Кухните - 32-ра тема

• 113 378
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Явно някои от вас са много напред с материала,относно механизмите. Laughing В тази връзка ще задам още един въпрос-някоя от вас има ли от тези изтеглящи механизми на долен ред шкафове-които са тесни и в тях могат да се държат едва ли не само бутилки.Съжалявате ли за тяхното поставяне.За да ми се получи някаква симетрия на шкафовете в кухнята почти ми се налага да сложа такова чудо,а наистина не виждам смисъл от него.Заема пространство,струва пари,а вътре всъщност не можеш да сложиш кой знае какво.

# 271
Явно някои от вас са много напред с материала,относно механизмите. Laughing В тази връзка ще задам още един въпрос-някоя от вас има ли от тези изтеглящи механизми на долен ред шкафове-които са тесни и в тях могат да се държат едва ли не само бутилки.Съжалявате ли за тяхното поставяне.За да ми се получи някаква симетрия на шкафовете в кухнята почти ми се налага да сложа такова чудо,а наистина не виждам смисъл от него.Заема пространство,струва пари,а вътре всъщност не можеш да сложиш кой знае какво.

За мен е абсолютна необходимост. Там си съхранявам бутилките с олио, оцет, зехтин и балсамико. Там са ми и солниците, мелницата за пипер. Всякакви такива неща. Единстсвеното като недостатък на настоящия е че някои по-широки бутилки не влизат. За новата кухня ще търсим по-широко.

# 272
  • Русе

За мен е абсолютна необходимост. Там си съхранявам бутилките с олио, оцет, зехтин и балсамико. Там са ми и солниците, мелницата за пипер. Всякакви такива неща. Единстсвеното като недостатък на настоящия е че някои по-широки бутилки не влизат. За новата кухня ще търсим по-широко.

И за мен се оказа добро решение. Има и по-широки, но аз нямах място в кухнята си "килер". Вярно, по-големи бутилки не се събират, но зехтина, олиото, балсамикото и другите сосове, чудесно се поместват. Въпросът е да е стабилен механизъм, защото има и такива, които не вършат работа.

# 273
  • София
kimbolina,
"ама то  BLUM са скъпи и затова е такава крайната цена.... Twisted Evil "

ама искай да ти разбиват всичко като цени.
Аз , така съм си направила. Искам цена само за шкафове, цената за плот с гръб от 3 материала, ще искам и цена за няколко вида механизми да си преценя с кое мога да направя компромис и с кое не. Същото правя и с уредите цени на няколко варианта и мисля. Досега много добре се сработваме с фирмата за кухнята ми и момчето с което  обсъждам кухнята винаги ми дава адекватни съвети и не ми казва ама това е скъпо това е еди какво си .

# 274
kimbolina,
"ама то  BLUM са скъпи и затова е такава крайната цена.... Twisted Evil "

ама искай да ти разбиват всичко като цени.
Аз , така съм си направила. Искам цена само за шкафове, цената за плот с гръб от 3 материала, ще искам и цена за няколко вида механизми да си преценя с кое мога да направя компромис и с кое не. Същото правя и с уредите цени на няколко варианта и мисля. Досега много добре се сработваме с фирмата за кухнята ми и момчето с което  обсъждам кухнята винаги ми дава адекватни съвети и не ми казва ама това е скъпо това е еди какво си .
Аз всичко съм си калкулирала! Mr. Green Просто като чуя горното изречение/оправдание/ - отсявам!

# 275
  • София
Здравейте и от мен  Hug Имам един въпрос относно червена кухня МДФ - лак и ще съм благодарна на мнения. Поръчах я,но до утре към 12 часа мога да направя промени та... взеха,че ме убедиха за алуминиев кант вместо нормален дали не сбърках и няма да стане прекалено ? Сега седя и се чудя дали да не го откажа и да си бъде нормално. Всички врати се отварят на горе а долу са чекмеджета ако това има значение. Изключително ще съм благодарна ако някой сподели възгледи   bouquet

# 276
Здравейте и от мен  Hug Имам един въпрос относно червена кухня МДФ - лак и ще съм благодарна на мнения. Поръчах я,но до утре към 12 часа мога да направя промени та... взеха,че ме убедиха за алуминиев кант вместо нормален дали не сбърках и няма да стане прекалено ? Сега седя и се чудя дали да не го откажа и да си бъде нормално. Всички врати се отварят на горе а долу са чекмеджета ако това има значение. Изключително ще съм благодарна ако някой сподели възгледи   bouquet

Съвет няма да ти дам но пък ще те подсетя че поддръжката на кухнята ще е кошмарна.Всяко ръбче на алуминиевите кантове с времето се замърсява и почистването им не е лесно.Подобно е положението и при вратичките от МДФ  профили със пълнеж Simple Smile
Инъче.....на червеното ще стои добре определено.

# 277

Съвет няма да ти дам но пък ще те подсетя че поддръжката на кухнята ще е кошмарна.Всяко ръбче на алуминиевите кантове с времето се замърсява и почистването им не е лесно.Подобно е положението и при вратичките от МДФ  профили със пълнеж Simple Smile
Не е сигурно, зависи от канта. Ако се кант, а не рамка, няма да има проблеми с почистването.

Ако цвета на кухнята има връзка с останалото обзавеждане, защо пък не червена?  Peace

# 278
............ които са тесни и в тях могат да се държат едва ли не само бутилки.

То за това си се казва - "механизъм за бутилки" Simple Smile
Не е задължително да са тесни. Стандартът за такива м-зми е до шкаф 30. Цените не са кошмарни. В зависимост от това, дали е странично или долно водене и разбира се от широчината, цените на качествените механизми варират от 45 до към 110 лв.

# 279
  • София
Миоки  водят го кант,но ми прилича на рамка сега ти като каза се замислих. Не е лента само като обикновения кант ами застъпва и от пред по малко. За сега още обзавеждането не е за червена кухня,но скоро трябва да бъде. Сега си ползвам старото все още. Все още си мисля дали не прекалих. Гледах от снимките на кухните в темата има и с кант и без и двете ми харесват. Май ще го оставя така пък каквото излезе. Този кант го сложих за да не е толко много червено и да мога да нагодя после уреди и мебели уж по лесно, но ще видим дали не сбърках. Благодаря ви ! За почистването то и самият мдф-лак си иска поддръжка  остават пръсти така,че това не ме притеснява.

Само и аз да се изкажа за оливерника (аз пък така си му викам на това за бутилките) на мен ми е страшно удобен и сега също си сложих такова чудо. Само,че този път до печката а не като миналият път в края на кухнята, защото там държа олио и подправки и ги ползвам при готвене.

# 280
  • Пловдив
Извинете, но ще се самоцитирам, че не разбрах  Embarassed

Цитат
Много полезно инфо  Hug
А тази цена за един механизъм ли е? И по един ли се слага на клапваща вратичка или по два?

# 281
Извинете, но ще се самоцитирам, че не разбрах  Embarassed

Цитат
Много полезно инфо  Hug
А тази цена за един механизъм ли е? И по един ли се слага на клапваща вратичка или по два?
benitta,
За да не те подведа(принципно е комплект )
консултирай се по тел. за цената на "AVENTOS-HK1" и"AVENTOS-HK2"

гр.Пловдив
бул. Цариградско шосе 53
тел./факс 032/ 68 22 59

http://www.rali-m.com/

# 282
Здравейте и от мен  Hug Имам един въпрос относно червена кухня МДФ - лак и ще съм благодарна на мнения. Поръчах я,но до утре към 12 часа мога да направя промени та... взеха,че ме убедиха за алуминиев кант вместо нормален дали не сбърках и няма да стане прекалено ? Сега седя и се чудя дали да не го откажа и да си бъде нормално. Всички врати се отварят на горе а долу са чекмеджета ако това има значение. Изключително ще съм благодарна ако някой сподели възгледи   bouquet

Еvка,

погледни това :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25767&sid=aa6 … c1bec312013591364

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 12:03 от Анонимен

# 283

Съвет няма да ти дам но пък ще те подсетя че поддръжката на кухнята ще е кошмарна.Всяко ръбче на алуминиевите кантове с времето се замърсява и почистването им не е лесно.Подобно е положението и при вратичките от МДФ  профили със пълнеж Simple Smile
Не е сигурно, зависи от канта. Ако е кант, а не рамка, няма да има проблеми с почистването.

Ако цвета на кухнята има връзка с останалото обзавеждане, защо пък не червена?  Peace

Peace

# 284
  • густо майна Филибето
какво мислите за дървена кухня?

Мисля само хубави неща Simple Smile Кухнята ми е стара,тъмен лак, месингови външни панти и дръжки, но в бъдещата къща смятам да ползвам вратичките и горния шкаф, харесвам този тип кухни заради топлината и уюта, който създават. Това са ми любимите http://picasaweb.google.bg/Magi70/MarchiGroup#, въпреки, че много неща там са прахосъбирачки и места, където се трупа боклук. Но идеи има много.

Общи условия

Активация на акаунт