Майчинството счетоводно - 31

• 36 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
Попитах в другата тема ,но никой не ми отговори затова реших да питам тук
Безработна съм от септември 2009г.,мъжа ми само работи
Въпроса ми е какви документи трябва да представя и къде за да си получавам детските за детето,понеже досега не съм получавала
Моля да ме извините ако вече е зададен този въпрос и да ме насочите къде да прочета ако има отговор
  Hug

# 376
  • Пловдив
Здравейте,
Попитах в другата тема ,но никой не ми отговори затова реших да питам тук
Безработна съм от септември 2009г.,мъжа ми само работи
Въпроса ми е какви документи трябва да представя и къде за да си получавам детските за детето,понеже досега не съм получавала
Моля да ме извините ако вече е зададен този въпрос и да ме насочите къде да прочета ако има отговор
  Hug

молба по образец http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687
бележка от педиатъра на детето
служ бележка на съпруга ти,ако имате брак
ако в периода на  те месеца назад си работила-бележка от работодателя ти
ще декларираш,че в момента не работиш
подаваш док в районната социална служба

# 377
Здравейте,
Можете ли да ми помогнете със следното - какъв е кодът за вид плащане за ЗОВ 4,8% при болнични за раждане? Самоосигурявам се.

560402 или 560101?

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 21:39 от Kabiv

# 378
  • София

молба по образец http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687
бележка от педиатъра на детето
служ бележка на съпруга ти,ако имате брак
ако в периода на  те месеца назад си работила-бележка от работодателя ти
ще декларираш,че в момента не работиш
подаваш док в районната социална служба
[/quote]
Благодаря,но нещо от това изречение в червено не го разбирам
Аз съм безработна от септември2009- за кои месеци да искам бележка за доходите?

# 379
  • Пловдив
Благодаря,но нещо от това изречение в червено не го разбирам
Аз съм безработна от септември2009- за кои месеци да искам бележка за доходите?

изпуснала съм цифрата 12-изречението трябва да е такова -ако в периода на  12 те месеца назад си работила-бележка от работодателя ти

ако кандидатскваш за детски юли месец,ще ви гледат доходите 12 м назад т.е юли09-юни10
и трябва да вземеш служ бележка за доход от бившия ти работодател за месеците юли и август

# 380
  • София
Благодаря
Утре ще отида да видя какво мога да направя
В момента каква е сумата за член от семейството- 300 или 350лв?

# 381
Здравейте,
Можете ли да ми помогнете със следното - какъв е кодът за вид плащане за ЗОВ 4,8% при болнични за раждане? Самоосигурявам се.

560402 или 560101?

# 382
  • Пловдив
Благодаря
Утре ще отида да видя какво мога да направя
В момента каква е сумата за член от семейството- 300 или 350лв?

350 лв бруто на човек е

# 383
  • София
Много благодаря!
 Hug

# 384
Благодаря , Viva_123 !

# 385
  • Бургас
Ако си сключила нов трудов договор, то имаш право на отпуск по него пропорционално на отработеното време.

Върнах се на работа официално от 1 юни, сключих нов договор на 28 юни, задължително ме пускат отпуска месец август... Имам ли право на нова платена отпуска тогава?

# 386
  • Пловдив
Върнах се на работа официално от 1 юни, сключих нов договор на 28 юни, задължително ме пускат отпуска месец август... Имам ли право на нова платена отпуска тогава?

мисля,че трябва да имаш 9 м работа на това раб място,за да ползваш отпуск.но щом работодателят е един и същ трябва да се разберете нещо
а иначе при прекратяването на договора са ти платили натрупаната отпуска
сега на новия договор започваш да трупаш нов отпуск и не е реално да ползавш отпуск и да не ти платят нищо

# 387
  • Бургас
Благодаря, Elfita.

# 388
Здравейте,вярно ли е че ако сама си плащам осигуровките към дадена фирма,т.е сме сключили фиктивен ТД за да мога да взимам майчинство,трябва да продължа да плащам осигуровките си  по време на майчинството.

# 389
Здравейте,вярно ли е че ако сама си плащам осигуровките към дадена фирма,т.е сме сключили фиктивен ТД за да мога да взимам майчинство,трябва да продължа да плащам осигуровките си  по време на майчинството.
Ще плащаш само здлавни - 20,16лв. на месец.

Здравейте сладки мами,обръщам се към вас за консултация.Днес при проверка на болничния ми в сайта на НОИ ми излиза че е предаден за проверка на РЦЗ.Болничния е за двустранна плевмония на детенцето ми,можете ли да ми помогнете какво всъщност означава тази проверка и в какви срокове.Предварително Ви благодаря защото притеснението ми не е малко.
Трябва да получиш писмо от НОИ за причината на обжалване. Срок за проверката няма.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 11:32 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт