Майчинството счетоводно - 31

• 36 327
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
От 4.05 до 11.05.

# 136
  • Варна
6.05 и 7.05 бяха почивни дни Simple Smile

# 137
6.05 и 7.05 бяха почивни дни Simple Smile

ooooh! Да, бе! Много благодаря,  изясниха ми се нещата.  Laughing

# 138
Elfita,точно това питам,щом пише 0.00лв взима ли се при смятане 240 лв,защото пише че съм осигурена само за пенсия ?Т.е както съм на борсата ве4е 5ти месец,да ги смятам по 240лв и занапред от юли до декември напр.в/у 1200лв/ако се назнача/?

# 139
  • Пловдив
Elfita,точно това питам,щом пише 0.00лв взима ли се при смятане 240 лв

да,разбира се
за месеците на борсата и когато си била без работа или неплатен се взима 240 лв
няма вариант в базата да ти влезе месец,изчислен на 0,00 лв

# 140
Момичета,може да сте обяснявали вече,но незнам када да търся,само да ми кажете,45 дневния болничен преди термин един ли е за всикчи,като сума или зависи от осигуровки,стаж и т.н.  newsm78 ?
Благодаря предварително   bouquet

# 141
  • Пловдив
Момичета,може да сте обяснявали вече,но незнам када да търся,само да ми кажете,45 дневния болничен преди термин един ли е за всикчи,като сума или зависи от осигуровки,стаж и т.н.  newsm78 ?
Благодаря предварително   bouquet

зависи от твоя осигурителен доход 12 м назад както и дните след това до 410

# 142
Mерси Elfita,значи при всяко положение е по добре за останалия период да се осигуряваш на по-висока сума.

# 143
  • Варна
Някой знае ли какво се случва с неизполваните платени отпуски в период на майчинство? Чух за новата наредба, но не ми стана ясно. Аз имам неизползвна отпуска от 2008 още, но скоро няма да се върна на работа. Губя ли я?

# 144
Здравейте!На 02.09.2010г.детето ми навършва една годинка.Кога трябва да подам молба за втората година и кой номер е тя.Колко време преди годинката трябва да я подам.

# 145
  • Varna
Здравейте, момичета! Искам да се оплача, че лекаря, който ми води консултациите отказа за ми дава болнични преди този от 45 дни, защото не можел, било затегнато положението. Така ли е наистина, колко познати бременни, без нищо да им няма от 3-тия месец си стоят вкъщи. Случая ми е следния, миналата година родих и бебето почина, и си мислех, че сега това си е рискова бременност и няма как да не ми даде, другото е че се водя на работя във фирма фиктивно и само плащам осигуровки. Ами здраве да е и всичко да е наред, пък като няма болнични - няма. Вариантът бил да ме прати в АГ болница, да лежа 2-3 дена и така да ми дадат 30 дни, аз обаче нямам намерение да дърпам дявола за опашката, още повече, че съм лежала там и не мога да си го причиня психичиски.

# 146
  • Пловдив
Здравейте!На 02.09.2010г.детето ми навършва една годинка.Кога трябва да подам молба за втората година и кой номер е тя.Колко време преди годинката трябва да я подам.

годинката не е ориентир.

Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни броят се от началото на 45 дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от ............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор
                                                                          на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..   /длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                      /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на ......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до ............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг правоимащ член на семейството ми.   

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................                          /................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от ……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/ или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в „Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….                                                                     ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

Nia_123 ,за болничните по принцип е така-трябва да имаш показания.варианта ти е да смениш ЖКто с лекар,който дава по-лесно болнични.Да лежиш в болница няколко дни също е вариант и не е толкова страшен.
мисли позитивно  Hug

# 147
  • В полите на Пирин планина
Някой знае ли какво се случва с неизполваните платени отпуски в период на майчинство? Чух за новата наредба, но не ми стана ясно. Аз имам неизползвна отпуска от 2008 още, но скоро няма да се върна на работа. Губя ли я?

Промяната е КТ, но все още не е обнародвана, за да се види какво точно е описано като подробности.

Приложение 3. Подава се след изтичане на 410 - те дни.

Здравейте, момичета! Искам да се оплача, че лекаря, който ми води консултациите отказа за ми дава болнични преди този от 45 дни, защото не можел, било затегнато положението. Така ли е наистина, колко познати бременни, без нищо да им няма от 3-тия месец си стоят вкъщи. Случая ми е следния, миналата година родих и бебето почина, и си мислех, че сега това си е рискова бременност и няма как да не ми даде, другото е че се водя на работя във фирма фиктивно и само плащам осигуровки. Ами здраве да е и всичко да е наред, пък като няма болнични - няма. Вариантът бил да ме прати в АГ болница, да лежа 2-3 дена и така да ми дадат 30 дни, аз обаче нямам намерение да дърпам дявола за опашката, още повече, че съм лежала там и не мога да си го причиня психичиски.

Лекарят преценява кога и дали да издаде болничен. Права си, че има практика да се издават безразборно болнични на бременните, аз няма какво да добавя.

# 148
Благодаря!

# 149
  • Varna
Благодаря ви, Lady Brinne i Elfita!

Общи условия

Активация на акаунт