Отговори
# 255
Здравейте Simple Smile
Добре дошли на всички нови февруарки Simple Smile
Леко завиждам на мамите, които днес ще видят сърчице... ще чакаме отчети, късмет на всички.
Аз сънувам някакви странни сънища, чак се плаша и не ми харесват въобще, действат ми зле на психиката. 
Вчера след едни мазни мекици ми стана лошо. Надявам се да е еднократно, че ми е голям проблем това на мен.
Приятен ден на всички, спорна работа на работещите.

# 256
добро утро и от мен   bouquet

Бенджи, амидала, стихия, дано ни зарадвате със сърчица днес!

Марулка, и аз съм манячка на тема баня/тоалетна. Сложи си маска и ръкавици. Аз винаги чистя с гумени ръкавици, а сега си дърпам блузата да не дишам препарата и отварям прозореца. Преди чистех с една смрад В5, ама сега ги купувам "по-меки". В тоалетната с тоалетно пате гел, и така стои макс. време. Дразня се от калка, само с оцет се маха. Плочките са бели и виждам малко мухъл между ваната и стената. Това май ще го боядисам. Чистя банята макс. на 2 седмици, и пак ми се вижда мръсно, ама със стар евтин фаянс няма спасение.

За козметика - аз се ограничавам. Слагам само крем за лице. Като родя ще се мажа цял живот, та чак ще ми писне.  Simple Smile

# 257
Здравейте мамчета  Stop
hey_ya аз не мога да кажа, че ме болят зъбите, но пък за сметка на това много ми кървят венците.До колкото знам по време на бременността са често срещани проблемите със зъбите, но разбира се когато болките са нетърпими няма да чакаш просто да ти мине, а ще отидеш на лекат, той да прецени кое е най-добре за теб.
Стискам палци дано да ти мине Simple Smile

# 258
Тодорка Боева, мухъл се маха със Саво, но в никакъв случай не трябва да седиш там. Пръскаш и бягаш. Връщаш се след 15 мин и работата е свършена  Crazy Това го знам от колежки, много доволни! Аз лично не съм го ползвала, защото още не ми се е зародило такова "животинче" в къщи.
Ще се похваля, че днес не съм повръщала  Laughing и ми е малко по-добре в сравнение с предните дни!
Чакам и аз с нетърпение да се видим отново на видеозона, но чак другата седмица имаме уговорка с чичо дофтур. Още търпение ще ми трябва, а както каза jarebi4ka , тия дни мноооооого бааааааавно се нижат!

# 259
Аз по принцип пръскам и бягам, бременна, небременна. Ще го потърся това Саво, дано го има в Германия.
Иначе предишните наематели са жулили с нещо фаянса и сега като го няма покритието, всичко се лови.
А при нас от тая влага с постоянни 70% спасение няма. Имам чувството че всичко ми е мокро. Ужас! Оплаках се и аз.... Simple Smile
И да не е спам да кажа, че на мен ми се гади главно вечер, до към 16 часа се търпи.

# 260
Само да кажа, дали Саво или най-обикновена белина според мен е все тая.
Миришат еднакво.
Само дето Саво-то е доста по-скъпо от обикновената белина.
Аз мухъл махам с белина, като процедирам по същия начин.
Намазвам или пръскам и се връщам след 15 мин.- всички се е белнало и само измивам..

# 261
Да ви се оплача, че и аз от две седмици не съм барала банята....  Rolling Eyes
Гледам ръкавицата, гледам препарата.... и си викам: "Ъ-ъ! Няма да стане!"  Twisted Evil
Иначе и нашите плочки хващат малко мухъл от време на време, но с него мъжът ми се разправя.  Naughty

Днес какво ще хапвате, мамчета??  Flutter

# 262
Ох, аз съм зле с хапването тия дни... гади ми се постоянно и ям само бисквити, солети и плодове, другите храни само по малко си опитвам от тях и почва да ми става лошо  Sick

# 263
ще пробвам  гъбена супичка или салатка

# 264
Оо, аз пък нямам никакви ядове с апетита, и след като вчера в офиса цял ден ядох само боклуци  #Cussing out, днес съм на доста по-богато и домашно меню...  Flutter

А за довечера - крем супа от тиквички (любимата ни) и салата от домати.
Динята напоследък ми е задължителна във вечерното меню...  Thinking

А мъжа ми, нали иска момиченце, като ходя до тоалетната ме бъзика, че ние жените ходим все по две до тоалетна....  Joy И че не съм се изразявала правилно като казвам "Отивам до тоалетната."  Crazy Crazy  Joy

# 265
Ох и аз нямам проблем с апетита, в смисъл като не ми се гади, нямам проблем да си хапвам  Mr. Green
Лошото е, че вече съм трупнала 2 кила.
Май ще минавам повечко на пплодове и без това им е сезон сега.
Не съм решила за вечеря какво ще се хапва.

Бира с таратор
, я кажи рецептата за тази крем супа от тиквички, че ми стана любопитно.

Моята половинка не е изразил предпочитания относно пола, важното е да е живо и здраво.
Ама като му казах, че май ще е момиче, защото така съм го сънувала и той ми вика "Знам" Shocked

# 266
  • София
Саво-то е много силен препарат, аз не бих го ползвала. По-добре вземи Доместос.

# 267
Рецептата е ултра лесна и бърза, а става много вкусна!  Flutter Мъжът ми в началото ми каза, че няма да я яде, защото тиквичките ги ядял само пържени  Crazy, ама сега всяка седмица ме кара да правя супичка...   Mr. Green

1-2 глави лук
3-4 скилидки чесън
2-3 моркова
1,5-2кг. тиквички
сирене
сол, сладък червен пипер, лют червен пипер, олио
1 голяма заквасена сметана

Нарязваме на ситно лука и чесъна, и ги задушаваме с малко олио и водичка. Добавяме морковите, нарязани пак на ситно, и след няколко минути прибавяме тиквичките, нарязани на едри кубчета. Доливаме вода почти да покрие всички тиквички, но да не е повече. Оставяме да се сварят и при готовност сваляме от котлона и пасираме. Получава се гъста хомогенна смес (ако сте уцелили количеството на водата). Връщаме пасираната супа на котлона и овкусяваме със сол, сладък и лют (по желание) червен пипер. Като заври отново натрошаваме сиренето в супата и изключваме котлона (сиренето почти се стопява).
Сервирам я много топла, с топка заквасена сметана и поръсена с лют червен пипер (подправката за шкембе и пача).

Hug
С пасатора и блендера всичко става за минута, останалото е работа на печката ви!  Flutter

# 268
Бира с таратор, добре звучи тази супичка! Почти съм убедена, че даже и дребното ще я яде (че ми е злоядо). Ще ти я пробваме.
Аз видях една комшийка с торба зелен боб и не ми излиза от главата. Та ... вечерята ще е манджа зелен боб полят кисело мляко.

# 269
  • Varna, Bulgaria
Аз днес щях да хапвам кисело мляко. Още не бях гладна, но си викам , едно мляко ще изям. Обаче млякото имаше дъх на плесен, уж в срок ама... Отказах се, сега солети хрупам. А за довечера реших, ще правя супата на Бира с таратор Предполагам, че и щерката ще я хареса, тя обича всичко с тиквички Simple Smile)
Мухъла само с белина го махам, Саво е доста по-скъпо, пък си е белина, или поне мирише на белина. Важното е, че и обикновената белина работи.

Общи условия

Активация на акаунт