Майчинството счетоводно - 31

• 35 753
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Viva 123 благодаря!В тези 180 дни влизат ли и тези 45 дни преди раждане

# 661
Viva 123 благодаря!В тези 180 дни влизат ли и тези 45 дни преди раждане
Не.

# 662
Може ли да попитам и аз нещо  Simple Smile
Бремен на съм в 6 месец и ми се наложи да взимам болнични поради проблем с работодателя. От началото на годината фирмата, в която работех ме осигуряваха на 600 лв. и въпросът ми е сега, когато съм в болничен осигуровките отново ли ще са ми на такава сума и държавата ли ще ги поема?

# 663
  • София-Младост
Бремен на съм в 6 месец и ми се наложи да взимам болнични поради проблем с работодателя. От началото на годината фирмата, в която работех ме осигуряваха на 600 лв. и въпросът ми е сега, когато съм в болничен осигуровките отново ли ще са ми на такава сума и държавата ли ще ги поема?
По време на болничен се плаща здравна вноска, но времето се признава за осигурителен и трудов стаж. 

# 664
По време на болничен се плаща здравна вноска, но времето се признава за осигурителен и трудов стаж. 

Стана ми интересно, защото днес като погледнах в сайта на НОИ за първите 5 месеца ми е вписано че са ме осигурили на 600 лв, а за Юни пише 23 лв.

# 665
Здравейте,
Имам следния въпрос: на 01.07.  ми изплатиха остък от посления ми болничен издаден от пдиатъра след раждането т.е. от 01.06 до 17.06.Сега чакам да ми изплатят останалите дни от юни, но още не са, в сайта на НОИ няма нищо ново относно излатените ми и постъпили документи.Кога според вас ще си получа парите за юни,в началто на август заедно с юлските или в средата на август?Досега са ми ги изплащали винаги до 10-то число на месеца с малки изключения по празниците.

# 666
  • Пловдив
vassi79 ,парите за дните от юни ще получиш края на юли.До 5 август-целия юли и така до 5 число докрая на 410 те дни

plana  ,явно болничният ти е започнал през юни и тези 23 лв са от работодателят ти.Като ти изплати НОИ болничния за юни ще ти се появи втори ред за юни с осиг от НОИ

# 667
Elfita Много благодаря за светкавичния отговор. Hug

# 668
vassi79 ,парите за дните от юни ще получиш края на юли.До 5 август-целия юли и така до 5 число докрая на 410 те дни

plana  ,явно болничният ти е започнал през юни и тези 23 лв са от работодателят ти.Като ти изплати НОИ болничния за юни ще ти се появи втори ред за юни с осиг от НОИ

Елфита мерси за отговора,
да първия болничен е за целия Юни и все още не е изплатен от НОИ  Simple Smile

# 669
Имам следният въпрос:
Майчинството може ли да се прекъсне и после да се продължи? Embarassed
Искам да дам малкия (1г.6м.) на ясли, но не знам как ще му понесат. Ако го дам и започне да се разболява, а аз съм се върнала на работа, може ли да се откажа и да си го догледам до 2г. Какви варианти имам в този случай?
Благодаря предварително! Praynig

# 670
  • Пловдив
Имам следният въпрос:

да,може
когато искаш може да го възстановиш

# 671
  • София-Младост
Имам следният въпрос:

да,може
когато искаш може да го възстановиш
Елфита все пак в случая има и детска ясла...дали е сигурно , че може!?

# 672
Здравейте,искам да ви попитам мога ли да изляза в болничен веднага след като са ме назначили на работа.Имам около 5г. тр.стаж.

# 673
  • Майничка
Здравейте,искам да ви попитам мога ли да изляза в болничен веднага след като са ме назначили на работа.Имам около 5г. тр.стаж.

Да, но трябва да имате поне един отработен ден, за да влезе в сила договорът.

# 674

Да, но трябва да имате поне един отработен ден, за да влезе в сила договорът.

А ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството.Имам около 5месеца назад без прекъсване,а преди това не работех няколко.

Общи условия

Активация на акаунт