Майчинството счетоводно - 31

• 36 123
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Дават обезщетение за безработица само след 12 месеца труд
Чакаме година за болничните
260 хиляди висят с парите, ако се разболеят или забременеят
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-07-13&article=332247

Другата промяна е, че правото на всички обезщетения - болнични, майчински, за безработица, ще го има едва след 12 месеца работа.
От доходите за година назад ще зависи и размерът им. Сега тези срокове са различни - 6, 9, 12 месеца. Освен това пари за безработица ще се отпускат само ако човек се регистрира в бюрата по труда до 7 дни след прекратяването на договора му

# 481
На 29 юли влизам в 45 дена болни4ен преди термин и е до 13 септември,кога горе долу ще ми бъде преведен?Благодаря предварително   bouquet !

# 482
  • София-Младост
На 29 юли влизам в 45 дена болни4ен преди термин и е до 13 септември,кога горе долу ще ми бъде преведен?Благодаря предварително   bouquet !
За двата работни от юли през август, за дните от август през септември и т.н.

# 483
Здравейте.В момента се водя на някакъв договор от който не мога да излеза по майчинство.Септември ще подпиша друг фиктивен ТД.Въпросът ми след като го подпиша,ако изляза в болничен за около 2 месеца ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството.

# 484
Здравейте майчета няма когодапитамдругизатовареших дави питам и да ви занимавам с моя проблм. Синът ми тръгнана ясла на 3 май,а на 13 май навърши две години, въпросът ми е дали за тези 10 дена НОИ ще ме кара да им връщам парите. Благодаря предварително. Поздрви Гери.

# 485
  • София-Младост
Здравейте майчета няма когодапитамдругизатовареших дави питам и да ви занимавам с моя проблм. Синът ми тръгнана ясла на 3 май,а на 13 май навърши две години, въпросът ми е дали за тези 10 дена НОИ ще ме кара да им връщам парите. Благодаря предварително. Поздрви Гери.
Още на 3-ти е трябвало да се върнеш на работа ил и да ползваш друг вид отпуск или болничен. В тридневен срок е трябвало да подадеш прил.12 за промяна в обстоятелствата и прил.4 за 50% обезщетение.

# 486
да  аз си пуснах отпуска платена коятомисеполага 40 дена.

# 487
Здравейте!

Имам следната питанка:
На една моя приятелка и се роди дете миналата година ,когато детето навърши 6 месеца се наложи мъжът и да излезе в бащински/ защото то й е бил осигуряван на максималния размер/.След месец детето навършва 1 годинка ,както и въпросните 410 дни.
Въпроса ми  е следният:
Възможно ли е мъжът и да бъде съкратен по чл. 331 и да отиде на борсата - където според новият закон от 1 юли може да се получава обезщетение от борсата 60% от заплатата на която си осигуряван или 1200 лв на месец?/в продължение на 1 година/
Надявам се ,че успях да обясня
Благодаря ви предварително!

# 488
Здравейте, ако може да получа малко помощ и информация.
На 02.07 ни се роди дъщеричка , с таткото нямаме брак къде и какви документи трябва да подам за получаване на детски и получаване на еднократна помощ, защото по ЛК адреса ми е в ПЛД , а в момента живеем в Ст. Загора, а и нямаме брак с таткото, до колкото знам май трябва да подам документи в Плд, след като не съм си сменила адресната регистрация( която да е по ЛК ), така ли е?   Трябват ли ми някакви док. от него за детските или се взима само моя доход и за колко време  трябва да изсикам документ от работодателя ми ?
Благодаря предварително   bouquet

# 489
  • Пловдив
, до колкото знам май трябва да подам документи в Плд,

да,подаваш в Пловдив
за детските-акта за раждане,служ бележка от твоя работодател за доходите ти 12 м назад,бележка от педиатъра на детето и молба по образец http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687
за еднократната-акта за раждане /ще задържат оригинала около 1 седмица/+молба по образец http://www.econ.bg/content/files//29.doc , удостоверение за родените от теб деца-вади се от ГРАО в общината

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 15:40 от Elfita

# 490
Здравейте на всички,предварително да ви благодаря за отговорите, които давате.Имам един въпрос,бременна съм в третия месец преди три седмици лежах в АГ-то,дадоха ми 30 дневен болничен и доктора ми каза че ако желая ще ми го продължи до края на бременността,въпроса мие следния тъй като до сега се осигорявах "фиктивно"в една фирма на по -висока заплата от 2 години без прекъсванеако си вземам болничен до края това ще намалили размера на майчиството и то със много ли?Благодаря ви предварително.

# 491
  • Пловдив
това ще намалили размера на майчиството и то със много ли?Благодаря ви предварително.

не,няма да намали обезщетението,ако 6 м преди този първи болничен си осиг на една и съща заплата

# 492
Здравейте на всички,предварително да ви благодаря за отговорите, които давате.Имам един въпрос,бременна съм в третия месец преди три седмици лежах в АГ-то,дадоха ми 30 дневен болничен и доктора ми каза че ако желая ще ми го продължи до края на бременността,въпроса мие следния тъй като до сега се осигорявах "фиктивно"в една фирма на по -висока заплата от 2 години без прекъсванеако си вземам болничен до края това ще намалили размера на майчиството и то със много ли?Благодаря ви предварително.
Не, няма да се отрази.

# 493
, до колкото знам май трябва да подам документи в Плд,

да,подаваш в Пловдив
за детските-акта за раждане,служ бележка от твоя работодател за доходите ти 12 м назад,бележка от педиатъра на детето и молба по образец http://docstore.odit.info/?s=4&rid=2687
за еднократната-акта за раждане /ще задържат оригинала около 1 седмица/+молба по образец http://www.econ.bg/content/files//29.doc , удостоверение за родените от теб деца-вади се от ГРАО в общината
Елфита мерси за бързия отговор  Hug , само да питам още нещо - удостоверението от ГРАО в Ст. Загора или в Пловдив, детето е родено в Ст. Загора и предполагам се подават в Социална служба по район ?
 благодаря отново предварително   bouquet

# 494
Здравейте момичета,искрено Ви благодаря за помощта!Имам следния проблем,от НОИ ми изплатиха болничния,но са ме орязали с близо 60%.Та казусът е следният,моля поправете ме ,ако греша в сметките.Значи аз съм на 4 часов трудов договор,осигуряват ме на минимума за длъжността ми-за тази година 172 лв.,а за предходната 168.50 лв.Излизам в болничен поради заболяване по време на бременност-1-ят от 12.04 до 19.04 и 2-рият от 14.04 до 18.05 (3 дни се припокриват),та общо 25 работни дни.Какво изчислявам аз:
172х3 +168.50х3=1021,5 лв. бр. доход,работните дни за 6-те месеца назад са,както следва 20+20+22+21+21+22=126,следва 4е средно дневно бр. възн.=1021.5:126=8.107х 80%=6.48 .Нетната ми заплата е около 136 лв.,т.е 136х6=816:126=6.47.Излиза,че средно дневното нетно е почти,колкото брутното,както и да е,т.е. за 25 работни дни в болничен трябва да ми приведат 6.47х25= 161.75 лв.Да ,ама не ,привели са ми 101,47 лв.,като при проверката ми с ПИК кода ми излиза някакво средно дневно брутно 4.22.Оплаках се в НОИ на място,но там се натъкнах на такава некомпетентност,4е направо полудях.Никакво адекватно обяснение.Обещаха да го проверят ръчно,защото тя-системата автоматично ги из4ислявала и да ми се обадят.Все още съм без отговор.Моля Ви,има ли нещо,което пропускам?Това,4е съм на 4-ри 4аса променя ли по някакъв на4ин нещата?Решена съм да пиша и жалба,но не знам към кого да е адресирана (началник,отдел?),аз и завбъдеще ще съм в болни4ен,ако всеки път ме режат с 60лв.,не е голяма сума,но е единственият ми доход за момента  Sad .Благодаря Ви!
П.С.сега се сетих,че ако 1 ден е за сметка на работодателя дните са 24,но сметките пак не ми излизат:(((( т.е. 155.28лв.
Изчисленията ти са според мен верни, но пропускаш това, че те водят на 4 часа. Съответно ти се плаща пропорционално на отработеното време.

Viva 123,не можах да разбера как така пропорционално-всеки месец получавам едно и също възнаграждение и променя ли нещо сметките този 4 часов договор,кое по-точно?Да вметна,че имам  повече от 1г. и 6м. стаж.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт