Майчинството счетоводно - 31

• 36 042
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Мога ли да си пусна 1 м. неплатен отпуск /след навършване на 2 год. на 1-вото дете/, който към 10-ия ден да прекратя заради болничен /тежка втора бременност/ И ако мога каква е процедурата по прекратяване на отпуска? Трябва ли да подавам някаква молба, свободен текст ли е или е някакъв формуляр?

# 601
здравейте  имам един въпрос който не е свързан с бременност и майчинство но понеже не знам  къде мога да попитам се обръщам към вас ако имате желание ми отговорете .та въпроса ми е каква е сумата която се дължи от работодател за осигоровки на минимална работна заплата (бащами си поема тези осигоровки но счетоводителката май нещо го мотае плаща 125 лв ) на мен ми се вижда много но не знам може и аз да съм с грешка .
трябва да го осигуряват върху  320-330лв за да плаща тези осигуровки. Може да си удържа и банковите такси, които не са малко ,ако тя ги внася в Сибанк на каса например, за едно платежно взимат 3.50лв.
много благодаря за отговора .а за минимална заплата каква е вноската

# 602
Здравейте, зная че този въпрос е обсъждан и преди, но да попитам и аз. Ако искам да прехвърля майчинството на бабата (пенсионерка) на детето след първата му година, трябва ли бабата да е на трудов договор? Майка ми е на граждански договор на две места, но това дали е достатъчно?

Много благодаря!

# 603
  • Пловдив
Здравейте, зная че този въпрос е обсъждан и преди, но да попитам и аз. Ако искам да прехвърля майчинството на бабата (пенсионерка) на детето след първата му година, трябва ли бабата да е на трудов договор?-да,трябва-назначате я фиктивно накъде,отработва 1 ден и излиза в майчнство-говорим за баба на детето,а не твоята баба,нали така Майка ми е на граждански договор на две места, но това дали е достатъчно? -не може на граждански
Много благодаря!

# 604
Здравейте, зная че този въпрос е обсъждан и преди, но да попитам и аз. Ако искам да прехвърля майчинството на бабата (пенсионерка) на детето след първата му година, трябва ли бабата да е на трудов договор?-да,трябва-назначате я фиктивно накъде,отработва 1 ден и излиза в майчнство-говорим за баба на детето,а не твоята баба,нали така Майка ми е на граждански договор на две места, но това дали е достатъчно? -не може на граждански
Много благодаря!

Мерси, Елфита.  bouquet 
Да, за бабата на детето става дума. Много благодаря! Ще търсим да я назначаваме на трудов договор когато му дойде времето.

# 605
Здравейте искам да ви попитам,аз излязох по майчинство от социала,защото бях безработна,въпроса ми е дали ще ми се плащат здравните осигуровки?Доколкото знам аз,докато детето навърши годинка би трябвало и осигуровките  ми да вървят,а в социала са казали на братовчедка ми че няма такова нещо щом не е работила.

Няма как да "ти вървят", защото ти си неосигурено лице. Би трябвало сама да си ги внасяш.

здравейте и от мен,в момента съм на работа и си ме осигуряват,но искам допълнително да се осигурявам,примерно на още 1000лв някой знае ли как и какви са вноските и процедурите,ако някой може подробно да ми обясни .12гс съм.предварително благодаря

Трябва да сключиш втори трудов догово / фиктивно  Thinking / и да си внасяш сама вноските, които са 378 лева на месец.
Здравейте,много съжалявам,не мога да изчета цялата тема на този етап,но този цитат от 1стр е точно по моето питане-става въпрос за втория договор.Е аз няма да се осигурявам на 1000лв,но въпроса ми е: Има ли значение в кой месец от бремеността се сключва втория договор,защото нали се изчислява година назад,аз имам година и нещо назад по първия договор,но въпроса е може ли например втората работа да е от 4-до 8-9 месец от бремеността?Благодаря Ви.

# 606
  • Пловдив
но въпроса е може ли например втората работа да е от 4-до 8-9 месец от бремеността?[/color]Благодаря Ви.

да,разбира се

# 607
Здравейте!Сигурно е обсъждано много пъти , но нямам време да търся.Нямам брак и сега ползвам 6 месеца неплатен за гледане на дете.Изтичат ми на 06.08.10г.Мога ли след това да ползвам още 6 след като нямаме брак с бащата?И втори въпрос.Ако сега си взема болничен удължават ли ми се мойте 6 месеца и ако може да се ползва въобще така болничен трябва ли да подавам с него още някакви документи?Благодаря предварително!

# 608
Здравейте, мацки,

Включвам се отново с въпросче: Фирмата, в която работя /в момента си гледам детето/ е замразила дейността си. Шефката ми казва, че до навършването на 1г. на детето ми ще ми плащат мин. заплата, а след това нищо. Така ли е?
Има ли вариант след навършването на годинката, да започна работа в др. фирма и след седмица да си подновя отново майчинството newsm78

# 609
  • Пловдив
Здравейте!Сигурно е обсъждано много пъти , но нямам време да търся.Нямам брак и сега ползвам 6 месеца неплатен за гледане на дете.Изтичат ми на 06.08.10г.Мога ли след това да ползвам още 6 след като нямаме брак с бащата?-в закона е посочено,че може да ползваш 6 те месеца на бащата,ако нямате брак и не живеете в едно домакинство.масово живеят заедно,но се възползват от тази опция И втори въпрос.Ако сега си взема болничен удължават ли ми се мойте 6 месеца-болничния ти прекъсва неплатения отпуск автоматично /т.е болничния удължава неплатения/.като ти приключи болничния отново може да излезеш  в неплатен

# 610
Здравейте!Сигурно е обсъждано много пъти , но нямам време да търся.Нямам брак и сега ползвам 6 месеца неплатен за гледане на дете.Изтичат ми на 06.08.10г.Мога ли след това да ползвам още 6 след като нямаме брак с бащата?-в закона е посочено,че може да ползваш 6 те месеца на бащата,ако нямате брак и не живеете в едно домакинство.масово живеят заедно,но се възползват от тази опция И втори въпрос.Ако сега си взема болничен удължават ли ми се мойте 6 месеца-болничния ти прекъсва неплатения отпуск автоматично /т.е болничния удължава неплатения/.като ти приключи болничния отново може да излезеш  в неплатен
В тази връзка да попита м-не трябва ли бабата да има поне 6 месеца трудов стаж newsm78 И кога трябва да я назначим да рече мв моята фирма .Може ли няколко дни преди изтичането на първата година от майчинството Embarassed

# 611
  • София-Младост
В тази връзка да попита м-не трябва ли бабата да има поне 6 месеца трудов стаж newsm78 И кога трябва да я назначим да рече мв моята фирма .Може ли няколко дни преди изтичането на първата година от майчинството Embarassed
Едва ли бабата на тази възраст няма поне 6 месеца осигурителен стаж Wink Никой не ги иска непрекъснати, непосредствено преди излизане в отпуск и т.н. Може да я назначите няколко дни преди да прехвърлите майчинството.

# 612
  • софия
Здравейте имам един въпрос, работя на трудов договор но се осигурявам на много малко пари 250 лева, мислиме да си имаме още едно детенце и въпроса ми е такъв: може ли да се осигурявам допълнително напримр за още 100 лева/ колко ще е вноската на месец?/ и ако го правя през бремеността ще се вземе ли впредвид при сформирането на майчинството?
Имам ли полза от такава стъпка? Thinking
Благодаря Ви предварително, дано сте ми разбрали въпроса  bouquet

# 613
  • София-Младост
Здравейте имам един въпрос, работя на трудов договор но се осигурявам на много малко пари 250 лева, мислиме да си имаме още едно детенце и въпроса ми е такъв: може ли да се осигурявам допълнително напримр за още 100 лева/ колко ще е вноската на месец?/ и ако го правя през бремеността ще се вземе ли впредвид при сформирането на майчинството?
Имам ли полза от такава стъпка? Thinking
Благодаря Ви предварително, дано сте ми разбрали въпроса  bouquet
То може, но как смяташ да се доосигуряваш? Чрез работодателя ти? Самостоятелно да си внасяш някъде някакви осигуровки не става знаеш нали?

# 614
  • софия
Ала-Бала Мерси за бързото включване. Мъжа ми има фирма и си мислех ако може да ме води на втори трудо договор newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт