Дядо Коледа ще дойде пак, с подарък в ръка за Майските деца

• 43 565
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Има пръстен на кожичката, уплътнение. Като се дръпне кожичката, може да остане под главичката и да не може да се върне. Проблем ще има като тийн. Мисля си, че сега ако се направи процедурата ще е по-нетравмиращо, отколкото като порасне.

# 466
Има пръстен на кожичката, уплътнение. Като се дръпне кожичката, може да остане под главичката и да не може да се върне. Проблем ще има като тийн. Мисля си, че сега ако се направи процедурата ще е по-нетравмиращо, отколкото като порасне.
Дано мине леко и без травми Praynig Hug
Ние вече броим дните до заминаването си...само 11 дни Simple Smile Дано не навали сняг,че да ни спрат полетите,че ще караме тъжна Коледа без тати тука.

# 467
Меги, удивена съм от твоята Коки! Алекс няма желание да помни песни и стихчета  Rolling Eyes Научи се с желание да пише няколко буквички само.

Танче, представям си какво ти е. Моя мъж ме плаши, че вече трябва да предприемем нещо за забелването на Алекс... мисли, че е почнало някакво срастване  Rolling Eyes

Мамче, стискам ти палци и на теб!

# 468
  • София
Вики, ходи да го види уролог (хирург). Аз Алекс го водих в частния кабинет на проф. Бранков. Прегледът е 40лв. Сутрин мисля, че преглежда и в Пирогов.
При Алекс няма срастване. Само дето много внимателно го почиствам. Слава богу при него няма събиране на смегма.

Миналата седмица Цвети ми звъни. Вдигам и казвам "Здрасти Цвети". Тя малко в недоумение, та казвам коя съм.
- А, ама аз този телефон ти го нямам.
- Звъняла ли съм ти?
- Да, звъняла си ми Simple Smile
Алекс ми хванал телефона й и звъннал Simple Smile Та се чухме с нея. Каза, че на малкия са свалили гипса. И са добре.

# 469
  • Някъде по Дунава
Честито на всички именици и рожденици от последните дни ! Да не забравяме и студентите, че тоа са много хубави и щури години  Wink Да сте живи и здрави всички и нека ви се случват само хубави неща!   bouquet

# 470
  • Юпитер- Сатурн
Мими, всичко ще се нареди ще видиш.
Танче, представям си какво ти е. Когато Преско беше на три месеца и му правиха процедурата се оказа, че има срастване. В последната година не ми даваше да му забелвам пацата, та се наложи да ходи пак при педиатърката преди два месеца . Беше много нещастен, но бързо забрави. Сега като го хвана легнал му правя процедурата. Опитва се да ми бяга, ама за сега поне превъзходството е на моя страна.  Laughing
Лек работен ден на всички не наработили се днес  Simple Smile
Приятен почивен утре на всички.  Laughing

# 471
  • Луната ни пази
Меги, удивена съм от твоята Коки! Алекс няма желание да помни песни и стихчета  Rolling Eyes Научи се с желание да пише няколко буквички само.

Мамче, стискам ти палци и на теб!
Вики, броенето идва от филмчетата за Мики Маус, там редовно броят точно до 12 Simple Smile Иначе да ти кажа всяко дете си се развива в различни посоки, аз например съм изтрещяла да я уча на английски, ама тя нещо не поддава!
Мамче, и аз ви стискам палци!

# 472
Танче, толкова не им вярвам на лекарите вече, че ме е страх да го заведа. Но ще трябва все пак. Егати прегледа 40лв!?  Shocked
Органически не ги понасям лекарите вече. Противни са ми с отношението им към пациентите, плюс това силно се съмнявам във всяка тяхна дума  Naughty

# 473
Здравейтее.

Меги, удивена съм от твоята Коки! Алекс няма желание да помни песни и стихчета  Rolling Eyes Научи се с желание да пише няколко буквички само.

Вики, броенето идва от филмчетата за Мики Маус, там редовно броят точно до 12 Simple Smile  

Хахаха,ние с този Мики Маус  Wink  И Ивет брои до 12,точно от там. 11=найсе ; 12=две найсе

Мамче
,аз не бих махнала сливицата с пълна упойка,знам че има и месна упойка.Между другото не всеки може да маха 3-тасливица,понякога не се кюретира хубаво ,остава малко и това рецидивира=кават му козметично отстраняване.

Как прегледаха Криско?

С огледалце(тип стоматологично) и/или с опипване с показалеца на доктора.Идвата метода са гадни,като пръста е много по-неприятно  Sick

Относно мъжките достойнства на момченцата-
На едно комшийче на 1 год и 2 мес се наложи,леко да го цепнат и такива писъци бяха,омишлено детето задържаше урина.
А си предствям нашите деца.....
Всяко пишкане трябва да е на хладка вода,така помагаше на комшийското дете

Аз мисля,че колкото е по-малко детето,по-лесно

# 474
  • ул. "Мечтание"
На деца не правят операции с местна упойка, защото едно че много се стресират, а от друга страна могат да мръднат и да стане белята.

И аз съм на същото мнение като Мушмурочето за лекарите. Особено след като един касапин в Пирогов почти не ми осакати дедето. По настояване на нефролога отидохме на консултация дали има фимоза, която се нуждае от някакво третиране. Тъпака така го "консултира" че ми идеше да му откъсна главата на това животно. При това ни накара и да си  платим това "удоволствие", въпреки, че имахме направление. Детето ми няколко дена не можеше да се изпикае като хората.  #Cussing out #2gunfire Това беше общо взето повратната точка да им тегля по няколко на всички доктори и да си разчитам на алтернативите.
Формално имаме ОПЛ, ама само толкова. Ползвам услугите на класически хомопат при нужда (а нуждите стават все по-редки). И въобще не съжалявам.

# 475
  • София
Алекс няма фимоза. Не забелваме, само започнахме и спряхме. Единствено педиатърката е проверявала положението и винаги ни е хвалила, че напредваме. Фактически без наша намеса.
А от какво се получава това не знам. Обясниха ми от насилствено забелване, или от памперсите. А моя още си е с памперс. В 1ви клас ще го запиша с пампа Simple Smile
А за упойката, приспиване с райски газ и след това допълнителна анестезия. Ще го мисля като му дойде времето.

# 476
Да се включа и аз Simple Smile. На Стефчо пишлето изобщо не е забелено вижда му се само върха на главичката и дупчицата от която излиза урината(как го описах само Rolling Eyes) не може да се дръпне и да се покаже главичката то е като залепено и баща му все казва "Нищо му няма ще се оправи" Да де ама кога ще се оправи ? На всички мои познати децата до едната годинка са забелени.

# 477
  • София
Хенриета-Анна, виж тази тема ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса
Тук също има обяснения и снимков материал - http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm

# 478
  • ул. "Мечтание"
На всички мои познати децата до едната годинка са забелени.

Това не значи, че са им направили добра услуга.  Rolling Eyes
Ако не прави проблеми не се пипа. Няма срок. Принципно до пубертета трябва да се оправи.
Пък и честно да си кажа предпочитам, ако се наложи операция или друга интервенция да се направи колкото се може в по-късна възраст, а не когато е на 1-2-3 годинки.

# 479

А за упойката, приспиване с райски газ и след това допълнителна анестезия. Ще го мисля като му дойде времето.

Хайде ,като му дойде времето да не забравиш да пишеш,защото все си мисля,че няма да му сложат венозна упойка,а само през горните дих.пътища=райски газ.

Процедурата е за 5-10 мин.

Д-р Улевинов не слага друга упойка освен местна. До следобяд всички са по домовете си.

А на снимковия материал,пръстите изглеждат ужасно груби,сухи,не поддържани и с дълги нокти  Sick
 Дали са на лекар специалист или на родител на детето?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт