам. Добре, че половината (а на връщане и доста повече) от пътя проспа.  Simple Smile  
И въпреки, че пътят по северния лъч към морето е по-дълъг, като време е горе долу еднакво май, защото тапата около Загорите изяжда много спокойствие.  Tired
Новини от Емили?  Hug
А, и за всички, които чакат класирания. Чували ли сте за обявени нови места, защото системата не ги дава?  Rolling Eyes Аз не че съм тръгнала да записвам Мария, но ми стана интересно едно нещо - системата не показва, а всъщност записвания вървят. А мамитата, които си имат баби на много далече все пак силно се надяват да имат достъп до тази социална услуга.  Tired
Олче, целувки на бъЛбоЛаната сладка. И моето шапка не търпи. Имахме преди време някакъв пробив и носеше шап, защото люшките иначе не се движат.  Simple Smile Лента никога не е слагала, мен спасява от всичките аУ (ау-ауууу са красотите за глава) и си ги топа по нейната, но да не са закопчани. Само куку дава да връзвам.  

# 680
Брилянтин, аз пък съм на друго мнение относно яслата, сега е мъничка и ще свикне много лесно, няма да разбира къде я водиш, няма да усеща и ревност все още, ще се забавлява и разнообразява с връстници, нещо, което с новородено ще е трудно да й осигуриш. Ще боледува няколко месеца, а новородените имат имунитет от раждането, така че няма да прихваща, или ще е много леко, особено, ако я и кърмиш, така че докато стане на 6месеца малкото, когато се изчерпват запасите, Зузи ще е спряла да боледува, ще си е изградила имунитета. Деси, Олче при вас, според мен се е получило така точно, защото са били 6месечни, когато, както казах, вече е изчерпан запасът им на вит. и т.п. Така, че аз мисля, че точно сега ти е времето да я дадеш, по-скоро за теб е опасно, докато си бременна, освен да изчакаш да родиш Rolling Eyes
П.С. докато го писах това си мислех през цялото време за малкото, като за малката, даже така бях написала, после редактирах Blush

# 681
Благодаря ви за отговорите, и ние мислим към 4-5 да тръгнем сутринта за морето  Mr. Green
За 26ти(четвъртък) остава нали? Към 5 на езерото Ариана? Wink Надявам се да се видим с повечко хора Hug
Дидито нещо се опитва да ми се разболява Rolling Eyes запушва и се нослето и киха Thinking почнах на и давам осцилоскокциум, дано се разминем Praynig

# 682

Добре са,все още 2 в 1 preggo,и в очакване Heart Eyes

very nice,мина ми през акъла и твоята гледна точка,има логика да е така,и дано Peace.
Миличко е,че си писала в женски род  Rolling Eyes

Мимето*,дръжте се,не се давайте на вируси Praynig Hug!

Пращам една голяма мечешка прегръдка на всички болни все още дечица !

# 683
  • София
За 26ти(четвъртък) остава нали? Към 5 на езерото Ариана? Wink Надявам се да се видим с повечко хора Hug

В работен ден??? Shocked
Ние отпадаме в такъв случай. На работа съм до 6.

# 684

В работен ден??? Shocked
Ние отпадаме в такъв случай. На работа съм до 6.
Олче само на 26ти сме в София  Wink на следващата сутрин рано тръгваме за морето  Peace
Мерси ВериНайс и аз на това се моля здрави да са всички дечица  Praynig Hug, другото няма значение каквото и да е минава Wink

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 22:34 от Мимето*

# 685
Миме, лек път и приятно прекарване в България. Дано Дидито да е здравичка Praynig, вече само за здраве се моля Rolling Eyes

# 686
И Ави е с ужасни сополи милото не може да спи спокойно отворила е устичка като врабче и едвам диша.И понеже спи с биба  е още по-трудно,защото като се разшава и разбуди не може да си заспи спокойно отново,понеже не може да си смучи "гуменото л....о"както му казваме под секрет вкъщи.Преди малко едвам съм я успокоила събуди се с рев и адски запушен нос.Не ми дава да я пипна по носа.Едвам слагам капки,а със смукалото е същински Ад.Аз и държа главата едва едва и се опитвам да изтегля сополи малко да я облекча,на нея и се спи,не може д диша....абе ужас.
Пие осцилококц./понеже мислех,че е настинала но се оказа,че е от зъби/слагам Коларгол като редувам с Виброцил,но такива сополи не е имала никога такова чудо е.

Можете ли да ми кажете с какво да помагам или какво друго мога да и давам за спололки?

Вери,на теб разчитам с хомеопатия Peace/Вери какво ще кажеш за времето Grinningсега е мноооогооо по добре Grinning/А Вики чеше ли си още главичката?Ави все още я чеше,, но по рядко.Но забелязвам,че от толкова чесане горката си е направила малки ранички и сякаш на места има пърхут от драпането Thinking

Емили стискам палци мила за теб Peace Praynig HugТи си наистина много смела и борбена в теи трудни времена.

Брилянтинче,лека и на теб бременност за сега и скоро да имаш много ритничета от малкото човече.Не каза дали има разлика от първата бременност и тази?А как си със съня? Опъва ли те някъде?Хранителните ти навици как са?Hug

Варненки искате ли другата седмица ако всчки сме здрави  и добре да се видим?Времето сега е много приятно Party

Хайде лека отивам да гушна моето врабче и дано спи по-спокойно Praynig

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 23:53 от ssillvvi

# 687
  • София
О, и ние няма да дойдем на срещичката. Не сме вече с разтройство, но все пак още не сме и здрави Sad
Весело Изкарване!
Силви, на нас за сополите последния път много ни помогна клеевата тинктура. По 1-2капки на 2-3 часа.

# 688
Здравейте! Hug
Ние се завърнахме благополучно от почивката ни!Много беше хубаво, на Ния много й хареса, чувстваше се като у дома си, много бързо се адаптира, само дето пак не спеше и не ядеше, както обикновено де Mr. GreenАз също прекарах много добре, разнообразието ми беше много приятно, въпреки че доста се поизморих, защото си лягах доста по-късно от обичайното, но все пак промяната ми дойде екстра!Като се прибрахме в София ми беше едно такова много самотно, скучно, тъжно...не ми се иксаше да се прибираме толкова скоро, но няма как, мъжа ми няма да може да вземе повече отпуска. Tired TiredНия много се промени тези дни, започна още повече да говори и вече казва какво иска почти винаги.Даже вече казва като ака, но докато го прави, а не преди това. LaughingКазва като е гладна, като иска на люлката, като е жадна и т.н., доста си е по-лесно така, като казва какво иска, вече не се чудя толкова за какво пищи така.Само дето не казва като й се спи, ама то явно никога не иска да спи!По този повод да кажа на Олчето, че и Ния не заспа на връщане в колата, въпреки че зверски й се спеше и очите й бяха червени като на вампир, но не се предаде докрай!Аз вече бях напълно готова да кандидатсвам за работа в някой цирк! ooooh!
Много болнички дечица има пак, какво е това чудо вече, аман!Всички бързичко да се оправят!Много целувки и прегръдки на всички болнички априлчета! Hug Hug Hug
Миме, лек полет и от мен, дано Диди да го понесе добре! HugАз не знам дали ще успея да дойда на срещата, защото трябва да сменя 2 превозни средства до Борисовата градина, но ако Ния е в добро настроение ще дойдем!

Сега да ви почерпя нещичко, защото днес нашия тати има рожден ден! Heart Eyes

# 689
Принцеске, да ти е жив и здрав мъжо и много да те слуша  Mr. Green
Миме, лек полет и дано Диди слушка. За пътуванията и ние сме много трудни. Не искаше да заспи в колата от Варна до София и беше лудница, рев, рев, истерия. Накрая дадох да суче и заспа в мен и някакси я пренесох на столчето. Иначе от София до Варна заспа сама и сутринта и следобед след малко мрънкане Shocked - нещо което никога не се е случвало, но тогава беше и по-хладно. Но спа много малко - около 40-ина минути и двата пъти, а пътуването беше почти цял ден. През останалото време беше тръшкане, въртене, мрънкане, абе лудница. Все пак преживяхме някакси.
Силви, при нас за сополите спасението беше само помпичката - не знам как се казват тези помпички, но са едни такива като маркуч и сам изсмукваш сополчетата с един накрайник (дано обясних правилно). Много ревеше само като ме види с "уреда за мъчение" в ръка, но пък за известно време помага. Струваше около 15-ина лв. в аптеката.
Нас ни тръшна някакъв вирус, заедно с едно съседско детенце. Луди температури два дни - вдигне 40, дам нурофен или ефералган, смъкне я и след около 4-5 часа изведнъж пак я вдига рязко до 39-40  #Crazy . Цялата се тресеше и скимтеше горкичката ми. Първоначално си мислих да оставя температурата без да я смъквам, за да й мине по-бързо, но като мина 39 и като започна да я тресе се изплаших много и започнах да давам лекарства. Единият лекар каза, че е херп ангина, а нашата педка каза, че не е херп ангина, а някакъв друг вирус. Имаше само червено гърло, без сопол, разстройство или друго, но тази температура ме побърка. От вчера уж сме добре, не е вдигала температура, ама знам ли.  newsm78 В четвъртък сутринта ще отидем на контролен преглед и ако кажат, че сме добре и вече не сме заразни ще дойдем следобед на срещичката.
Всички болнички дечица да оздравява бързо-бързо!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт