Майчинството счетоводно - 31

• 36 292
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, в какъв срок трябва да представя пред работодателя болничния издаден ми от болницата за 42 дни след раждяне?

# 151
  • Пловдив
Здравейте, в какъв срок трябва да представя пред работодателя болничния издаден ми от болницата за 42 дни след раждяне?

до 3 дни
ако не можеш ти,да го носи бащата

# 152
  • София
Здравейте момичета,

Имам въпрос и се надявам някой да може да ми помогне. Предстои ми (живот и здраве) догодина да съм в майчинство. Във фирмата, в която работя ни осигуряват по всички правила и закони, всичко се регистрира, обявява в НОИ и т.н. Заплатата, на която ме осигуряват е доста по-голяма от макс. осигурителен доход, така че при всички положения няма да мога да взема 90 % от брутното възнаграждение, а по-малко...това е ситуацията сега. Имам намерение да предложа на работодателя да работя по време на майчинството (първо, защото аз съм единственият човек във фирмата, който се занимава с дадената работа и второ, защото моята работа спокойно може да се върши по интернет -т.е. от вкъщи). При това положение имам намерение да поискам от работодателя да сключим договор за сума, която ще ми плащат по време на майчинството, но как да стане това легално, така че да не загубя право на майчинство? Какъв трябва да е този договор и къде трябва да го регистрирам?

Благодаря предварително.

# 153
  • Пловдив
но как да стане това легално, така че да не загубя право на майчинство? Какъв трябва да е този договор и къде трябва да го регистрирам?

направете го с граждански договор

# 154
  • София
Благодаря Elfita,   bouquet

И аз за това мислих, но не знаех дали НОИ няма да решат, че не ми се полага майчинство. Иначе идеално би било да е граждански договор за консултантски услуги...

# 155
Да ви попитам, има ли изменения в изчислението за майчинство? За 1-вото ми дете излязох след 3-тия м в непрекъснат болничен и майчинството ми се изчисли 12 м назад от 1-вия болничен, сега ако изляза пак в непрекъснат болничен майчинството ще ми се изчисли ли 12 м назад от 1-вия болничен или 12 м назад от 45 дневния.  Hug

# 156
Здравейте и от мен.   bouquet за темата
имам едно питане и предварително се извинявам ако вече е коментирано
на 05.05.2010 подадох документи за първоначална помощ за 2ро детенце,до момента обаче такава не ми е изплатена.Въпросът ми е има ли някакъв срок за изплащене,понеже за пърото ми дете я получих до 2 седмици      newsm78 ..... или да ходя да се карам в социалните   #Cussing out

# 157
  • София-Младост
Да ви попитам, има ли изменения в изчислението за майчинство? За 1-вото ми дете излязох след 3-тия м в непрекъснат болничен и майчинството ми се изчисли 12 м назад от 1-вия болничен, сега ако изляза пак в непрекъснат болничен майчинството ще ми се изчисли ли 12 м назад от 1-вия болничен или 12 м назад от 45 дневния.  Hug
12 м назад от 45 дневния болничен

# 158
Благодаря, Ала Бала  Hug

# 159
  • Пловдив
dkavr ,еднократната помощ се изплаща след 15 число на месеца последващ месеца,в който си подала
т.е чакаш включване до края на юни

# 160
Здравейте, имам едно питане септември месец детето ми навършва 1 годинка и мисля да се върна на работа. Въпроса ми е може ли някой от родителите ми които са пенсионери да вземат майчиството ми и да взимат полагащите се 240 лв. или не? Посъветвайте ме какви са правата ми. Предвариетлно благодаря.

# 161
  • Пловдив
Здравейте, имам едно питане септември месец детето ми навършва 1 годинка и мисля да се върна на работа. Въпроса ми е може ли някой от родителите ми които са пенсионери да вземат майчиството ми и да взимат полагащите се 240 лв. или не? Посъветвайте ме какви са правата ми. Предвариетлно благодаря.

трябва да са трудов договор-назначаваш го фиктивно във фирма,отработва един ден и излиза в майчинство
има и програми към социалните-попитай,но мисля че само за хора регистирани в БТ,а пенсионерите нямат право

иначе ако работиш и не прехвърлиш майчинството ще получаваш 120 лв от НОИ

# 162
Нищо, че са пенсионери така ли мога да ги назнача фиктивно на работа и да получават минимална работна заплата + пенсия?

# 163
  • Пловдив
Нищо, че са пенсионери така ли мога да ги назнача фиктивно на работа и да получават минимална работна заплата + пенсия?

даааааа

# 164
Много ти благодаря за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт