Майчинството счетоводно - 31

• 36 060
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив

EmbarassedЗначи на 07.01.2011 трябва да започне 45-дневния,а на настоящата ми работа започнах на 01.03 тази година.Термина ми е на 20.02.2011

От 01.01.2007 до 30.07.2007 работих на минимална заплата след което до 01.03.2011 не съм работила никъде.

базата ти е януари10-декември10
излез в болничен от 1 септември,не по-рано,защото така преди болничния ще имаш 6 м осиг на 450 лв
 за болничния за общо заболяванеще получаваш 370 лв грубо, за обезщетението ще получаваш грубо 350 лв

# 571
Еийййй,благодаря ти много,супер си!

# 572
Здравейте,
По време на майчинство кои осигуровки ми плаща работодателя и кои НОИ.

# 573
  • Варна
Здравейте,
Плаща ти се само здравна осигуровка, от работодателя, за 2010 година са 20,16 лв.

# 574
Здравейте, имам следния въпрос: възможно ли е по време на майчинство да се работи (не на трудов договор) и съответно да се получава възнаграждение? В момента детето ми е на 4 месеца, имам възможност за работа на поръчка, но не съм наясно дали това би попречило да получавам майчинските си.

# 575
Здравейте, имам следния въпрос: възможно ли е по време на майчинство да се работи (не на трудов договор) и съответно да се получава възнаграждение? В момента детето ми е на 4 месеца, имам възможност за работа на поръчка, но не съм наясно дали това би попречило да получавам майчинските си.
Може да работиш на граждански договор. Не е пречка за получаване на майчинство.

# 576
Здравейте,
Работодателят ти плаща само здравните, а НОИ ти изплаща обезщетението.

# 577
До момента съм осигурявана на 4 часа, на 150 лв. Ако не започна да се осигурявам, какво майчинство ще вземам - минимална работна заплата (240 лв.) или 90% от БТВ.

# 578
Тези изменения, за които са говорили по телевизията, че се обсъждат за приемане относно болничните и майчинството, а именно че всички жени в майчинство ще вземат една и съща сума, независимо от осигурителния доход, 420 лв. май беше, отнасят ли се и за трудовите договори, или само за самоосигуряващите се лица?
Това дали ще обхване жени, които вече са влезли в майчинство преди януари 2011г.?

# 579
Само за самоосигуряващи се!
Което е против всякаква логика, тъй като обезщетение се изплаща при възникване на осигурителния риск, а не година по-късно... #Cussing out
Дано не го приемат тези малоумници  Tired

# 580
Здравейте, искам да попитам за болничните и майчинските ,тъй като не откривам конкретния въпрос и отговор , а имам нет за мн малко време , може ли някой да ми каже ---> В болнични съм от 4-тия месец , сега съм седми и още съм болнични като ми се иска да съм болнични до 45 дни преди раждането. Та , ще ми падне ли много майчинството и по-добре ли е да работя един месец преди да изляза в 45 преди раждане или да си карам болничните до последно? Възможно ли е в крайна сметка да получавам по-малко от мин раб заплата? Извинявам се ако има вече такива въпроси .
Искам да добавя още нещо , че 2 месеца преди болничния ми в 4-ти месец бях в болнични 2 седмици по др причини. Т.е. 6 месеца преди първия ми непрекъснат болничен не съм осигурявана на пълната си заплата , а имах 2 седмици болнични , намаляващи ми осигуровките .

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 10:45 от myrr

# 581
Viva 123, благодаря ти!

# 582
Здравейте, предваретилно се извинявам ако въпроса ми е коментиран, но не успях да открия информация Blush
Имам следния проблем: Държавен служител съм. На 04.05.2010г. пуснах молба за ползване на отпуск по майчинство до 2 годишна възраст на детето. Преди месец получих предложение за смяна на работното място/ същия работодател/, но друг отдел. За да пусна документи за преназначаване ме информираха, че следва да подам заявление за прекъсване на майчинството и възстановяване на работа. Едва след това да подам молба за преназначение.
На 07.07.2010г пуснах заявление за прекрътяване на отпуска и фиксирах дата 12.07.2010г. Съответно ми обясниха, че от тази дата следва да се явявам на работа. Отказаха да ми разрешат ползването на платен годишен отпуск за миналите години и ме принудиха да се явавам на работното си място. Същевременно отказват да ми приемат документацията, която отработвам, тъй като все още нямам Заповед за възстановяване на работа. Отделно все още в НОИ се водя в отпуск по майчинство, тъй като не са ми взели информиращите декларациите:lol:
Въпроса ми е има ли законов срок, в който Заповедта за възстановяване следва да е издадена или мога да си я чакам с месеци newsm78 Което означава невъзможсност да гледане на детето и невъзможност за работа. Някакво безцелно висене, което май само в държавната администрация е възможно ooooh!
Предварително благодаря за отговора и се извинявам за дългия пост Hug

# 583
  • Пловдив
До момента съм осигурявана на 4 часа, на 150 лв. Ако не започна да се осигурявам, какво майчинство ще вземам - минимална работна заплата (240 лв.) или 90% от БТВ.

минималното за работещите майки е 2 г по 240 лв,но трябва да се осигуряваш към момента на 45 дневния /и на 4 часа става/ и да иваш 12 м стаж

. Та , ще ми падне ли много майчинството и по-добре ли е да работя един месец преди да изляза в 45 преди раждане или да си карам болничните до последно?-няма да ти падне обезщетението от болничните Възможно ли е в крайна сметка да получавам по-малко от мин раб заплата?-не .
Искам да добавя още нещо , че 2 месеца преди болничния ми в 4-ти месец бях в болнични 2 седмици по др причини.-нали 6 те м преди тези 2 седмици пак си осиг на една и съща заплата т.е болничинте не са ти проблем  Т.е. 6 месеца преди първия ми непрекъснат болничен не съм осигурявана на пълната си заплата , а имах 2 седмици болнични , намаляващи ми осигуровките .

# 584
В момента съм по майчинство и не получавам детски - 35 лв, тъй като семейния ни доход е над изискванията, но през октомври когато изтече първата ми година и започна да получавам 240 лв ще отговарям на тези изисквания. Въпросът ми е дали ще имам право на тези 35 лв (на база текущия доход ли се дават) и ако да какво е необходимо да направя (необходими документи и т.н.).
Предварително благодаря за отговорите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт