Майчинството счетоводно - 31

• 35 744
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Елфита все пак в случая има и детска ясла...дали е сигурно , че може!?

детето трябва да се спре от ясла при подновяването на майчинството,но и авторката това пише,дали може да си възстанови майчинството,за да си гледа вкъщи детето

# 676
  • Майничка
Здравейте,искам да ви попитам мога ли да изляза в болничен веднага след като са ме назначили на работа.Имам около 5г. тр.стаж.

Да, но трябва да имате поне един отработен ден, за да влезе в сила договорът.
А ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството.Имам около 5месеца назад без прекъсване,а преди това не работех няколко.

За база при изчисление на болничния се вземат 6м.назад, така че не е е зле да отработите 1 месец (календарен), за да си вдигнете обезщетението. За месеците в болнични през 410-те дни ще се вземе базата, на която е изчислено обезщетението за болнични.

# 677
Не знам дали тук е мястото да питам,но още ли се взимат пари за бележките от личната за ваксините на децата,необходими при документите подавани за детски?Благодаря!

# 678
  • Майничка
Не знам дали тук е мястото да питам,но още ли се взимат пари за бележките от личната за ваксините на децата,необходими при документите подавани за детски?Благодаря!
Принципно да, въпреки че не всички лекари вземат.

# 679
  • София-Младост
Това за пръв път го чувам, някои просто прекаляват.

# 680
Здравейте, имам следният въпрос в отпуск по майчинство съм за отглеждане на дете до две години, но фирмата в която работя се закрива, какво следва оттук нататък.Трябва ли да търся  друга фирма  в която да се осигурявам.

# 681
  • Пловдив
.Трябва ли да търся  друга фирма  в която да се осигурявам.

да,за да може да получаваш 240 те лв-отработваш един ден в новата фирма и излизаш в майчинство

# 682
Здравейте, имам следния въпрос: В 12-те месеца върху, които се изчислява обезщетението за бр. и майчинство имам 6 в които съм получавала обезщетение за безработица от НОИ. Интересува ме за тези месеци как ще се смятат при изчисляване на обезщетението за бр. и майчинство? Или по-точно коя сума се ползва - обезщетението за безработица от НОИ, или средния доход от който последното е определено? Благодаря предварително.

# 683
  • Пловдив
. Интересува ме за тези месеци как ще се смятат при изчисляване на обезщетението за бр. и майчинство?

месеците на борсата ще ти се смятат на 240 лв всеки

# 684
Благодаря много!!!

# 685
Elfita , много ти благодаря за отговора (въпроса ми е още на 39-та страница ), чак сега имам възможност пак да вляза тук  Hug ,  твоя отговор много ми харесва   bouquet
 Целувки и лек ден на всички  Peace

# 686
  • София
Здравейте,
имам два въпроса:
първият е относно писменото уведомление до работодателя за бременост-откъде се издава от личният лекар или от АГ,който наблюдава бремеността?Аз съм го уведомила, но не писменно Rolling Eyes
Вторият въпрос е, в случай,че се наложи да се ползват 180дни който са без прекъсване по време на бременност те влизат ли в тези който се ползват за общо заболяване(40дни за цялата година)?
Предварително благодаря!!!

# 687
Здравейте,имам един въпрос.Като си подавам документите за детски(става въпрос за утре),за кои месеци гледат доходите,по -точно от кои до кои месец връщат назад(от юни или от юли ).Благодаря ви предварително за отговора.

# 688
  • софия
Момичета ако искам да се осигурявам допълнително на втори трудов договор във фирмата на мъжа ми за още да кажем 1000 лева колко трябва да е вноската на месец, ако забременея в момента и той ме осигурява 9 месеца но излизам в болнични през това време ще се вземат ли впредвид тези допълнителни вноски при определяне на майчинството.
Благодаря Ви предварително  bouquet

# 689
Привет и от мен, момичета!
Септември месец ми предстои да започна работа. Детето ми ве4е е навършило годинка(на 01.07) и сега ве4е взимам 240лв., маичинство. Искам да прехвърля майчинството на майка ми. Знаете ли каква е процедурата по прехвърлянето и дали тя ще взима 240 лв. или половината -120лв, защото съм чувала такива версии.
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт